Entertainment
alle pijlers
Waarom werken vrouwen niet? (NPO3)
woensdag 2 december 2020 om 16:34
Een ouderschapsplan is niets anders dan een intentieverklaring, het verplicht beide ouders tot niets. Het maakt dan ook niet zoveel uit wat erin beschreven staat: de eerste ouder die besluit geen verplichtingen meer te willen, heeft ze ook niet meer. Maar hij behoudt in principe wel alle rechten in de zorg voor zijn kinderen. Wel gelijke rechten, niet gelijke plichten.
woensdag 2 december 2020 om 16:39
Niet als de andere partij nauwelijks een bijdrage wil leveren aan de zorg. In 70% van de gevallen is dat zo.
woensdag 2 december 2020 om 16:43
Bijzonder. Dan is het dus vooral zaak dat je als eerste van je verplichtingen af bent.Lafae schreef: ↑02-12-2020 16:34Een ouderschapsplan is niets anders dan een intentieverklaring, het verplicht beide ouders tot niets. Het maakt dan ook niet zoveel uit wat erin beschreven staat: de eerste ouder die besluit geen verplichtingen meer te willen, heeft ze ook niet meer. Maar hij behoudt in principe wel alle rechten in de zorg voor zijn kinderen. Wel gelijke rechten, niet gelijke plichten.
Ik zie een flinke prikkel voor het ontstaan van vechtscheidingen.
Reden temeer om al voor de conceptie wat zekerheden te verzamelen.
woensdag 2 december 2020 om 16:45
Uit eigen ervaring: de zoete woorden van de a.s. vader VOOR de zwangerschap hebben geen waarde.hollebollegijs schreef: ↑02-12-2020 16:00Dan komen we weer terug bij wat hier al eerder geschreven is.
Waarom worden dit soort dingen niet besproken VOOR je aan kinderen begint.
Nu snap ik wel dat het geen garantie is dat het ook uitgevoerd wordt maar het is een begin.
En afdwingen lijkt me geen goed plan, als een man / vrouw niet vrijwillig 50% van de tijd voor kinderen wil zorgen maar dat doet omdat een rechter hem / haar dwingt is het aftellen dat het fout gaat, dan zit je als ouder ook niet rustig thuis als de kinderen de helft van de week bij je ex zijn.
Hij onderschat van nature de hoeveelheid werk die het ouderschap en het huishouden met zich meebrengen. Dat zag je al generaties lang aan de discussies waarin mannen de arbeid van vrouwen (in en om het huis) als 'luizenbaantjes' zagen vergeleken wat zíj allemaal moesten, op kantoor. Daar trapt geen vrouw meer in, nu we allemaal werken - maar mannen hebben nog steeds geen idee hoeveel werk er thuis gedaan moet worden.
woensdag 2 december 2020 om 16:59
Het huishouden van een single of een stel verschilt niet zo veel. Single:stel = 1:1,2. Maar als er meerdere kinderen komen is het al snel 1:1,2:3. Dat beseft de man vanuit zijn singlebubble niet.
woensdag 2 december 2020 om 17:02
Als mannen op zichzelf wonen voor ze samenwonen moeten ze inderdaad voor één persoon zorgen: zichzelf. In een gezin is dat echter niet voldoende, dan moet er gemiddeld voor vier personen worden gezorgd. Dat is niet hetzelfde als voor jezelf zorgen x3, omdat voor anderen zorgen dan jezelf nog een extra inventarisatieslag vergt waarin de noden en behoeften van die ander moeten worden geïnventariseerd, beoordeeld en daarna in samenhang met de rest van de noden in het gezin worden afgewogen. Voor een gezin zorgen is daarmee exponentieel meer werk dan vier keer voor jezelf zorgen.
woensdag 2 december 2020 om 17:09
Vrouwen kunnen wel verzinnen vanuit hun singlebubble dat kinderen veel werk is en mannen niet of zo?
woensdag 2 december 2020 om 17:12
woensdag 2 december 2020 om 17:12
woensdag 2 december 2020 om 17:42
Huh?
Het punt was of het inschattingsvermogen vooraf van mannen en vrouwen wat betreft een gezin verschilt. Jolijn stelde dat mannen dat niet kunnen. Mijn vraag is of en waarom dat eigenlijk verschillend zou zijn.
Vooraf loop je allebei om 8 uur de deur uit.
woensdag 2 december 2020 om 17:50
woensdag 2 december 2020 om 17:55
Dat is natuurlijk wel heel generaliserend.
Vrouw en man komen uit een singlebubble en het is met het eerste kind voor allebei wennen dat "het vrije leven" er op zit maar de meeste mannen beseffen wel degelijk wat een huishouden inhoud.
De mannen en vrouwen die nu een gezin stichten zijn tussen de 25 - 30 dus opgegroeid in de jaren 90 met moeders die werkten, een carrière hadden etc.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
woensdag 2 december 2020 om 17:59
Dat vind ik ook.
Als je er voor kiest dat de een 3 dagen werkt en de ander 5 (ik noem maar wat) dan moet de verdeling in huishoudelijke taken niet 50 /50 zijn maar 30 /70% en ook nog een beetje logisch verdeeld naar beschikbare tijd.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
woensdag 2 december 2020 om 18:03
Dat is zeldzaam.
Ik heb heel wat vrijgezelle vrienden en inderdaad bij een kwam zijn moeder veel langs.
Maar dat zie je omgedraaid ook vaders / moeders die hun alleenstaande dochter helpen (logisch ook) keertje de hond uitlaten, pa die het gras maait etc.
In de meeste gevallen is een eenpersoons mannenhuishouden gewoon zelf aanpakken en heb je co-ouderschap heb je 50% van de tijd een 100% gezinsleven.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
woensdag 2 december 2020 om 18:04
woensdag 2 december 2020 om 18:06
Het gaat om de verdeling.
Als de vrouw 5 dagen werkt en de man 3 dan is het toch logisch dat de man 70% van het huishouden doet ( of 75%)
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.