Waarom geloof jij wel of niet in een god?

06-02-2020 17:04 1657 berichten
Alle reacties Link kopieren
Alles wordt ook verheerlijkt terwijl het eigenlijk niet goed is voor de mens. Denk alleen al aan uitgaan, roken, drinken en op ontdekking gaan naar je zelf en experimenteren. Waarom? Tuurlijk is het leuk en spannend allemaal, en zou dit niet schadelijk te hoeven zijn als je dit met mate doet. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet voor niets verboden volgens het geloof dat al eeuwen geleden is gekomen met alleen maar wijsheid. Hoe gek is het alleen al niet dat er een heilige boek is geschreven met zo veel kennis, waarvan tot de dag van vandaag nu pas ontdekt worden? Hierdoor kan je er al sterk van overtuigd worden dat het onverklaarbaar is en zeker iets is wat wij niet kunnen bevatten.
Vele mensen die niet geloven, willen ook gewoon niet geloven. Ik zelf ook hoor, tijden getwijfeld enz. Maar toen kwam ik er achter dat ik iedere keer maar redenen aan het zoeken was waarvan ik bijv het niet mee eens was om vervolgens te willen concluderen dat het niet bestaat. Waarom? Zo kun je natuurlijk het vrije leven leiden met de geruststellende gedachte dat je later er niet voor wordt bestraft. Maar als je niet door het boek kunt leiden, waaruit maak je dan een grens wat wel of niet mag dat eigenlijk slecht is maar door maatschappij en winstgevende industrie ons probeert aan te praten. We vinden het natuurlijk allemaal geweldig, onze begeertes en verlangen volgen. Maar op lange termijn maakt het je toch niet gelukkig doordat de mens zo is gemaakt. Om te aanbidden. Hoe kun je dat al weten, door een simpel voorbeeld dat vele mensen doen wanneer zij in nood of kritieke toestand verkeren. Ze hopen dat iemand ze kan bijstaan of helpen en bidden dat ze worden geholpen. Zelfs mensen die nog nog hebben gelooft hebben zich hierin betrapt waardoor ze uiteindelijk de kans hebben gegeven om het te gaan onderzoeken.
Daarnaast blijf je een bepaalde leegte voelen dat alleen gevoed kan worden door aanbidding. Denk maar aan artiesten en miljonair die alles hebben maar nog steeds niet gelukkig zijn. Sommige gaan daardoor het opzoeken in de spirituele wereld en mediteren. Terwijl bidden ook al een vorm van mediteren is, blijven we zoeken naar andere mogelijkheden om de waarheid te willen blijven negeren.

Zo kan ik nog doorgaan, velen zullen het niet met me eens zijn. Dat snap ik, maar wat ik dan niet snap is dat vele ook niet openstaan betreft inhoudelijk een discussie voeren.

Ik was namelijk ook heel lang zoekende en ben ook verschillende heilige boeken gaan lezen. Uiteindelijk is de christendom, jodendom en islam allemaal een geloof die overeenkomt alleen in verschillende tijdperken is uitgebracht. Er is ook gewoon een dezelfde god en niet sprake van verschillende goden. Als de mens hier voor zou openstaan, zou hij/zij zomaar kunnen bekeren doordat je er zelf achterkomt. Het is alleen wel een hele moeilijke zoektocht, doordat de boeken niet in eenvoudige taal is geschreven en sommige stukken dien je ook meer kennis voor te hebben om het te kunnen begrijpen. Zoals soms door de media negatieve versen van het boek worden aangehaald en niet volledig. Bepaalde zinnen worden achterwege gelaten waardoor de mens van nu in de huidige wereld dat niet kan bevatten en niet begrijpt. Als je het volledig zou lezen, zou je er al meer van begrijpen en je dient ook geleerde te raadplegen om het echt te begrijpen doordat je meerdere bronnen bij elkaar moet leggen om t in algeheel te kunnen begrijpen.

Zo heeft de boek van ex pvver joram van klaveren genaamd”afvallige” mij heel erg geholpen om bepaalde aspecten te begrijpen die constant negatief in het nieuws wordt belicht, waardoor je haast wel niet op een gegeven moment eraan gaat geloven. Hij heeft werkelijk waar jaren lang gedaan betreft zijn zoektocht, heeft een studie betreft geloofswetenschappen gevolgd, heeft alle boeken bij elkaar gehaald en bestudeerd en met behulp van kennis van hooggeleerde. Als je werkelijk geïnteresseerd bent zou ik het boek kopen om alleen maar er een stuk wijzer van te worden. Ik probeer hiermee namelijk niet een ander te bekeren or what so ever. Maar vind het zeker wel interessant hoe hier er over wordt gedacht. Ik vind het gewoon vreemd dat zo veel mensen er zo snel voor kiezen atheïst te zijn, terwijl ze in de eerste instantie niet eens hebben geprobeerd onderzoek te verrichten. Hoe kun je dan zo zeker van iets zijn denk ik dan.
Wat houd je tegen?
Alle reacties Link kopieren
oudebaas schreef:
08-02-2020 19:29
Iemand die op gezag van iemand dingen doet zonder naar haar eigen geweten te luisteren is altijd slechter dan iemand die zelf tot een daad komt. En handelen in de hoop op een beloning of angst voor straf is ook niet oprecht.
Daarom begint het ook allemaal met je intentie. Die dient zuiver te zijn ten alle tijden. Maar een gedachte naar het goede word al beloond en duwt je richting het goede weg. Daarom zeggen ze dat je niet over slechte of kwalijke zaken moet fantaseren. De kans is groter dat die fantasieën ooit dan toch tot werkelijkheid zal uitkomen.
Een goede daad word ook nog altijd beloond als dat met bescheidenheid en zuivere intentie wordt verricht.
Zo kun je denken aan een voorbeeld dat een man tijdens een verzameling het grootste bezit had uitgegeven, maar doordat hij het iedereen vertelde daalde zijn intentie en kreeg een man die maar weinig had gegeven dat bijna zijn eigen vermogen bezat veel meer nobel beloond.
Alle reacties Link kopieren
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:22
De band tussen de geest en het lichaam hangt af van de wereld waarin beide verblijven. In deze wereld is de geest ‘opgesloten’ in de beperkingen van het lichaam. Als het ego dat tot kwaad aanzet en de lichamelijke verlangens, de geest overheersen, dan zal dat onvermijdelijk leiden tot de ondergang van de geest en de uiteindelijke verdoeming van de persoon. Als echter, de geest het ego kan controleren door geloof, aanbidding en goed gedrag, zichzelf kan bevrijden van verslaving aan lichamelijke behoeften, dan zal het gezuiverd worden, verfijning verwerven en voorzien worden van prijzenswaardige kwaliteiten. Dit zal de geest gelukkig maken in beide werelden.

Na de begrafenis, moet de geest wachten in de tussenwereld, tussen deze wereld en het Hiernamaals. alhoewel het lichaam ontbindt in de aarde, zullen de essentiële delen die in een hadith: ‘ajb al-dhanab’ worden genoemd, wat letterlijk ‘staartbeen’ betekent, niet vergaan. We weten niet of hiermee de menselijke genen worden bedoeld. Welk ook dit deel is, de geest zet hierdoor de relatie met het lichaam verder. Dit deel zal ook als de basis dienen waarop God de mens zal herbouwen of herscheppen bij de Oordeelsdag. Zelfs als dit deel, dat bestaat uit al de essentiële deeltjes of atomen van het lichaam, of al zijn andere deeltjes, reeds met de aarde zijn vermengd, toch zal God hen voorbestemmen tot het eeuwige leven tijdens de gebeurtenissen in het verloop van de uiteindelijke vernietiging en heropbouw van het universum en de reconstructie van de mens uit deze deeltjes op de Dag der Verrijzenis.



Er is hier onderzoek naar gedaan. In china is een onderzoeksteam mee aan de gang gegaan en hebben het stuitbeen aan allerlei extreme omstandigheden blootgesteld maar de DNA-cellen bleven intact.
Ik wil na mijn dood gecremeerd worden. Oeps.

Daarnaast geloof ik dat lichaam en geest behoorlijk onlosmakelijk verbonden. Zonder lichaam ook geen geest.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Veel dingen die je schrijft klinken mij logisch in de oren, maar voor geen van die dingen heb ik een god nodig.

Normen en waarden (en wetten) worden al bepaald zonder geloof door de samenleving.

Ik heb een geweten en weet het verschil tussen goed en kwaad. Godsdienst maakt dit alleen maar ingewikkelder met zeer zwartwitte regels die nu in de moderne tijd het grijze gebied ingetrokken worden: ook gelovigen staan achter homofilie, seks voor het huwelijk, etc.
Ik heb niemand anders nodig om voor mij te bepalen wat goed en fout is. Ik heb zoveel mogelijk bronnen van informatie en meningen nodig, om zo tot een juiste conclusie te komen.

Ja, als je alleen met ego bezig bent dat verlies je het contact met wat echt belangrijk is. Maar ook daar heb ik geen god voor nodig.

Als je denkt dat god nodig is voor zoveel dingen, hoe komt het dan dat er steeds minder gelovigen zijn die ook gewoon gelukkig zijn, en een wereld die nog steeds draait?
Hetvrijewoord schreef:
08-02-2020 19:19
Ja, daar werd een mooi loopje met de werkelijkheid genomen. Noem het dichterlijke vrijheid. Er moeten natuurlijk wel mensen kijken naar het programma.
Plus kennelijk een corrupt politiekorps.
Alle reacties Link kopieren
snug schreef:
08-02-2020 19:42
Plus kennelijk een corrupt politiekorps.
Nog nooit gehoord over de onbetrouwbaarheid van herinneringen?
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
snug schreef:
08-02-2020 19:42
Plus kennelijk een corrupt politiekorps.
Collega's van je dus? :)
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:25
Je bent afhankelijk van elkaar en de samenloop ervan. We zijn ten slotte een gemeenschap, waarbij zowel de goede als slechte daden invloed heeft op anderen en nog invloed kan hebben om je nabestaanden en de gemeenschap.
Mijn punt was dat waarmee je als kind bent geïndoctrineerd, die religie het is die het kind later aanhangt. Dat feit alleen is genoeg om een streep door welke religie dan ook te kunnen zetten.
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:34
Daarom begint het ook allemaal met je intentie. Die dient zuiver te zijn ten alle tijden. Maar een gedachte naar het goede word al beloond en duwt je richting het goede weg. Daarom zeggen ze dat je niet over slechte of kwalijke zaken moet fantaseren. De kans is groter dat die fantasieën ooit dan toch tot werkelijkheid zal uitkomen.
Een goede daad word ook nog altijd beloond als dat met bescheidenheid en zuivere intentie wordt verricht.
Zo kun je denken aan een voorbeeld dat een man tijdens een verzameling het grootste bezit had uitgegeven, maar doordat hij het iedereen vertelde daalde zijn intentie en kreeg een man die maar weinig had gegeven dat bijna zijn eigen vermogen bezat veel meer nobel beloond.

Het begint allemaal met je intentie?

Een goede daad wordt altijd beloond?
Een slechte daad wordt altijd bestraft?

Dus als mensen nare dingen overkomen zijn het eigenlijk nare mensen met nare intenties?
En als mensen goede dingen overkomen zijn het eigenlijk dus ook goede mensen met de beste intenties?
-Shifty- schreef:
08-02-2020 19:45
Het begint allemaal met je intentie?

Een goede daad wordt altijd beloond?
Een slechte daad wordt altijd bestraft?

Dus als mensen nare dingen overkomen zijn het eigenlijk nare mensen met nare intenties?
En als mensen goede dingen overkomen zijn het eigenlijk dus ook goede mensen met de beste intenties?
Zou wat zijn, dan ben ik wel echt een in en inslechte baby geweest.
snug schreef:
08-02-2020 19:42
Plus kennelijk een corrupt politiekorps.

Niet eens dat:

http://benjaminradford.com/investigatio ... interviews
anoniem_318965 wijzigde dit bericht op 08-02-2020 19:52
1.27% gewijzigd
Solomio schreef:
08-02-2020 19:43
Nog nooit gehoord over de onbetrouwbaarheid van herinneringen?

Dat paste niet lekker in het verhaal.
Solomio schreef:
08-02-2020 19:43
Nog nooit gehoord over de onbetrouwbaarheid van herinneringen?
Die vat ik niet. Hoe past dat in deze zaak? De paragnost kwam met juiste info.
Jij hebt er gewoon een hekel aan als mensen klakkeloos iets spiritueels of gebakken lucht aanhangen, dat zie je te veel om je heen. Ik geef je groot gelijk. Maar da's wat anders.
oudebaas schreef:
08-02-2020 19:29
Iemand die op gezag van iemand dingen doet zonder naar haar eigen geweten te luisteren is altijd slechter dan iemand die zelf tot een daad komt. En handelen in de hoop op een beloning of angst voor straf is ook niet oprecht.
In het protestantisme kom je niet door goede daden in de hemel, maar alleen door genade. Dus voor die groep zou dat al niet op gaan.
Daarnaast vraag ik me af of er echt veel mensen zijn die zelf niet nadenken en alleen een religie volgen. Ik ken ze niet echt, maar wellicht kom ik in de verkeerde kringen.
Daarnaast ben ik ook pragmatisch in die dingen: als iemand aardig is omdat hij/zij denkt dat je dan bonuspunten scoort bij een willekeurige God, dan heb ik daar verder geen last van.
snug schreef:
08-02-2020 19:52
Die vat ik niet. Hoe past dat in deze zaak? De paragnost kwam met juiste info.
Jij hebt er gewoon een hekel aan als mensen klakkeloos iets spiritueels of gebakken lucht aanhangen, dat zie je te veel om je heen. Ik geef je groot gelijk. Maar da's wat anders.

Als je niet snapt dat met editing overal een prachtig en sappig verhaal van gemaakt kan worden dan is dit een hopeloze exercitie.
Jouw programma wat als 'bewijs' dient is entertainment, geen documentaire.
Alle reacties Link kopieren
-Shifty- schreef:
08-02-2020 19:45
Het begint allemaal met je intentie?

Een goede daad wordt altijd beloond?
Een slechte daad wordt altijd bestraft?

Dus als mensen nare dingen overkomen zijn het eigenlijk nare mensen met nare intenties?
En als mensen goede dingen overkomen zijn het eigenlijk dus ook goede mensen met de beste intenties?
Nee. Mensen die nare dingen overkomen kan door het lot van een ander zijn beslissing zijn. Het hangt met elkaar samen.

Daarnaast als je echt volledig gelooft, weet je dat dit leven slechts een beproeving is en als je eerder word meegenomen een zegening is. Maar dat is niet te omvatten voor ongelovigen.
Betty_Slocombe schreef:
08-02-2020 19:54
In het protestantisme kom je niet door goede daden in de hemel, maar alleen door genade. Dus voor die groep zou dat al niet op gaan.
Daarnaast vraag ik me af of er echt veel mensen zijn die zelf niet nadenken en alleen een religie volgen. Ik ken ze niet echt, maar wellicht kom ik in de verkeerde kringen.
Daarnaast ben ik ook pragmatisch in die dingen: als iemand aardig is omdat hij/zij denkt dat je dan bonuspunten scoort bij een willekeurige God, dan heb ik daar verder geen last van.
Ik denk dat mensen, terugkijkend op hun leven, zichzelf beoordelen. Dus als je beter had kunnen weten, neem je dat jezelf meer kwalijk dan wanneer je die wijsheid nog niet had.
Hetvrijewoord schreef:
08-02-2020 19:56
Als je niet snapt dat met editing overal een prachtig en sappig verhaal van gemaakt kan worden dan is dit een hopeloze exercitie.
Jouw programma wat als 'bewijs' dient is entertainment, geen documentaire.
Het belangrijke feit dat naar de dader heeft geleid blijft overeind, hoeveel irritante suspensemuziek er voor de sfeer ook aan toe is gevoegd.
Alle reacties Link kopieren
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:56
Nee. Mensen die nare dingen overkomen kan door het lot van een ander zijn beslissing zijn. Het hangt met elkaar samen.

Daarnaast als je echt volledig gelooft, weet je dat dit leven slechts een beproeving is en als je eerder word meegenomen een zegening is. Maar dat is niet te omvatten voor ongelovigen.
Klopt, die vragen zich af wat het nut daarvan is.
Waarom poppetjes op de wereld zetten die beproevingen ondergaan om ze dan misschien te belonen met de hemel?
Nut?
Alle reacties Link kopieren
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:56
Nee. Mensen die nare dingen overkomen kan door het lot van een ander zijn beslissing zijn. Het hangt met elkaar samen.

Daarnaast als je echt volledig gelooft, weet je dat dit leven slechts een beproeving is en als je eerder word meegenomen een zegening is. Maar dat is niet te omvatten voor ongelovigen.
Waarom is het leven eigenlijk een beproeving?

God heeft toch hemel, aarde en leven geschapen? Wil hij dan niet liever dat we van zijn schepping genieten i.p.v. dat het een beproeving is? Ik vind het erg onlogisch.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
snug schreef:
08-02-2020 20:01
Het belangrijke feit dat naar de dader heeft geleid blijft overeind, hoeveel irritante suspensemuziek er voor de sfeer ook aan toe is gevoegd.

Het is lastig je dwalingen toe te geven bovendien wordt men graag voor de gek gehouden, da's menselijk.
Ga de interviews met de detectives nog beluisteren? Je wordt namelijk tegengesproken.
MeisjeVanDeBuurt schreef:
08-02-2020 19:56
Nee. Mensen die nare dingen overkomen kan door het lot van een ander zijn beslissing zijn. Het hangt met elkaar samen.

Daarnaast als je echt volledig gelooft, weet je dat dit leven slechts een beproeving is en als je eerder word meegenomen een zegening is. Maar dat is niet te omvatten voor ongelovigen.

Juist ja.
Dus het het is wel bepalend wat de intentie van iemand is, maar het kan zijn dat jouw intentie wordt ondergesneeuwd door de intenties van iemand anders.

Als jij vol goeie intenties koekjes gaat brengen naar oma kan je alsnog overreden worden omdat er net een soort van heilige over stak met veel meer koekjes en veel meer oma's. Lullig maar ja, als het zo werkt dan zal 't wel.

Ik kan het niet omvatten maar ik ben wel gelovig. En nu?
Nou, een God die mij alle dingen aandoet die ik tot nu toe heb mogen verduren omdat iemand anders zich niet heeft kunnen gedragen vind ik maar een klootzak.

Vind ik gewoon een lomp excuus, beproeving, het hangt samen, blabla.
anoniem_655bb33b3d61a wijzigde dit bericht op 08-02-2020 20:10
0.66% gewijzigd
tonkje schreef:
08-02-2020 20:05
Waarom is het leven eigenlijk een beproeving?

God heeft toch hemel, aarde en leven geschapen? Wil hij dan niet liever dat we van zijn schepping genieten i.p.v. dat het een beproeving is? Ik vind het erg onlogisch.

God maakt de zaken graag ingewikkeld, waarom een generale repetitie? Totaal nutteloos. Waarom eerst doodgaan, waarom niet gelijk naar de hemel?

Nou ja, god's wegen zijn ondoorgrondelijk, dat zal het zijn.
Hetvrijewoord schreef:
08-02-2020 20:05
Het is lastig je dwalingen toe te geven bovendien wordt men graag voor de gek gehouden, da's menselijk.
Ga de interviews met de detectives nog beluisteren? Je wordt namelijk tegengesproken.
O werkelijk? Interessant, ik ga ze beluisteren. Maar nu ga ik me klaarmaken voor WIDM.
Alle reacties Link kopieren
-Shifty- schreef:
08-02-2020 20:07
Juist ja.
Dus het het is wel bepalend wat de intentie van iemand is, maar het kan zijn dat jouw intentie wordt ondergesneeuwd door de intenties van iemand anders.

Als jij vol goeie intenties koekjes gaat brengen naar oma kan je alsnog overreden worden omdat er net een soort van heilige over stak met veel meer koekjes en veel meer oma's. Lullig maar ja, als het zo werkt dan zal 't wel.

Ik kan het niet omvatten maar ik ben wel gelovig. En nu?
Dat kan, door zon sneuveling ga je wellicht regelrecht direct het paradijs in.
Het leven hier heel moeilijk voor een gelovige maar een feest voor de ongelovige.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven