Yeah! Obama krijgt zijn Healt Care wet er door!

22-03-2010 10:25 87 berichten
Alle reacties Link kopieren
Iemand hier ook zo blij en trots dat Obama's nieuwe wet voor Gezondheidszorg er door heel is? Er moet natuurlijk een hoop gebeuren en er is nog veel weerstand.....maar een hele belangrijke stap is gezet.



WASHINGTON - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zondag ingestemd met het wetsvoorstel voor een historische hervorming van het Amerikaanse ziektekostenstelsel. Met drie stemmen meer dan de vereiste absolute meerderheid van 216 werd het plan goedgekeurd.

© AFPDoor de ingrijpende hervorming krijgen ruim dertig miljoen onverzekerde Amerikanen een ziektekostenverzekering. De aanname geldt als een uiterst belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president Barack Obama, die de plannen als kernstuk van zijn binnenlands beleid beschouwt.



Voorafgaand aan de stemming was Obama hoogstpersoonlijk naar het Capitool (parlementsgebouw) getogen om afgevaardigden over te halen de hervormingen te steunen. Een deel van zijn Democratische partijgenoten lag lang dwars.



Sommige Democraten vreesden voor de hoge kosten. Ook vonden Democratische tegenstanders van abortus dat het door de hervormingen leek of de overheid meer wilde gaan meebetalen aan de ingreep.



Obama gaf uiteindelijk de garantie dat er geen extra belastinggeld voor abortus gebruikt zal worden, waardoor de tegenstribbelende Democraten overstag gingen.





Algemene verzekering



De Verenigde Staten kennen geen algemene ziektekostenverzekeringen. Daardoor zijn naar schatting ruim 35 van de driehonderd miljoen Amerikanen en negen miljoen inwoners die geen Amerikaanse staatsburgers zijn, onverzekerd. In het land wordt echter veel meer uitgegeven aan gezondheidszorg dan in veel andere rijke landen.



De nieuwe wet regelt subsidies voor de laagste inkomens om zich tegen ziektekosten te kunnen verzekeren. Rijkeren zullen meer belasting moeten gaan betalen. De hervormingen bieden ook een oplossing voor mensen die tot nu toe geen verzekering konden krijgen omdat ze al ziek zijn.

-----------



Goed gedaan Obama!
Alle reacties Link kopieren
Zouden er op de Amerikaanse tegenhanger van het Vivaforum ook van dit soort jubeltopics worden geopend als er in Nederland een keer een maatschappelijk probleem wordt opgelost?



Zoiets als 'Oh I'm so glad that the Dutch government is finally making progress in reducing traffic jams'
Alle reacties Link kopieren
Mja, voor mij maakt het wel uit Laura, mijn vriendin loopt nu onverzekerd daar rond.
Alle reacties Link kopieren
quote:Laura80 schreef op 22 maart 2010 @ 20:52:

Zouden er op de Amerikaanse tegenhanger van het Vivaforum ook van dit soort jubeltopics worden geopend als er in Nederland een keer een maatschappelijk probleem wordt opgelost?



Zoiets als 'Oh I'm so glad that the Dutch government is finally making progress in reducing traffic jams'



Tuurlijk niet:

1. Die Amerikanen weten niet dat Nederland bestaat

2. Ze krijgen geen nieuws voorgeschoteld over kleine Europese landen

3. En als ze weten dat Nederland en het fileprobleem bestaat: ze zouden er inderdaad amper aandacht aan besteden.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Ze kennen Amsterdam wel hoor, met de Wallen en het softdrugsbeleid.
Alle reacties Link kopieren
Elf Staten zullen de wet aanvechten zodra die door Obama wordt ondertekend, meldt teletekst.



Wat in ons land amper bekend is, is de enorme invloed van afscheidingspartijen in de VS. Partijen die lokaal (soms) behoorlijk sterk zijn, en in Alaska onder andere Sarah Palin aan de macht hebben geholpen. Sarah Palin die bij ons bekend is als kandidaat vice-president bij de vorige verkiezingen, maar die haar macht ontleent aan de steun van de lokale afscheidingspartij Alaska Indepence Party (AIP). Haar man is daar lid van, terwijl zij formeel haar zetel bezet op een 'ticket' van de 'Grand Old Party', de Republikeinse partij.



Het lijkt ondenkbaar, maar de VS staat op het punt te scheuren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Omen schreef op 22 maart 2010 @ 15:05:

[...]





De zorg is in veel landen rondom Nederland veel beter, zorgvuldiger en goedkoper. En dat is inderdaad te gek voor woorden, voor een welvarend land als Nederland waarin mensen een behoorlijke hoge bijdrage betalen.



Waar baseer je op dat gezondheidszorg in ons omringende

landen beter is?

En wat zijn daarvoor je bronnen?



Verder heb ik me eens ingelezen op de gezondheidszorg in Zweden. Die is gratis (eigen risico 120 euro)

Gratis maar niet heus.

De belastingdruk ligt daar veel hoger dus je krijgt een

kado uit eigen zak.

Gezondheidszorg kost geld, links of rechtsom betaal

je dat gewoon.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:lindy schreef op 22 maart 2010 @ 21:11:

[...]





Wij hebben geen maatschappelijke problemen in de orde van je kind niet kunnen laten opereren omdat je niet verzekerd bent. En let wel, ook de middelklasse heeft dat probleem. Ik ken een Amerikaan, inmiddels helaas overleden, die geld moest inzamelen om zijn hersentumor te laten verwijderen. Jammer genoeg ging niet snel genoeg.



Dit dus. Ik heb de documentaire van Michael Moore gezien, Sicko, en zelfs als daar maar de helft van waar is is het zeer triest. Een kind was overleden omdat ze naar de verkeerde eerste hulp gingen (die was niet van de verzekeringsmaatschappij...). Operaties aan tumoren werden geweigerd door zorgverzekeraars omdat de tumor niet levensbedreigend zou zijn. Die mevrouw is ondertussen overleden.



Het gekke is, alle middenklasse Amerikanen die ik ken zijn allemaal faliekant tegen dit plan. Ontkennen de problemen die er zijn en zegt dat het aan mensen zelf liggen.
Alle reacties Link kopieren
Amerikanen hebben een totaal ander referentie kader en benaderen dit soort problemen heel anders. Om het te begrijpen zul je je daar helemaal in moeten verplaatsen.



In onze ogen is hun huidige gezondheidszorg totaal onacceptabel.

Er bestaat wel zoiets als medicare voor de allerarmste. Maar dan moet je totaal geen eigen inkomen hebben. Een studiebeurs bijvoorbeeld valt ook al onder eigen inkomen wat betekend dat studenten niet onder medicare vallen. Daarnaast worden toch een aantal zaken vwb gezonheidszorg gratis aangeboden bijv. vaccinaties. Veel liefdadigheidsinstelling financiëren ook een deel van de kossten alhoewel dit erg verschillend is per staat.



De ergste klappen vallen nu in de middenklasse omdat dit mensen zijn die inkomen hebben en niet op medicare kunnen terugvallen. Verzekeren is erg duur en als je werkgever hierin niet voorziet al helemaal. Veel mensen kunnen de premie niet ophoesten. Vaak gebeurt ook dat wanneer ze veelvuldig op de verzekering terugvallen ze uitgeschreven worden omdat ze te duur zijn. Hierdoor maken ze enorm veel schulden, verliezen hun huis etc.

Voor ons is dit allemaal ondenkbaar. voor amerikanen is het waarschijnlijk ondenkbaar dat overheid invloed heeft op jouw keuze wel of niet verzekeren en hoe etc.

Zij zien de bemoeienis van onze overheid nu eenmaal als betutteling waardoor mensen achterover gaan leunen en eigen initiatief verliezen om je eigen levenssituatie te verbeteren.

Helemaal ongelijk hebben ze daar ook niet in.

Dat stukje bewonder ik juist wel in die amerikanen zo van niets is onmogelijk, alles kan! Veel daadkracht om zelf iets van het leven te maken!



Ze slaan hier echter soms wel erg in door. Net zo goed als men hier soms erg doorslaat in de betutteling en de verwachting dat onze overheid alle problemen voor ons oplost.



Ik vind Obama een geweldige president. Ik hoop dat Amerika dit op tijd inziet! Hij kan heel veel goeds betekenen voor Amerika.
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says "Oh crap, she's up".
Alle reacties Link kopieren
quote:sba schreef op 22 maart 2010 @ 16:51:

Net zo onzinnig als dit topic. 80% vd wereld heeft helemaal geen verzekering. Maakt ook niemand zich druk om. Is in ene iedereen blij voor Amerika? Whatever.



'in ene'? je bedoelt 'ineens', denk ik......



Anyway: ik vind het wel fijn te weten dat de machtigste man ter wereld zich bekommert om zijn medemens. Dat hoor ik liever dan zo'n Bush met zijn 'war on terrorism'.....
Alle reacties Link kopieren
Wie heeft gister NOVA gezien? Tenenkrommend! 'De nieuwe healthcare bill in Amerika 'met een Nederlands tintje'. Wie het ook gezien heeft zal de plaatsvervangende schaamte kunnen meevoelen. Wat een zielige vertoning zeg.
Alle reacties Link kopieren
quote:traincha2 schreef op 22 maart 2010 @ 23:03:

[...]





'in ene'? je bedoelt 'ineens', denk ik......



Anyway: ik vind het wel fijn te weten dat de machtigste man ter wereld zich bekommert om zijn medemens. Dat hoor ik liever dan zo'n Bush met zijn 'war on terrorism'.....Is je niet opgevallen dat Obama nagenoeg hetzelfde buitenlandse beleid voert als zijn voorganger? alleen de toon en presentatie is wat anders.
Alle reacties Link kopieren
Ravachol: één brug tegelijk he?
Alle reacties Link kopieren
quote:Liv schreef op 23 maart 2010 @ 08:24:

Ravachol: één brug tegelijk he?Als je het over de "Change" van Obama hebt moet je alles er bij betrekken. Overigens moet ik nog maar zien hoe het nu verder gaat. Amerika is TE gepolariseerd om normaal bestuurd te worden. Als de Republikeinen in november een meerderheid halen in het huis en veel deelstaten dan zullen ze er alles aan doen om deze regeling te saboteren.
Alle reacties Link kopieren
De VS staan op het punt te desintegreren. Voor 'ons' in West Europa lijkt dat 'doemdenken' van het ergste soort. Maar de Sovjet Unie leek ooit ook een gegeven.



Het verzet tegen 'health care' is absoluut geen geïsoleerd, politiek zwaar beladen punt waar we over enkele jaren op terug kunnen kijken. Het is een lakmoesproef voor de VS als geheel. En als het niet lukt om hier het verzet te breken, en het collectief over het extreme egoïsme te laten zegevieren, dan belooft dat héél weinig goeds voor het probleem van de astronomische staatsschuld.



Bush jr en Dick Cheney hebben, in die acht jaar dat ze 'leuke dingen voor rechtse mensen' konden doen de ziel uit het land geslagen. De VS ná de Tweede Wereldoorlog was 'Wall Street'. 'The American Dream'. Van berooide immigrant tot multi-miljardair. Nu is het: Van dromer tot schuldenaar. Die 'reality check' overleeft het land niet als ze de oren laten hangen naar het 'Republikeinse geluid'. Het aantal Amerikanen dat niet deelneemt aan het politieke proces is nog véél groter dan bij ons. Wat echter niet betekent dat groep politiek inactieven geen mening heeft over wat goed is voor henzelf.



De kans dat we binnen niet al te lange tijd opgezadeld zitten met een aantal 'Rogue States', ieder met zijn eigen kernwapen arsenaal, en fel anti-Washington, is aanzienlijk groter dan wij in Europa lijken te beseffen.



De anti-Europa stroming in ons eigen deel van de wereld, waar Wilders cs terugverlangen naar de files bij de grens, de gulden, goed gevulde Christelijke kerken en Joodse synagogen, en boerenkool-stampot als enig getolereerd volksvoedsel, ligt in het verlengde van dit sentiment.



China als enig overgebleven wereldmacht, met het Rusland van Poetin en Medvedev op de achterhand, en een versnipperde VS en Europa is dichterbij dan velen denken.
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 23 maart 2010 @ 10:58:

De VS staan op het punt te desintegreren. Voor 'ons' in West Europa lijkt dat 'doemdenken' van het ergste soort. Maar de Sovjet Unie leek ooit ook een gegeven.De VS zit nog wel gezonder in elkaar dan de Sovjet Unie van Breznjev. Wel is het inderdaad zo dat de VS diep verdeeld is. Zowel geografisch

als ideologisch. Republikeinen (rood) en democraten (blauw) nemen steeds extremere standpunten in en zijn steeds minder geneigd om samen te werken. Dit zou eventueel tot desintegratie kunnen leiden waarbij de meer progressieve kuststaten en de meer conservatieve "fly over people" uit elkaar gaan. Op korte termijn zie ik dat echter niet gebeuren. Het patriottisme en het vlagvertoon is namelijk nog een van de weinige bindende zaken in de VS en dit wordt steeds sterker.
Alle reacties Link kopieren
@ Ravachol



Staar je niet blind op de verdeling tussen Republikeinen en Democraten. Het grootste deel van de bevolking (rond de 60%) stemt niet. En hoewel een deel niet eens de moeite neemt om naar de stembus te gaan omdat het apathisch is, is er een héél grote groep die domweg niks moet hebben van 'Washington'.

Voor mensen die de VS niet kennen kwam 'Oklahoma' als een donderslag bij heldere hemel, en is het weggeschreven als de daad van een gek. Ik vrees echter dat die groep, die meent dat 'Washington' één groot complot is, al veel groter wás dan men wilde doen geloven. Maar dat de aanhang na het recente debacle rond de banken en financiële instellingen geëxplodeerd is. Op enig moment in het recente verleden waren de wapens en munitie in delen van de VS volledig uitverkocht. En er gaan hardnekkige geruchten dat onder Bush al rekening werd gehouden met een gewapend conflict vanwege de 'bail-out'.



Dat patriotisme zit inderdaad diep in de VS, maar als je onder ogen ziet dat velen die zich verzetten tegen 'Washington', inclusief Timothy McVeigh, zich als patriot zien, dan begrijp je ook dat dat geen enkele garantie is dat men zich achter de president zal scharen als het er op aan komt. Ook de 'Tea Party', die Sarah Palin, met haar nauwe verwantschap met de AIP, als gastspreker had op de recente bijeenkomst, ziet zichzelf als het neusje van de zalm waar het patriotisme betreft. En Palin riep daar openlijk op tot een 'nieuwe revolutie', zoals de video laat zien. En nu zij tevens 'journaliste' is bij FOX, en daar een enorm platform heeft gekregen van haar extreem rechtse bewonderaar Rupert Murdoch, moet je het momentum zeker niet onderschatten!
Alle reacties Link kopieren
quote:traincha2 schreef op 22 maart 2010 @ 23:03:

[...]





'in ene'? je bedoelt 'ineens', denk ik......



Anyway: ik vind het wel fijn te weten dat de machtigste man ter wereld zich bekommert om zijn medemens. Dat hoor ik liever dan zo'n Bush met zijn 'war on terrorism'.....



Nee. Gewoon in ene, je weet toch.



Weet je wat pas knap is; CERN.



Obama is the same message in a nicer package...
Alle reacties Link kopieren
By the way:



Wat is er zo geciviliseerd aan een land waar 30% van de bevolking leeft van het geld van een ander. En er automatisch vanuit gaan dat die alles wel ff betalen... want anders zijn ze asociaal. Weet je wat pas asociaal is; niets doen met je leven en teren op een ander.
Alle reacties Link kopieren
quote:sba schreef op 23 maart 2010 @ 17:29:

By the way:



Wat is er zo geciviliseerd aan een land waar 30% van de bevolking leeft van het geld van een ander. En er automatisch vanuit gaan dat die alles wel ff betalen... want anders zijn ze asociaal. Weet je wat pas asociaal is; niets doen met je leven en teren op een ander.



Bij wijze van 'uitsmijter'?



Wat mij altijd zo treft als mensen ergens 'uitvreters' signaleren, dat is dat ze amper oog hebben voor wat de gemeenschap voor hén doet. Dat ze de wegen, de scholen, hun veiligheid als vanzelfsprekend beschouwen. En, bovenal, dat ze het geluk dat ze hebben gehad door geboren te worden in een land waarin dit soort dingen goed geregeld was, en in een gezin dat voldoende middelen had om hen een opleiding te bieden, en de kruiwagens die baantjes voor hen regelden, allemaal als hun 'goed recht' beschouwen.



Het bovenstaande is geen pleidooi voor een socialistische heilstaat. Het is een gegeven dat een groep mensen die feitelijk in een gespreid bedje terecht kwamen, óf over lijken gingen om dat bedje te bereiken, net iets té vaak geen boodschap hebben aan hun medemens, anders dan dat ze (liefst als onderdeel van een publieke campagne) hun schuldgevoel afkopen via de collectebus.



Maar let op als ze 'de bank' verspelen! Dan is het ineens niet hun schuld, en hebben ze recht op overheidssteun.............
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Nationale schuld transacties 14.854,3

Financien 4.256,7

Defensie 8.472,4

Volkshuisv,RO,Milieu 1.216,2

Verkeer&Waterstaat 8.794,2

Buitenlandse Zaken 9.929,5

Economische Zaken 2.778,3

Justitie 5.739,1

Landbouw etc 2.476,6

BiZa & Koninkrijksrelaties 6.586,0

Sociale Zaken 25.182,7

Onderwijs,Cultuur,Wetenschap 35.127,2

Volksgezondheid 14.583,1



@ Lindy, gelukkig wordt er in Nederland ook veel meer

aan sociale doelen uitgeven dan aan defensie.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:hollebollegijs schreef op 23 maart 2010 @ 19:21:

Nationale schuld transacties 14.854,3

Financien 4.256,7

Defensie 8.472,4

Volkshuisv,RO,Milieu 1.216,2

Verkeer&Waterstaat 8.794,2

Buitenlandse Zaken 9.929,5

Economische Zaken 2.778,3

Justitie 5.739,1

Landbouw etc 2.476,6

BiZa & Koninkrijksrelaties 6.586,0

Sociale Zaken 25.182,7

Onderwijs,Cultuur,Wetenschap 35.127,2

Volksgezondheid 14.583,1



@ Lindy, gelukkig wordt er in Nederland ook veel meer

aan sociale doelen uitgeven dan aan defensie.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:hollebollegijs schreef op 23 maart 2010 @ 19:21:

Nationale schuld transacties 14.854,3

Financien 4.256,7

Defensie 8.472,4

Volkshuisv,RO,Milieu 1.216,2

Verkeer&Waterstaat 8.794,2

Buitenlandse Zaken 9.929,5

Economische Zaken 2.778,3

Justitie 5.739,1

Landbouw etc 2.476,6

BiZa & Koninkrijksrelaties 6.586,0

Sociale Zaken 25.182,7

Onderwijs,Cultuur,Wetenschap 35.127,2

Volksgezondheid 14.583,1



@ Lindy, gelukkig wordt er in Nederland ook veel meer

aan sociale doelen uitgeven dan aan defensie.



Leuk staatje, maar het toont niet aan waar het geld heen gaat. De post 'Sociale Zaken' is in belangrijke mate 'personeel' en 'overhead', zoals folders, kantoorruimte, ICT-projecten, overlegorganen, controleurs, subsidies ter bevordering van de positie van de vrouw, 'allochtonen', criminelen, homo's, 'herintreders', en uitgaven inzake beleid op het gebied van de 'identificatieplicht', 'veilig werken', 'medezeggenschap', mensenhandel, 'Offshore werk', arbeidsrecht, 'volkenrechtelijke organisaties' et cetera.



Het deel dat als uitkering naar de 'inactieven' gaat komt voor het overgrote deel niet uit de belastingpot, maar uit aparte fondsen waarvoor werkenden de premie ophoesten. Schrap de post 'overhead', maar hou de premies in stand, en je kunt het grootste deel van die 35 miljard als bezuiniging opvoeren, zonder dat er één 'inactieve' onder lijdt. Je zit alleen met een hele hoop 'inactieve' ambtenaren en lieden die vreten uit die pot middels de 'diensten' die ze aanbieden. Wat moeten die bureaus ineens doen die nu allerlei projecten opzetten voor de 'positieve' discriminatie van de vrouw in de arbeidsmarkt? Waar moet je heen met die kantoren in een oververzadigde vastgoedmarkt voor kantoorruimte? Hoe komen die ICT-bedrijven, die elk jaar weer nieuwe software mogen schrijven om de laatste wijzigingen in het sociale monstrum te implementeren, aan nieuwe opdrachtgevers? Wat moeten we met al die professoren die vuistdikke rapporten voor Donner schrijven vanuit hun rol als 'adviseur'?
Alle reacties Link kopieren
@ Jaap: Dat geldt ook voor de post defensie.

Vuistdikke rapporten over de JSF, studiereizen enz.

Terwijl er een volledig ontwikkelde Mirage en later een SAAB

te koop was.



Het staatje is de miljoenennota 2009, was ik vergeten

te melden en geeft in ieder geval redelijk de verhoudingen

in de bestedingen aan.

Ik doe het even uit mijn hoofd maar volgens mij geeft

de VS 40% van het besteedbaar overheids budget in defensie.

Als ik het mis heb hoor ik het graag.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven