Werk & Studie alle pijlers

Arm gebroken wat zijn mijn rechten en plichten mbt werkgever

10-09-2020 09:41 56 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen allemaal,

Jaren geleden was ik hier op dit forum vrij actief en ik herinner mij dat als een prettige tijd en ook kreeg ik hier goede adviezen.
Op dit moment speelt er bij mijn man op zijn werk het een en ander wat ik hieronder zal toelichten, maar waarbij wij er zelf op dit moment even niet uitkomen.
Dinsdag op weg naar huis is mijn man gevallen met de fiets, en heeft daarbij zijn arm/ elleboog gebroken.
Wij zijn direct naar de eerste hulp gegaan en omdat het op een gecompliceerde plaats zit kan het niet in het gips. Hij heeft nu een slinger/ band om en moet volgende week terug komen om weer foto's te maken etc want wellicht moet er een pin in of toch gips.
Tot dusver buiten het feit dat iets breken geen pretje is geen problemen.
Echter reageert zijn werkgever nogal apart.
Wij hebben hem direct op de hoogte gesteld, maar omdat hij zijn telefoon niet beantwoorde na meermaals gebeld te hebben hem uiteindelijk geappt. Inclusief het rapport van de arts.
Uiteindelijk kreeg mijn man gisteren een app van zijn werkgever welke ik hieronder zal toelichten.
De werkgever had met de arbodienst gebeld zei hij en het komt erop neer dat,
Man mijn moet zelf aangeven welke werkzaamheden hij wel kan en of hij open staat voor alternatieve werkzaamheden. (uiteraard maar dan wel onder begeleiding van een professionele arts lijkt ons)
Tevens zijn eigen motivatie wat hij belangrijk vindt.
Waar hij rekening mee moet houden en wat hij in deze periode voor het bedrijf zou kunnen betekenen. In het kort komt het er dus op neer dat zijn werkgever
samen met hem een plan op wil stellen zonder een bedrijfsarts.

U moet weten dat deze man zijn bedrijf runt op een aparte manier zo is er b.v. geen cao en geen pensioen opbouw niet dat dat verplicht is maar je zou verwachten dat zoiets voor de medewerkers wel fijn zou zijn.
Evenals een reactie die van wat meer empathie getuigt. Mijn man heeft overigens een vaste aanstelling. En is zelden ziek.
De werkzaamheden die hij uitricht zijn het in elkaar bouwen van technische onderdelen,magazijn op orde houden en pallets sorteren/tillen.

Nu hebben wij ondertussen contact gehad met het juridisch loket. Deze gaven aan dat de normale gang van zaken is dat de bedrijfsarts contact opneemt met mijn man.
En samen met hem zal gaan kijken wat er voor mogelijkheden zijn voor vervangende werkzaamheden, eventueel een studie en het uitwerken van een reïntegratie plan.
Zijn werkgever verlangt nu van mijn man dat het plan onderling wordt uitgewerkt, dit had hij gisteren moeten doen maar door de pijn heeft hij eigenlijk alleen maar geslapen.
Dit had hij een dag na het breken al zelf moeten inleveren waardoor de bedrijfsarts er geheel tussenuit gelaten werd.
En zijn werkgever wil dat dit zsm uitgewerkt wordt zodat mijn man aankomende maandag weer aan de slag kan, wel met het dan door de werkgever uitgewerkt (reïntegratie) plan/vervangende werkzaamheden.
Mijn vraag is kan dit zomaar ?
Want wij hebben het idee dat deze aanpak aan alle kanten schort.
Mijn man moet dinsdag terug naar het ziekenhuis om te kijken wat de juiste aanpak is heeft nu pijnstillers en kan er amper van slapen.
Wat zou nu een goede aanpak zijn b.v. wat kan mijn man het beste antwoorden op dit moment.
Zijn werkgever is hierin nogal gehaaid en heeft een verleden van dit soort zaken op zijn eigen houtje aan te pakken.

Wij komen er zelf éven niet meer uit.
Heeft er iemand misschien tips voor ons wat nu wijsheid is.
Alvast heel erg bedankt.
Alle reacties Link kopieren
nausicaa schreef:
10-09-2020 10:10
Heel veel bedrijven vallen niet onder een CAO, dat is niet iets dat een bedrijf in zijn eentje doet namelijk.

Vrijwel helemaal eens met jouw post, behalve met deze zin. Er zijn wel degelijk bedrijven met een zogenaamde bedrijfsCAO, die dan alleen voor dat bedrijf van toepassing is. Vaak wordt dit alleen gedaan wanneer meerdere CAO’s van toepassing kunnen zijn op (een deel van) de werknemers, zodat er duidelijkheid en gelijkheid wordt gerealiseerd tussen werknemers binnen dezelfde organisatie.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon zelf even contact opnemen met de bedrijfsarts!
En zorgen dat hij gewoon ziekgemeld wordt vanaf het moment van het ongeluk!
Ik zou mijn baas laten weten dat ik het jammer vind dat het op deze manier gaat en dat ik zelf wel contact opneem met de bedrijfsarts.
De bedrijfsarts neemt bij ons pas contact op als je ziekgemeld bent!
Ik zou dat eerder genoemde berichtje sturen aan de werkgever, dat je momenteel te beroerd voelt om te werken en dat je na het consult van dinsdag contact opneemt om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ondertussen kun je best nadenken over welke werkzaamheden eventueel wel mogelijk zouden kunnen zijn.

Een bedrijfsarts geeft een advies over de mogelijkheden binnen het werk n.a.v. de medische prognose, en op basis van dat advies kun je afspraken maken over welke werkzaamheden je kunt oppakken en hoeveel uren je werkt. Dat soort afspraken mag je echter ook in onderling overleg maken, daar is niet zoveel mis mee. Formeel hoeft een bedrijfsarts pas na een week of 6 te worden betrokken.

En hoe je je verplaatst naar je werk, of dat je vanuit huis dingen op kunt pakken, want dat zal ook nog wel een dingetje zijn met een gebroken arm.

Tot slot nog een tip: vraag in het ziekenhuis heel goed door naar de verschillende mogelijkheden van behandelen en wat daarvan de prognoses zijn op de lange termijn. Een breuk in de elleboog kan, afhankelijk van de plaats en hoe de breuk staat, nog wel eens een blijvende beperking opleveren in de bewegingsmogelijkheden van de elleboog. Bijvoorbeeld dat je je arm nooit meer helemaal kan strekken of buigen, of dat je je onderarm niet meer goed kan draaien.

Wat verder nog relevant kan zijn (evt. ook voor de werkgever), is hoe het ongeval is gebeurd en of er een derde betrokken is (of slecht wegdek / gemeente) i.v.m. aansprakelijkheid en verhaal van (loon)kosten.
Alle reacties Link kopieren
Vanwege ervaringen uit het verleden haal je er allerlei dingen bij die niet van belang zijn.

Goed advies van Little Pink Bean. Blijf in contact met de werkgever, wees eerlijk naar jezelf (tbv je kunnen) en de werkgever maar laat ook zien dat je wil werken, eventueel door andere klussen aan te nemen.
Dit is toch ook nog geen kwestie voor het juridisch loket?
Alle reacties Link kopieren
Ziek is ziek. Dus momenteel even niets doen.

Als je man straks wel "iets" kan doen op het werk, dan vind ik het niet vreemd dat de werkgever daarnaar informeert.

Kapotte enkel, kapotte handen, tennisarm... De ene keer kon ik meer doen dan de andere keer.

Samen naar mogelijkheden kijken vind ik niet vreemd.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
nausicaa schreef:
10-09-2020 10:10
Jij lijkt sommige dingen aan te zien voor ‘verkeerde bedrijfsvoering’ die dat niet zijn. Heel veel bedrijven vallen niet onder een CAO, dat is niet iets dat een bedrijf in zijn eentje doet namelijk. En als er voor jouw bedrijfstak geen cao is, dan houdt het op. Ook heel veel bedrijven hebben geen pensioenregeling. Ook niet heel raar of half-illegaal of zo. En ook een verzekering voor zieke werknemers is niet verplicht. Het maakt voor de werknemers ook feitelijk niet uit, het is een risico dat de werkgever neemt (als er iemand ziek wordt, moet werkgever het zelf betalen).

Als een van mijn medewerkers belt met de mededeling dat hij zijn arm gebroken heeft, ga ik ook niet meteen via de bedrijfsarts een heel plan van aanpak maken hoor. En wij hebben gewoon een Arbo dienst, daar gaat het niet om. Maar de meeste van mijn mensen zullen uit zichzelf wel zeggen ‘ik ben nu ziek, want te veel pijn etc. Dinsdag bellen we even als ik weet wat de behandeling gaat zijn, en dan overleggen we wat ik wel zou kunnen doen.’ Natuurlijk zal ik werknemer beterschap wensen, en niet verwachten dat hij binnen 1 dag zelf een hele plan maakt. Maar gewoon overleggen wat wel en niet kan, vind ik echt niet zo raar.
Dit dus. Als werknemer en werkgever er samen uit komen, hoeft er in eerste instantie helemaal geen bedrijfsarts aan te pas te komen. En ook met een gebroken arm zijn er vaak nog mogelijkheden tot werkhervatting, niet zo gek dus dat werkgever hier naar vraagt. Laat je man gewoon in gesprek gaan/blijven met zijn werkgever.
kotic schreef:
10-09-2020 09:41


De werkgever had met de arbodienst gebeld zei hij en het komt erop neer dat,
Man mijn moet zelf aangeven welke werkzaamheden hij wel kan en of hij open staat voor alternatieve werkzaamheden. (uiteraard maar dan wel onder begeleiding van een professionele arts lijkt ons)
Tevens zijn eigen motivatie wat hij belangrijk vindt.
Waar hij rekening mee moet houden en wat hij in deze periode voor het bedrijf zou kunnen betekenen. In het kort komt het er dus op neer dat zijn werkgever
samen met hem een plan op wil stellen zonder een bedrijfsarts.

De werkzaamheden die hij uitricht zijn het in elkaar bouwen van technische onderdelen,magazijn op orde houden en pallets sorteren/tillen.
De rest is ruis en invulling van jullie kant lijkt me.
Ik vind het een heel plezierige gang van zaken. Werkgever biedt je man de ruimte om niet stil te hoeven zitten thuis, maar als hij wat wil doen (motivatie) dan moet je man aangeven wat hij wel kan. En dan zoeken ze samen naar werkzaamheden die je man zou kunnen doen.

Ik had pas ook een zieke werknemer en die kon echt niks, want iets gebroken op een cruciale plek. Ik heb wel gebeld met de bedrijfsarts en aangegeven dat het echt zonde van de energie en het geld is wanneer ik werknemer contact op zou laten nemen met de bedrijfsarts. Werknemer kon echt niks, en ik bleef gewoon betalen. Prima dus, op dat moment. Nadat werknemer uit het gips was heeft de bedrijfsarts contact met hem opgenomen.
Ik heb werknemer tijdens de gipsperiode regelmatig gebeld, om te vragen hoe het ging, maar ook weleens met een vraag waar werknemer het antwoord op zou weten. En dat vond hij fijn, want hij mankeerde niks aan zijn hoofd tenslotte.

Mijn idee is dus, dat zolang de werkgever van je man gewoon blijft betalen, je man de werkgever op de hoogte blijft stellen van de stand van zaken en zijn herstel en op den duur wel weer wat zou kunnen doen, ondanks dat de arm nog niet helemaal in orde is, iedereen het prima doet.
Alle reacties Link kopieren
rumforviva schreef:
10-09-2020 11:06
Dit is toch ook nog geen kwestie voor het juridisch loket?

Lijkt mij ook dat TO hiermee wat hard van stapel loopt.
Werkgever doet niks wat niet mag. Misschien een leugentje (?) dat hij contact heeft gehad met de arboarts, maar het voorstel om een plan te maken is niet raar. Hooguit wat vroeg.

TO heeft je man zich wel officieel ziek gemeld?
Wat eerder al geadviseerd is: laat weten dat hij in elk geval tot het onderzoek dinsdag niks kan doen en thuis is. Wat er daarna mogelijk is, hangt af van het onderzoek.
En je man kan zelf om een afspraak met de bedrijfsarts vragen. Maar kan ook wachten op een oproep.
ik vind het al raar dat je het medisch dossier de eerste dag via de app stuurt. dat het gebeurt op weg naar huis zegt niks
Alle reacties Link kopieren
Jouw man kan niet eens zelfstandig op zijn werk komen, laat staan werken.

Hij is gewoon ziek en is nu niet in staat te werken. Hij laat na dinsdag en na gesprek met de chirurg horen wanneer hij wel beschikbaar is. De werkzaamheden bij het bedrijf klinken allemaal fysiek en dat kan niet.

Vraag een oproep van arbo-arts en ga daar in overleg. Pas als je duidelijkheid hebt over wat wel en niet mag, kan er evt een plan gemaakt worden. Maar hier valt echt nu niet mee te werken. Ik heb zelfs collega’s (VO) die met zo’n breuk niet hoeven te komen. En wij hoeven niet eens echt fysiek bezig te zijn.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Volgens mij maakt TO er meer van dan nodig. Ik lees gewoon dat de werkgever verwacht dat man aangeeft wat de komende periode wel en niet kan. Dus als dat nu even niets is, is dat ook een antwoord.
Alle reacties Link kopieren
Je weet dat dit een arbeidsongeval is ?
Daar probeert WG precies ook onderuit te muizen !

EDIT: even opgezocht
- In België is dit wél een arbeidsongeval (vandaar dat ik het dacht)
- in NL is dit géén arbeidsongeval
Alle reacties Link kopieren
chentolove schreef:
10-09-2020 13:30
Je weet dat dit een arbeidsongeval is ?
Daar probeert WG precies ook onderuit te muizen !

EDIT: even opgezocht
- In België is dit wél een arbeidsongeval (vandaar dat ik het dacht)
- in NL is dit géén arbeidsongeval

In NL ligt het wat genuanceerder, en we hebben te weinig info om te weten hoe dat in dit geval zit. Ga je alleen van werk naar huis na een werkdag, dan is het geen bedrijfsongeval. Ga je onderweg naar huis nog even voor je werkgever langs het postkantoor oid, dan wordt het alsnog een dienstreis ipv woon-werkverkeer, en dan is het wel een bedrijfsongeval.
Alle reacties Link kopieren
Even heel praktisch. Hoe gaat je man naar het werk komen in deze situatie? Stel met het OV, lukt het dan om zijn mondkapje met één hand om te doen? En als hij naar de wc moet, hoe moet je dat doen met één hand? Dat die werkgever niets geregeld heeft is zijn probleem. Daar bespaart hij geld mee en jammer voor hem dat het hem nu geld kost. Is niet jullie probleem. Gewoon je poot stijf houden. Jouw man dient een afspraak te maken met de bedrijfsarts. Dat is de enige officiële weg. En niet meer allemaal van die details geven, kom op zeg. Dat gaat die werkgever geen ene hol aan.
Alle reacties Link kopieren
Nummer*Zoveel schreef:
10-09-2020 10:19
Vrijwel helemaal eens met jouw post, behalve met deze zin. Er zijn wel degelijk bedrijven met een zogenaamde bedrijfsCAO, die dan alleen voor dat bedrijf van toepassing is. Vaak wordt dit alleen gedaan wanneer meerdere CAO’s van toepassing kunnen zijn op (een deel van) de werknemers, zodat er duidelijkheid en gelijkheid wordt gerealiseerd tussen werknemers binnen dezelfde organisatie.
Daar heb je gelijk in natuurlijk. Maar het is wel ongebruikelijk, en zeker bij kleine werkgevers. Dit klinkt niet als een groot bedrijf, vandaar dat ik deze optie buiten beschouwing had gelaten. Maar voor de volledigheid wel netjes om ook te melden inderdaad.
Maar voor TO blijft dat ‘ze hebben niet eens een CAO!’ een nogal vreemde verontwaardiging is. Want dat is helemaal niet per se gek.
Het is voor je werkgever trouwens pas 6 weken na de ziekmelding verplicht om een bedrijfsarts in te schakelen. Of dat wenselijk is, is wat anders. Maar de werkgever heeft echt nog helemaal niks verkeerd gedaan.

Maar waarom blijft je man er werken, als er blijkbaar van alles schort aan de bedrijfsvoering? Als je het zo oneens bent met hoe een bedrijf wordt gerund, dan blijf je er toch niet?

Of is het gewoon wel lekker makkelijk schoppen uit onwetendheid en onmacht? Dat gevoel krijg ik een beetje. Misschien heb ik het verkeerd. Maar ik lees heel veel kritiek van Kotic, maar feitelijk is er helemaal niks mis met de manier waarop de werkgever het tot nu toe aanpakt.
prinsesmaxima schreef:
10-09-2020 13:52
Even heel praktisch. Hoe gaat je man naar het werk komen in deze situatie? Stel met het OV, lukt het dan om zijn mondkapje met één hand om te doen? En als hij naar de wc moet, hoe moet je dat doen met één hand? Dat die werkgever niets geregeld heeft is zijn probleem. Daar bespaart hij geld mee en jammer voor hem dat het hem nu geld kost. Is niet jullie probleem. Gewoon je poot stijf houden. Jouw man dient een afspraak te maken met de bedrijfsarts. Dat is de enige officiële weg. En niet meer allemaal van die details geven, kom op zeg. Dat gaat die werkgever geen ene hol aan.
Je overdrijft wel een beetje. Ik heb ook m’n arm gebroken met operatie en pennen etc. Na de eerste week kun je echt wel met je gebroken arm en wat pijnstillers in het OV. En ja, je gaat met één hand naar de wc. Maar je staat verbaasd hoe handig je wordt in zo’n situatie. Ik zelf was na een week weer aan de slag, maar goed ik heb een kantoorbaan.

Ik zeg niet dat die man aan de slag moet, maar bovenstaande is wel wat dramatisch. Ik woon ook nog eens alleen, dus thuis ook alles zelf doen. Zelfs tandpasta op de borstel doen, je haar wassen of een kopje koffie en boterham pakken is gedoe, maar je hebt al snel trucjes.
Alle reacties Link kopieren
rumforviva schreef:
11-09-2020 19:32
Je overdrijft wel een beetje. Ik heb ook m’n arm gebroken met operatie en pennen etc. Na de eerste week kun je echt wel met je gebroken arm en wat pijnstillers in het OV. En ja, je gaat met één hand naar de wc. Maar je staat verbaasd hoe handig je wordt in zo’n situatie. Ik zelf was na een week weer aan de slag, maar goed ik heb een kantoorbaan.

Ik zeg niet dat die man aan de slag moet, maar bovenstaande is wel wat dramatisch. Ik woon ook nog eens alleen, dus thuis ook alles zelf doen. Zelfs tandpasta op de borstel doen, je haar wassen of een kopje koffie en boterham pakken is gedoe, maar je hebt al snel trucjes.
Ja alsof je 8 weken met hem mee naar de wc moet om zn piemel uit z'n broek te halen ofzo.

O nee, eigenlijk wilde ik zeggen: eens met Nausicaa. Was even afgeleid.
ldp schreef:
11-09-2020 19:35
Ja alsof je 8 weken met hem mee naar de wc moet om zn piemel uit z'n broek te halen ofzo.

O nee, eigenlijk wilde ik zeggen: eens met Nausicaa. Was even afgeleid.
Hahaha!

Op werk moest ik in de kantine wel aan collega’s vragen of ze m’n dienblaadje wilden dragen. Dat wel.
Alle reacties Link kopieren
rumforviva schreef:
11-09-2020 19:32
Je overdrijft wel een beetje. Ik heb ook m’n arm gebroken met operatie en pennen etc. Na de eerste week kun je echt wel met je gebroken arm en wat pijnstillers in het OV. En ja, je gaat met één hand naar de wc. Maar je staat verbaasd hoe handig je wordt in zo’n situatie. Ik zelf was na een week weer aan de slag, maar goed ik heb een kantoorbaan.

Ik zeg niet dat die man aan de slag moet, maar bovenstaande is wel wat dramatisch. Ik woon ook nog eens alleen, dus thuis ook alles zelf doen. Zelfs tandpasta op de borstel doen, je haar wassen of een kopje koffie en boterham pakken is gedoe, maar je hebt al snel trucjes.
Dat hangt er maar net van af heb ik ondervonden. Had je gips?
Ik kon bij breuk elleboog ook niet in het gips, zat aan de maximale hoeveelheid pijnstillers en kon aantal weken niets door de pijn. Kon niet eens plat in bed liggen. Ik kon echt niet na een week al in het ov hoor (mocht ook niet van de chirurg).

Bij een andere armbreuk zat ik wel in het gips en had totaal geen last.
vaika schreef:
12-09-2020 01:01
Dat hangt er maar net van af heb ik ondervonden. Had je gips?
Ik kon bij breuk elleboog ook niet in het gips, zat aan de maximale hoeveelheid pijnstillers en kon aantal weken niets door de pijn. Kon niet eens plat in bed liggen. Ik kon echt niet na een week al in het ov hoor (mocht ook niet van de chirurg).

Bij een andere armbreuk zat ik wel in het gips en had totaal geen last.
Natuurlijk, elke situatie is weer anders, ik heb zelf ook twee keer mijn arm gebroken. Niet mijn elleboog inderdaad, dat is wel extra naar weet ik. Ik heb een keer zonder gips gehad, omdat het moest blijven scharnieren dicht bij de elleboog zat en niet vast mocht komen te zitten en een keer met gips. Beide keren moest het geopereerd worden. Met gips is inderdaad aan het begin pijnlijk als het gips net gezet is. Maar ook weer aan het eind als het er weer af gaat! Ik zat toen wel flink aan de diclofenac. Mijn chirurg zei dat ook van het OV, maar ja, ik woon alleen en moet toch voor mezelf zorgen en fietsen durfde ik echt heel lang niet.

Ook een keer mijn enkel gebroken, dat was ook weer een heel gedoe, maar ik moet wel zeggen dat je arm breken lastiger is in het doen van dagelijkse dingen. Terwijl je zou denken dat een gebroken enkel op 3-hoog lastiger is!
Het is heel normaal dat de werkgever vraagt of er arbeidsmogelijkheden zijn. Zeker met het oog op het feit dat een afspraak met de bedrijfsarts vaak na 5-6 weken worden ingepland, vanwege volle agenda’s. In dat geval is het prima om gezamenlijke afspraken te maken over een eventuele start voordat je man bij de bedrijfsarts is geweest, rekening houdend met de beperkingen die je man heeft.
Om dan gelijk maar het juridisch loket in te schakelen vind ik persoonlijk een bijzondere keuze, dan laat je het gelijk escaleren als je man dit gaat gebruiken in de gesprekken met de werkgever.

Overigens is het niet de bedoeling om medische informatie op de mail te zetten, werkgever mag dit officieel niet registreren en ook niet naar vragen. In gesprekken kun je wel aangeven wat er is om zo tot betere afspraken te komen en dit zorgt meestal voor meer onderling begrip, maar dit is een keuze die je zelf mag maken.

Ik lees hier in meerdere reacties de uitspraak “ziek is ziek”. Dit is zeker niet altijd het geval! Wanneer je een kantoor baan hebt en je een been gebroken hebt, kun je prima thuis werken zodra de pijn is afgezwakt.

Met andere woorden: laat je man met de werkgever in gesprek gaan over de mógelijkheden en denk niet in beperkingen. Kan hij geen auto rijden? Vraag dan of het mogelijk is om met een collega mee te rijden of ga met het ov. Oké meerijden is nu ivm Corona misschien niet een heel goed idee :biggrin:
anoniem_64d6a152a54dc wijzigde dit bericht op 12-09-2020 02:18
Reden: Typ fout
0.21% gewijzigd
TO, is jouw grootste probleem hier de snelheid van een gevraagde reactie van werkgever?
Dinsdag ongeluk
Woensdag contact met werkgever, en werkgever reageert met verzoek om plan te sturen: wat kan je wel.
En maandag , binnen een week na het ongeluk weer aan het werk.
Zit daar je grootste “frustratie”?

Want zoals gezegd: je wordt handig met een arm, je kan meerijden of met OV.

En samen met werkgever kijken naar een werkbare oplossing voor komende tijd is zoals het er normaal gesproken wel aan toe gaat.

Maar even een weekje “ziek” zijn. Handig worden met een arm. De pijn onder controle krijgen, enzovoorts. Dat is ook niet gek dat je dat wil. Of dat je daarvoor erkenning of zo wil.

Dus stuur de voorgestelde mail dat je nu te veel pijn hebt en niets kan, dat je dus nu nog ziek bent en na dinsdag weer contact opneemt.

Succes en een prettig weekend.
HolyGirl schreef:
12-09-2020 07:15
TO, is jouw grootste probleem hier de snelheid van een gevraagde reactie van werkgever?
Dinsdag ongeluk
Woensdag contact met werkgever, en werkgever reageert met verzoek om plan te sturen: wat kan je wel.
En maandag , binnen een week na het ongeluk weer aan het werk.
Zit daar je grootste “frustratie”?

Want zoals gezegd: je wordt handig met een arm, je kan meerijden of met OV.

En samen met werkgever kijken naar een werkbare oplossing voor komende tijd is zoals het er normaal gesproken wel aan toe gaat.

Maar even een weekje “ziek” zijn. Handig worden met een arm. De pijn onder controle krijgen, enzovoorts. Dat is ook niet gek dat je dat wil. Of dat je daarvoor erkenning of zo wil.

Dus stuur de voorgestelde mail dat je nu te veel pijn hebt en niets kan, dat je dus nu nog ziek bent en na dinsdag weer contact opneemt.

Succes en een prettig weekend.
Er is niet overal fatsoenlijk OV beschikbaar of collega's die in de buurt wonen (buiten nu nog het extra risico met corona). En je kunt dan wellicht wel handig worden met één arm, als je wat mankeert aan je dominante arm/hand kun je geen deadlines halen.
Gewoon de tijd nemen om te herstellen en daarna ook rustig opbouwen, er zal ook tijd nodig zijn voor fysiobehandelingen om weer te herstellen nadat de breuk genezen is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven