Dubbeldrama ouders Milly

09-05-2010 14:00 36 berichten
Justitie blundert in de berichtgeving aan de ouders van de vermoorde milly boele

--------------------------------------------------------------------------------

DORDRECHT - Politie en openbaar ministerie in Dordrecht lijken een loopje te nemen met de gevoelens van de nabestaanden van het vermoorde meisje Milly Boele (12).

Bracht de Dordtse politie de familie Boele zaterdag eerst hoopvol nieuws, enkele uren later ontkende het openbaar ministerie die uitspraken glashard.

Een dubbel drama voor het toch al zwaar getroffen ouderpaar Fred en Tineke Boele en hun kinderen Tibby en Pascal.



Blijdschap en opluchting was er namelijk zaterdagmorgen, enkele uren na het verschijnen van uitgebreide berichtgeving in De Telegraaf, toen een zogeheten familierechercheur de Boeles op hun buitenlandse vakantieadres met mooie berichten had opgebeld.



“Milly's moeder kreeg van deze rechercheur te horen dat het openbaar ministerie had besloten om de aanklacht tegen verdachte Sander V. toch te verzwaren van doodslag naar moord”, vertelt advocaat Frank van Ardenne, de raadsman van Fred en Tineke Boele. “De rechercheur zei verder dat er nieuwe aanknopingspunten zijn die deze zwaardere aanklacht rechtvaardigen.

Verder waarschuwde hij er mevrouw Boele nog voor dat de rechter straks altijd anders kan beslissen. Maar, zo hield de rechercheur mijn cliënte voor, hij was zelf ook erg blij met dit besluit van het OM.”



De familie Boele reageerde opgetogen en hoopvol. “We zien het strafproces tegen Sander V. nu met veel meer vertrouwen tegemoet”, liet Tineke Boele vanuit haar hotel aan De Telegraaf weten.

Maar niet lang daarna sloeg justitie Dordrecht die hoop weer meedogenloos de bodem in. “Er is op dit moment helemaal geen beslissing door het OM genomen om de aanklacht te verzwaren”, aldus een woordvoerder van justitie Dordrecht.

Waarom de rechercheur dit wel aan de familie Boele heeft gezegd, kon de zegsman van het openbaar ministerie zaterdagavond niet zeggen.



Advocaat Van Ardenne noemt het schokkend zoals de autoriteiten met zijn cliënten omspringen. “Ik heb geen enkele reden om aan de woorden van Tineke Boele te twijfelen.

De familie heeft er echt geen belang bij om dit te verzinnen.

Het is een vreemde en schandalige gang van zaken.”



Overigens blijven de Boeles en hun advocaat bij het standpunt dat zij zo nodig een procedure bij het gerechtshof aanspannen om strafvervolging wegens moord tegen Sander V. af te dwingen.

“Er lijken tal van aanwijzingen te zijn voor moord met voorbedachten rade”, verklaarde Van Ardenne eerder in De Telegraaf. “Milly is door V. naar zijn huis gelokt en daar door hem omgebracht. Dat duidt op een planmatig feitencomplex.”

Op doodslag staat maximaal vijftien jaar cel, op moord in het uiterste geval het dubbele.

Schokgolf



Milly Boele raakte woensdag 10 maart onder zeer verdachte omstandigheden vermist.

Zes dagen later gaf haar buurman Sander V. zichzelf bij de politie aan. Nog diezelfde dag werden de stoffelijke resten van het meisje opgegraven in V.'s achtertuin. De gruwelijke kindermoord veroorzaakte een schokgolf in het hele land. http://www.telegraaf.nl/binnenland/6...y__.html?p=1,1





12 jaar. Heb er geen woorden voor....
Alle reacties Link kopieren
.
Maar goed, we zijn hartstikke off topic. Het dubbele drama (al vind ik dat ook een rare term als je kind dood is, maar goed) is dat de ouders berichten kregen van de recherche dat er toch voor moord aangeklaagd zou gaan worden, wat vervolgens weer niet zo blijkt te zijn.
Ik vermoed dat de ouders van Millie nog (lang) niet alle informatie hebben gekregen over de zaak. Vandaar dat er ook wat verwarring kan ontstaan over bepaalde punten.



Ik weet 100% zeker dat aan Sander V moord ten laste zal worden gelegd. Daar durf ik een fles wijn, m'n huis, m'n moeder op te verwedden. Het OM heeft er nu voor gekozen bij de voorgeleiding voor de makkelijke weg te gaan. Milly is dood, daarvoor is "bewijs"*, daar is weinig discussie over mogelijk. Als je inzet op moord, dan moet je ook met "bewijs" komen voor de voorbedachte rade. Misschien was het onderzoek nog niet zover, willen ze bepaalde dingen nog niet vrijgeven of misschien wilden ze simpelweg niet in een welles-nietes-discussie over de voorbedachte rade terecht komen. Het is simpelweg een voorlopige keuze, die altijd nog kan worden veranderd. En nogmaals, dat zal ook heus gebeuren. Wel merkwaardig dat de advocaat van de familie Boele zich hier zo druk om maakt, hij zou beter moeten/kunnen weten.



* In deze fase is het nog geen bewijs, maar gaat het om "ernstige bezwaren". Het onderzoek is nog niet afgerond, maar het gaat er om dat er meer is dan een vage verdenking.
Alle reacties Link kopieren
quote:Nina28 schreef op 09 mei 2010 @ 14:00:

(..)12 jaar. Heb er geen woorden voor....De Telegraaf. Ik heb er geen woorden voor........
Alle reacties Link kopieren
Gewist.

Het modereerbeleid van Viva-Sanoma isibeneden elk peil.

\'Ach, en als ik wat minder wil internetten, dan zet ik gewoon een gewas in dat wat langzamer groeit!\'
Alle reacties Link kopieren
.
Volkskrant.nl:



Sander V. staat toch voor moord op Milly terecht



AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de 26-jarige agent Sander V. vervolgen voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het dode lichaam van de 12-jarige Milly Boele. Dat meldt Justitie in Dordrecht vrijdag.



Onderzoek

De huidige stand van het onderzoek heeft tot deze verdenking geleid, aldus het OM. Eerder was de verdenking juridisch gezien minder zwaar, namelijk doodslag. De dagvaarding met de beschudigingen is inmiddels aan de verdachte uitgereikt. Daarin staat dat V. op 4 juni moet voorkomen voor de meervoudige strafkamer in Dordrecht. De zaak zal dan overigens nog niet inhoudelijk worden behandeld, laat justitie weten.



De aanklacht is vrijdagochtend door de aanklager in een persoonlijk gesprek met de directe familie van Milly en hun advocaat Frank van Ardenne toegelicht. Om privéredenen worden over dit gesprek verder geen mededelingen gedaan.



Constructief

In een eerste reactie zegt Van Ardenne namens de familie dat de ontmoeting met de officier van justitie ‘constructief’ was. ‘De ongerustheid over de verdenking doodslag en dat V. niet voor de zwaarste verdenking zou worden aangepakt, is weggenomen nu de verdachte toch gaat worden vervolgd voor moord.’



De 26-jarige agent van het korps Rotterdam Rijnmond heeft het doden van het 12-jarige meisje toegegeven. Hij meldde zich bij de politie. Daarna vond de politie het lichaam van Milly in zijn tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.



De vermissing en de dood van Milly leidde tot grote verontwaardiging in Dordrecht en de rest van het land. De schok werd extra vergroot omdat een politieman toe heeft gegeven dat hij verantwoordelijk voor haar dood is.
Alle reacties Link kopieren
Kom ik net nietsvermoedend thuis, even tv aan, journaal kijken, hoor ik de aanklacht tegen Sander Vreeswijk.



Ik ben er gewoon helemaal van ontdaan, wat moet dat meiske afschuwelijk bang zijn geweest en door wat voor verschrikkingen heeft ze heen gemoeten de laatste momenten voordat ze vermoord werd.



Ik ben niet zo van oog-om-oog-tand-om-tand, maar in dit geval zou ik dit heerschap hetzelfde gunnen als wat hij haar heeft aangedaan.
'Sander V. gebruikte royaal cannabis'



DORDRECHT - Sander V. die wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht, gebruikte in de periode van het misdrijf royaal cannabis.



Zijn advocaat Hans Anker heeft dat vrijdag tijdens de zogenoemde regiezitting gezegd. ''Sander wil weten of dat zijn gedrag heeft beïnvloed'', aldus Anker.

In de gevangenis is bij de politieagent drie maal urine en ook een keer bloed afgenomen. Anker wil dat een deskundige die gegevens interpreteert. Dat moet uitwijzen of het gebruik van de drug het gedrag van V. heeft beïnvloed.





''Dit is wellicht de oorzaak van zijn gedrag. Het wijkt namelijk heel erg af van hoe hij zich normaal gedraagt. Het is een politieman zonder strafblad.''



De officier van justitie had geen bezwaar tegen de aanstelling van een deskundige, de rechtbank besloot deze dan ook toe te staan.

De recherche gaat verder nog vier getuigen horen die iets kunnen vertellen over de persoon V. Dat moet een ander beeld geven dan dat tot nog toe veelal naar buiten is gekomen.



De officier van justitie zei te verwachten dat het sectierapport nog deze maand verschijnt. De uitslagen van persoonlijkheidsonderzoeken worden begin juli verwacht. Een psycholoog, psychiater en de reclassering doen daar onderzoek naar.

Volgens Anker verloopt het contact tussen V. en de psychiater stroef. ''Het klikt niet goed'', weet Anker, die niet uitsluit dat hij daarom een contra-expertise zal aanvragen. ''V. heeft de intentie om mee te werken aan het onderzoek.''



De vermeende moordenaar van Milly, wilde vrijdag nog niets zeggen over de zaak. ''Ik heb heel veel te zeggen, maar in het belang van het onderzoek is het beter om nu nog niet te praten."

De voormalig politieagent sprak in de rechtbank hoorbaar geëmotioneerd. V. verwacht dat hij tijdens de inhoudelijke behandeling beter kan formuleren.

V. wil nu niet verkeerd overkomen en daarmee de nabestaanden van Milly Boele tekortdoen.



De ouders van het vermoorde meisje kwamen vrijdag naar de rechtbank om de man die heeft bekend hun dochter te hebben gedood, recht in de ogen te kijken. Dat zei hun advocaat Frank van Ardenne na de eerste zitting over de zaak Milly Boele.

''Ze wilden dat Sander V. kon voelen wat voor leed hij ze heeft aangedaan'', aldus de raadsman. ''Dat waren ze voor hun eigen gevoel aan Milly verplicht.''

Het was de ouders ook ''opgevallen'' dat V. nog niets wilde zeggen op de eerste gelegenheid dat dat kon. ''Ze hebben er naar mij toe geen oordeel over gegeven.''

De ouders van Milly begrijpen dat de zaak heel veel media-aandacht met zich meebrengt. Ze hopen echter dat de media hen zelf met rust laten.



Het is de eerste keer dat de geruchtmakende moordzaak bij de rechtbank aan de orde komt. Dat gebeurt onder grote belangstelling.

Justitie maakte eerder bekend dat ze Sander V. vervolgt voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het dode lichaam van het meisje. Eerder was de verdenking juridisch gezien minder zwaar, namelijk doodslag.

Milly werd vanaf woensdag 10 maart dit jaar vermist. Precies een week later groef de politie haar lichaam op in de tuin van V., vlakbij haar ouderlijk huis.



De rechtbank in Dordrecht heeft de strafzaak over de moord op Milly aangehouden tot maximaal drie maanden. Of het daarna al tot in inhoudelijke behandeling komt, is volgens de rechtbank nog niet duidelijk. Dat hangt af van het onderzoek dat nog moet worden gedaan.





www.nu.nl

Ben eigenlijk wel benieuwd naar zijn verhaal.
Alle reacties Link kopieren
.
Overigens vind ik het helemaal niet zo gek dat hij nu nog niks heeft willen zeggen. Het was geen inhoudelijke behandeling, maar een regiezitting. Het gebeurt vaak genoeg dat verdachten daarbij überhaupt niet eens aanwezig zijn.

Ik las trouwens net in de krant dat hij de moord bekent, maar de verkrachting níet. Dat had ik nog niet eerder gelezen of gehoord.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven