Inzet leerkrachten tijdens coronacrisis

29-05-2020 18:56 344 berichten
Alle reacties Link kopieren
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/29/zo ... n-a4001268


https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/28/de ... t-a4001112


Ik ben verbaasd om te lezen dat verpleegkundigen behoorlijk minder verdienen dan leerkrachten van een basisschool.
Wat mij betreft moet dat inderdaad snel recht worden getrokken want stel dat de (Wijk) verpleegkundigen, verzorgenden in verpleeghuizen net als de leerkrachten bezwaar zouden maken om naar hun werk te gaan omdat ze daar mogelijk besmet zouden kunnen worden.

https://www.aob.nl/nieuws/onderwijspers ... enopening/

Nu is het weer pinkstervakantie! Kinderen zijn amper naar school geweest en zitten weer een week thuis. Ik zie ouders die de wanhoop nabij zijn omdat hun baas verwacht dat ze nu weer volle aandacht aandacht voor hun werk hebben. Vakantie bso is nog gesloten en is pas mogelijk na 8 juni als de basisscholen weer volledig geopend zijn. Maar de leerkrachten zijn hard toe aan vakantie.
Wat ik er in mijn omgeving van heb gezien, vind ik de inzet van leerkrachten bij het afstandsonderwijs tegenvallen. Dagelijks mailtje met wat links en af en toe een zak met werkschriften die niet eens werden nagekeken.
Voor mij zijn de leerkrachten aardig van hun voetstuk gevallen.

Hebben jullie kinderen goede begeleiding gehad van school en voldoende werk meegekregen?

Totaal aantal stemmen: 136

Goed (67%)
Matig (16%)
Slecht (17%)
De gemiddelde leeftijd van een vakkenvuller ligt misschien ietsjes lager dan die van een leraar op een basisschool?
bisto schreef:
30-05-2020 11:34
Wat mij steekt in het artikel van de AOB is het volgende:

Volgens 53 procent van de ondervraagden is nog te weinig duidelijk over de besmettingsrisico’s bij kinderen en de helft van het onderwijspersoneel heeft behoefte aan rust. Het werken met halve klassen pakt tot nu toe goed uit.“Het kabinetsbesluit betekent dat het onderwijs voor de derde keer heel snel moet omschakelen”, zegt AOb-voorzitter Stolk. “Het begon met het afstandsonderwijs, toen de halve klassen vanaf 11 mei en nu de volledige opening. Onze leden vragen zich af of dit haalbaar is. Zeker ook vanwege het lerarentekort dat er al was. Dat wordt nu een nog groter probleem omdat er leraren uit risicogroepen niet naar school kunnen. Daarnaast vrezen ze voor de gezondheidsrisico’s. Het kabinet moet onderzoeken daarnaar goed monitoren en richting 8 juni echt bekijken of het verantwoord is de scholen volledig te openen.”

In ziekenhuizen werd van personeel alle verloven ingetrokken, er werden dubbele diensten gedraaid, afdelingen omgebouwd tot ic. Personeel van de ok werd omgeschoold tot ic personeel. En nu moet alles weer worden teruggedraaid en ook nog alle achterstallige zorg worden ingehaald.
Nogmaals stel je voor dat deze mensen op dezelfde manier zouden reageren als het onderwijspersoneel uit deze enquête. De vergelijking zit in de manier waarop onderwijspersoneel heeft gereageerd en nog reageert op de pandemie. Het is voor iedereen onzeker en angstig maar het gaat om de verantwoordelijkheid voor je beroep en de doelgroep waarvoor je hebt gekozen.
Laatste zin is spot on. Docent zijn is iets heel anders dan je leven wijden aan het verzorgen en voorkomen van ziektes. Jouw vergelijking slaat in mijn ogen nergens op.
Daarnaast:
Kinderen mogen nu zo ongeveer alles weer. Zij spelen met andere kinderen op straat etc.
Als ik naar mijn eigen kinderen kijk: die zijn deze week in nauw contact geweest met 4 kinderen, ieder weer uit hun eigen systeem. Plus ze hebben op school gezeten, daar spelen ze met klasgenootjes en ook andere kinderen.
Docenten komen dus per week in contact met 30 kinderen minimaal en zitten daarmee in slecht geventileerde ruimtes. Die kinderen nemen de man van verschillende anderen risico mee, plus wat er op het schoolplein gebeurd.
A-ze hebben niet gekozen om met ziektes te werken
B- ze komen met veel meer risico in contact dan menig ziekenhuismedewerker, en in het ziekenhuis dragen ze nog bescherming.
C- er zijn verpleeghuismedewekers ziek geworden na het werken zonder bescherming en er zijn aanwijzingen dat als je veel corona binnenkrijgt, je veel agressiever ziek wordt.
Kinderen zij nu eenmaal de haarden van allerlei besmettingen, elke ouder en elke leraar weet dat. Common sense. Als je een kind krijgt dan zijn de meeste ouders ineens veel vaker ziek. Vaak gaat dat achter elkaar door in de winter. Leraren zijn ook vaak ziek, want er heerst van alles in scholen.

Corona lijkt een uitzondering, maar het fijne weten we er nog niet van. Kinderen zijn totaal anders dan volwassenen in hoeveel ze elkaar aanraken, ze hoesten en vergeten in hun elleboog te hoesten of hun gezicht af te wenden, ze lachen hard in elkaars gezicht, niezen en spugen, kwijlen, ze gaan bellen blazen en daarbij spugen ze een ander onder. Ze eten iets en duwen elkaar omver terwijl ze nog spuug aan hun handen hebben. Ze zijn niet zo subtiel,elke leraar weet dat maar al te goed.

Daarbij zijn de netwerken die op een school samenkomen gigantisch. Waar een ouder iemand in een verpleeghuis een stuk of 3 vaste bezoekers heeft, staan kinderen, hun ouders en grootouders in verbinding met een enorm netwerk. Sporten, zwemles, clubjes, de kerk, vriendjes in en buiten school, verjaardagen, familie van ver en dichtbij. De ouders werken overal en nergens, hebben etentjes, zijn in het buitenland op congressen met duizenden mensen van over de hele wereld. Dan nog de opa's en oma's die vaak oppassen en zelf ook nog werken.

Moet ik doorgaan?
Alle reacties Link kopieren
Ik lees en zie trouwens nergens dat de helft van de leerkrachten nu thuis is gebleven.
Mogen mensen het dan ook niet spannend/eng vinden? Onzeker zijn over grote klassen bij elkaar? Dat zullen ze in andere beroepsgroepen ook gewoon hebben hoor. Ik vind dit topic echt zoeken naar dingen om over te zeuren. Eerst was het thuisonderwijs niet goed genoeg want iedereen moest zich aanpassen, dan ineens komt het salaris ter sprake, dat is natuurlijk veel te hoog en toen ging het er ineens om dat leerkrachten niet naar school zouden willen.
NoPepsiPlease schreef:
30-05-2020 08:57
Tja, t geeft wat lastig fysiek les als je van de regering je school moet sluiten en de leerlingen niet naar binnen mochten he?
Fijn dat ze weer zo'n droeftoeter een podium geven om haar eigen beroepsgroep naar beneden te halen.
Net als de klagers. Ik ken alleen maar mensen die wel wilden. Maar ja, "leerkrachten willen weer fysiek voor de klas" verkoopt niet he? Dus die krijgen geen podium.

Die vrijdag dat besloten werd dat de scholen dicht zouden gaan stonden de leerkrachten gewoon voor de klas hoor. Die klassen waren niet volledig gevuld, want ouders hielden hun kinderen thuis. Maar die leerkracht stond er gewoon. En ja, die vond t ongetwijfeld spannend, want het was een onbekende ziekte, je hoorde horrorverhalen , dus dat mag je toch spannend vinden?
Sommige caissières achter de kassa vonden t vast ook spannend. Alleen werden die niet gequote op social media.

Ik weet niet op welke school dat was dat de leerkrachten voor de klas stonden. Hier was juist het probleem dat de basisschool geen onderwijs kon geven, omdat teveel leerkrachten thuis bleven.
hollebollegijs schreef:
30-05-2020 07:18
Ook voor de politie geld natuurlijk dat ze ook iets anders kunnen gaan doen als ze het salaris te laag vinden maar daar gaat het niet zo zeer om.

Als ik de salarissen van andere beroepsgroepen voorbij zie komen is het onderwijs helemaal niet slecht betaald maar het onderwijs klaagt al sinds jaar en dag het lijkt wel een soort basisinstelling : "wij verdienen te weinig" en "de werkdruk is hoog" en dat kan allemaal best zo zijn maar zolang "jullie" (lees onderwijs personeel) nog steeds voor dat geld aan het werk gaan veranderd er nooit wat.

Maar ik vermoed dat de meeste leerkrachten diep in hun hart ook wel weten dat ze hun huidige salaris niet een, twee, drie onder dezelfde voorwaarden verdienen in een andere branche.

Ik zeg eerlijk, bij ons gaat menig monteur, en dat is best zwaar werk, ook na 5 jaar niet naar huis met het instap salaris van een leerkracht.

Onderwijs betaalt heel goed en je bent veel vrij. Leerkrachten klagen gewoon standaard lijkt het wel.

Een van mijn broertjes heeft hbo gedaan. Die verdient als calculator in de bouw met > tien jaar ervaring 2900 bruto op basis van een 38-urige werkweek. Zijn vrouw is leerkracht basisonderwijs verdient bruto meer, heeft minder werkuren per werkweek voor fulltime en veel meer vrije tijd. Volgens mij is het grootste probleem in deze discussie dat journalisten over het algemeen niet kunnen rekenen.
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 07:57
Onderwijs betaalt heel goed en je bent veel vrij. Leerkrachten klagen gewoon standaard lijkt het wel.

Een van mijn broertjes heeft hbo gedaan. Die verdient als calculator in de bouw met > tien jaar ervaring 2900 bruto op basis van een 38-urige werkweek. Zijn vrouw is leerkracht basisonderwijs verdient bruto meer, heeft minder werkuren per werkweek voor fulltime en veel meer vrije tijd. Volgens mij is het grootste probleem in deze discussie dat journalisten over het algemeen niet kunnen rekenen.
Dit is belachelijk, een vrouw die meer verdient dan haar man? Hier moeten we iets aan veranderen :bonk:
anoniem_397783 wijzigde dit bericht op 31-05-2020 09:02
0.29% gewijzigd
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 07:43
Ik weet niet op welke school dat was dat de leerkrachten voor de klas stonden. Hier was juist het probleem dat de basisschool geen onderwijs kon geven, omdat teveel leerkrachten thuis bleven.
De scholen zijn gesloten begin maart, dit was een maatregel vanuit de overheid. Je kan daar als leraar echt niets aan doen.
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 07:43
Ik weet niet op welke school dat was dat de leerkrachten voor de klas stonden. Hier was juist het probleem dat de basisschool geen onderwijs kon geven, omdat teveel leerkrachten thuis bleven.
Dat vind ik dan weer bijzonder. Ik heb het over de laatste schooldag VOOR de sluiting he. Ik ken geen enkele leerkracht die zelf zei " Ik ga niet". Ook niet in de FB groepen die ik volg. Daar ging het wel over leerlingen die waren thuisgehouden.
Alle reacties Link kopieren
Omdat teveel leerkrachten thuis MOESTEN blijven. Als je verkouden was mocht je niet komen, ook als je je verder niet ziek voelde en wel wilde. Dus waarom doen alsof leerkrachten zich massaal ziek gingen melden? Want zo was het niet. Bovendien bleven er ook veel kinderen thuis, om dezelfde reden of omdat ouders het spannend vonden. Dat ligt dus allemaal niet aan de leraren die weer eens een kans zagen om te zeuren en niet te hoeven werken
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 07:57
Onderwijs betaalt heel goed en je bent veel vrij. Leerkrachten klagen gewoon standaard lijkt het wel.

Een van mijn broertjes heeft hbo gedaan. Die verdient als calculator in de bouw met > tien jaar ervaring 2900 bruto op basis van een 38-urige werkweek. Zijn vrouw is leerkracht basisonderwijs verdient bruto meer, heeft minder werkuren per werkweek voor fulltime en veel meer vrije tijd. Volgens mij is het grootste probleem in deze discussie dat journalisten over het algemeen niet kunnen rekenen.
Ik denk dat het grootste probleem is dat je broer een vrouw heeft getroffen die er in haar werk de kantjes vanaf loopt. Je hebt ze in elk werkveld. Een fulltime leerkracht die blijkbaar minder dan 38 uur werkt per week. Om je te bescheuren 🤣🤣🤣🤣
Of misschien een beetje aan het Pinokkioen?
NoPepsiPlease schreef:
31-05-2020 08:10
Dat vind ik dan weer bijzonder. Ik heb het over de laatste schooldag VOOR de sluiting he. Ik ken geen enkele leerkracht die zelf zei " Ik ga niet". Ook niet in de FB groepen die ik volg. Daar ging het wel over leerlingen die waren thuisgehouden.

Nou dat was hier in de buurt het probleem hoor.
NoPepsiPlease schreef:
31-05-2020 08:15
Ik denk dat het grootste probleem is dat je broer een vrouw heeft getroffen die er in haar werk de kantjes vanaf loopt. Je hebt ze in elk werkveld. Een fulltime leerkracht die blijkbaar minder dan 38 uur werkt per week. Om je te bescheuren 🤣🤣🤣🤣
Of misschien een beetje aan het Pinokkioen?

Maar dat is bij mijn broertje ook en zelfs bij mij. Het is bij heel veel mensen zo dat ze als ze thuis zijn nog mailtjes van werk moeten lezen. Zich inlezen in een project of een nieuwe lijm of verfsoort. Een kwartier voor en een kwartier na werktijd aanspreekbaar en aanwezig moeten zijn voor de baas, gratis. Je om moeten kleden in je eigen tijd. Douchen in je eigen tijd, terwijl je vies wordt van je werk. Reistijd niet betaald krijgen. Zij werkt buiten haar uren echt niet veel en is veel vrij. Misschien is zij beter bestand tegen het werk of kan ze beter plannen. Dat kan ook. Zij zit voor de leerkrachten in de mr en die tijd krijgt zij extra betaald. Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen. Ze zijn altijd aanwezig op het kerstfeest van de club of op vakantie, want toch vrij tussen oud en nieuw. Op de vrijdag na Hemelvaart lopen ze de deur plat op het clubtoernooi of ze zijn op vakantie. Wedstrijden in het weekend kunnen ze gewoon aan meedoen, zonder dat het vrije dagen kost.
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 08:34
Maar dat is bij mijn broertje ook en zelfs bij mij. Het is bij heel veel mensen zo dat ze als ze thuis zijn nog mailtjes van werk moeten lezen. Zich inlezen in een project of een nieuwe lijm of verfsoort. Een kwartier voor en een kwartier na werktijd aanspreekbaar en aanwezig moeten zijn voor de baas, gratis. Je om moeten kleden in je eigen tijd. Douchen in je eigen tijd, terwijl je vies wordt van je werk. Reistijd niet betaald krijgen. Zij werkt buiten haar uren echt niet veel en is veel vrij. Misschien is zij beter bestand tegen het werk of kan ze beter plannen. Dat kan ook. Zij zit voor de leerkrachten in de mr en die tijd krijgt zij extra betaald. Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen. Ze zijn altijd aanwezig op het kerstfeest van de club of op vakantie, want toch vrij tussen oud en nieuw. Op de vrijdag na Hemelvaart lopen ze de deur plat op het clubtoernooi of ze zijn op vakantie. Wedstrijden in het weekend kunnen ze gewoon aan meedoen, zonder dat het vrije dagen kost.

Nou meid, lekker het onderwijs in zou ik zeggen. Ze staan om je te springen!
Alle reacties Link kopieren
Sinds wanneer krijg je tijd in de MR extra betaald? Ik doe iets niet goed :cry:
Alle reacties Link kopieren
Mensen die vinden dat je als basisschoolleerkracht veel verdient ten opzichte van andere hbo-functies: daar zijn gewoon cijfers van hoor.

Een leerkracht basisonderwijs verdiende voor de loonsverhoging gemiddeld 30% minder dan mensen in andere hbo-functies.

Na de grote loonsverhoging is het nu volgens mij 20% minder, maar dat weet ik niet zeker. Dat zou je kunnen opzoeken.

Dus dan kun je wel zeuren dat je broertje minder verdient, maar als je naar de gemiddeldes kijkt, verdient een leerkracht dus minder dan in andere branches waar ook een hbo-opleiding voor vereist is.
“We should make no mistake. Without concerted actions, the next generation will be roasted, toasted, fried and grilled.” - Christine Lagarde, IMF
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 08:34
Maar dat is bij mijn broertje ook en zelfs bij mij. Het is bij heel veel mensen zo dat ze als ze thuis zijn nog mailtjes van werk moeten lezen. Zich inlezen in een project of een nieuwe lijm of verfsoort. Een kwartier voor en een kwartier na werktijd aanspreekbaar en aanwezig moeten zijn voor de baas, gratis. Je om moeten kleden in je eigen tijd. Douchen in je eigen tijd, terwijl je vies wordt van je werk. Reistijd niet betaald krijgen. Zij werkt buiten haar uren echt niet veel en is veel vrij. Misschien is zij beter bestand tegen het werk of kan ze beter plannen. Dat kan ook. Zij zit voor de leerkrachten in de mr en die tijd krijgt zij extra betaald. Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen. Ze zijn altijd aanwezig op het kerstfeest van de club of op vakantie, want toch vrij tussen oud en nieuw. Op de vrijdag na Hemelvaart lopen ze de deur plat op het clubtoernooi of ze zijn op vakantie. Wedstrijden in het weekend kunnen ze gewoon aan meedoen, zonder dat het vrije dagen kost.

Ik denk dat ze vooral heel goed kan afschuiven delegeren.

En dat je leerkrachten om 17:00 uur bij de club ziet, dat kan natuurlijk prima. Officiële werktijd 8:00 tot 16:30 dus met woning reistijd is dat prima mogelijk. Veel leerkrachten pakken wat extra tijd op school in de ochtend.

Ik denk dat iedereen in het onderwijs wel eens zo'n collega als de vrouw van jouw broer gehad heeft of nog heeft. Daardoor moeten ze nog een stapje harder.
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 08:34
Maar dat is bij mijn broertje ook en zelfs bij mij. Het is bij heel veel mensen zo dat ze als ze thuis zijn nog mailtjes van werk moeten lezen. Zich inlezen in een project of een nieuwe lijm of verfsoort. Een kwartier voor en een kwartier na werktijd aanspreekbaar en aanwezig moeten zijn voor de baas, gratis. Je om moeten kleden in je eigen tijd. Douchen in je eigen tijd, terwijl je vies wordt van je werk. Reistijd niet betaald krijgen. Zij werkt buiten haar uren echt niet veel en is veel vrij. Misschien is zij beter bestand tegen het werk of kan ze beter plannen. Dat kan ook. Zij zit voor de leerkrachten in de mr en die tijd krijgt zij extra betaald. Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen. Ze zijn altijd aanwezig op het kerstfeest van de club of op vakantie, want toch vrij tussen oud en nieuw. Op de vrijdag na Hemelvaart lopen ze de deur plat op het clubtoernooi of ze zijn op vakantie. Wedstrijden in het weekend kunnen ze gewoon aan meedoen, zonder dat het vrije dagen kost.
Je klinkt verbitterd en jaloers. Wat een oordelen over je schoonzus, terwijl wat weet je nou echt over haar werk? Loop eens een weekje met haar mee en je zal je beeld toch moeten bijstellen vrees ik.

Wanneer was de laatste keer dat je in een basisschool was?
Alle reacties Link kopieren
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 08:34
Maar dat is bij mijn broertje ook en zelfs bij mij. Het is bij heel veel mensen zo dat ze als ze thuis zijn nog mailtjes van werk moeten lezen. Zich inlezen in een project of een nieuwe lijm of verfsoort. Een kwartier voor en een kwartier na werktijd aanspreekbaar en aanwezig moeten zijn voor de baas, gratis. Je om moeten kleden in je eigen tijd. Douchen in je eigen tijd, terwijl je vies wordt van je werk. Reistijd niet betaald krijgen. Zij werkt buiten haar uren echt niet veel en is veel vrij. Misschien is zij beter bestand tegen het werk of kan ze beter plannen. Dat kan ook. Zij zit voor de leerkrachten in de mr en die tijd krijgt zij extra betaald. Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen. Ze zijn altijd aanwezig op het kerstfeest van de club of op vakantie, want toch vrij tussen oud en nieuw. Op de vrijdag na Hemelvaart lopen ze de deur plat op het clubtoernooi of ze zijn op vakantie. Wedstrijden in het weekend kunnen ze gewoon aan meedoen, zonder dat het vrije dagen kost.
Huh? Je ageert op iets dat ze helemaal niet beweert. Je roept in ruimte zonder te lezen ofzo. Waar komt die ‘ook’ in je eerste zin vandaan?

Om 5 uur op de sportclub kunnen zijn zegt helemaal niks natuurlijk. Dat is een beetje zoals roepen over een nachtdienstwerker dat hij op dinsdag om 11 nog steeds in zijn bed ligt. Of over ál die mensen die doordeweeks op het terras zitten waar ze het allemaal van doen, hebben ze niks te doen ofzo?

Grappig trouwens, het vaakst ben ik op vakantie geweest tussen oud en nieuw toen ik op kantoor werkte😂
mevrouw75 wijzigde dit bericht op 31-05-2020 09:24
2.11% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Lievejetje schreef:
31-05-2020 08:49
Sinds wanneer krijg je tijd in de MR extra betaald? Ik doe iets niet goed :cry:
Ik krijg daar inderdaad uren voor en niet zo zuinig ook. De mr heeft dat (ver voor mijn tijd) heel goed geregeld voor zichzelf, je kunt wat dat betreft bij ons beter mr-lid zijn dan mentor, of begeleider van een reis, of coördinator van een examen ofzo.
Mevrouw75 schreef:
31-05-2020 09:18
Huh? Je ageert op iets dat ze helemaal niet beweert. Je roept in ruimte.

Om 5 uur op de sportclub kunnen zijn zegt helemaal niks natuurlijk. Dat is een beetje zoals roepen over een nachtdienstwerker dat hij op dinsdag om 11 nog steeds in zijn bed ligt. Of over ál die mensen die doordeweeks op het terras zitten waar ze het allemaal van doen, hebben ze niks te doen ofzo?

Grappig trouwens, het vaakst ben ik op vakantie geweest tussen oud en nieuw toen ik op kantoor werkte😂
Precies. Ik heb jarenlang 's nachts gewerkt. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord hoe lui ik was, omdat ik nog aan het slapen was om een uur of 11 's ochtends. Ik studeerde toen nog, dus de associatie met de luie student was makkelijk gemaakt. Wat mensen niet zien, dat bestaat niet.

Mensen zijn zo gefocust op een 9 tot 5 baan dat alles wat erbuiten valt niet wordt opgemerkt of meegerekend.
Alle reacties Link kopieren
PattyJupiter schreef:
31-05-2020 08:34
Ook de leerkrachten die ik ken via de sportvereniging kunnen allemaal naar de training van 17.00 komen.
Dat snap ik. Mijn vader was ook leraar en hij was elke dag om 16:00 al thuis. Die training had hij makkelijk gered. Luizenleventje hoor!

Oh nee, ik herinner me van die jaren vooral dat hij dagelijks bijna continu, 's middags en 's avonds, met een enorme stapel nakijkwerk bezig was of repetities zat te maken.

Jouw retoriek is hetzelfde als zeggen dat iemand die een eigen bedrijf heeft altijd vakantie heeft. Maar als het je zo steekt, wat let je om zelf het onderwijs in te gaan?
TanteOlivia schreef:
31-05-2020 09:06
Je klinkt verbitterd en jaloers. Wat een oordelen over je schoonzus, terwijl wat weet je nou echt over haar werk? Loop eens een weekje met haar mee en je zal je beeld toch moeten bijstellen vrees ik.

Wanneer was de laatste keer dat je in een basisschool was?

Of niet, dan is schoonzus de leerkracht die de kantjes er af loopt.
Alle reacties Link kopieren
Mevrouw75 schreef:
31-05-2020 09:20
Ik krijg daar inderdaad uren voor en niet zo zuinig ook. De mr heeft dat (ver voor mijn tijd) heel goed geregeld voor zichzelf, je kunt wat dat betreft bij ons beter mr-lid zijn dan mentor, of begeleider van een reis, of coördinator van een examen ofzo.
In het primair onderwijs valt het meestal onder "taken", wat er op neer komt dat je er 's avonds in je vrije tijd onbetaald aanschuift, omdat die taakuren al lang en breed gemaakt zijn.
Alle reacties Link kopieren
Fizz schreef:
31-05-2020 09:56
In het primair onderwijs valt het meestal onder "taken", wat er op neer komt dat je er 's avonds in je vrije tijd onbetaald aanschuift, omdat die taakuren al lang en breed gemaakt zijn.
Ja dat kan ook, want bij ons valt het ook onder ‘taken’, maar de ‘taak-uren’ die voor de mr staan zijn bij ons dus behoorlijk aardig bedeeld voor de mr-leden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven