Jort Kelder & het racismedebat

08-07-2020 22:18 3021 berichten
Activisten vinden dat Jort Kelder geen debat over racisme mag leiden.

https://www.ad.nl/show/ophef-om-jort-ke ... ~adf033e9/

Quote:
,,Een debat is een discussievorm waarbij het de bedoeling is een stelling te verdedigen of juist te bestrijden”, stellen de ondertekenaars. ,,Wij vinden dat racisme geen stelling is om te verdedigen of te bestrijden.:

Dat is nogal een draak van een redenering. In feite zeg je dan dat je geen debat of discussie meer mag voeren over racisme. Is dat echt wat men bedoelt?
En hij was prachtig grijs en dacht niet na over kleur....
Alle reacties Link kopieren
ManOpHetPrikbord schreef:
24-07-2020 13:39
Hier weer een pareltje, uit het hele inclusieve Oneworld-magazine. Ik begin zo langzamerhand te vermoeden dat de fanatiekste anti-racisme activisten een totale blinde vlek hebben voor hun eigen racisme.

https://www.oneworld.nl/lezen/essay/waa ... -afkeuren/
Ook zij behoort bij het clubje dat racisme tot verdienmodel heeft verheven. Bekijk haar cv maar eens, ze verdient er haar brood mee. Dat verklaart gelijk haar fanatisme en blinde vlek.
Oh nog geen 3000 we gaan nog verder
Alle reacties Link kopieren
Het-groepje schreef:
24-07-2020 19:16
Nounou wat een drama. Omdat je niet in ieder gesprek mag bepalen wat het onderwerp is, het is wat.

Ja draai er maar weer om heen. Feit is dat mensen van kleur van jou prima racistisch mogen zijn, want dat heeft een legitieme reden, en witte mensen niet, want iedereen moet gelijk behandeld worden en het is belachelijk dat mensen anders worden behandeld vanwege hun afkomst, huidskleur of seksuele geaardheid.

Ergens zit er een kronkel in die denkwijze. Ik kan alleen mn vinger er nog niet helemaal opleggen.
Alle reacties Link kopieren
Het-groepje schreef:
24-07-2020 19:15
Precies wat hij schrijft, ik had datzelfde gevoel. Ik vind het een mooie observatie, vooral de beschrijving van het verschil tussen de schijnheilige hypocriete houding van van sommige witte mensen, en de openlijke zorgen van sommige zwarte mensen.
Ik heb hier veel gesprekken over met een vriend die net als ik ook een gemengde relatie heeft.
Met een zwart persoon kun je een gesprek aan over wat hij of zij zegt, je bent het niet eens maar het is gewoon eerlijk en open.
Ik reageer ook anders dan de schrijfster, ik accepteer die bullshit niet. Ik ben geen naieve tuttebel die zich laat gebruiken,
man heeft niet al 20 jaar een onderdrukfetish waarbij hij een getinte vrouw nodig heeft, ik heb ook geen minachting voor mezelf en mijn kleur en hoop ook niet dat door met een wit persoon te leven zijn witheid mij ook een beetje bleekt.
Met witte mensen met dit soort ideeën zijn dit soort open gesprekken niet mogelijk.
Zodra men merkt dat ze iets racistisch vinden begint het gaslighten, ingaan op onbenullige details en beginnen over ghanezen die ook in slaven handelden of de werkers in de kolenmijnen.
Dus ik kan beter met zwarte vooroordelen omgaan, ook omdat het vaak oprechte zorg is.
De zwarte mensen die ik spreek delen een pijn, een angst, een verdriet, woede gevoed uit eigen pijnlijke ervaringen.
Dit slag witte mensen spreken daarentegen als een soort toerist over iets waar ze zelf nul ervaring mee hebben, en willen uitchecken wanneer het ze goeddunkt, en jou het werk in het gesprek laten doen.
'overtuig mij maar want ik snap het niet. Ik snap het nog steeds niet. Kunnen we het over een zijpad hebben want nu snap ik het wel maar ik heb hier een lekkere gin tonic'.
Fijn dat jij dat anders ervaren kan dan de schrijfster van het artikel. Als het vaak zo'n schaduw legt over een positief ervaren relatie vraag ik me af of die niet in gaat boeten aan positivisme uiteindelijk. Als dat thema steeds zo aanwezig is.
Gaat het dan alleen of voornamelijk om het verschil is huidskleur, in de voorbeelden waarin de communicatie hierover wel of niet prettig verloopt? Of gaat het ook, of juist, om herkenning en een gevoel van het delen van een geschiedenis?
Alle reacties Link kopieren
Het-groepje schreef:
24-07-2020 19:43
Oh nog geen 3000 we gaan nog verder
Jij en jouw bekende forumvriendinnen blijven doorgaan op topics waar jullie totaal niet van plan zijn een bijdrage te leveren. Hier waar ik woon zeggen ze dan “rot toch lekker op naar jouw *piep zelfcensuur*”.
Alle reacties Link kopieren
Echt_Nederlands schreef:
24-07-2020 20:26
Jij en jouw bekende forumvriendinnen blijven doorgaan op topics waar jullie totaal niet van plan zijn een bijdrage te leveren. Hier waar ik woon zeggen ze dan “rot toch lekker op naar jouw *piep zelfcensuur*”.
Die piep zelfcensuur maakt het niet echt beter hoor.. Misschien gewoon tot 10 tellen en niet verzenden.
Echt_Nederlands schreef:
24-07-2020 20:26
Jij en jouw bekende forumvriendinnen blijven doorgaan op topics waar jullie totaal niet van plan zijn een bijdrage te leveren. Hier waar ik woon zeggen ze dan “rot toch lekker op naar jouw *piep zelfcensuur*”.
Volgens mij levert Het Groepje prima bijdragen in dit topic hoor.
Alle reacties Link kopieren
Astromeria schreef:
24-07-2020 21:25
Volgens mij levert Het Groepje prima bijdragen in dit topic hoor.
Volgens mij ook. Maar ze legt de vinger regelmatig op de ‘zere plek’ en daar kan ‘echt Nederland’(?) niet tegen.
Lollypop04 schreef:
24-07-2020 18:03
Ik ben het grotendeels met je eens. Behalve het stukje waarin ze aangeeft haar partner en relatie niet te verdedigen tegenover zulke negatieve oordelen van specifiek zwarte mensen omdat ze hun oordelen begrijpt. En dat snap ik dus niet helemaal. Je kunt de angst en zorg en wereldbeeld van de ander erkennen maar nog steeds pal staan voor je geliefde. Ik vind het vooral een verdrietig stukje. En ik vraag me af als je zulke negatieve belevingen van anderen toelaat in je relatie en je handelen aanpast aan die anderen ipv aan de gevoelens die je hebt voor je partner, of je het uiteindelijk redden gaat. Terwijl ze het in de basis omschrijft als een goede relatie.
Dit dus. Als mensen zeggen: ja weet je, vervelend voor mijn partner maar ik begrijp al die vooroordelen tegen zijn of haar huidskleur wel, dan ben je in feite discriminatie aan het goedpraten, en dan ook nog ten koste van degene waarmee je samen bent.
Alle reacties Link kopieren
Het onder ogen zien van de hardnekkigheid van alledaags racisme is de enige oplossing. Komt ook uit dat artikel van die mevrouw die ‘van het pad’ is. Deed iedereen dat maar eens in plaats van bagatelliseren, of ‘ja maar hullie doen het ook’.
Alle reacties Link kopieren
Toen Naomie Pieter bij de antiracisme-beweging betrokken raakte, kreeg ze het verwijt dat ze niet zwart genoeg was. ‘Omdat ik queer ben. Dat wordt gezien als een ziekte van de witte mens.’

Het zijn mijn broeders die zich tegen mij keren
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/24/he ... 07/25/#101

Maar dat is ook alweer de schuld van de witte mens:

Zwarte mensen steunen zwarte queers niet?
„Lang niet altijd, het is een probleem met een lange geschiedenis. In de zwarte Caribische cultuur is homoseksualiteit taboe. Het wordt gezien als a white man’s disease, een ziekte van de witte mens. Maar ik zie dat taboe niet als onderdeel van mijn Caribische cultuur. Het is het gevolg van hoe het denken vervormd is door het kolonialisme. Christendom werd opgedrongen en daarin was homoseksualiteit verboden.”

In de ‘oer-zwarte cultuur’ was seksualiteit meer fluïde, minder masculien bepaald?
„Nee, nee, dé oer-zwarte cultuur bestaat niet. We zijn geen homogene groep. Wat ik wil zeggen is dat er natuurlijk wel degelijk homoseksualiteit was! Je kan je afvragen waarom de kerk zoveel moeite deed om homoseksualiteit uit te bannen. Als het niet bestond, waarom zou het dan moeten worden afgekeurd? De zwarte gemeenschap doet nu alsof het er nooit was.”

Waarom zeg jij dat het er wel was?
Ze aarzelt even. „Hoe zal ik het uitleggen. In Suriname bestond, en bestaat nog steeds, in de arbeidersklasse de mati-cultuur. Dat is liefde tussen vrouwen waar ook bepaalde seksuele handelingen bij horen. Het zijn intieme relaties, terwijl die vrouwen ook vaak een man hebben. Die vrouwen identificeerden zichzelf niet als lesbisch. Je moet het zien als een minder rigide vorm van seksualiteit. De vrouwen die zo’n relatie hadden noemden zichzelf ‘mati’s’. Dan wist iedereen genoeg, zonder dat het benoemd werd. ‘Oh, dat zijn mati’s.’ Als je erover zou praten, dan zou het worden afgekeurd. Een soort geheime gemeenschap, maar niet helemáál geheim. Op Curaçao werden ze kambrada’s genoemd.”

En jij gaat dat zwijgen doorbreken?
„Ik wil een bepaalde bewustheid creëren. Dat we er zijn. En dat we dus niet het gevolg zijn van een of andere white man’s disease maar dat we er altijd al waren. En dat we onszelf willen zijn. Dat is een nieuwe manier van het zwart-zijn beleven, zeker. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook niet in de antiracisme-beweging.

Krijg je binnen de antiracisme-beweging wel eens het verwijt dat je de zwarte strijd ondermijnt?
„Ja. Het verwijt is: Je bent niet zwart genoeg. Omdat ik ook queer ben. Daar loop ik tegenaan, absoluut. Ik kwam daar langzaam achter toen ik bij de antiracisme-beweging betrokken raakte. Je raakt bevriend met mensen en dan zie je dat ze op Facebook fel uithalen naar queers. Het is lastig om daar niet tegenin te gaan; het zijn mijn broeders en zusters die zich tegen mij keren. Maar je moet compromissen sluiten, ook binnen de beweging. Ik heb een doel voor ogen en navigeer tactisch.”
.
impala schreef:
24-07-2020 23:00
In de zwarte Caribische cultuur is homoseksualiteit taboe. Het wordt gezien als a white man’s disease, een ziekte van de witte mens. Maar ik zie dat taboe niet als onderdeel van mijn Caribische cultuur. Het is het gevolg van hoe het denken vervormd is door het kolonialisme. Christendom werd opgedrongen en daarin was homoseksualiteit verboden.
Daar hadden de blanken toch evengoed last van? Bedoel, de generatie van mijn grootouders was nog zo kerks als wat. De homo's van die tijd zullen het ook lastiger gehad hebben dan nu de meerderheid minder zwaar aan religie tilt.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
24-07-2020 23:26
Daar hadden de blanken toch evengoed last van? Bedoel, de generatie van mijn grootouders was nog zo kerks als wat. De homo's van die tijd zullen het ook lastiger gehad hebben dan nu de meerderheid minder zwaar aan religie tilt.
Ja snap ik. Maar het is weer een extra dimensie dat je niet eens mee mag doen met en zelfs uitgekotst wordt door zwarte anti-racisme clubs omdat je zelf niet zwart genoeg zou zijn.
.
Zelfs Oz schrijft er over (incognitovenster)
Antiracisten krijgen steeds meer trekjes van de tirannen die ze willen bevechten
....
Want voor de goede orde: op dit moment wordt de antiracismebeweging grotendeels aangejaagd door mensen die een rekening willen vereffenen. Het gaat ze allang niet meer om erkenning, maar eerder om boetedoening. Het zou me normaal gesproken allemaal koud laten, ware het niet dat deze geradicaliseerde stem de overhand begint te krijgen in het racismedebat.
https://www.ad.nl/binnenland/antiracist ... ~a78da7d3/
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
24-07-2020 23:40
Ja snap ik. Maar het is weer een extra dimensie dat je niet eens mee mag doen met en zelfs uitgekotst wordt door zwarte anti-racisme clubs omdat je zelf niet zwart genoeg zou zijn.

En je bent kennelijk niet zwart genoeg als je gay bent. Artikel 1 betekent voor iedereen iets anders zullen we maar denken.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
24-07-2020 23:53
Zelfs Oz schrijft er over (incognitovenster)


https://www.ad.nl/binnenland/antiracist ... ~a78da7d3/
Nog eentje van een andere Oz (Zihni Özdil):


...
Nu is hij Tweede Kamerlid. En zijn portefeuilles gaan niet over zijn afkomst, wel over zijn kracht: buitenlandse handel en ontwikkelingshulp. Ik heb het over Achraf Bouali van D66.

Dat u zijn naam niet kent en hem bijna nooit op televisie hebt gezien, is een pijnlijke illustratie van het feit dat Nederland echte diversiteit nooit heeft begrepen en het nog steeds niet begrijpt - ‘racismedebatten’ en uit het buitenland overgewaaide Black Lives Matter-perikelen ten spijt.

Vanaf de jaren tachtig turfde Nederland ‘allochtonen’ om ze vervolgens in een apart hokje te zetten en klein te houden. Dat deed het zonder eerst goed na te denken over wat ‘diversiteit’ precies is. Vooral in de progressieve politiek mondde dat uit in ‘allochtone’ volksvertegenwoordigers die vaak niet eens de ideologie van de partij onderschreven. Zo werden de meest rechtse en fundamentalistische lieden gekozen voor linkse en progressieve partijen – de SP was de enige uitzondering.

Ook de publieke omroep nam ‘allochtonen’ aan voor de ‘diversiteit’ – daar was immers subsidie voor – om ze vervolgens weg te stoppen in aparte ‘allochtonenprogramma’s’ waar geen hond naar keek.

Zijn we sindsdien opgeschoten? Helaas. Ook nu wordt een Marokkaanse Nederlander als Achraf Bouali niet uitgenodigd aan de talkshowtafels.
Omdat hij echte emancipatie belichaamt. Omdat hij daarom met een ‘bekakt’ accent praat. Omdat hij zich daarom bezighoudt met onderwerpen die niet met zijn ‘afkomst’ te maken hebben. Dus is hij niet ‘divers’ (lees: stereotiep) genoeg.

Hetzelfde zou ik kunnen schrijven over bijvoorbeeld Zohair el Yassini (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Nevin Özütok (GL) of Mahir Alkaya (SP).
...

Nu Nederland zich steeds vaker verliest in een slap aftreksel, nee, goedkope karikatuur van de belangrijke Amerikaanse Black Lives Matter-beweging, maak ik me zorgen. Zie het relaas in de Volkskrant, over hoe de witte leiding van de superinclusieve Amsterdamse uitgaansgelegenheid De School, nota bene op instigatie van een zwarte medewerker, door een maoïstisch pigment-tribunaal is gegaan.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/25/pr ... 07/25/#206
Praat je bekakt? Dan ben je niet zwart genoeg
---

Bám.
.
impala schreef:
24-07-2020 23:00
Toen Naomie Pieter bij de antiracisme-beweging betrokken raakte, kreeg ze het verwijt dat ze niet zwart genoeg was. ‘Omdat ik queer ben. Dat wordt gezien als een ziekte van de witte mens.’

Het zijn mijn broeders die zich tegen mij keren
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/24/he ... 07/25/#101

Maar dat is ook alweer de schuld van de witte mens:

Zwarte mensen steunen zwarte queers niet?
„Lang niet altijd, het is een probleem met een lange geschiedenis. In de zwarte Caribische cultuur is homoseksualiteit taboe. Het wordt gezien als a white man’s disease, een ziekte van de witte mens. Maar ik zie dat taboe niet als onderdeel van mijn Caribische cultuur. Het is het gevolg van hoe het denken vervormd is door het kolonialisme. Christendom werd opgedrongen en daarin was homoseksualiteit verboden.”

In de ‘oer-zwarte cultuur’ was seksualiteit meer fluïde, minder masculien bepaald?
„Nee, nee, dé oer-zwarte cultuur bestaat niet. We zijn geen homogene groep. Wat ik wil zeggen is dat er natuurlijk wel degelijk homoseksualiteit was! Je kan je afvragen waarom de kerk zoveel moeite deed om homoseksualiteit uit te bannen. Als het niet bestond, waarom zou het dan moeten worden afgekeurd? De zwarte gemeenschap doet nu alsof het er nooit was.”

Waarom zeg jij dat het er wel was?
Ze aarzelt even. „Hoe zal ik het uitleggen. In Suriname bestond, en bestaat nog steeds, in de arbeidersklasse de mati-cultuur. Dat is liefde tussen vrouwen waar ook bepaalde seksuele handelingen bij horen. Het zijn intieme relaties, terwijl die vrouwen ook vaak een man hebben. Die vrouwen identificeerden zichzelf niet als lesbisch. Je moet het zien als een minder rigide vorm van seksualiteit. De vrouwen die zo’n relatie hadden noemden zichzelf ‘mati’s’. Dan wist iedereen genoeg, zonder dat het benoemd werd. ‘Oh, dat zijn mati’s.’ Als je erover zou praten, dan zou het worden afgekeurd. Een soort geheime gemeenschap, maar niet helemáál geheim. Op Curaçao werden ze kambrada’s genoemd.”

En jij gaat dat zwijgen doorbreken?
„Ik wil een bepaalde bewustheid creëren. Dat we er zijn. En dat we dus niet het gevolg zijn van een of andere white man’s disease maar dat we er altijd al waren. En dat we onszelf willen zijn. Dat is een nieuwe manier van het zwart-zijn beleven, zeker. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook niet in de antiracisme-beweging.

Krijg je binnen de antiracisme-beweging wel eens het verwijt dat je de zwarte strijd ondermijnt?
„Ja. Het verwijt is: Je bent niet zwart genoeg. Omdat ik ook queer ben. Daar loop ik tegenaan, absoluut. Ik kwam daar langzaam achter toen ik bij de antiracisme-beweging betrokken raakte. Je raakt bevriend met mensen en dan zie je dat ze op Facebook fel uithalen naar queers. Het is lastig om daar niet tegenin te gaan; het zijn mijn broeders en zusters die zich tegen mij keren. Maar je moet compromissen sluiten, ook binnen de beweging. Ik heb een doel voor ogen en navigeer tactisch.”
Ook van het padje af.
impala schreef:
24-07-2020 23:40
Ja snap ik. Maar het is weer een extra dimensie dat je niet eens mee mag doen met en zelfs uitgekotst wordt door zwarte anti-racisme clubs omdat je zelf niet zwart genoeg zou zijn.
En dat het discrimineren van queers dus verder heel normaal is. Moet je een beetje tactisch mee omgaan... Niets van zeggen natuurlijk. Dat is discriminatie die ons door die domme blanken is opgedrongen, dus kunnen we ook niets aan doen.

Ja, meer en meer wordt duidelijk waar het discriminatieprobleem vooral zit.
redbulletje schreef:
24-07-2020 23:53
Zelfs Oz schrijft er over (incognitovenster)


https://www.ad.nl/binnenland/antiracist ... ~a78da7d3/
Prima stukje weer.
impala schreef:
24-07-2020 23:57
Nog eentje van een andere Oz (Zihni Özdil):


...
Nu is hij Tweede Kamerlid. En zijn portefeuilles gaan niet over zijn afkomst, wel over zijn kracht: buitenlandse handel en ontwikkelingshulp. Ik heb het over Achraf Bouali van D66.

Dat u zijn naam niet kent en hem bijna nooit op televisie hebt gezien, is een pijnlijke illustratie van het feit dat Nederland echte diversiteit nooit heeft begrepen en het nog steeds niet begrijpt - ‘racismedebatten’ en uit het buitenland overgewaaide Black Lives Matter-perikelen ten spijt.

Vanaf de jaren tachtig turfde Nederland ‘allochtonen’ om ze vervolgens in een apart hokje te zetten en klein te houden. Dat deed het zonder eerst goed na te denken over wat ‘diversiteit’ precies is. Vooral in de progressieve politiek mondde dat uit in ‘allochtone’ volksvertegenwoordigers die vaak niet eens de ideologie van de partij onderschreven. Zo werden de meest rechtse en fundamentalistische lieden gekozen voor linkse en progressieve partijen – de SP was de enige uitzondering.

Ook de publieke omroep nam ‘allochtonen’ aan voor de ‘diversiteit’ – daar was immers subsidie voor – om ze vervolgens weg te stoppen in aparte ‘allochtonenprogramma’s’ waar geen hond naar keek.

Zijn we sindsdien opgeschoten? Helaas. Ook nu wordt een Marokkaanse Nederlander als Achraf Bouali niet uitgenodigd aan de talkshowtafels.
Omdat hij echte emancipatie belichaamt. Omdat hij daarom met een ‘bekakt’ accent praat. Omdat hij zich daarom bezighoudt met onderwerpen die niet met zijn ‘afkomst’ te maken hebben. Dus is hij niet ‘divers’ (lees: stereotiep) genoeg.

Hetzelfde zou ik kunnen schrijven over bijvoorbeeld Zohair el Yassini (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Nevin Özütok (GL) of Mahir Alkaya (SP).
...

Nu Nederland zich steeds vaker verliest in een slap aftreksel, nee, goedkope karikatuur van de belangrijke Amerikaanse Black Lives Matter-beweging, maak ik me zorgen. Zie het relaas in de Volkskrant, over hoe de witte leiding van de superinclusieve Amsterdamse uitgaansgelegenheid De School, nota bene op instigatie van een zwarte medewerker, door een maoïstisch pigment-tribunaal is gegaan.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/25/pr ... 07/25/#206
Praat je bekakt? Dan ben je niet zwart genoeg
---

Bám.
Ik waarschuwde hier weken geleden al voor, Amerikaanse toestanden. Zou hier in Nederland niet gebeuren.

Het woord Tsunami komt in mij op...
redbulletje schreef:
24-07-2020 15:32
Ik denk zomaar dat de vooroordelen andersom veel heftiger zijn. Wij zijn jarenlang geindoctrineerd met het alle mensen zijn gelijkwaardig principe.
Onduidelijk wie je bedoelt met 'wij'. Er is geen enkel bewijs voor dat zwarte mensen meer vooroordelen hebben over witte mensen dan andersom, als dat is wat je bedoelt. Verder hebben ook de meeste zwarte mensen in het Westen als kind al meegekregen dat iedereen gelijkwaardig is. Het punt is dat het helemaal niets uitmaakt, want mensen handelen er niet naar. Weten dat iedereen gelijkwaardig is, leidt niet automatisch tot minder vooroordelen. Een groot deel van de vooroordelen die ons handelen sturen is namelijk onbewust. Er zijn nou eenmaal grote verschillen tussen weten of denken (rationeel) en voelen (emotioneel). Dat laatste heeft veel meer invloed op ons gedag dan het eerste.

Anyway, hier is talloos onderzoek naar gedaan. Verdiep je eens in de wetenschap hierover, in plaats van onzin te spuien op een forum. Je zou zo maar eens iets nieuws kunnen leren.

Geldt uiteraard voor meerdere.
Echt_Nederlands schreef:
24-07-2020 20:26
Jij en jouw bekende forumvriendinnen blijven doorgaan op topics waar jullie totaal niet van plan zijn een bijdrage te leveren. Hier waar ik woon zeggen ze dan “rot toch lekker op naar jouw *piep zelfcensuur*”.
Ik ken ze, de racistische mensen die dat soort dingen zeggen. Hier waar ik woon heb je ze ook. Domme en sneue roeptoetertjes zijn het. Zo'n beetje witte de tegenhangers van Akwasi.

Verder blijkt het allemaal maar weer erg subjectief te zijn wat precies een nuttige bijdrage is hè...

:loveit:
Lachattenoir schreef:
25-07-2020 12:19
Onduidelijk wie je bedoelt met 'wij'. Er is geen enkel bewijs voor dat zwarte mensen meer vooroordelen hebben over witte mensen dan andersom, als dat is wat je bedoelt. Verder hebben ook de meeste zwarte mensen in het Westen als kind al meegekregen dat iedereen gelijkwaardig is. Het punt is dat het helemaal niets uitmaakt, want mensen handelen er niet naar. Weten dat iedereen gelijkwaardig is, leidt niet automatisch tot minder vooroordelen. Een groot deel van de vooroordelen die ons handelen sturen is namelijk onbewust. Er zijn nou eenmaal grote verschillen tussen weten of denken (rationeel) en voelen (emotioneel). Dat laatste heeft veel meer invloed op ons gedag dan het eerste.

Anyway, hier is talloos onderzoek naar gedaan. Verdiep je eens in de wetenschap hierover, in plaats van onzin te spuien op een forum. Je zou zo maar eens iets nieuws kunnen leren.

Geldt uiteraard voor meerdere.
Ja, dat is meermaals bewezen dat mensen trekken naar mensen die op hen lijken. Dat is verder natuurlijk niet zoveel mis mee.
Er is pas wat mis als mensen gaan claimen zich achtergesteld te voelen omdat ze er niet tussen komen. Richt dan zelf iets op. Die Aziaten doen niet anders. Die komen, die zien en runnen binnen de kortste keren de locale snackbar.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
25-07-2020 13:01
Ja, dat is meermaals bewezen dat mensen trekken naar mensen die op hen lijken. Dat is verder natuurlijk niet zoveel mis mee.
Er is pas wat mis als mensen gaan claimen zich achtergesteld te voelen omdat ze er niet tussen komen. Richt dan zelf iets op. Die Aziaten doen niet anders. Die komen, die zien en runnen binnen de kortste keren de locale snackbar.
Dus als je zwart bent, een beroep geleerd hebt maar je wordt niet aangenomen moet je maar een vreettent beginnen ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven