Zeilmeisje Laura vermist

20-12-2009 13:45 1067 berichten
UTRECHT - Laura Dekker, die eerder een solozeiltocht rond de wereld wilde maken, wordt vermist. Dat meldt de politie Utrecht.



Volgens een woordvoerder heeft een familielid de vermissing vrijdag gemeld. Ze staat inmiddels internationaal geregistreerd.



Het 14-jarige meisje zou een afscheidsbriefje hebben achtergelaten.



De politie onderzoekt de zaak en gaat niet uit van een misdrijf. De zeilboot waarmee Dekker op wereldreis wilde, ligt volgens een zegsman nog in de haven. Ook haar vader wordt niet vermist.



Verrassing

Haar woordvoerster stelt dat Dekker in een gat is gevallen sinds de rechter haar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg stelde. Haar vertrek zou als een verrassing komen.



"Maar veel meer heb ik er niet over te zeggen, we deden het rustig aan vanwege de kerstvakantie en hebben al vier weken geen contact meer gehad."



Gepind

Volgens de Volkskrant heeft Dekker donderdag 3500 euro gepind en is ze sindsdien niet meer bij haar vader, bij wie ze woonde, geweest.



Dekker gaf eerder aan sowieso dit schooljaar af te maken. Pas daarna zou ze aan haar avontuur willen beginnen. Ze wil de jongste zijn die een solozeiltocht rond de wereld volbrengt.



Bron: nu.nl
anoniem_64553996c5176 wijzigde dit bericht op 20-12-2009 14:09
Reden: Update nieuwsbericht
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Die hele discussie hier gaat allang niet meer over Laura. Het gaat over de vrijheid die talentvolle jongeren wel of niet hebben.

En Laura kan best talentvol zijn, maar zoals veel 14 jarigen lapt ze wijze raad van volwassenen van de hand. ZIJ weet wat is, en kleine details als kunnen navigeren en kaarten kunnen lezen, mwoah.. lekker belangrijk. Ze kan toch zeilen?

En daarom wordt ze, imo, tegen zichzelf (en haar vader?) beschermd door de overheid. Zoals de overheid dit op meer punten doet. Het is niet voor niets dat 14 jarigen nog geen auto mogen rijden, of zelfs een brommer. Omdat ze in hun overmoed denken dat ze alles wel weten en kunnen en daardoor levensgevaarlijke fouten kunnen maken.



Op een andere pijler is wel eens gezegd dat een 14 jarige geen kinderoppas kan zijn, want in geval van brand en andere ellende kunnen ze nooit goed reageren. Hier was ik het niet geheel mee eens, een 14 jarige kan heel wat en de ene 14 jarige is de andere niet. En in gedwongen situaties kunnen 14 jarigen heel veel beslissen en zelfs gezinnen onderhouden. Ik vraag me alleen af of Laura dat allemaal kan.



En dan de opmerking dat iedereen z'n eigen verantwoordelijkheid heeft en z'n eigen fouten mag maken: ja, dat is zo, maar meestal behoeden ouders hun 14 jarige voor te grote fouten. In dit geval wil de vader dat niet. Dit wordt dus gezien als verwaarlozing en dus zorgt de overheid voor de bescherming van deze meid.



Wat mij trouwens wel opvalt: er werd steeds gezegd dat jeugdzorg al 4 weken geen contact had gehad. Nu hebben ze het ineens over 'dreiging tot uithuisplaatsing afgelopen donderdag". Kennelijk was er dus wel contact.



Voor andere talentvolle kinderen is trouwens heel veel begeleiding om buiten de norm om te sporten/mzuiekmaken en dergelijke. Op zo'n school zit bijvoorbeeld de winnaar van het junior songfestival; die dus ook z'n droom najaagt.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Ik ken trouwens genoeg mensen (oa in mijn eigen familie, maar ook in mijn vriendenkring) die afwijken van de norm, die opvallen, die prestaties leveren die niet iedereen zou kunnen leveren.

Die zijn het tegenovergestelde van een grijze gehaktbal, maar hee, zo gek he Jaap, ik zou die mensen nooit tegen zichzelf in bescherming nemen. Of zeggen dat ze autistische trekjes vertonen

Dus sorry, maar je hebt het totaal mis. Nieuwe poging dan maar?
Eerlijk is eerlijk, ik heb de oceaan niet overgestoken op mijn elfde. Maar vanaf mijn dertiende flinke reizen gemaakt (ook als vlucht) en dat heeft me inderdaad heel wijs gemaakt, wijzer op dat vlak dan menig leeftijdsgenootje. Ik redde mezelf wel en deed geen domme dingen. Maar of dat goed was? Natuurlijk heeft dat zijn voordelen, maar als er wat gebeurt was dan had ik wel wat klappen gehad. Afgezien van het feit wat er met Laura zelf had kunnen gebeuren, stel dat er een sterfgeval plaatsvindt in die 2 jaar, of iets in de wereld wat heftig is (niet ondenkbaar in deze tijden) dan is ze wel heel erg jong.



En dan zit ze daar.. dat ze de keuze heeft gemaakt is logisch, het is gevoedt door haar vader. Een vader die een record belangrijker lijkt te vinden dan zijn dochter en haar meermaal alleen heeft gelaten. Ja, natuurlijk kon ze terug alleen vanuit st Maarten waar ze naar toe was gevlucht in geen vrolijke toestand. Maar had ze dan niet juist de steun nodig van haar vader? Hoe wel of niet bijzonder een kind ook is, op sommige momenten wil je terug kunnen vallen op je ouders.



Yup, ze voelt zich heel zelfstandig en dat is ze ook. Is ze dat niet ook omdat ze toch niet bijgestaan wordt door haar vader?
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 23 december 2009 @ 08:41:

[...]





Lees je dat in het vonnis?



Heb je zelf enige ervaring met zeezeilen? Enig idee hoe je navigeert op de oceaan?Nee, navigeren liet ik aan anderen over, maarja, ik heb op de Caribische zee gezeild. Gelukkig konden we daar steeds het volgende eiland zien liggen en wisten wij wél hoe de betonning werkt bij het binnenlopen van een haven. Ik ken wel mensen, die de Atlantische over zijn gegaan en zelfs met 4 volwassenen was dat geen makkie. Onder andere door de shifts die je loopt, gebrek aan slaap dus. En in het vonnis staat erg duidelijk dat ze niet weet hoe ze met het navigatiesysteem om moet gaan én dat ze geen kaart kan lezen.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Navigeren en kaartlezen vind ik toch wel het belangrijkst, maar ik heb geen zeilervaring. Met een kaart in de hand kan ik me redden in een volslagen vreemde stad. Ik zie mezelf als een uitstekend kaartlezer (maar dat zijn vooral autokaarten en stadsplattegronden).



Als ze verdwaalt op zee, zijn de rapen gaar.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Liv schreef op 23 december 2009 @ 08:40:

Jaap, wat sla je weer enorm de plank mis. En wat lees je slecht.

Ik zeg dat het énigzins zo óverkomt. Niet dat ze autistisch is dus. Maar als ik het zo lees komt het zo over alsof ze autistische trekken vertoont. Ik herken dat, ik herken er andere mensen in. Vooral in het je afsluiten van enig sociaal contact.

Maar goed, jij weet het weer lekker overdreven te brengen allemaal, met je medicijnen etc.



Alle solozeilers zijn 'enigszins autistisch' in de zin die jij eraan geeft. Anders hou je het ook niet vol, in je eentje op een zeilboot. Iemand die na een dag alleen op het water hunkert naar haar familie en vrienden, moet je zeker niet alleen de wereld rond laten zeilen. Dus als ze deze 'stoornis' eerst 'genezen', op aanwijzing van Moonen en de Rechtbank, om haar vervolgens uit te zwaaien, is dat ronduit wreed.



In dit vonnis van de Rechtbank, de discussie erover in de media, en hier op het forum, zie je hoe ernstig verknipt we zijn in ons land. Hoe dat 'maakbaarheids-ideaal' ons keurslijf is geworden. En hoe het ons ('Nederlanders') in totale verwarring brengt. Enerzijds zijn we om de haverklap panisch omdat onze 'vrijheid' bedreigd wordt, maar als puntje bij paaltje komt, dan blijkt dat we met 'vrijheid' eigenlijk bedoelen dat iedereen compleet gelijkgeschakeld dient te zijn aan ons eigen ideaalbeeld.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees eerst dit:



Dat [kind] heel goed kan zeilen staat, ook voor de Raad, niet ter discussie. De Raad heeft, in navolging van de hem geraadpleegde zeildeskundige, met betrekking tot een aantal veiligheidsaspecten zorgen geuit. Deze zorgen worden door de rechtbank gedeeld. Zo zijn er twijfels over haar solozeilervaring. Op zitting is duidelijk geworden dat haar zogenoemde single-handed ervaring bestaat uit zeilen op Nederlandse binnenwateren, op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee en naar het buitenland een keer de oversteek naar Engeland en terug. Gelet op de tocht die [kind] voor ogen heeft, is deze ervaring van beperkte omvang. Ook ten aanzien van de kennis van [kind] over medische zaken zijn vraagtekens gerezen. [kind] heeft geen EHBO-cursus gevolgd of op andere wijze ervaring op dit vlak opgedaan. Daarnaast is komen vast te staan dat [kind] geen ervaring met slaapmanagement heeft opgebouwd, terwijl ze op zee ’s nachts niet zou kunnen doorslapen, maar met enige regelmaat wakker zou moeten worden om te zien of alles nog in orde is. Verder is gebleken dat er geen volledig uitgewerkt veiligheidsplan is. Er ontbreekt een lijst met vluchthavens, een plan voor de communicatie met de wal, een overzicht van de stappen ter daadwerkelijke waarborging van de veiligheid in de havens en er is onduidelijkheid over de aanwezigheid van een secundaire stroomvoorziening.



en dan dit:



Dit wordt nog eens versterkt door uitspraken van de vader op de zitting van augustus 2009 dat [kind] in alle opzichten klaar was om in september 2009 op reis te gaan en hij ook nu nog vindt dat [kind] eigenlijk niets meer te leren heeft.



Dit getuigd niet echt van een vader, die z'n dochter steunt in haar voornemen. Eerder een vader die ook in de puberteit is blijven hangen en geen advies aan wil nemen. Niet echt een voorbeeld voor z'n dochter.
Later is nu
Wat zou er gebeuren dan als we alle 14 jarigen hun gang laten gaan?
Alle reacties Link kopieren
quote:hans66 schreef op 23 december 2009 @ 08:57:

Navigeren en kaartlezen vind ik toch wel het belangrijkst, maar ik heb geen zeilervaring. Met een kaart in de hand kan ik me redden in een volslagen vreemde stad. Ik zie mezelf als een uitstekend kaartlezer (maar dat zijn vooral autokaarten en stadsplattegronden).



Als ze verdwaalt op zee, zijn de rapen gaar.Weinig herkenningspunten op zee, Hans Een kaart lezen in een stad is dus wel een ander verhaal. Op het land kan ik ook uitstekend kaartlezen. Van zeekaarten snapte ik niet veel.
Later is nu
quote:ravachol schreef op 23 december 2009 @ 00:05:

[...]

Vroeger waren het juist de mensen die niet helemaal 'deugden', de mensen die afweken van de norm, die tot grootse daden kwamen. Verzetslieden waren voor en na de oorlog vaak 'afwijkend', van ultra gereformeerd tot communist bijvoorbeeld.

Ik moet je beeld van verzetsmensen toch enigszins bijstellen. Uit deze en eerdere posts lijkt het wel of je er een soort stripfiguren van maakt, eenzame helden tegen het slechte.



Mijn opa zat in het verzet. Mijn opa was een bijzonder gezagsgetrouwe ambtenaar. Gereformeerd inderdaad, net als de rest van het stadje, niks afwijkends aan. Mijn opa was geen vrijbuiter die zijn eigen zin deed. Maar een strenge man, iemand die heeft geworsteld met zijn geweten, omdat in de bijbel staat dat je de overheid moet gehoorzamen.



(Hij zeilde trouwens ook niet, hij deed aan korfbal.)
Alle reacties Link kopieren
quote:domnaiefmutsje schreef op 23 december 2009 @ 08:59:

Wat zou er gebeuren dan als we alle 14 jarigen hun gang laten gaan?Precies, vrijwel elke 14 jarige weet het beter dan z'n ouders... dat is in dit geval dan weer niet het geval. Laura is erg bijzonder, dat ze wil doen wat haar vader zegt
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 23 december 2009 @ 08:57:

[...]





Alle solozeilers zijn 'enigszins autistisch' in de zin die jij eraan geeft. Anders hou je het ook niet vol, in je eentje op een zeilboot. Iemand die na een dag alleen op het water hunkert naar haar familie en vrienden, moet je zeker niet alleen de wereld rond laten zeilen. Dus als ze deze 'stoornis' eerst 'genezen', op aanwijzing van Moonen en de Rechtbank, om haar vervolgens uit te zwaaien, is dat ronduit wreed.



In dit vonnis van de Rechtbank, de discussie erover in de media, en hier op het forum, zie je hoe ernstig verknipt we zijn in ons land. Hoe dat 'maakbaarheids-ideaal' ons keurslijf is geworden. En hoe het ons ('Nederlanders') in totale verwarring brengt. Enerzijds zijn we om de haverklap panisch omdat onze 'vrijheid' bedreigd wordt, maar als puntje bij paaltje komt, dan blijkt dat we met 'vrijheid' eigenlijk bedoelen dat iedereen compleet gelijkgeschakeld dient te zijn aan ons eigen ideaalbeeld.



Ik had het niet over autistisch in de zin die je er hier aan geeft. Dat je prima alleen kan zijn heeft niks, maar dan ook niks, met autisme te maken. Ik had het over het psychologisch rapport. En wat daar in staat. Dát komt enigzins autistisch over (en nee, ik zeg dus niet dat ze dat is, of dat ze daar van zou moeten worden genezen, dat maak jij er van om je punt door te drukken)



Je 2e alinea slaat niet op mij. Dus waarom je dit tegen mij zegt is me een raadsel eerlijk gezegd.
Alle reacties Link kopieren
quote:korenwolf schreef op 23 december 2009 @ 09:00:

[...]



Ik moet je beeld van verzetsmensen toch enigszins bijstellen. Uit deze en eerdere posts lijkt het wel of je er een soort stripfiguren van maakt, eenzame helden tegen het slechte.



Mijn opa zat in het verzet. Mijn opa was een bijzonder gezagsgetrouwe ambtenaar. Gereformeerd inderdaad, net als de rest van het stadje, niks afwijkends aan. Mijn opa was geen vrijbuiter die zijn eigen zin deed. Maar een strenge man, iemand die heeft geworsteld met zijn geweten, omdat in de bijbel staat dat je de overheid moet gehoorzamen.



(Hij zeilde trouwens ook niet, hij deed aan korfbal.)



En daarmee is alles gezegd

(verder overigens helemaal met je eens, ik dacht exact hetzelfde toen ik dat stukje las van Ravachol, al ken ik persoonlijk geen mensen die in het verzet hebben gezeten).
Alle reacties Link kopieren
Dan begin ik me steeds meer te af te vragen hoe zeenavigatie werkt, misschien meer nog dan Laura zich dat afvraagt.
World of Warcraft: Legion
Waar ik me van kan voorstellen dat er tegen wordt verzet is dat men moet voldoen aan 'DE NORM'. een kader waarin iedereen zich kan herkennen. Iedereen die daar buiten valt heeft al snel een probleem.



Maar als je perse niet wil dat je kind voldoet aan die norm, hoe zit het dan met kind zijn? Niet zozeer dat je met barbie poppen moet spelen, maar wat je van een kind kan verwachten? Zijn dat dan geen relevante vragen?



Zijn de mensen die tegen 'de norm' zijn automatisch van mening dat de vader goed bezig is, puur omdat hij er buiten valt? Of kan er ergens eerlijk gekeken worden buiten de invloedsfeer wat het meisje aankan?



Heel eerlijk gezegd denk ik dat jeugdzorg in de eerste instantie goed bezig was. Nu verbieden en kijken wat ze nodig heeft om het wel te kunnen en het vervolgens wel toestaan.



Waar het wel mis gegaan kan zijn is de jeugdzorg medewerkers die ook niet altijd weten waar ze mee bezig zijn, hoewel ze sterk van mening zijn dat dit wel het geval is. Is jeugdzorg dan wel zo een goede instantie? Ik denk het niet. Maar er moet iemand of iets zijn die haar begeleid, want ik denk dat pa het ook niet zuiver heeft.



Ok, ipv elkaar de hersens inslaan over de burgers tegen de elite.. wie zou dan wel de situatie moeten bekijken en wat zou het criterium moeten zijn? Zou ze haar eigen fouten mogen maken met alle gevolgen van dien, terwijl niet 100% zeker is dat ze dit onder invloed van haar vader doet en DENKT dat ze het aankan (omdat ze ook heel veel wel kan, kan je overmoedig van worden)
Alle reacties Link kopieren
Kijk, zó kan het ook (en nee, zo gek, ik vind dit juist enorm leuk! niet eng, niet bedreigend, niet "autistisch, of noem maar op ) Oh, enne, ze gaan ook nog gewoon naar school.....





"Lucas en Arthur Jussen

Lucas en Arthur Jussen zijn twee broers die al op jonge leeftijd furore maken als pianist. Zij komen uit een muzikale familie: hun moeder Christianne van Gelder is docente dwarsfluit, vader Paul Jussen is paukenist in het Radio Filharmonisch Orkest en slagwerker in Da Capo.



De broers krijgen regelmatig les van de Portugese Maria João Pires en speelden met pianisten als Ricardo Castro en Lang Lang. Op 24 november 2006 speelden zij op 13 respectievelijk 10 jarige leeftijd met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Jaap van Zweden Mozart's Concert voor twee piano's KV365.



De documentaire Help, ik heb talent van Roel van Dalen, waarin de broers een rol spelen, werd ingezonden naar het Filmfestival Utrecht.



Bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent wonnen de broers een eerste prijs.



‘De broertjes Arthur en Lucas Jussen zijn, als we Pires mogen geloven, de grootste pianotalenten ter wereld’, schreef Paul Witteman in zijn column Wederhoor in de Volkskrant. In de Ridderzaal gaven zij ter gelegenheid van het zilveren jubileum van Koningin Beatrix een concert dat rechtstreeks op televisie werd uitgezonden.



Lucas Jussen (13) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen bij Lenny Bettman. Drie jaar later was hij één van de vijf finalisten van de Rotterdamse Pianodriedaagse in De Doelen, Rotterdam. Ook speelde hij in de Grote Zaal van het Concertgebouw, waar hij werd begeleid door Camerata Amsterdam. In de Kleine Zaal trad hij op tijdens het eerste lustrumconcert van de Young Pianist Foundation. Lucas behaalde een eerste prijs bij het InterProvinciaal MuziekConcours. In zijn categorie ontving hij bovendien de Liszt-prijs. In 2004 behaalde Lucas een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Tijdens het afgelopen Prinsengrachtconcert schitterde Lucas naast de meesterpianist Lang Lang.



Arthur Jussen (10) begon, net als zijn broer, op vijfjarige leeftijd met pianolessen bij Lenny Bettman. In mei 2004 won hij het DNM-Muziekconcours van de muziekschool in Bussum en behaalde hij een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent en bovendien werd hij tijdens de finale gekozen tot ‘Jong Muziektalent van het jaar’. Net zoals Lucas heeft Arthur behalve pianospelen nog twee grote hobby’s: voetbal en tennis."
Alle reacties Link kopieren
quote:dreamer schreef op 23 december 2009 @ 08:49:

(..)En in het vonnis staat erg duidelijk dat ze niet weet hoe ze met het navigatiesysteem om moet gaan én dat ze geen kaart kan lezen.



Doe even een 'quote', want ik zie het er niet in staan. Ik zie alleen dat er nog méér navigatie-apparatuur zal worden ingebouwd dan er al was, om aan bezwaren van 'deskundigen' tegemoet te komen, en dat ze daar nog mee moet leren omgaan. Zoiets als dat je een nieuwe televisie koopt, en nog even moet nalezen in de bijgeleverde beschrijving hoe de afstandsbediening werkt.



Het is zeker niet zo dat ik een solo zeiltocht rond de wereld af wil doen als een 'walk in the park'. Het kan beslist een behoorlijk spannend avontuur zijn, vooral door de steeds vaker opduikende kapers. Ook zijn er gebieden waar je door stroming en golven in de nabijheid van de kust, of op open water in (de nabijheid van) een storm gevaar loopt als je daar totaal onbekend mee bent. Maar dit kind is geboren op een boot, en vaart haar hele leven al, als ik het goed begrepen heb. Ik zie niet dat de Rechtbank, of 'Jeugdzorg' zich inzet voor Laura. De inzet is gericht op het onderdrukken van haar wens om de wereld rond te zeilen, en haar te dwingen zich aan 'de samenleving' aan te passen tot achter de komma.
Alle reacties Link kopieren
Met hele verstandige ouders bovendien:



"Moeder Christianne van Gelder is docente dwarsfluit, haar man Paul Jussen paukenist in het Radio Filharmonisch Orkest (het omroeporkest). "Zolang ze met de pianostudie bezig zijn, hebben wij hen wel gestimuleerd om dat zo goed mogelijk te doen", zegt Christianne. "En dan gebeurt het opeens dat ze dat wel heel erg goed doen. We praten er altijd over dat je je op alle gebieden goed moet ontwikkelen, ook op school. Maar we hebben niet tot doel om pianistjes van ze te maken. Het is voor hun gevoel een eigen keuze."



Ze willen hun kinderen daarom ook buiten de schijnwerpers houden. Een interview moet een uitzondering blijven en ook optredens worden streng geselecteerd. Het gaat altijd om de muziek en de kinderen, een concert mag geen circusnummer worden."



En:



"Arrogantie

Het moeilijkste vinden ze de opvoeding van hun getalenteerde kinderen. Hoe voorkomen ze arrogantie? Hoe kunnen ze leren omgaan met de grote druk rond optredens en met de reacties van het verwende publiek en de cynische pers? "Een concert is voor hen lekker spelen, maar wel het resultaat van hard werken. Grote complimenten kunnen ze daarom relativeren. Hopelijk kunnen ze zo ook met kritiek omgaan", zegt hun moeder. De ochtend na een concert krijgen de jongens steevast een nieuw, moeilijk stuk op de lessenaar. "Weet je gelijk dat je het nog niet kan", zegt ze lachend, "dat je weer van voren af aan moet beginnen. Ze zien daar ook de humor wel van in."



Paul is enorm opgelucht dat zijn zoons nog steeds leuke, gewone kinderen zijn, die zich heel sociaal gedragen en open staan voor andere kinderen. En dankzij hun pianotalent hebben ze ook het grote voordeel van het reizen en kennismaken met andere culturen. Christianne vindt dat verrijkend. "Ik vind echt dat ons gezin een lot uit de loterij is. Niet om wat we zijn, maar om wat we meemaken."
Alle reacties Link kopieren
quote:dreamer schreef op 23 december 2009 @ 09:00:

(..)Van zeekaarten snapte ik niet veel.Waarvan acte.
Alle reacties Link kopieren
@ Liv



Je haalt er nu muzikaal talent bij, maar ik vrees dat je daarmee de plank finaal misslaat. Onvergelijkbare grootheden.
Alle reacties Link kopieren
Vanmorgen in het RTL nieuws kwam naar voren dat Laura vooral was gevlucht omdat ze met de leerplichtwet in aanvaring kwam....m.a.w. ze verzuimde school.



Dus als er niet ingegrepen wordt staat ze straks op straat zonder opleiding.....dat zal me een spannende loopbaan worden!
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 23 december 2009 @ 09:25:

@ Liv



Je haalt er nu muzikaal talent bij, maar ik vrees dat je daarmee de plank finaal misslaat. Onvergelijkbare grootheden.



Ik sla de plank geenzins mis, het was een reactie op dit stukje van jouw hand:

"Iedereen die niet als een totaal gelijkgeschakelde grijze gehaktbal, geheel onopvallend en zonder ooit aandacht te vragen door het leven rolt, is 'autistisch', en moet nodig tegen zichzelf beschermd worden. Desnoods middels dwangverpleging, en tot de medicijnen haar oren uitkomen."



Talent is talent. Op wat voor vlak ook, dat maakt niet uit. Ik heb bewondering voor mensen die boven het maaiveld uitsteken, maar ondertussen hun verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan. Dát is pas een prestatie van formaat. Wel even ietsanders dan een verwend meisje dat onvoorbereid aan een zeilreis over de wereld wil beginnen.

Dus nee hoor, ik sla de plank niet mis wat betreft talent, van de norm afwijken en iets presteren wat niet ieder kind presteert.
Alle reacties Link kopieren
En Laura is bepaald geen grootheid. Ja, ze kan leuk zeilen, maar dat zegt vrij weinig. Een zeereis is wel even andere koek, en gezien ze nog eens slecht voorbereid is mag ik concluderen dat de term"grootheid" niet echt op Laura van toepassing is.
Alle reacties Link kopieren
Zoals ik al eerder zei: het feit dat Laura als twaalfjarige in haar eentje naar Engeland zeilt, wil niet zeggen dat ze BETER kan zeilen dan andere 12 jarige zeiltalentjes. Het wil alleen zeggen dat haar vader zo gek is om haar alleen naar Engeland te laten gaan.



Bovendien: als het Laura daadwerkelijk om de sport ging, dan zou ze bijvoorbeeld ook als doel kunnen hebben om de Olympische Spelen te halen. Maar daar gaat het Laura niet om. Ze heeft zelf meermaals gezegd dat het haar om vrijheid gaat, niet om de sport.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Ben ik trouwens de enige die het Guinness Book of Records niet echt een bewijs van boven de massa uitsteken vindt? Als er iets nogal suf is, is het het Guinness Book of Records wel. De meeste braadworsten eten, de meeste domino stenen omgooien, het langst op een paal zitten, pffff.
Am Yisrael Chai!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven