Actueel
alle pijlers
Geen controle maximum snelheid?
zaterdag 22 mei 2021 om 18:20
Enige tijd geleden is als stikstofuitstootbeperkende maatregel een maximum snelheid van 100 km/u ingevoerd. Dit vooral om zo enige ruimte te geven aan de bouw- en infrastructuursectoren zodat hun activiteiten (deels) hervat konden worden. Tot mijn verbazing lijkt inmiddels vrijwel niemand zich aan deze maatregel te houden. In het begin werd keurig 100 km/u aangehouden, wat ik zelf nog steeds doe. Maar ik word doorlopend ingehaald door auto's die toch echt veel harder rijden. Wordt hier niet op gehandhaafd? Zo nee, waarom niet? Op deze manier heeft de maatregel averechts effect én loopt de overheid gemakkelijk inbare inkomsten mis. Dus waarom geen handhaving? Weet iemand hier iets over?
Aangekoppeld een polletje, uit nieuwsgierigheid.
Aangekoppeld een polletje, uit nieuwsgierigheid.
zondag 23 mei 2021 om 12:15
.Nummer*Zoveel schreef: ↑23-05-2021 10:50Ik kan mij echt geen weg bedenken waar je onder normale omstandigheden niet de maximum toegestane snelheid zou kunnen rijden.
Ga eens kijken op het Onderlangs in Otterlo. Max snelheid is 60 km/h maar geen enkel mens met gezond verstand zal daar 60 gaan rijden. Het is een onverharde weg in de bossen.
Niet geschoten is altijd mis
zondag 23 mei 2021 om 12:23
Eigenlijk vind ik alle auto's die ik ken lekkerder rijden bij 120/130. Je zweeft wat meer lijkt het wel.Mirandaaatje_86 schreef: ↑22-05-2021 18:23100 km is waanzin (even over de grens rijden ze 200). 120/130 rijdt gewoon veel prettiger... Nooit een boete voor gehad Idd.
Maar dat even over de grens rijden ze 200: dat is dan tot de eerste baustelle, stau of dorp. Plus dat het maar enkelen zijn die zo rijden. Het valt me de laatste jaren op dat je met 130km/uur bijna iedereen al inhaalt. Misschien hebben ze geen zin meer om bij ieder dorp af te remmen en weer op te trekken als ze er voorbij zijn.
zondag 23 mei 2021 om 12:28
Het is domweg het gevolg van toegeven aan de boerenterreur in 2019. Veruit de meeste ellende wordt veroorzaakt voor intensieve landbouw. Als we 20% daarvan inleveren is het probleem opgelost. En hebben we nog steeds meer dan voldoende voor onze eigen consumptie en de export. En economisch kan het ook veel efficiënter dan wat we nu doen. Per hectare en per gewerkt uur is de toegevoegde waarde van landbouw veel minder dan van bijvoorbeeld high-tech bedrijven zoals ASML.IwanKapotjeplof schreef: ↑23-05-2021 01:46Dat de automobilist de stikstofuitstoot moet rechtrekken is relatief gezien onzin omdat de uitstoot van scheepvaart en vliegverkeer geheel buiten de berekeningen vallen. Dat is wel vreemd natuurlijk.
zondag 23 mei 2021 om 16:33
Het ging de regering niet erom dat de maatregel werkt, het gaat de regering erom dat bouwprojecten en boerenbedrijven weer ongestoord verder kunnen gaan.
Als straks blijkt dat de maatregel niet geholpen heeft, komt de regering weer met een nieuwe list.
Bijvoorbeeld: strenger controleren. Of een voorlichtingscampagne.
Als straks blijkt dat de maatregel niet geholpen heeft, komt de regering weer met een nieuwe list.
Bijvoorbeeld: strenger controleren. Of een voorlichtingscampagne.
De antwoorden op het forum zijn niet altijd bedoeld als hulp.
Sommige mensen maken soms onaardige opmerkingen.
Reageren is niet altijd nodig, en zeker niet verplicht.
Sommige mensen maken soms onaardige opmerkingen.
Reageren is niet altijd nodig, en zeker niet verplicht.
zondag 23 mei 2021 om 17:03
Puur symboolpolitiek dus en ondertussen worden de boeren nog steeds onder druk gezet en gaan bouwprojecten nog steeds niet vlotterdocotrandus schreef: ↑23-05-2021 16:33Het ging de regering niet erom dat de maatregel werkt, het gaat de regering erom dat bouwprojecten en boerenbedrijven weer ongestoord verder kunnen gaan.
Als straks blijkt dat de maatregel niet geholpen heeft, komt de regering weer met een nieuwe list.
Bijvoorbeeld: strenger controleren. Of een voorlichtingscampagne.
zondag 23 mei 2021 om 17:35
zondag 23 mei 2021 om 20:31
De Nederlandse uitstoot van stikstof komt meer dan de helft de landbouw, voornamelijk ammoniak. Dusja, logisch dat daar het meeste te halen valt. Maar goed dat is een andere discussie dan waar dit topic over gaat.Forgotten schreef: ↑23-05-2021 17:35Mooie reacties hier weer...
Iedereen moet de stikstof problematiek maar oplossen, behalve wijzelf.
Met natuurlijk de boeren voorop. Helaas vergeten we wel even dat de landbouwgrond van de boeren meer stikstof opneemt dan zij produceren.
Hoeveel stikstof neemt jouw tegeltuintje op ???
zondag 23 mei 2021 om 23:09
Aardig wat trajectcontroles hier dus dan moet ik wel.
Verder rij ik meestal wel harder als het kan, 100 is echt wel erg langzaam. De laatste keer dat ik in een vliegtuig zat is volgens mij 14 jaar geleden, ik heb geen tegeltuin en eet nauwelijks vlees.
Het blijft symboolpolitiek, daar waar echt wat te winnen valt komt het economisch niet uit.
Verder rij ik meestal wel harder als het kan, 100 is echt wel erg langzaam. De laatste keer dat ik in een vliegtuig zat is volgens mij 14 jaar geleden, ik heb geen tegeltuin en eet nauwelijks vlees.
Het blijft symboolpolitiek, daar waar echt wat te winnen valt komt het economisch niet uit.
zondag 23 mei 2021 om 23:31
De meeste mensen (of in ieder geval de doorrijder) rijden met flitsmeister en weten dus of er gecontroleerd wordt en waar. Als er niet gecontroleerd wordt, wordt er veel sneller gereden.Knuddestudder schreef: ↑22-05-2021 22:07Ik kan dat bedrag niet relateren aan de situaties voor en sinds de nieuwe limiet, dus dat zegt me niet zoveel behalve dat het een flink bedrag is. Ik kan het niet met cijfers onderbouwen en misschien is het ook verschillend per regio, maar als ik zelf overdag rondrijd in mijn regio (rand vd randstad, met relatief druk verkeer) met 100 km/u of ietsje harder dan word ik doorlopend ingehaald en niet met een paar km per uur. Veel mensen rijden hier nog 120-140 alsof er niks veranderd is. Ik had verwacht dat in mijn regio goed gecontroleerd zou worden, maar het lijkt er niet echt op.
zondag 23 mei 2021 om 23:34
En dit, er is nauwelijks (goed) getest wat de maatregel überhaupt oplevert, maar de bouw kon in ieder geval wel door.docotrandus schreef: ↑23-05-2021 16:33Het ging de regering niet erom dat de maatregel werkt, het gaat de regering erom dat bouwprojecten en boerenbedrijven weer ongestoord verder kunnen gaan.
Als straks blijkt dat de maatregel niet geholpen heeft, komt de regering weer met een nieuwe list.
Bijvoorbeeld: strenger controleren. Of een voorlichtingscampagne.
zondag 23 mei 2021 om 23:56
Aha, ik kende dat niet, heb het net even opgezocht. Dat zal inderdaad verklaren dat er vaak onbekommerd hardgereden wordt. Ik moet zeggen dat ik het bestaan en gebruik van zo'n app wel discutabel vind. Ik kan me herinneren dat je vroeger losse apparaatjes kon kopen die waarschuwden voor flitsers maar volgens mij werden die op een bepaald moment verboden. Mag die app dan wel? Moet je dan eigenlijk ook niet oppassen dat je geen boete krijgt wegens gebruik van de smartphone tijdens het rijden?
maandag 24 mei 2021 om 00:11
In NL mag de app wel, in bv Frankrijk weer niet. Je mag gewoon een smartphone gebruiken als je het maar handsfree doet (anders zou je bv ook geen gebruik kunnen maken van Google maps, of eigenlijk welk gps systeem dan ook). Vroeger werden elk kwartier de flitsers gemeld op 538 (misschien nog wel), zo blijft er altijd wel een manier om flitsers te achterhalen.Knuddestudder schreef: ↑23-05-2021 23:56Aha, ik kende dat niet, heb het net even opgezocht. Dat zal inderdaad verklaren dat er vaak onbekommerd hardgereden wordt. Ik moet zeggen dat ik het bestaan en gebruik van zo'n app wel discutabel vind. Ik kan me herinneren dat je vroeger losse apparaatjes kon kopen die waarschuwden voor flitsers maar volgens mij werden die op een bepaald moment verboden. Mag die app dan wel? Moet je dan eigenlijk ook niet oppassen dat je geen boete krijgt wegens gebruik van de smartphone tijdens het rijden?
Ik verbaas me eerlijk gezegd over het feit dat mensen zoveel problemen hebben met hardrijders, daar kun en moet je ook op anticiperen net zoals je dat doet bij mensen die langzaam rijden. Overigens heb ik niet over mensen die binnen de bebouwde kom zonodig 70 moeten rijden, dat is altijd onverantwoord, maar op de snelweg 130 als het niet megadruk of slecht weer is, is wat mij betreft niet zoveel mis.
maandag 24 mei 2021 om 00:14
Je kunt hem toch aanzetten voordat je gaat rijden, net als je navigatie.Knuddestudder schreef: ↑23-05-2021 23:56Aha, ik kende dat niet, heb het net even opgezocht. Dat zal inderdaad verklaren dat er vaak onbekommerd hardgereden wordt. Ik moet zeggen dat ik het bestaan en gebruik van zo'n app wel discutabel vind. Ik kan me herinneren dat je vroeger losse apparaatjes kon kopen die waarschuwden voor flitsers maar volgens mij werden die op een bepaald moment verboden. Mag die app dan wel? Moet je dan eigenlijk ook niet oppassen dat je geen boete krijgt wegens gebruik van de smartphone tijdens het rijden?
Ik hang ‘m in de houder en dan kan ik exact zien hoe hard ik ga. Nooit meer dan 29 te hard
maandag 24 mei 2021 om 00:46
Ttroeteltje schreef: ↑22-05-2021 19:06110 waar je 130 mag vind ik echt veel te langzaam. Gevaarlijk langzaam.
Dit zegt echt meer over jouw rijvaardigheden.
Er is niks gevaarlijks aan het rijden met 110 km/h, jij bent degene die het gevaarlijk maakt.
Je zeurt, bemoei je met je eigen stof.
maandag 24 mei 2021 om 00:57
Wat een idiote ideeën hebben de meesten hier over hard rijden. Egoïstische neuroten. Hou je gewoon aan de maximum snelheid, dan is het voor iedereen veiliger op de weg. Die paar minuten van je leven dat je misschien later aankomt maken het verschil niet hoor.
“Als ondertussen de geest die liefde is ons allen maar leidt en beschermt. Dat is zo belangrijk.” Jeroen van Merwijk
maandag 24 mei 2021 om 01:12
Neuroten?
maandag 24 mei 2021 om 01:14
Ik probeer me er aan te houden maar rijd altijd wel op de limiet.
110 km/u op de teller is ongeveer 103 km/u werkelijk, nog een paar km/u correctie eraf en ik zit safe.
Als ik op zaterdagmorgen na een nachtdienst om kwart over zes naar huis rijd en een lege snelweg voor me heb, trap ik hem wel door tot 160 km/u.Gewoon omdat het kan!
Ik vernam laatst uit betrouwbare bron dat op het stuk A58 in Zeeland in 2020 precies vijf keer gecontroleerd is, de pakkans is hier dus vrijwel nihil
Ik krijg dus niet de indruk dat er (iig hier) echt op gehandhaafd wordt, om maar ff ontopic te blijven.
110 km/u op de teller is ongeveer 103 km/u werkelijk, nog een paar km/u correctie eraf en ik zit safe.
Als ik op zaterdagmorgen na een nachtdienst om kwart over zes naar huis rijd en een lege snelweg voor me heb, trap ik hem wel door tot 160 km/u.Gewoon omdat het kan!
Ik vernam laatst uit betrouwbare bron dat op het stuk A58 in Zeeland in 2020 precies vijf keer gecontroleerd is, de pakkans is hier dus vrijwel nihil
Ik krijg dus niet de indruk dat er (iig hier) echt op gehandhaafd wordt, om maar ff ontopic te blijven.
Je zeurt, bemoei je met je eigen stof.
maandag 24 mei 2021 om 01:15
Ja, ik kan er niks anders van maken.
“Als ondertussen de geest die liefde is ons allen maar leidt en beschermt. Dat is zo belangrijk.” Jeroen van Merwijk
maandag 24 mei 2021 om 08:08
De meeste mensen die harder rijden gaat het helemaal niet om de tijdwinst. Maar gewoon omdat ze dat leuk vinden.
maandag 24 mei 2021 om 09:31
Ik heb het idee dat sommigen dat meer uit principe doen. Ze hebben het recht om voor je te springen op het moment dat ze in willen halen, ongeacht wie of wat er op de linkerbaan aankomt.
maandag 24 mei 2021 om 09:34
Allebei. Ik vind hard rijden (of beter gezegd, doorrijden, daar zit het psychisch verschil in) en de tijdswinst leuk. Die tijdswinst is er wel degelijk, zo'n vijf minuten op mijn traject.
Wat mij verbaast is dat er nauwelijks politiewagens op de snelweg rondrijden. Daardoor krijg je excessen van mensen die met 160 langsscheuren. Geen haan die er naar kraait.