Verkiezingen in september

24-04-2012 14:54 96 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Het kabinet is gevallen. Nu gaan we wachten op de verkiezingen en daarna op een nieuwe kabinetsformatie. Als ik het zo inschat hebben we deze in december. Vinden jullie niet dat dit allemaal erg lang gaat duren en dat de verkiezingen gewoon voor de zomer zouden moeten plaatsvinden?

Gaan ze een keer niet met zomerreces en werken ze daar in DH gewoon een keer door. Nederland heeft het nodig toch?

Graag jullie mening,

groetjes poppetjeloos
Alle reacties Link kopieren
quote:louisavuitton schreef op 26 april 2012 @ 23:04:

Hbg, dus als jij te weinig winterbanden verkoopt, dan is het einde oefening? Dan hoop jij zeker op sneeuw in de zomer?



Ik wist niet dat je zo hard moet werken bij de Halfords...



Halfords? Waar baseer je op dat ik bij Halfords werk?

Overigens schreef ik "wij verkopen" persoonlijk ben ik daar zijdelings bij betrokken.



Nee er zijn meetbare doelstellingen en haal je die structureel niet

niet is het exit, overigens wel na wat gesprekken.



Geld helemaal voor managers, klanttevredenheid en efficiëntie een jaar niet gehaald = exit.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Ik stem ook weer op de VVD - kan me daar het meest in vinden al mogen ze van mij iets meer begaan zijn met dieren en de natuur. Ben blij dat de begroting er doorheen is al had er nog wel wat meer in ontwikkelingshulp gesneden kunnen worden en hadden ze een begin kunnen maken met het aanpakken van de hypotheekaftrek van bestaande hypotheken. Dat treft mij weliswaar ook maar het is niet meer van deze tijd en als je dit over lange tijd bijv. 20 - 30 jaar afbouwt moet het te doen zijn om ook dit te hervormen. Eventueel kan er dan nog wat extra geld naar de lagere inkomens want die hebben het wel extra zwaar.
quote:louisavuitton schreef op 26 april 2012 @ 23:07:

Oriane, je vergeet er wel even bij te vertellen dat er verschillen zijn tussen academische ziekenhuizen en de streekziekenhuizen.Elk proces in Elk bedrijf en Elk ziekenhuis kan verbeterd worden. Zelfs de ' processen' bij je thuis. Er is geen verschil. Ik heb dit bij banken gedaan, bij verzekeraars, bij ziekenhuizen (want mooiste resultaten), bij energiebedrijven, hotels en IT bedrijven. Er is totaal geen verschil. Overal kunnen processen verbeterd worden. Zolang je het maar niet aan het management vraagt.... maar aan de medewerkers.
Oriane, nu moet je echt ophouden dat het EMC het enige ziekenhuis is waar de patient voorop staat!



Wie stond nr1 in de AD top 100? Juist!

Niet het EMC.

Volgens mij weet ik al wie elke maand jouw dure ZZP'er salaris betaalt.
Ik heb het over de radiologische afdeling he. Die voorop loopt. Heb je die link gelezen? Dat DAAR de klanttevredenheid het grootst was. Lees eens wat die man heeft bereikt. Gewoon in jip en janneke heeft hij het geschreven. In NL lopen we zwaar achter in patienttevredenheid. We kunnen alleen maar leren van een helehoop landen. Dan heb ik het niet over ' zorg' maar over ' ziekenhuizen'. In NL is de ' arts' het middelpunt. ( weet ik, want man is arts in een ziekenhuis). En heb je als patient te luisteren en de meeste NL artsen waarderen geen enkel weerwoord. You're just an asset'. De patient als 'klant' zien... da's helemaal nieuw hier. De klant als ' koning' zien, helemaal.
Wat heb jij tegen verbeteren in de zorg eigenlijk? Meer doen met minder mensen betekent namelijk totaal niet harder werken. Het betekend efficienter werken met meer medewerkerstevredenheid omdat ze niet meer voor elk wissewasje een oke van een overbodige managementlaag nodig hebben Die daar weken over moet vergaderen, en dus bevredigender werk voor de zorgverlener. Want waar klagen de meeste zorgmedewerkers om? Geen tijd voor de patient.....
Oriane, ik heb niets tegen verbeteringen in de zorg. Ik ben voor!

Ik val alleen over jouw punt dat het EMC het enige ziekenhuis is die de patient centraal stelt.



Ik werk zelf ook in een ziekenhuis en merk elke dag dat iedereen de patient centraal stelt. Waarom ga je anders in een ziekenhuis werken? De politiek en de zorgverzekeraars dwingen ons het ziekenhuis anders in te richten. Dat proberen wij, zonder de patient uit het oog te verliezen. Echt hoor: als je de patient niet centraal stelt, ben je als ziekenhuis verloren.



Dat probeer ik je te vertellen.
Voorbeeld. Toen bij mij werd geconstateerd dat ik een erfelijke vorm van borstkanker droeg ben ik in Nl in 5 ziekenhuizen geweest. En overal was ik een nummer. Dit waren drie normale en 2 academische ziekenhuizen waaronder ons best bekende kanker ziekenhuis. Door man (arts dus en canadees) heb ik me uiteindelijk laten helpen in Canada. Daar werd niet ' tegen me gesproken' daar werd MET mij besproken welke (legio) mogelijkheden ik had. Daar was de service fantastisch en hoefde ik niet een maand te wachten voor ik daar terecht kon. Daar KWAM ik niet eerst bij een assitent maar direct bij de chirurg en DAAR voelde ik me in veilige handen omdat ik geen nummer was. Hij kende me bij naam al voor ik binnen kwam. Hij was niet alleen arts, maar nam ook mijn angsten weg. Ik hoefde niet voor de vijfentachtighonderste keer het zelfde verhaal nog een keer te vertellen. En de verpleging daar was geweldig. In de jaren daarvoor in NL? Breek me de bek niet open. En ja, ik heb mijn portie gehad en ik heb maanden bij elkaar opgeteld in ziekenhuizen gelegen.
Als jouw man arts is in een ziekenhuis dan moet jij juist toch beter weten dat niet alles zwart/wit is en dat artsen, en dus ook jouw man, de patient toch als middelpunt zien.



Ego's natuurlijk daargelaten, want die lopen er zeker rond onder artsen.
Het gaat dus bij lean niet meer om het proberen. Het gaat erom dat vanaf boven het een doel is. Dat niet halen is een zwaar probleem en dat heeft nog geen een ziekenhuis in NL doorgevoerd. Omdat er te veel overbodige management lagen zijn en omdat nog steeds het verplegend personeel vind dat er te weinig tijd voor de patient is. Er zijn maar weinig ziekenhuizen die een 'klantarena' houden of een enquete sturen naar aanleiding van een opname. Want ze denken oh zo goed te weten wat een patient/klant eigenlijk wil. En dat zie je bij elk bedrijf (een ziekenhuis is daarin niks anders). Denken voor je klant.... is de grootste fout die er gemaakt wordt. Maar het is heel eng om die klant zelf aan het woord te laten en te horen welke fouten je maakt als ziekenhuis en daar ook direct iets aan te gaan doen. Ze zijn nog teveel 'ambtenaar' en nog teveel bezig met de machtspositie die ze hebben en dat verandert inmiddels gelukkig. Lean in de zorg wordt bijna een must.
Mijn man is canadees, daar opgeleid en dus 100% lean en botst elke dag tegen de compleet overbodige en zwaar kostende hyrarchie in het ziekenhuis aan. Vandaar dat hij nu zelf tracht dit traject door te voeren. Maar dat gaat niet zo een twee drie. Het is net de katholieke kerk die zorginstellingen in nederland. Onderin wil men dolgraag! Juist daar komen de verbeterideeen vandaan. De mensen op de werkvloer zelf, die weten namelijk als eerste waar het fout gaat en wat de klanten (patienten) willen, en hoe dat verandert kan worden. Dat weet jij ook vast wel. Bovenin echter zit het probleem. Het is te stug, te log. Een stoomtrein die wel wil, maar die maar niet op gang komt door bepaalde lagen in de organisatie die bang voor hun eigen hachje zijn en alles bij het oude willen houden.



Spring in als ik het met bovenstaand aan het verkeerde eind heb hoor! Ook ik ben hier voorstander van. De meeste zorgverzekeraars gaan nu ook door dit traject omdat ik ervan overtuigd ben dat daar het begin is. De grootste winst in de verzekeraar voor de klant is bijvoorbeeld de vrije keuze van ziekenhuis de laatste paar jaar (antwoord op de vraag; wat wil de klant). Kwam niet bij het management vandaan. Maar het bleek dat de klanten daar vaak om vroegen en dat graag wilden. Voorheen kon je alleen naar het ziekenhuis in je eigen regio bijvoorbeeld. Je ziet ook dat andere verzekeraars die niet door dit traject gaan dit nu gaan aanbieden. Mooie wetenschap; zij die dit aanbieden tegen een meerprijs en dus een ' extra' pakket.... werken niet volgens Lean en hebben dit gekopieerd. Zij die dit in het basispakket aanbieden; zijn Lean. Nu is het aan de ziekenhuizen om te volgen



Maar jij werkt in een ziekenhuis en hebt dus met patienten te maken. Wat denk jij dat een patient wil? Houden ze bij jullie klant arena's of enquetes waarna verbeteringen worden doorgevoerd? Hoe weten jullie of een patient tevreden is en wat verbeterd moet worden en hoe (en hoe snel) voeren jullie die verbeteringen door? En waar loopt het spaak als jullie iets voorstellen bijvoorbeeld? Gewoon puur uit nieuwsgierigheid hoor! Waar loop jij tegen aan in je werk.



Denk je dat als de mensen hun werk konden doen zoals ze zouden willen, dat het ziekteverzuim in de zorg ook enorm teruggedrongen zou worden omdat mensen weer lol in hun werk zouden hebben? (ziekteverzuim in de zorg momenteel landelijk is vrij hoog tov andere bedrijven)
Natuurlijk heb je gelijk: ziekenhuizen zijn log, kosten veel geld en er zijn teveel managers. Waar ik over val is jouw opmerking dat geen enkel ziekenhuis vanuit de patient denkt.



Mijn ervaring is dat er veel gemotiveerde mensen werken. Een veel gehoorde klacht is dat er veel managers werken en dat is ook zo. Maar vanuit de politiek en zorgverz. worden zoveel regeltjes opgesteld (prestatie indicatoren, het instellen van allerlei commissies, het voldoen aan kwaliteitsnormen). Om aan al deze eisen te voldoen moet je gewoon goed personeel hebben (niet perse managers).



En zeg nu zelf: als de zorg echt zo slecht is in nederland zoals jij stelt, dan wil jouw man hier toch niet aan meewerken en zijn goede naam te grabbel gooien.



Ik ben het met je eens: er valt nog veel te verbeteren in de ziekenhuizen, maar het is echt zo slecht niet als jij het nu stelt!
Nee, we hebben geen slechte zorg. Dat ben ik met je eens.maar als bedrijf moet je elke dag willen verbeteren. En waarom zou een ziekenhuis dat niet moeten. Prestatie indicatoren vanuit verzekeraars ben ik zwaar tegen. De verzekeraar is namelijk geen klant. Dat zijn wij, de bevolking die de verzekeraars van inkomen voorzien. En als je het zo ziet, dan zou feitelijk de patient de prestatie indicatoren (ofwel KPI's) moeten bepalen.





En dat wil niet zeggen dat de zorg duurder word. Want de klant kan zomaar bepalen dat hij bepaalde (onnodige handelingen) gewoon niet wil. Het kan zomaar zijn dat een een arts (en dit heb ik uit eerste hand natuurlijk) verplicht meer dan 40% van zijn werkzame tijd) bezig is met administratieve handelingen en niet met de klant/patient, die ook door een ander uitgevoerd zou kunnen worden. Bij wijze van he. Ik kan hier uren over doorgaan want het is mijn werk. Maar het mooiste is,dat de mensen op de werkvloer, weer bezig kunnen zij met de manier van werken waar ze van houden, en zomaar even tijd hebben voor een persoonlijk praatje, 100% klanttijd. Een tevreden patient en een bevredigde

medewerker die weer met plezier naar haar/zijn werk gaat,
Sorry voor de typo's ipad en mijn wijsvinger in het verband!
Waar ik werk zijn wij nu juist bezig met grote hervormingen. Ik kan niet in detail treden, maar zijn bezig met een groot project om ervoor te zorgen dat het een meer open structuur wordt. En het is zeker een moeizaam project, maar er zijn toch verregaande maatregelen doorgevoerd waarvan ik eerst had gedacht dat dit nooit zou kunnen gebeuren in een ziekenhuis.
Hbg, dat van de Halfords was een grapje, was de smiley vergeten.
Alle reacties Link kopieren
quote:louisavuitton schreef op 26 april 2012 @ 23:56:

Hbg, dat van de Halfords was een grapje, was de smiley vergeten.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
ik heb het bij banken ook gedaan. De klachten die daar binnen komen zijn ook om te janken. Die doen daar nu ook via Lean iets aan; wat wil de klant... zit die te wachten op 35 pagina's onbegrijpbaar geneuzel voor een lening? Of een behandeltijd van 15 dagen? Onderstaande klachten zijn NIET verzonnen en rechtstreekt uit de klachtendatabase en dus gewoon niet gechargeerd en letterlijk;



Op de retourenveloppe; Ik stuur nu al 8 jaar de post retour, maar de man woont al die tijd niet meer op dit adres....



" De geadresseerde, mijn man, is al vier jaar dood, en is nog steeds niet teruggekomen"



Er is letterlijk een keer een taart gestuurd met een kaartje. " gefeliciteerd! Uw afdeling en ik zijn vandaag precies vier jaar bezig om mijn adreswijziging door te voeren"



Dat zijn dingen waar gewoon voorheen niks aan gedaan werd. Een ziekenhuis heeft ook die dingen.
Ik kan helaas niet quoten oriane, maar jij hebt het over een arts die meer tijd moet besteden aan adm handelingen die ook door een ander kunnen worden uitgevoerd.



Daarin heb je gelijk dus moeten ziekenhuizen meer personeel aannemen om die handelingen uit te voeren. Wordt dit weer een te grote groep, dan wordt daar weer een manager opgezet die die groep in de gaten houdt, roosters bijhoudt, functioneringsgesprekken houdt en noem het maar op....dat kost weer allemaal geld en dat geld moet weer ergens vandaan komen..



Bijv die vreselijke prest. Indicatoren. Dat kost zoveel geld en zoveel tijd en waar doe je het voor? Voor de zorgverzekeraars die allerlei eigen lijstjes hebben. Gooi je daar goed peesoneel tegenaan (geloof mij, het is een tijdrovende en soms ingewikkelde exercitie) dan kan dat weer niet want er Is geen geld!
Oriane, leuk om even van gedachten gewisseld te hebben over dit onderwerp, maar we zijn wel erg off topic bezig



Misschien kunnen we deze discussie later nog eens voortzetten hier op het forum.



Voor nu: welterusten!
Alle reacties Link kopieren
quote:louisavuitton schreef op 27 april 2012 @ 00:05:





Bijv die vreselijke prest. Indicatoren. Dat kost zoveel geld en zoveel tijd en waar doe je het voor? Voor de zorgverzekeraars die allerlei eigen lijstjes hebben. Gooi je daar goed peesoneel tegenaan (geloof mij, het is een tijdrovende en soms ingewikkelde exercitie) dan kan dat weer niet want er Is geen geld!



Klanttevredenheidsmetingen pfffffffff dat hebben wij ook, krijgt iedere klant een enquête en wat krijg je nu?

Wij weten de vragen uit die lijsten dus worden we daar op aangestuurd en die enquête is via mail dus belanden er mailadressen van personeelsleden op die lijst.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven