Coronavirus COVID-19
alle pijlers
Lege priklocaties
dinsdag 30 maart 2021 om 21:40
Als ik de nieuwsprogramma's volg dan lijkt het dat de medewerkers op de priklocaties kunnen klaverjassen en tafeltennissen met elkaar.
Komt dat nu door callcenters die de drukte niet aan kunnen, of hebben sommige "voorrangsgroepen" gewoon geen behoefte aan een vaccinatie?
Mijn man en ik hebben inmiddels iets van "we lopen naar binnen bij een locatie en we zien wel of we een prik krijgen"...
Met dit tempo zijn wij hopelijk in september aan de beurt.
Komt dat nu door callcenters die de drukte niet aan kunnen, of hebben sommige "voorrangsgroepen" gewoon geen behoefte aan een vaccinatie?
Mijn man en ik hebben inmiddels iets van "we lopen naar binnen bij een locatie en we zien wel of we een prik krijgen"...
Met dit tempo zijn wij hopelijk in september aan de beurt.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
woensdag 31 maart 2021 om 12:39
Maar ofwel je zet duizenden prikkers in om in een uur de beschikbare vaccins te zetten, waarna die duizenden prikkers een week uit hun neus zitten te klaverjassen.Voornu schreef: ↑31-03-2021 11:54Dat gaat nergens over natuurlijk. Het doel is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren. Niet om prikkers de hele week aan het werk te houden. Of om gewoon maar kritiek te hebben.
Alsof non-argumenten en topics daarover opeens redenen zijn om van dat doel af te wijken of om ideeen daarover ( prikken in 1 dag) te verwerpen.
Waarom zou jou dat wat kunnen schelen? En maakt dat dat je, zoals ik het lees, ideeen om dat doel te bereiken, afwijst?
Ofwel je zet wat minder prikkers in, zodat de beschikbare vaccins in een week gezet worden, waarna de prikkers door kunnen met de volgende levering vaccins.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Hannah Arendt
woensdag 31 maart 2021 om 12:40
woensdag 31 maart 2021 om 12:41
Dus to wil klagen over lege priklocaties. Aan de hand van de cijfers kan uitgelegd worden waarom er momenteel nog lege priklocaties zijn, maar dat wordt vervolgens niet op prijst gesteld, want to wil alleen maar klagen over de lege priklocaties?Led-lampje schreef: ↑31-03-2021 11:57als to een topic had gewild over feiten cijfers had to daar over wel begonnen.
Maar er is een bepaalde groep die heel graag over feiten en cijfers gaat hebben.
Dan kan elk onderwerp hier over gesloten worden.
Nou, ok, doei dan.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Hannah Arendt
woensdag 31 maart 2021 om 12:42
Er is geen doorstroom omdat er niet snel genoeg voldoende vaccins geleverd worden.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Hannah Arendt
woensdag 31 maart 2021 om 13:28
Ik kan deze posting niet helemaal volgen. Waar klaag ik over lege priklocaties en wil ik geen cijfers horen?
Ik vraag me gewoon af waar het stagneert, dst ligt dus in de eerste plaats aan de distributie en in de tweede plaats aan het (voor sommigen) lastige maken van een afspraak.
Verderop geef ik ook nog aan dat qua "wegprikken" ziekenhuismedewerkers van koffieverzorger tot chirurg vanzelfsprekend vóór moeten gaan op mij.
Ik wil trouwens ook dat mijn puber vóór gaat op mij, gewoon omdat ik hem wat meer vrijheid gun. Hij heeft dat meer nodig dan ik.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
woensdag 31 maart 2021 om 13:46
Dat lijkt me heel erg omslachtig. Dit zijn mensen die op zich prima naar de GGD prikstraten kunnen komen en in die groep ingedeeld zijn, maar zelf mitsen en maren hebben wat betreft de timing en dus pas bijv. volgende week kunnen ipv morgen. Ze hoeven helemaal niet door hun huisarts of aan huis geprikt te worden en ze hebben vervoer, maar niet acuut en op elk moment. Dan kun je zeggen: als we die groep dan via de huisarts laten vaccineren dan kunnen ze misschien wel morgen al, maar hoe krijg je al die vaccins dan van de GGD weer naar de huisarts? Dat wordt toch chaos met logistiek en administratie? Deze mensen krijgen ook nog eens het Pfizer vaccin, dat helemaal niet goed gegeven kan worden door huisartsen, want die hebben geen -70 vriezer. Je weet ook niet wie binnen de hele groep deze minder-flexibele mensen zijn, dus je kunt ze er niet van tevoren uit filteren. De enige oplossing zou zijn om de hele groep over te hevelen naar de huisarts en daar Moderna te geven en dan de Pfizer van de GGD alvast aan de jongere doelgroepen te geven. Maar dan ga je een enorme vertraging oplopen in het vaccineren van de 60-80 jarigen en zijn we daarmee in totaal verder van huis. Of je zou ervoor moeten zorgen dat ze wel sneller naar de GGD prikstraten komen, door ofwel ze meer voor het blok te zetten (in eerste instantie alleen tijdslots aanbieden van de eerste 3 dagen die open staan en alleen als écht blijkt dat ze dan niet kunnen en de prik anders niet doorgaat een later moment aanbieden) ofwel een soort gratis taxi-dienst in te zetten voor mensen die van anderen afhankelijk zijn voor vervoer.Voornu schreef: ↑31-03-2021 12:05Ja, die groep bedoel ik ook grofweg. Ik bedoel dus, dat als je een gepast percentage reserveert, je de overige dagen kan gebruiken om te kijken waar en hoe die mensen die week wel geprikt kunnen worden. Aan huis, of het vaccin naar de huisarts transporteren, vervoer regelen of weet ik veel wat.
woensdag 31 maart 2021 om 13:48
Volgens led-lampje. Die schrijft: "als to een topic had gewild over feiten cijfers had to daar over wel begonnen." Maar dat is volgens mij meer hoe hij/zij specifiek in dit topic staat dan jij, TO.Snoesje666 schreef: ↑31-03-2021 13:28Ik kan deze posting niet helemaal volgen. Waar klaag ik over lege priklocaties en wil ik geen cijfers horen?
woensdag 31 maart 2021 om 13:54
Ik zie een aantal mensen kritiek en ideeën zien posten waarbij snelheid / alle vaccinatieslots vullen het doel op zich is, terwijl snelheid én de meest kwetsbaren het eerst vaccineren de doelen zijn. Het gaat niet om alleen maar de prikstraten zo optimaal mogelijk met mensen vullen, je moet ze met de juiste mensen eerst vullen en als die mensen niet kunnen op de meest optimale tijdslots qua snelheid, dan zul je daarin water bij de wijn moeten doen, of je vaccineert anderen die minder urgent zijn.
woensdag 31 maart 2021 om 13:58
Nou bijvoorbeeld, vrijwilligersvervoer voor de mensen die niet zelf kunnen komen.
En mensen die niet willen, of er geen prioriteit van maken, heb je altijd. Het scheelt als er maar 1 optie gegeven wordt ( 'en anders september'), mijn ervaring is dat mensen dan meer moeite doen om te zorgen dat ze kunnen.
En mensen die niet willen, of er geen prioriteit van maken, heb je altijd. Het scheelt als er maar 1 optie gegeven wordt ( 'en anders september'), mijn ervaring is dat mensen dan meer moeite doen om te zorgen dat ze kunnen.
anoniem_65f406179499f wijzigde dit bericht op 31-03-2021 14:02
0.99% gewijzigd
woensdag 31 maart 2021 om 13:58
Of je past de manier aan waarmee je nu de "juiste mensen" naar die prikstraten krijgt als de huidige manier niet het gewenste resultaat levert. Dan ga je geen water bij de wijn doen ben jij mal. Dan pas je de methodiek aan.nicole123 schreef: ↑31-03-2021 13:54Ik zie een aantal mensen kritiek en ideeën zien posten waarbij snelheid / alle vaccinatieslots vullen het doel op zich is, terwijl snelheid én de meest kwetsbaren het eerst vaccineren de doelen zijn. Het gaat niet om alleen maar de prikstraten zo optimaal mogelijk met mensen vullen, je moet ze met de juiste mensen eerst vullen en als die mensen niet kunnen op de meest optimale tijdslots qua snelheid, dan zul je daarin water bij de wijn moeten doen, of je vaccineert anderen die minder urgent zijn.
We leven namelijk in een pandemie. Water bij de wijn doen. Alsjeblieft hoor.
woensdag 31 maart 2021 om 14:00
Precies.Voornu schreef: ↑31-03-2021 13:58Nou bijvoorbeeld, vrijwilligersvervoer voor de mensen die niet zelf kunnen komen.
En mensen die niet willen, of er geen prioriteit van maken, heb je altijd. Het scheelt als er maar 1 gegeven wordt ( 'en anders september'), mijn ervaring is dat mensen dan meer moeite doen om te zorgen dat ze kunnen.
woensdag 31 maart 2021 om 14:03
Er heeft hier een artikel in het plaatselijk suffertje gestaan dat ouderen afhaken vanwege vervoer. Ze moeten iemand regelen om te rijden
En dat zijn dan kwetsbare groepen ouderen.
En met een beetje pech moet er 2 keer gereden worden als er op leeftijd geprikt word.
anoniem_402172 wijzigde dit bericht op 31-03-2021 14:05
12.18% gewijzigd
woensdag 31 maart 2021 om 14:05
woensdag 31 maart 2021 om 14:13
Dat denk ik ook. Ik zie in cijfers van het CBR uit 2019 dat toen 76% van de 70-plussers een rijbewijs had, maar dat dat bij vrouwen slechts 52% is en bij mannen 85%. Er zijn, zeker in de 80+-categorie, veel meer vrouwen dan mannen en tegen die tijd hebben ook veel meer mensen hun rijbewijs moeten inleveren. Tel daarbij op dat die vaccinatielocaties vaak sowieso niet met OV bereikbaar zijn én dat heel veel bejaarden in de categorie die nu aan de beurt is eigenlijk alleen nog naar bekende plekken durft te rijden, en je daar ga je al. Niet iedere oudere heeft kinderen zoals partner en ik die makkelijk even twee uur vrij kunnen nemen van werk om met bejaarde ouder naar een vaccinatielocatie te rijden midden op de werkdag.
Kijk, ik snap dat Pfizer een logistieke uitdaging is. En dat het met het oog op de komende maanden waarin massavaccinatie van wel mobiele jongere mensen gaat gebeuren, handig is om grote vaccinatielocaties op te zetten zoals die er nu zijn. Maar ik denk werkelijk dat het met het oog op de doelgroep thuiswonende 70+-ers best mogelijk was geweest om bijvoorbeeld mobiele prikbussen in te zetten die je voor een dorpshuis neerzet, en dat ze dan dat kwartiertje wachten naderhand in de theaterzaal doen. Of speciaal uitgeruste vriesbussen die een dag in een bepaalde regio of gemeente rondrijden en om de paar uur vaccins afleveren bij ziekenhuizen of huisartspraktijken. Ik noem maar wat.
woensdag 31 maart 2021 om 14:14
Vier keer zelfs: twee keer per persoon van het echtpaar/ouderpaar. Als dan de ene partner niet alleen kan blijven vanwege bv. dementie of andere aandoeningen terwijl de mantelzorger geprikt wordt, moet je de 'babysit' óók nog regelen.Led-lampje schreef: ↑31-03-2021 14:03Er heeft hier een artikel in het plaatselijk suffertje gestaan dat ouderen afhaken vanwege vervoer. Ze moeten iemand regelen om te rijden
En dat zijn dan kwetsbare groepen ouderen.
En met een beetje pech moet er 2 keer gereden worden als er op leeftijd geprikt word.
heavydrizzle wijzigde dit bericht op 31-03-2021 14:16
1.40% gewijzigd
woensdag 31 maart 2021 om 14:16
Dat kan, die eerste oplossing. Bij echt niet-mobiele mensen is dat volgens mij ook al ingezet, die mochten gratis van vervoer op maat gebruikmaken. Dat valt misschien inderdaad uit te breiden naar de huidige groep, prima plan.Voornu schreef: ↑31-03-2021 13:58Nou bijvoorbeeld, vrijwilligersvervoer voor de mensen die niet zelf kunnen komen.
En mensen die niet willen, of er geen prioriteit van maken, heb je altijd. Het scheelt als er maar 1 optie gegeven wordt ( 'en anders september'), mijn ervaring is dat mensen dan meer moeite doen om te zorgen dat ze kunnen.
Maar er zijn nog 99 andere redenen waarom mensen niet morgen bij de prikstraat kunnen zijn. Veel is ook een kwestie van prioriteiten, te weinig de urgentie zien. Als je in het algemene topic al bijv. die voorbeelden van Nausicaa ziet van mensen die lopen te emmeren over een onderzoek naar of ze kanker hebben dat ze niet kunnen omdat ze dan hun wekelijkse Bridge club hebben, laat staan hoe het dan is bij iets als een vaccinatie.
Eén optie geven kan, maar is heel riskant. Je zult dan mensen hebben die eieren voor hun geld kiezen en toch komen, maar ook mensen die dan helemaal afhaken en inderdaad pas in september pas gevaccineerd zullen worden. Het probleem is dat dat niet alleen voor hen een probleem is ('eigen schuld dikke bult, voor jou 10 anderen!') alsof het om een concertkaartje gaat, maar dat het in het belang van ons allemaal is dat 60plussers zoveel mogelijk gevaccineerd worden. Je winst als je hen dwingt is niet heel groot, want de belemmering is uiteindelijk toch weer de levering van de vaccins, je wint er maar een paar dagen per gevaccineerde mee. En het verlies is wel groot als je hierdoor een groep kwetsbaren naar september schuift.
Ik zou daarom wat pushen wel oké vinden (in eerste instantie maar 1 of 2 dagen als optie geven), maar als het blijkt dat mensen anders echt afhaken wel een latere mogelijkheid aanbieden. Anders kom je echt van de regen in de drup.
woensdag 31 maart 2021 om 14:17
Nee, dan zoek je de balans tussen de maximale snelheid en de allerkwetsbaarste eerst. Zowel maximale snelheid als de allerkwetsbaarsten eerst is ondoenlijk, aan beide kanten wordt er water bij de wijn gedaan, omdat anders de balans doorslaat.
woensdag 31 maart 2021 om 14:18
Ik snap het ook niet hoor, ik kom 2x per dag langs de test en vaccinatoe locatie, groot terrein veel perkeergelegenheid.
En amper auto's
Er lagen tot 600.000 vaccinaties te wachten, waarvan er afgelopen week nog maar 1/3 zijn gezet?
Waarom liggen die andere 400.000 nog te verstoffen dan?
Ik kan echt zat mensen die direct in de auto springen om er een te halen, maar iedereen zit te wachten op een uitnodiging
Mensen van 94, zeventigers, 65 plusser in de riscogroep
En dan die Hugo maar met zijn schemaatje lopen pronken waar niks van klopt
En amper auto's
Er lagen tot 600.000 vaccinaties te wachten, waarvan er afgelopen week nog maar 1/3 zijn gezet?
Waarom liggen die andere 400.000 nog te verstoffen dan?
Ik kan echt zat mensen die direct in de auto springen om er een te halen, maar iedereen zit te wachten op een uitnodiging
Mensen van 94, zeventigers, 65 plusser in de riscogroep
En dan die Hugo maar met zijn schemaatje lopen pronken waar niks van klopt
woensdag 31 maart 2021 om 14:22
Wat naar de praktijk vertaald meer besmettingen betekent.
woensdag 31 maart 2021 om 14:25
Ik weet niet wat je dramatisch laag vindt, maar een vaccinatiemedewerker zit boven de €15 pu en een administratief medewerker op €12,40. Op zich geen verkeerde uurlonen toch? Voor het werk wat er gebeuren moet? Een medewerker BCO (bron- & contactonderzoek zit tussen de 15 en 18€ zelfs, ook niet dramatisch laag toch>)Maleficent schreef: ↑31-03-2021 10:51De salarissen voor de uitzendkrachten die nu massaal ingepland worden zijn wel echt dramatisch laag.
Het probleem is niet het tekort aan personeel maar het tekort aan vaccins.
woensdag 31 maart 2021 om 14:25
klopt helemaalheavydrizzle schreef: ↑31-03-2021 14:14Vier keer zelfs: twee keer per persoon van het echtpaar/ouderpaar. Als dan de ene partner niet alleen kan blijven vanwege bv. dementie of andere aandoeningen terwijl de mantelzorger geprikt wordt, moet je de 'babysit' óók nog regelen.
maar 4 keer , wat is het probleem , ik rij wel en zie gelukkig meer mensen die dit doen
woensdag 31 maart 2021 om 14:26
Ja, die beren op de weg die herken ik van mijn oma en schoonouders. Gewoon mentaal niet meer flexibel genoeg om bepaalde dingen op één dag of in één week te combineren, terwijl dat praktisch makkelijk zou kunnen. En dingen die ik even tussendoor doe als een enorme klus zien, die eerst even goed overpeinsd moet worden.Flashy schreef: ↑31-03-2021 12:30Zou dit ook met leeftijd of psychisch welzijn te maken hebben?
Dat oudere mensen meer beren op de weg zien of ze hebben het al zooo druk met 1x fysio in de week dat die prik dan echt niet kan die week etc. Terwijl actieve mensen zich gewoon in bochten wringen, afspraken verzetten en hoppa gaan.
Ik denk dat jongere generaties daar makkelijker in zijn, maar dat die ook weer hun issues zullen hebben. Bijv. werkafspraken of diensten die ze echt niet willen of kunnen verzetten, niet iedereen kan zomaar weg van zijn werk. Of kinderen waarvoor oppas nodig is. En een minder gevoel van urgentie: veel 70jarigen willen liever vandaag dan morgen geprikt worden, om niet op de IC te hoeven komen. Jongere mensen hebben dit gevoel van urgentie voor zichzelf gemiddeld veel minder, dus daar zal een grote groep zijn die best zich wil laten vaccineren, maar wel graag op hun tijd, zonder zich in allerlei bochten te hoeven wringen.
Wel hebben die jongere generaties veel meer hun eigen vervoer en zullen er als zij aan de beurt zijn veel meer priklocaties zijn en is het met AstraZeneca en Janssen niet zo'n punt met -70 batches die ontdooid worden, dus dat maakt het ook weer makkelijker.