Werk & Studie alle pijlers

Werkgever liegt

03-03-2020 22:00 52 berichten
Sinds 5/6 weken zit ik ziek thuis en werkgever oefent druk uit door vaak te bellen, mailen en zelf te appen. Ben al meerdere malen bij de bedrijfsarts geweest die steeds hetzelfde advies geeft; niet belastbaar in eigen functie, wel inzetbaar voor andere werkzaamheden, werkuren opbouwen.
Werkgever lijk het hier niet mee eens te zijn maar biedt mij geen ander werk aan en gooit er een tandje bovenop.
Voordat ik door ziekte uitviel had ik vakantie aangevraagd en dat was goedgekeurd. Nadat ik ziek werd heeft werkgever deze vakantiedagen nogmaals bevestigd.
Maar hij zegt nu dat ik tijdens mijn vakantie naar de bedrijfsarts moet en dat hij met de arts zelf heeft gesproken en de afspraak onmogelijk kan verzetten.

Ik ga niet naar de afspraak en ik weet dat hij mij dit niet kan verplichten want ik neem vakantie-uren op en dan ben ik vrijgesteld van werk of reintegratie. Waar ik mij wel zorgen over maak is dat de werkgever over is gegaan tot keihard liegen want ik geloog er niks van dat de bedrijfsarts zelf zijn afspraken inplant, met werkgever overlegt en een afspraak niet kan verzetten. Werkgever vertelde al eerder dingen die niet klopte (beschuldigingen dat ik geen contact opnam) maar dat heb ik altijd teruggespeeld, maar dit gaat wel erg ver.

Ik werk aan alles mee en ziekte is bevestigd. Maar ik heb geen zin om nu met werkgever een strijd aan te moeten gaan. Hij zoekt om de dag contact en het is niet om te vragen hoe het gaat. Het belemmert mijn herstel ook want ben er veel me bezig. Ik heb dit ook aangegeven maar daar geeft hij geen antwoord op.
Andere baan is nu onverstandig want zal daar ook met ziekte uitvallen als ik al aangenomen word.
Is er iets wat ik hiertegen kan doen behalve het deskundigenonderzoek van het UWV ( á 100euro)? Zijn telefoontjes bijvoorbeeld maar 1x per week aannemen? Of helemaal niet meer opnemen tot hij aangepast werk heeft?
De werkgever mag het advies van de arbo arts naast zich neerleggen. Het is immers een advies. Het je het verzuimprotocol van je werk er al op nageslagen? Daarin staat over het algemeen wat er van jou en je werkgever verwacht wordt tijdens de periode. Als bij ons een medewerker laat zien het traject anders te zien of het niet serieus neemt kan er zo een spoed consult ingeschoten worden, wat betekent dat je vanmiddag nog mag komen.

Daarnaast zou ik wat minder hoog van de toren blazen. Je bent namelijk nogal defensief bezig en liegt de werkgever bijvoorbaat al. Dit gaat averechts werken, want jullie willen beide een andere kant op.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou de bedrijfsarts vragen of je op vakantie mag, geef aan dat dit in het belang van je herstel is. Als dit akkoord is zou ik inderdaad gaan. Ook al weigert je werkgever.

Je mag tijdens ziekte vakantiedagen opnemen en inderdaad ben je dan vrijgesteld van reïntegratie activiteiten.

De werkgever zou blij moeten zijn dat je vakantie neemt in het belang van je herstel!

Verder,

- juridisch loket of vakbond inzetten.
- afspraken maken wanneer werkgever mag bellen. Op de andere momenten hem blokkeren (en ja, dit mag. Je hoeft niet 24/7 beschikbaar te zijn. En nee je hoeft niet bang te zijn voor inhouding salaris, waar de helft van viva je bang voor gaat maken) jij werkt namelijk mee, je werkgever werkt niet mee.
- mail van je werkgever in aparte map binnen laten komen. Deze bekijk je 1 a 2x per week wanneer het jou uit komt.
- het uwv een korte brief sturen met de gang van zaken zodat jou verhaal zwart op wit staat
- je huisarts op de hoogte stellen zodat het daar zwart op wit staat. Je huisarts kan ook met de bedrijfsarts overleggen.
- optieel het contact met werkgever via iemand anders laten gaan. Een oom, neef of kennis.
Het liefst iemand die goed voor jou op kan komen maar niet te emotioneel betrokken is. Zodat hij zakelijk met werkgever kan spreken. En ja, je werkt dan gewoon mee aan de voorwaarden dat je moet communiceren met je werkgever.
- telefoon gesprekken werk opnemen, kun je een app voor downloaden even testen van te voren

Ik zou de werkgever mailen;
Het huidige contact via werk en werknemer vind ik niet goed verlopen.
Ik als werknemer ervaar te weinig ruimte om te werken aan mijn herstel.
Door het telefonisch contact dat om de dag op verschillende tijden plaatsvind. En daarbij dat de inhoud van de telefoon gesprekken niet inhoudelijk opbouwend zijn. Belemmert dit mijn herstel ernstig. Ik ben dan ook van mening dat de werkgever momenteel bij draagt aan mijn ziek zijn, mijn herstel belemmert. Hierbij laat ik de werkgever weten dat ik hem hiervoor aansprakelijk kan stellen.

Ik ben net als werkgever een voorstander van goed contact tijdens mijn ziek zijn. Ik vind alleen dat hierover in het belang van mijn herstel duidelijke afspraken gemaakt moeten worden.

Mijn voorstel hierin is,
- zoveel mogelijk zaken gaan via mail. Dit is voor beide partijen ook handig omdat zich dan een documentatie opbouwt. Werknemer bekijkt de mail 1 a 2x per week en reageert naar vermogen zo snel mogelijk.
- telefonisch contact door werkgever kan 1x in de 2 weken plaats vinden op donderdag of vrijdag tussen 13 en 16 uur.
- waar mogelijk kan de werknemer op een afgesproken moment koffie komen drinken met collega's

Ik hoor graag of u mee gaat in mijn voorstel. Of of u een redelijk tegen voorstel heeft.

Ik heb tijdens mijn ziekte herstel geleerd, voor mezelf op te komen, mijn grenzen aan te geven en mijn energie beter te bewaken. Om de dag telefoon gaat over mijn grens heen en heeft te grote invloed op mijn al beperkte energie door ziekte. Die ik beter in mijn herstel kan steken.

Ik ga dus niet in elk voorstel mee.
Omdat ik mee moet werken aan mijn herstel en ik deze anders saboteer.

Ik ontvang graag schriftelijk een akkoord op mijn voorstel.
gele_suikerspin wijzigde dit bericht op 04-03-2020 10:27
0.02% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Zeilboot76 schreef:
04-03-2020 09:59
De werkgever mag het advies van de arbo arts naast zich neerleggen. Het is immers een advies. Het je het verzuimprotocol van je werk er al op nageslagen? Daarin staat over het algemeen wat er van jou en je werkgever verwacht wordt tijdens de periode. Als bij ons een medewerker laat zien het traject anders te zien of het niet serieus neemt kan er zo een spoed consult ingeschoten worden, wat betekent dat je vanmiddag nog mag komen.

Daarnaast zou ik wat minder hoog van de toren blazen. Je bent namelijk nogal defensief bezig en liegt de werkgever bijvoorbaat al. Dit gaat averechts werken, want jullie willen beide een andere kant op.
Wat een onzin. Er zijn daadwerkelijk werkgevers die er een potje van maken.

Die geen duur spoedconsult bij bedrijfsarts willen betalen.

Samen werken aan reïntegratie is niet, maar alles doen wat de werkgever zegt en wil.

Als dit namelijk je herstel tegenwerkt ben je als werknemer ook verantwoordelijk. En krijg je daar problemen met uwv mee omdat je niet voldoende bent opgekomen voor je eigen herstel.
gele_suikerspin wijzigde dit bericht op 04-03-2020 10:24
0.31% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
keukenstoel schreef:
04-03-2020 08:46
Als je ziek bent heb je contact met je bedrijfsarts en met leidinggevende beperkt,wet poortwachter staan de regels.

Vakantiedagen niet opnemen je bent ziek.

Je houd ze dan te goed.

Baas wil ze ws wel doorduwen omdat hij van je af wil en ze dadelijk moet uitbetalen.

Bespreek met arts dat baas je achtervolgt met telefoon.

Kijk vast uit naar volgende baan.

Tip: zoek contact met vertrouwend persoon op werk of Meedezeggenschapraad.
Dit klopt niet. Zeker al sinds 2015 bouwt iemand die ziek is ook tijdens ziekte vakantiedagen op. Voorwaarde is wel dat als je vakantie neemt tijdens ziekte (met goedkeuring bedrijfsarts) je deze uren ook op neemt.

In ruil ben je vrij van reïntegratie verplichtingen.
Alle reacties Link kopieren
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:17
- telefoon gesprekken werk opnemen, kun je een app voor downloaden even testen van te voren
Gesprekken NIET openbaar maken of delen met derde, dat is namelijk inbreuk op privacy en mogelijk smaad. Voor eigen gebruik/naslag mag het wel zonder aankondiging.

TO: IK zou lekker ergens anders gaan werken.
Ik heb mij aan alle afspraken en oproepen gehouden. Ik heb ook gevraagd naar wanneer de reintegratie begint, of ze dat willen laten weten zodat ik mijn doktersafspraken eromheen kan plannen. Ook daarom nu de stress dat ik echt geen idee heb wat ik hier nog meer aan kan doen. ik heb ook het gevoel dat ik mij constant moet verdedigen terwijl ik echt alles volgens het boekje doe.

Ik zeg dat hij liegt omdat hij dat ook echt doet.
Beweren dat ik moest komen, terwijl er niks over gezegd was. Beweren dat ik moest bellen terwijl er niks afgesproken was. Een vakantie goedkeuren en vervolgens bewust tijdens die vakantie een afspraak inplannen wanneer hij weet dat ik er niet heen kan gaan.
-Hij had mij trouwens ook opgeroepen om tijdens mijn vakantie aan het werk te gaan. hierover heeft hij tijdens een telefonisch gesprek gezegd dat het zijn fout is geweest en niet doorhad dat de vakantie dan al begonnen was. Gesprek heb ik gelukkig opgenomen en opgeslagen (zoveel heeft hij al gelogen dat ik sinds vorige week de gesprekken zelfs ben gaan opnemen) , maar durf er geld op te leggen dat hij dit als argument "werk weigeren" op gaat geven.
Over het contact tussen bedrijfsarts en werkgever kan ik misschien niet met 100% zekerheid zeggen dat het niet heeft plaatsgevonden, maar ik denk niet dat een bedrijfsarts dit zal doen. Maar misschien beter hierover wat voorzichtiger te zijn.

Ik merk dat ik er weer de hele ochtend mee bezig ben en weer van alles in mijn hoofd haal wat er zou kunnen gebeuren. Ik ga het even naast mij neerleggen.
hartstikke bedankt voor alle reacties. Ik zal, mocht iemand het interesseren, later laten weten hoe het afloopt.
Alle reacties Link kopieren
ManManMan12 schreef:
04-03-2020 10:24
Gesprekken NIET openbaar maken of delen met derde, dat is namelijk inbreuk op privacy en mogelijk smaad. Voor eigen gebruik/naslag mag het wel zonder aankondiging.

TO: IK zou lekker ergens anders gaan werken.
Als het tot een rechtzaak komt, mogen ze dacht ik wel als bewijs dienen?

To kan ook aangeven dat ze de gesprekken opneemt, misschien veranderd de toon dan al.

Maar heet leek mij wellicht meer olie op t vuur gooien.
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:17
Ik zou de bedrijfsarts vragen of je op vakantie mag, geef aan dat dit in het belang van je herstel is. Als dit akkoord is zou ik inderdaad gaan. Ook al weigert je werkgever.

Je mag tijdens ziekte vakantiedagen opnemen en inderdaad ben je dan vrijgesteld van reïntegratie activiteiten.

De werkgever zou blij moeten zijn dat je vakantie neemt in het belang van je herstel!

Verder,

- juridisch loket of vakbond inzetten.
- afspraken maken wanneer werkgever mag bellen. Op de andere momenten hem blokkeren (en ja, dit mag. Je hoeft niet 24/7 beschikbaar te zijn. En nee je hoeft niet bang te zijn voor inhouding salaris, waar de helft van viva je bang voor gaat maken) jij werkt namelijk mee, je werkgever werkt niet mee.
- mail van je werkgever in aparte map binnen laten komen. Deze bekijk je 1 a 2x per week wanneer het jou uit komt.
- het uwv een korte brief sturen met de gang van zaken zodat jou verhaal zwart op wit staat
- je huisarts op de hoogte stellen zodat het daar zwart op wit staat. Je huisarts kan ook met de bedrijfsarts overleggen.
- optieel het contact met werkgever via iemand anders laten gaan. Een oom, neef of kennis.
Het liefst iemand die goed voor jou op kan komen maar niet te emotioneel betrokken is. Zodat hij zakelijk met werkgever kan spreken. En ja, je werkt dan gewoon mee aan de voorwaarden dat je moet communiceren met je werkgever.
- telefoon gesprekken werk opnemen, kun je een app voor downloaden even testen van te voren

Ik zou de werkgever mailen;
Het huidige contact via werk en werknemer vind ik niet goed verlopen.
Ik als werknemer ervaar te weinig ruimte om te werken aan mijn herstel.
Door het telefonisch contact dat om de dag op verschillende tijden plaatsvind. En daarbij dat de inhoud van de telefoon gesprekken niet inhoudelijk opbouwend zijn. Belemmert dit mijn herstel ernstig. Ik ben dan ook van mening dat de werkgever momenteel bij draagt aan mijn ziek zijn, mijn herstel belemmert. Hierbij laat ik de werkgever weten dat ik hem hiervoor aansprakelijk kan stellen.

Ik ben net als werkgever een voorstander van goed contact tijdens mijn ziek zijn. Ik vind alleen dat hierover in het belang van mijn herstel duidelijke afspraken gemaakt moeten worden.

Mijn voorstel hierin is,
- zoveel mogelijk zaken gaan via mail. Dit is voor beide partijen ook handig omdat zich dan een documentatie opbouwt. Werknemer bekijkt de mail 1 a 2x per week en reageert naar vermogen zo snel mogelijk.
- telefonisch contact door werkgever kan 1x in de 2 weken plaats vinden op donderdag of vrijdag tussen 13 en 16 uur.
- waar mogelijk kan de werknemer op een afgesproken moment koffie komen drinken met collega's

Ik hoor graag of u mee gaat in mijn voorstel. Of of u een redelijk tegen voorstel heeft.

Ik heb tijdens mijn ziekte herstel geleerd, voor mezelf op te komen, mijn grenzen aan te geven en mijn energie beter te bewaken. Om de dag telefoon gaat over mijn grens heen en heeft te grote invloed op mijn al beperkte energie door ziekte. Die ik beter in mijn herstel kan steken.

Ik ga dus niet in elk voorstel mee.
Omdat ik mee moet werken aan mijn herstel en ik deze anders saboteer.

Ik ontvang graag schriftelijk een akkoord op mijn voorstel.
Dank je! :heart:

Ik las dit pas na mijn laatste post. Ik ga hier vanavond mee aan de slag
Alle reacties Link kopieren
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:23
Dit klopt niet. Zeker al sinds 2015 bouwt iemand die ziek is ook tijdens ziekte vakantiedagen op. Voorwaarde is wel dat als je vakantie neemt tijdens ziekte (met goedkeuring bedrijfsarts) je deze uren ook op neemt.

In ruil ben je vrij van reïntegratie verplichtingen.

Nope.

https://www.wvtadvocaten.nl/mag-mijn-we ... -inhouden/
Honey, you should see me in a crown
Alle reacties Link kopieren
Veel sterkte! Neem inderdaad je rust.

En zet eventueel je telefoon uit. Denk goed om jezelf.

En inderdaad verstandig alles bij te houden. Helaas zijn er ook foute werkgevers. Erg naar.

Kom maar goed voor jou belangen op.

Maar een tip is ook, laat de werkgever het doen. Andere werkzaamheden zoeken, de stappen poortwachter volgen etc. Anders heb je straks een terug val of burnout omdat jij steeds de kar trekt.

De werkgever die zaken laten oppakken en ook gewoon tijd nemen te ontspannen als werkgever zich niet houd aan wet poortwachter heeft hij straks een probleem en jij niet.

Dus zoek een goede balans tussen los laten, werkgever zijn werk laten doen qua stappen reïntegratie/wet poortwachter, afspraken inplannen bedrijfsarts en achter over leunen. De administratie wet poortwachter is niet jouw verantwoordelijkheid.

Steek die tijd en energie in je herstel en leuke dingen doen.

Want aan de administratie en agenda beheer hulpverlening, de afspraken en de praktijk, heb je vaak al genoeg.

Laat dat andere maar bij de werkgever.
gele_suikerspin wijzigde dit bericht op 04-03-2020 10:46
9.67% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Als je bovenwettige dagen nog hebt wel, staat in je eigen link. En als je het niet laat opnemen als vakantie dan mag de werkgever ook eisen dat je in die week naar de bedrijfsarts gaat. En dat wil TO niet.

Misschien is dit inderdaad weer veranderd, tijdens mijn ziekte was de regel zoals ik hem omscheef. Ik vond het ook geen probleem, want kon ik eindelijk de werkgever een week blokken.
Alle reacties Link kopieren
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:28
Als het tot een rechtzaak komt, mogen ze dacht ik wel als bewijs dienen?

To kan ook aangeven dat ze de gesprekken opneemt, misschien veranderd de toon dan al.

Maar heet leek mij wellicht meer olie op t vuur gooien.
Als bewijs dienen mag inderdaad wel, delen met derde (m.u.v. je advocaat) mag niet. Ik denk alleen als je op het punt bent dat je gesprekken met je werkgever moet gaan opnemen je beter ergens anders kunt gaan werken.
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:28
Als het tot een rechtzaak komt, mogen ze dacht ik wel als bewijs dienen?

To kan ook aangeven dat ze de gesprekken opneemt, misschien veranderd de toon dan al.

Maar heet leek mij wellicht meer olie op t vuur gooien.
Alleen als beide partijen ermee ingestemd hebben dat het gesprek wordt opgenomen.
Alle reacties Link kopieren
ManManMan12 schreef:
04-03-2020 10:43
Als bewijs dienen mag inderdaad wel, delen met derde (m.u.v. je advocaat) mag niet. Ik denk alleen als je op het punt bent dat je gesprekken met je werkgever moet gaan opnemen je beter ergens anders kunt gaan werken.
Als je ziek bent kan dat in Nederland niet.

Als TO ontslag neemt heeft ze geen recht op uitkering.
Maar ze is ook nog niet zoveel hersteld dat ze ergens anders kan werken.

En ook al lukt dat wel 3 maanden en je valt weer uit, dan ben je volgens mij zelf aansprakelijk. Want je moet of eerlijk zijn tegen nieuwe werkgever, wordt je natuurlijk niet aangenomen. Of je liegt over je ziek zijn.

Je zit dus vaak in dit soort situaties 'klem'. Wat het juist erg frustrerend, verdrietig maakt..
Alle reacties Link kopieren
lise1985 schreef:
04-03-2020 10:49
Alleen als beide partijen ermee ingestemd hebben dat het gesprek wordt opgenomen.
Ik zie bij de rechtspraak (rtl) vaak wel anders. Worden telefoongesprekken ook wel gewoon meegenomen als bewijs. Ook als de ander geen toestemming geeft.

Ook in het grote Holleeder proces worden eenzijdige opnames meegenomen als bewijs.
Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:51
Ik zie bij de rechtspraak (rtl) vaak wel anders. Worden telefoongesprekken ook wel gewoon meegenomen als bewijs. Ook als de ander geen toestemming geeft.

Ook in het grote Holleeder proces worden eenzijdige opnames meegenomen als bewijs.
Zo is het mij verteld toen ik in het ziektetraject was bij mijn werkgever. Verder heb ik me er destijds niet in verdiept.
Sterappeltjes schreef:
04-03-2020 10:30
Dank je! :heart:

Ik las dit pas na mijn laatste post. Ik ga hier vanavond mee aan de slag


Er staat veel goeie info in die post, maar er staan ook dingen in die mogelijk niet kloppen. Schakel een arbeidsjurist in, ga niet alleen af op forumberichten. Je werkgever is een raar spelletje aan het spelen, jij moet jezelf echt zo snel mogelijk juridisch laten bijstaan. Vandaag of morgen nog iemand inhuren. En bij het eerstvolgende contact met je werkgever (of dat nu telefoon is of e-mail) melden dat je wat hij vraagt/eist/voorstelt eerst gaat overleggen met je jurist.
Alle reacties Link kopieren
hoe ging het op je werk voor je ziekmelding?

en wat voor type klachten heb je, medisch of psychosociaal,

heb je je vaker ziekgemeld?
Alle reacties Link kopieren
Dit is echt geen goed advies!

Gele_Suikerspin schreef:
04-03-2020 10:17
Ik zou de bedrijfsarts vragen of je op vakantie mag, geef aan dat dit in het belang van je herstel is. Als dit akkoord is zou ik inderdaad gaan. Ook al weigert je werkgever.

De werkgever verleent verlof en niet de bedrijfsarts. De bedrijfsarts kan hoogstens adviseren over de impact van de vakantie op het herstel.

Je mag tijdens ziekte vakantiedagen opnemen en inderdaad ben je dan vrijgesteld van reïntegratie activiteiten.

De werkgever zou blij moeten zijn dat je vakantie neemt in het belang van je herstel!

Verder,

- juridisch loket of vakbond inzetten.
- afspraken maken wanneer werkgever mag bellen. Op de andere momenten hem blokkeren (en ja, dit mag. Je hoeft niet 24/7 beschikbaar te zijn. En nee je hoeft niet bang te zijn voor inhouding salaris, waar de helft van viva je bang voor gaat maken) jij werkt namelijk mee, je werkgever werkt niet mee.
Een voorstel doen is prima, maar je maakt als medewerker niet de dienst uit.
- mail van je werkgever in aparte map binnen laten komen. Deze bekijk je 1 a 2x per week wanneer het jou uit komt.
- het uwv een korte brief sturen met de gang van zaken zodat jou verhaal zwart op wit staat
Daar doet het UWV niks mee. Je kunt wel een brief aan de werkgever sturen en een verslag aan je eigen dossier toevoegen, wat ingeleverd moet worden op het moment dat het UWV wel een rol gaat spelen.
- je huisarts op de hoogte stellen zodat het daar zwart op wit staat. Je huisarts kan ook met de bedrijfsarts overleggen.
De huisarts heeft geen rol in kwesties rondom arbeidsongeschiktheid, omdat de bedrijfsarts daar specialistisch voor is opgeleid.
- optieel het contact met werkgever via iemand anders laten gaan. Een oom, neef of kennis.
Het liefst iemand die goed voor jou op kan komen maar niet te emotioneel betrokken is. Zodat hij zakelijk met werkgever kan spreken. En ja, je werkt dan gewoon mee aan de voorwaarden dat je moet communiceren met je werkgever.
Heel slecht advies, aangezien TO al geschikt is beoordeeld voor (aanpast) werk!
- telefoon gesprekken werk opnemen, kun je een app voor downloaden even testen van te voren

Ik zou de werkgever mailen;
Het huidige contact via werk en werknemer vind ik niet goed verlopen.
Ik als werknemer ervaar te weinig ruimte om te werken aan mijn herstel.
Door het telefonisch contact dat om de dag op verschillende tijden plaatsvind. En daarbij dat de inhoud van de telefoon gesprekken niet inhoudelijk opbouwend zijn. Belemmert dit mijn herstel ernstig. Ik ben dan ook van mening dat de werkgever momenteel bij draagt aan mijn ziek zijn, mijn herstel belemmert. Hierbij laat ik de werkgever weten dat ik hem hiervoor aansprakelijk kan stellen.

Ik ben net als werkgever een voorstander van goed contact tijdens mijn ziek zijn. Ik vind alleen dat hierover in het belang van mijn herstel duidelijke afspraken gemaakt moeten worden.

Mijn voorstel hierin is,
- zoveel mogelijk zaken gaan via mail. Dit is voor beide partijen ook handig omdat zich dan een documentatie opbouwt. Werknemer bekijkt de mail 1 a 2x per week en reageert naar vermogen zo snel mogelijk.
- telefonisch contact door werkgever kan 1x in de 2 weken plaats vinden op donderdag of vrijdag tussen 13 en 16 uur.
- waar mogelijk kan de werknemer op een afgesproken moment koffie komen drinken met collega's

Ik hoor graag of u mee gaat in mijn voorstel. Of of u een redelijk tegen voorstel heeft.

Ik heb tijdens mijn ziekte herstel geleerd, voor mezelf op te komen, mijn grenzen aan te geven en mijn energie beter te bewaken. Om de dag telefoon gaat over mijn grens heen en heeft te grote invloed op mijn al beperkte energie door ziekte. Die ik beter in mijn herstel kan steken.

Ik ga dus niet in elk voorstel mee.
Omdat ik mee moet werken aan mijn herstel en ik deze anders saboteer.

Ik ontvang graag schriftelijk een akkoord op mijn voorstel.

Deze brief is echt een heel slecht plan. TO is al (deels) arbeidsgeschikt verklaard en moet nu juist gaan reïntegreren. Dat gaat uiteraard niet samen met alle contacten op een laag pitje zetten en zich zelfs redelijk onbereikbaar opstellen.

Wat TO moet doen is een brief sturen aan werkgever, waarin zij aangeeft dat zij graag afspraken wil maken omtrent het aangepaste werk. Daarin kan zij eventueel ook zelf een voorstel doen van welke werkzaamheden zij op kan/wil pakken.

Daarnaast kan zij dan ook aangeven dat ze daarnaast ook graag afspraken wil maken over overlegmomenten om de re-integratie te monitoren en zo nodig/mogelijk bij te stellen, bijv wekelijks overleg op de momenten dat zij op het werk is. Het is prima als zij daarbij opmerkt (en dus vastlegt voor haar dossier) dat om de dag telefonisch contact haar teveel is en drukt op haar herstel. Maar als zij aangepast werkt, dan is zij tijdens die uren logischerwijs ook gewoon aanspreekbaar voor de werkgever.
Alle reacties Link kopieren
Nummer*Zoveel schreef:
04-03-2020 12:20
Dit is echt geen goed advies!





Deze brief is echt een heel slecht plan. TO is al (deels) arbeidsgeschikt verklaard en moet nu juist gaan reïntegreren. Dat gaat uiteraard niet samen met alle contacten op een laag pitje zetten en zich zelfs redelijk onbereikbaar opstellen.

Wat TO moet doen is een brief sturen aan werkgever, waarin zij aangeeft dat zij graag afspraken wil maken omtrent het aangepaste werk. Daarin kan zij eventueel ook zelf een voorstel doen van welke werkzaamheden zij op kan/wil pakken.

Daarnaast kan zij dan ook aangeven dat ze daarnaast ook graag afspraken wil maken over overlegmomenten om de re-integratie te monitoren en zo nodig/mogelijk bij te stellen, bijv wekelijks overleg op de momenten dat zij op het werk is. Het is prima als zij daarbij opmerkt (en dus vastlegt voor haar dossier) dat om de dag telefonisch contact haar teveel is en drukt op haar herstel. Maar als zij aangepast werkt, dan is zij tijdens die uren logischerwijs ook gewoon aanspreekbaar voor de werkgever.
Wij zijn het over dit onderwerp altijd oneens. Jij bekijkt het vanuit hr en werkgever. En ik vanuit ervaringsdeskundige.

Er zijn helaas ook werkgevers die niet zoals jij correct zijn.

Ik heb het op deze manier gedaan en het was echt de beste oplossing.

Ook het uwv stond achter mij. En de werkgever is meerdere keren flink op de vingers getikt.

Werkgevers die tijdens ziekte te pas en onpas bellen is echt niet de bedoeling van de wet poortwachter. En je hoeft als werknemer echt niet de hele dag bereikbaar te zijn.

Op de een of andere manier kan jij mijn kant niet zien, dat je werkgever tijdens je ziek zijn continue maar kan bellen averechts werkt.

Werkgevers moeten dit zelf weten maar ze blokkeren daarmee het herstel van werknemer.

Als je ziek bent heb je het heel druk met je herstel. En een bks wandeling en mifdag slaapje is ook herstel en dan werkt het niet als je werkgever dan belt. Sowieso werkt een hijgende werkgever echt averechts.

Maar goed, wij worden het nooit eens. :P

Het hele/halve viva forum met de mening, dat je ja en amen moet knikken aan alles moet meewerken en geen grenzen mag aangeven tijdens je ziek zijn vind ik echt onbegrijpelijk.

Dit moet je juist wel doen.

Als een werkgever zegt ik wil dat je maandag komt, en dat dan maar gewoon doen?!

Ik denk dat je dan als zieke werknemer nog een lange weg te gaan hebt in je herstel.

Het is natuurlijk een verschil of je enkel gebroken is en je vervoer hebt. Of dat je migraine hebt of psychische klachten. Maar als jij zo beroerd nog bent, dan is het antwoord op de eis van je werkgever, NEE. Of helaas gaat mij dit niet lukken.

En ik heb geen salaris ingehouden gehad en ook geen gedoe met arbo of uwv.

Mensen die gezond zijn of werkgever of hr miep zijn begrijpen het gewoon niet. Je kan niet alles eisen van een werknemer. En als werknemer mag je ook echt NEE, zeggen.
gele_suikerspin wijzigde dit bericht op 05-03-2020 14:36
5.31% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Een huisarts heeft daadwerkelijk wel een rol. Een huisarts kan je steunen, contact opnemen met de bedrijfsarts.

Een bedrijfsarts die niet overlegd met de huisarts en behadelaars is een slechte bedrijfsarts.

Mijn bedrijfsarts heeft inderdaad nooit overlegt met huisarts en is daardoor door het uwv aangemerkt als dat hij de procedures niet goed heeft gevolgd en steken heeft laten vallen. De werkgever heeft hierdoor n boete gehad.

Sowieso moet je bij de huisarts zijn voor medische behandeling. Ik ben nog geen bedrijfsarts tegen gekomen die daadwerkelijk zich gedraagt als arts. Je hebt in mijn beleving vrij weinig aan een bedrijfsarts. Ik kan dan ook zieke mensen aanraden om echt goed contact met je huisarts te houden.
gele_suikerspin wijzigde dit bericht op 05-03-2020 14:39
25.91% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat nummer zoveel het altijd alleen juridische en zakelijk bekijkt.

De praktijk is anders. Ook ga jij er vanuit dat elke werkgever goed handelt.

Er zijn ook echt vele werkgevers en hr types die op de stoel van een arts gaan zitten, je stalken, bedreigen, manipuleren, je oneerbare voorstellen doen, je dwingen een document te ondertekenen en je verkeerd in lichten over de wet poortwachter.

Mij advies is dan ook, geloof nooit wat de hr afdeling en/of je werkgever zegt.

En als je werkgever zegt, spring van een brug of je moet maandag komen, terwijl jij nog geeneens kunt douchen. Dat je gewoon NEE kunt zeggen.

Dat is namelijk ook n antwoord.

Je bent namelijk verplicht alles te doen in het belang van je herstel en als jij een gesprek nog niet aan kan lichamelijk of geestelijk dan mag je dit weigeren. Of moet je zelfs, anders schent je de voorwaarden dat je alles moet doen in het belang van je hetstel.

Hoe gaat het nu TO?
Ik ben het niet met je oneens GS, maar in mijn geval werkte het opkomen voor mijn eigen grenzen juist ontzettend in mijn nadeel. Het is helaas echt per geval verschillend hoe je er het beste mee om kunt gaan.

TO doet er goed aan juridische hulp in te winnen.
Alle reacties Link kopieren
Laatst zelf thuis geweest en ik heb contact gehad met mijn leidinggevende op de eerste dag alleen om mij ziek te melden.
Dit wordt vervolgens door gegeven aan de afdeling H&R en zij brengen de arbodienst op de hoogte.

Deze heeft meerdere malen met mij contact opgenomen en geeft dit door middel van een verslag door aan mijzelf en aan H&R.

Ik maak afspraken met de arbo, die alleen mij aan gaan.

Echt niet dat mijn leidinggevende mij nog gaat bellen.
In het verleden deed ik dat zelf nog wel eens, maar daar ben ik mee gestopt.

De hele dag dat gebel, opzouten.
There's nothing fair in this world,there's nothing sure in this world,there is nothing pure,so you better look for something left in this world.
Alle reacties Link kopieren
lise1985 schreef:
05-03-2020 15:18
Ik ben het niet met je oneens GS, maar in mijn geval werkte het opkomen voor mijn eigen grenzen juist ontzettend in mijn nadeel. Het is helaas echt per geval verschillend hoe je er het beste mee om kunt gaan.

TO doet er goed aan juridische hulp in te winnen.
Ja, inderdaad. Ik zeg ook ergens dat in mijn geval dit het beste werkte.

En wil iedereens blik verruimen dat er naast ja en amen knikken en hiermee je eigen gezondheid in gevaar brengen ook andere opties zijn.

Onthoud dat een werkgever en werknemer niet altijd dezelfde belangen hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven