Coronavirus COVID-19
alle pijlers
Versoepelingen terugdraaien
zaterdag 1 augustus 2020 om 14:44
Wie is er nog meer een voorstander van om de versoepelingen terug te draaien??
Vandaag maar liefst 431 besmettingen en de ziekenhuisopnames en ics lopen ook weer langzaam voller..
Als we geen versoepelingen terugdraaien zijn we binnen no time weer terug van waar we van daan komen.
Ik zeg: mondkapjes op, horeca weer dicht en weer zoveel mogelijk thuisblijven. Kom op jongens, hoe moeilijk is het nou??
Vandaag maar liefst 431 besmettingen en de ziekenhuisopnames en ics lopen ook weer langzaam voller..
Als we geen versoepelingen terugdraaien zijn we binnen no time weer terug van waar we van daan komen.
Ik zeg: mondkapjes op, horeca weer dicht en weer zoveel mogelijk thuisblijven. Kom op jongens, hoe moeilijk is het nou??
dinsdag 4 augustus 2020 om 11:54
Dat ligt toch meestal aan de werkgever. Als die hart voor z'n personeel heeft dan voel je je verplicht om ook je best voor hem te doen.DS1971 schreef: ↑04-08-2020 11:46Op kantoor is er vaak toch minder afleiding.
Ik weet precies wie van mijn personeel thuis efficiënt werkt en wie dat niet aankan. Maar het is vaak meteen meerdere zaken die er dan mis gaan. Je ontkomt er niet aan dat je ook personeel hebt die vrij simpel gezegd alleen maar voor het salaris komt opdraven. Geen verantwoordelijkheidsgevoel, geen onderdeel van het team, enz. Vervelend als je daar te laat achter komt. Duur, vooral.
dinsdag 4 augustus 2020 om 11:57
Dagelijks contact? Pfffffff... Mijn leidinggevende heeft wel wat anders te doen.Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 11:53Nee, juist niet, daar heb je veel managers in tussenlagen die uitstekend gepositioneerd zijn om dat te doen. Bij ons werkt het heel erg goed. Bij ziekmelding heb je dagelijks contact met je leidinggevende, tenzij je langduriger ziek bent en in een traject met de bedrijfsarts zit.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:00
Zou ik echt schijtziek van worden om dagelijks lastig gevallen te worden.Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 11:53Nee, juist niet, daar heb je veel managers in tussenlagen die uitstekend gepositioneerd zijn om dat te doen. Bij ons werkt het heel erg goed. Bij ziekmelding heb je dagelijks contact met je leidinggevende, tenzij je langduriger ziek bent en in een traject met de bedrijfsarts zit.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:02
Snoesje666 schreef: ↑04-08-2020 11:57Dagelijks contact? Pfffffff... Mijn leidinggevende heeft wel wat anders te doen.
Ja, echt dagelijks contact Dat werpt een enorme drempel op, moet ik zeggen, ik voelde me al bijna schuldig als ik me terecht ziek meldde (gelukkig al jarenlang geen ziekmelding meer hoeven doen). Zag erg op tegen dat dagelijkse gesprekje en dat terwijl het zeer gemoedelijk verliep en het aan beide kanten overduidelijk was dat ik te goeder trouw was. Wij hebben (in alle salarisschalen) een laag ziekteverzuim dus ik denk echt dat het zijn vruchten afwerpt.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:03
Grappig hoe jij laveert tussen lak aan de regels en de ultieme politiestaat, net hoe het jou uitkomt.redbulletje schreef: ↑04-08-2020 12:00Zou ik echt schijtziek van worden om dagelijks lastig gevallen te worden.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:05
Ligt eraan wat je ziekte is, maar dagelijk lastig gevallen worden zo moet je het niet zien natuurlijk. Het kan ook een vorm van interesse zijn, en het is het goed recht van een werkgever om dagelijks een belletje ertegenaan te gooien toch?redbulletje schreef: ↑04-08-2020 12:00Zou ik echt schijtziek van worden om dagelijks lastig gevallen te worden.
Ik denk dat je juist door betrokkenheid bij je personeel ervoor zorgt dat je minder ziekteverzuim hebt. Zoals je zelf al aangaf moet de werkgever daar zelf voor zorgen, en dit is 1 van de manieren waarop dat kan. Interesse tonen in de gezondheid.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:08
De keren dat ik mij ziek heb gemeld buiten ernstige zaken om ging doorgaans om zware verkoudheid met nauwelijks stem.Zowizo schreef: ↑04-08-2020 12:05Ligt eraan wat je ziekte is, maar dagelijk lastig gevallen worden zo moet je het niet zien natuurlijk. Het kan ook een vorm van interesse zijn, en het is het goed recht van een werkgever om dagelijks een belletje ertegenaan te gooien toch?
Ik denk dat je juist door betrokkenheid bij je personeel ervoor zorgt dat je minder ziekteverzuim hebt. Zoals je zelf al aangaf moet de werkgever daar zelf voor zorgen, en dit is 1 van de manieren waarop dat kan. Interesse tonen in de gezondheid.
Een mailtje vind ik beter op z'n plaats. Die kan je beantwoorden op 'n moment dat het uitkomt. Ben sowieso geen beller, dus als ik me niet goed voel dan is dat extra overbelastend.
Maar sowieso is dagelijks contact zoeken wel heel erg storend. Je hebt sowieso een aantal dagen nodig om uit te zieken en daarna kun je het weer 'ns bekijken of je geen dweil meer bent.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:10
Geen weerwoord, tuurlijk joh. Jij leeft in een droomwereld. We testen momenteel meer, ja. Je geeft aan dat er nu getest wordt. Klopt. Heb je ook meegekregen dat er nu al een tekort aan testen dreigt? En dan is het griep en verkoudheidsseizoen nog niet eens begonnen. Het is te hopen dat dat aan te vullen is en dat de capaciteit voldoende blijft om ook tijdens hoogtij te kunnen blijven testen.
Daarnaast geef je aan dat we nu maatregelen hebben welke we in maart niet hadden. Heel veel mensen leven de huidige maatregelen niet na, leg mij dan eens uit hoe deze niet nageleefde maatregelen zinvol zijn wbt het voorkomen van besmetting? Tot slot zeg je dat men nu op de hoogte is van wat er kan gebeuren. En je punt is? Hoe gaat dat helpen? Kijk eens om je heen, teveel mensen ontkennen het gewoon. We zijn ook op de hoogte van het gevaar van kanker, betekend niet dat kanker niet een van de grootste doodoorzaken meer is
Kortom, ik lees wat je zegt maar het slaat inhoudelijk nergens op.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:13
Ik zou dan echt gaan snauwen dat ik dat gisteren en eergisteren ook al had verteld.
Dat weet je toch niet als je koorts hebt en de longen uit je lijf hoest? Dat kan makkelijk 2 weken duren.
Bij 'n buikloop wegens iets verkeerd gegeten kun je meestal wel inschatten dat je er over 1-2 dagen wel weer kunt zijn.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:15
Voor mij valt dit echt onder verzuimpreventie. Natuurlijk moet dit dan wel gepaard gaan met een positieve bedrijfscultuur waarin aandacht is voor bijvoorbeeld de werk-privébalans.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:17
Sommige werkgevers zijn echt niet te geloven. Toen ik 20 was had ik een baan bij een kleine uitgeverij. Collega van mij kreeg angina en stak mij aan. Ik voelde me halfdood en kon ook niet praten, enkel wat grommen. Belde mijn baas mij de dag nadat ik me ziek had gemeld, waar ik toch was. Echt op een toon alsof hij verwachtte dat ik druk aan het winkelen was of zo. Dus ik grommen wat er aan de hand was. "ja zegt hij, ik versta er geen zak van, ik bel later wel weer" en hup, zo de hoorn erop. Heb echt even met mijn ogen zitten knipperen toen. De volgende dag herhaalde zich dit.HoleyMalonely schreef: ↑04-08-2020 12:13Wat vreselijk als je ziek bent en dagelijks contact moet hebben met je werkgever. De keren dat ik ziek thuis was met griep, wist ik niet eens meer wat voor of achter was. Laat staan dan ik in staat was om te bellen.
anoniem_6400a85f1cc15 wijzigde dit bericht op 04-08-2020 12:18
2.07% gewijzigd
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:17
Voor mij werkt zo'n grote controledrang en wantrouwen verzuim juist in de hand.Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 12:15Voor mij valt dit echt onder verzuimpreventie. Natuurlijk moet dit dan wel gepaard gaan met een positieve bedrijfscultuur waarin aandacht is voor bijvoorbeeld de werk-privébalans.
Een werkgever die me vrijlaat en vertrouwt wil ik niet teleurstellen.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:19
Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 12:15Voor mij valt dit echt onder verzuimpreventie. Natuurlijk moet dit dan wel gepaard gaan met een positieve bedrijfscultuur waarin aandacht is voor bijvoorbeeld de werk-privébalans.
Eens
Als werkgever moet je ieder geval persoonlijk bekijken en daarop reageren. Dus in sommige gevallen is dagelijks bellen niet nodig en in andere gevallen misschien wel.
Ik had vroeger werkelijk iedere maand een blaasontsteking wat alleen maar erger en erger werd, op een gegeven moment ben ik daarvoor ook op kantoor geroepen bij de baas om eens uit te leggen wat er nou precies aan de hand was en of het toch echt niet lag aan werkdruk oid. Was wel een prettig gesprek, er werd wel interesse getoond in mij en mijn gezondheid.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:23
Als een manager mij elke dag als ik ziek ben belt om te vragen hoe het gaat, heb je echt wel door dat het gaat om controle/verzuimpreventie dan om oprechte interesse.Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 12:15Voor mij valt dit echt onder verzuimpreventie. Natuurlijk moet dit dan wel gepaard gaan met een positieve bedrijfscultuur waarin aandacht is voor bijvoorbeeld de werk-privébalans.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:24
Natuurlijk. Maar als je een multinational bent, dan lekt er aan alle kanten geld weg.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:25
redbulletje schreef: ↑04-08-2020 12:17Voor mij werkt zo'n grote controledrang en wantrouwen verzuim juist in de hand.
Een werkgever die me vrijlaat en vertrouwt wil ik niet teleurstellen.
Ja, dat snap ik ook heel goed. Ik heb zelf best een groot arbeidsethos en ben loyaal, en ik denk dat ik me om die reden altijd erg ongemakkelijk voelde bij die gesprekjes. Want de drempel om mij ziek te melden, ligt voor mij al heel hoog. Maar ik neem het niet persoonlijk op, ik voel het niet als wantrouwen tegen mij.
Vanwege corona zit ik nu juist in een tegenovergestelde beweging. Ik moet mij nu juist vaker ziek gaan melden (of bespreken of ik thuis kan werken) vanwege corona. Ik ging altijd naar werk als ik bijvoorbeeld flink verkouden was. Dat ga ik nu niet meer doen.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:25
Ik begrijp je even niet. Waarom zouden ze jou een bloemetje sturen?Griebus67 schreef: ↑04-08-2020 11:53Ik vind het zelf heel vervelend dat ik momenteel voor een bedrijf werk dat wel maximale inspanning en loyaliteit van mij eist, ook nu ik tegen de klippen op thuiswerk, maar mij helemaal niets biedt behalve kantooropheffingen en onredelijke oekazes. Ik heb in die vijf maanden nog geen kaartje of bloemetje mogen ontvangen.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:26
Ze hopen natuurlijk dat mensen zich minder snel ziek melden of sneller beter omdat ze het gezeur zat zijn.HoleyMalonely schreef: ↑04-08-2020 12:23Als een manager mij elke dag als ik ziek ben belt om te vragen hoe het gaat, heb je echt wel door dat het gaat om controle/verzuimpreventie dan om oprechte interesse.
Voor mij werkt zo'n aanpak averrechts.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:27
Dat is gewoon niet zo. Sommige mensen zitten zo in elkaar.redbulletje schreef: ↑04-08-2020 11:54Dat ligt toch meestal aan de werkgever. Als die hart voor z'n personeel heeft dan voel je je verplicht om ook je best voor hem te doen.
Wij investeren heel veel in ons personeel, maar desondanks heb je ze erbij zitten.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:28
Zo doen wij dat ook. Werkt uitstekend.Poppy_del_Rio schreef: ↑04-08-2020 12:02Ja, echt dagelijks contact Dat werpt een enorme drempel op, moet ik zeggen, ik voelde me al bijna schuldig als ik me terecht ziek meldde (gelukkig al jarenlang geen ziekmelding meer hoeven doen). Zag erg op tegen dat dagelijkse gesprekje en dat terwijl het zeer gemoedelijk verliep en het aan beide kanten overduidelijk was dat ik te goeder trouw was. Wij hebben (in alle salarisschalen) een laag ziekteverzuim dus ik denk echt dat het zijn vruchten afwerpt.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:35
Ja daar ben ik ook benieuwd naar? Krijg je ook een bloemetje als je op kantoor werkt?
Je doet toch gewoon je werk thuis, met dezelfde uren? Sterker nog jenkunt vaak flexibeler zijn. Later douchen, tussendoor je was doen... boodschappen doen en dan savonds eventueel nog een uurtje inhalen.
dinsdag 4 augustus 2020 om 12:44
Die heb je er bij ieder bedrijf wel, en meestal weet iedereen ook wel wie het zijn. Maar moet je daarvoor alle werknemers die wel gewoon hun werk doen en zich zelden ziekmelden achter hun vodden gaan zitten? Voor mij zou het voelen als een motie van wantrouwen.