Burgerslaaf?

28-11-2009 08:31 393 berichten
Alle reacties Link kopieren
Las ik zonet:

Onderstaand stuk is van :





Alex Klein (1969) is als docent verbonden aan de Universiteit Nyenrode en een aantal particuliere hogescholen, waar hij les geeft in marketing & sales, maar ook financiële bedrijfskunde. Tevens is hij auteur van het boek Regengeluk, een financiële roman, en De Ster van Succes, een handleiding voor ondernemers



Langzamerhand wordt duidelijk dat de recessie nog lang niet voorbij is. Misschien wel statistisch, maar uit uw portemonnee wordt steeds meer geld geklopt. De overheid verzoekt haar brave burgers of zij misschien nog wat centjes over hebben.

Natuurlijk wordt er gezegd dat de kilometerheffing niet meer gaat kosten dan dat het huidige systeem kost. Gemiddeld gesproken, dan; er zullen altijd mensen zijn die er toch een beetje op achteruit gaan, maar dat is dan redelijk want zij gebruiken ook meer. Waarde burger, wilt gij gaan betalen? Nu een beetje, straks steeds meer…



Ook de energienota gaat over twee jaar aanzienlijk omhoog. In al haar wijsheid heeft de regering besloten dat wij dat willen. Wij willen niet het meer betalen, maar wel groene energie en dat kost meer geld en dus mogen we meer betalen. Zeg burgermensje, gij gaat betalen!



De overheid is simpelweg op zoek naar meer geld en gaat dat uiteindelijk bij u en mij vinden. Wat vindt u van het idee om maximaal 60% inkomstenbelasting te betalen? U kunt namelijk niet stoppen met werken en dus kunt u niets anders dan betalen… En wat dacht u van een verhoging van de BTW naar 20%? U kunt namelijk niet stoppen met boodschappen doen, dus u betaalt toch wel. Zeg burgersmurf, ga maar betalen!



Ook de andere kant op werkt prima. Om het overheidstekort terug te dringen, kan er ook minder teruggegeven worden, natuurlijk. De opschroeving van de AOW leeftijd is er daar een mooi voorbeeld van. De overheid hoeft twee jaar minder premie te betalen en dat scheelt weer. Ook het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek komt er aan; wat wil je doen? Niet meer wonen in je eigen huis? Zeg burgerslet, trek open jouw portemonnee!



De overheid gaat op zoek naar zaken, die u toch niet kunt laten. Wonen? Meer WOZ betalen, minder renteteruggaaf krijgen. Energie? Gewoon meer betalen, u verbruikt toch wel. De gasprijs kan omhoog, u stopt toch niet met stoken. De waterprijs kan nog omhoog, want u blijft toch wel douchen en afwassen. Autobelasting? Wat wilt u doen, niet meer rijden?



De overheid weet dat u toch wel blijft wonen in Nederland, dat u de auto toch niet weg doet, dat u echt niet minder gaat stoken, dat u toch wel blijft eten en dus is het heel gemakkelijk om het begrotingstekort terug te dringen. Den Haag bepaalt, u betaalt – u kunt namelijk niet anders en dat weten ze daar maar al te goed.



Arrogant Den Haag heeft zeer democratisch zelfstandig besloten:



Zeg burgerslaaf, betaal!





-------------------------------



De vaste lasten worden ook in ons huis steeds hoger.

Ook wij zijn nu 1 van de velen die per 1-1-2010 hun aanvullende verzekering hebben geschrapt.We leggen zelf wel een aparte spaarpot aan voor oa de tandartsrekening,3x 34.95 per maand is toch alweer ruim 1250 euro per jaar.

En we gaan nu verder kijken wat we kunnen bezuinigen per jaar.



We hebben ieder onze eigen auto,lekker makkelijk maar ik heb de auto niet echt nodig,werk om de hoek zeg maar,maar ja met die harde wind en stromende regen ,met de boodschappen doen,ff lekker winkelen in een andere stad is die auto wel gemakkelijk.Maar eigenlijk....niet echt nodig.



Boodschappen,we geven aardig wat uit,daar kan nog genoeg op bezuinigt worden.Mijn tassentic maar overwinnen,overbodige inboedel op marktplaats zetten.....



Wat hebben jullie ondervonden van deze recessie?
De werkende mens mag tot zijn/haar 67e in de file naar het werk en de rekening betalen voor alle onrendabelen. Onze overheid zorgt er wel voor dat we steeds verder uitgeknepen worden, dat is Den Haag wel toevertrouwd.
Alle reacties Link kopieren
Wat een aanstellerij.
En wat denken jullie dat de overheid doet met dat geld dat ze 'uit ons knijpen'? Politie-agenten, juffen etc willen ook dat hun salaris de inflatie compenseert.
Alle reacties Link kopieren
ik zeg: "afschaffen die overheid!"
Alle reacties Link kopieren
Nou op politie wordt anders flink bezuinigt door de overheid.Daar mag juist veel meer geld aan uitgegeven worden.

Voor veiligheid en rechtsorde mag er van mij juist veel meer blauw op straat.
quote:jip78 schreef op 28 november 2009 @ 09:00:

ik zeg: "afschaffen die overheid!"Ja leuk! Anarchie, homeschooling, en prive-snelwegen, of snelwegen in het bezit va grote bedrijven (met winstoogmerk, wat denken jullie, zou het goedkoper worden?)
Alle reacties Link kopieren
Ga dan emigreren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zamirah schreef op 28 november 2009 @ 09:04:

Ga dan emigreren.Maar alle tassen passen niet in de twee auto's, en versturen is duur hoor.
Slachtoffergedrag, Calimero's en huilies. Overal op dit forum worden ze afgemaakt, behalve op de actueel-pijler. Die gemene overheid, die we zelf gekozen hebben, doet alles om ons het leven zuur te maken, waar hebben we dat toch aan verdiend. Boehoe.
Alle reacties Link kopieren
Dat klopt maar ten dele, ten eerste is die democratische meerderheid maar 51% en ten tweede doen ze natuurlijk lekker wat ze willen en houden zich niet aan hun beloftes.



Stelletje Farizeeërs daar in The Hague.
Ik zie anders steeds meer mensen die een volledige werkweek hebben maar toch ieder dubbeltje om moeten draaien en al hoor ik daar zelf niet bij, ik vind het schandalig.
Alle reacties Link kopieren
Ik voel ook de financiële ketenen steeds zwaarder aan ons hangen. Hier in huis heeft de financiële crisis hard toegeslagen. Ik ben zelf werkeloos geworden en manlief heeft bijna al zijn bonussen in moeten leveren. Omdat zijn salaris voor het overgrote deel bonus afhankelijk was hebben we nu een inkomsten daling van meer dan 300 procent! Onze situatie is net niet zo ernstig dat we voor ook maar 1 regeling in aanmerking komen. Ondertussen blijven we maar de berichten in de media aanhoren over hoeveel meer de overheid bij ons wil lospeuteren. We betalen 50 procent belastingen (door dat idiote beloningssysteem van werkgever) en vervolgens moeten we voor elke aankoop ook nog eens 20 procent omzet belasting betalen. Van elke euro die hier verdient wordt gaat dus al 70 procent weg!

De broekriem is hier dus al flink aangetrokken.

Vervolgens moeten we meer gaan betalen voor onze basisverzekering terwijl we minder dekking gaan krijgen, de energieprijzen stijgen, we bouwen geen pensioen op, de hypotheekrente aftrek staat onder vuur en rekeningrijden word misschien ingevoerd. Als het zo door gaat gaan we echt kopje onder, er zijn grenzen aan hoeveel je kunt bezuinigen. Ik heb me nog nooit zo'n zorgen gemaakt over onze financiële toekomst en lig s' nachts regelmatig wakker van deze ellende. Ik weet dat het 'makkelijk' is om naar de regering te wijzen maar echt, ik voel me zwaar onder druk gezet. De economie staat er slecht voor, maar door deze berichten daalt het consumentenvertrouwen toch tot een dieptepunt? We gaan gewoon allemaal keihard mee in een neerwaartse spiraal.
Alle reacties Link kopieren
Nou precies en dat komt dus omdat men vandaag de dag een vermogen kwijt is aan de vaste lasten.



In de jaren 70 was dit 30%, anno 2009 is dit 60%. een verdubbeling dus.
Alle reacties Link kopieren
Ja, zielug allemaal. Werkloosheid, dubbeltjes omdraaien en door de regen moeten fietsen. Het is een schande.
Alle reacties Link kopieren
Er was al een topic over de crisis, en de gevolgen. Is er een speciale reden daar nóg een topic over te openen, met een nietszeggende, opruiende propaganda-tekst die het goed doet in de Telegraaf, de website van het Stormfront en aanverwante rechts radicale media?
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, het zijn de vaste lasten die de druk zo hoog maken. Ik hoor nog steeds wel eens de verhalen van de 65-plussers die ons land hebben opgebouwd, en de baby-boomers die het ook moeilijk hebben gehad. 'Wij' (de 20 en 30-ers) zouden het maar makkelijk hebben. Ik betwijfel dat. Voor zover ik weet hebben de huidige oma's en overgrootoma's (in bijna alle gevallen) nooit hoeven werken om het gezin financieel draaiende te houden. Nu is er per gezin toch echt meestal minimaal 60 uur werk per week nodig om de boel rond te krijgen. Wat hebben we daarvoor terug gekregen? De gezondheidszorg is afgetakeld, de sociale voorzieningen teruggeschroefd, pensioenen uitgesteld. En het einde is nog niet in zicht, we blijven verder inleveren.
Er is een crisis. Het kapitalistische systeem werkt niet. De wereldeconomie dondert in elkaar.



Ik denk dat we wel wat ergers hebben om ons druk over te maken dan dat de tweede auto weg moet.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
quote:Serafina schreef op 28 november 2009 @ 09:41:

(..)Wat hebben we daarvoor terug gekregen? De gezondheidszorg is afgetakeld, de sociale voorzieningen teruggeschroefd, pensioenen uitgesteld. En het einde is nog niet in zicht, we blijven verder inleveren.Hoe stel je dat vast, als ik vragen mag? Wil je nou echt met droge ogen beweren dat de gezondheidszorg, de sociale voorzieningen en de pensioenen (overigens onderdeel van die sociale voorzieningen als je de AOW bedoelt), in de jaren vijftig en zestig beter waren? Hoe verklaar je het dan dat mensen steeds ouder worden? Cadeautje van God?
Alle reacties Link kopieren
quote:Serafina schreef op 28 november 2009 @ 09:41:

Inderdaad, het zijn de vaste lasten die de druk zo hoog maken. Ik hoor nog steeds wel eens de verhalen van de 65-plussers die ons land hebben opgebouwd, en de baby-boomers die het ook moeilijk hebben gehad. 'Wij' (de 20 en 30-ers) zouden het maar makkelijk hebben. Ik betwijfel dat. Voor zover ik weet hebben de huidige oma's en overgrootoma's (in bijna alle gevallen) nooit hoeven werken om het gezin financieel draaiende te houden. Nu is er per gezin toch echt meestal minimaal 60 uur werk per week nodig om de boel rond te krijgen. Wat hebben we daarvoor terug gekregen? De gezondheidszorg is afgetakeld, de sociale voorzieningen teruggeschroefd, pensioenen uitgesteld. En het einde is nog niet in zicht, we blijven verder inleveren.



maar onze opa's en oma's hadden dan ook geen twee auto's voor de deur, gingen niet 3x per jaar op vakantie, hadden geen mooier huis dan de buurman, liepen niet rond in merkkleding...

en in mijn geval werkten opa en ook oma keihard en werden de kinderen rond hun 14e van school gehaald omdat er geld verdient moest worden...

ja vroeger was het allemaal zoveel beter
Alle reacties Link kopieren
*Ik dacht bij het lezen van de titel: je werkt bij de Burgerking/ Mac en krijgt niet genoeg betaald... *
quote:dorinke schreef op 28 november 2009 @ 09:37:

Ja, zielug allemaal. Werkloosheid, dubbeltjes omdraaien en door de regen moeten fietsen. Het is een schande.Ik vind dat door de regen fietsen afgeschaft moet worden. Regen tijdens spitstijd, daar zouden ze een heffing op moeten invoeren. Laat ze maar betalen, die wolken!
Alle reacties Link kopieren
Gisteren was er een paneldiscussie, onder leiding van Paul Witteman, 'Eigen schuld, dikke bult', over actuele thema's, zoals jeugdcriminaliteit, (geestelijke) gezondheidszorg en sociale zorg. Aan tafel vier wetenschappers, die het hardgrondig oneens waren met het 'Gezonde Volkssentiment', en de 'cijfers' hadden om hun gelijk te onderbouwen. Maar er is een zelf-destructieve stroming in ons land, die kostte-wat-kost de zaak naar de 'k....n' wil helpen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Serafina schreef op 28 november 2009 @ 09:41:

Inderdaad, het zijn de vaste lasten die de druk zo hoog maken. Ik hoor nog steeds wel eens de verhalen van de 65-plussers die ons land hebben opgebouwd, en de baby-boomers die het ook moeilijk hebben gehad. 'Wij' (de 20 en 30-ers) zouden het maar makkelijk hebben. Ik betwijfel dat. Voor zover ik weet hebben de huidige oma's en overgrootoma's (in bijna alle gevallen) nooit hoeven werken om het gezin financieel draaiende te houden. Nu is er per gezin toch echt meestal minimaal 60 uur werk per week nodig om de boel rond te krijgen. Wat hebben we daarvoor terug gekregen? De gezondheidszorg is afgetakeld, de sociale voorzieningen teruggeschroefd, pensioenen uitgesteld. En het einde is nog niet in zicht, we blijven verder inleveren.





Herstel: ze mochten niet werken. Dus waren ze afhankelijk van hun man. Was hij een nutteloze alcoholist, dan had je dus pech en zat je een leven lang onder bijstandsniveau.



Maar ik begrijp dat je het als een achteruitgang ziet als beide partners werken voor hun geld? Zo ja: het hoeft niet, maar dan moet je je levensstandaard bijstellen.



Overigens moesten ze ook vroeger ook op hun uitgaven letten, het idee dat je alles moet kunnen kopen wat je maar wilt is iets van de laatste tijd. Jij hebt het over je hypotheek. Is huren geen optie, bv bij de sociale woningbouw? Of is het inmiddels een vanzelfsprekendheid om een eigen huis te hebben? En doe desnoods de auto de deur uit en ga met het OV of de fiets. Je kan ook al je tanden laten trekken zoals ze vroeger deden, lekker makkelijk zo'n kunstgebit, hoef je nooit meer naar de tandarts.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven