Geld & Recht alle pijlers

Bij Postbank (ING): weggaan?

26-01-2009 22:04 43 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik heb een spaar- en betaalrekening bij de Postbank, dat nu dus onder ING valt (of zo; ik ben niet zo thuis in dat soort dingen).

Nu lees ik in de krant dat ING voor de 2e keer een kapitaalinjectie van de overheid heeft gekregen. Ik maak me best zorgen om mijn spaargeld: het is een aardig bedrag en ik heb heel erg mijn best gedaan het bij elkaar te krijgen.



Oke, zal ik bij de ING weggaan of niet?

Eigenlijk krijg je nooit ergens een onafhankelijk advies, tenminste, bij banken en adviseurs niet, want die hebben toch altijd nog een stuk eigen belang.



Kan iemand hier onafhankelijk zijn en is daarnaast iemand die wat thuis is in de bankzaken?

1. Zou je weggaan bij de ING (ik wil dus gewoon zekerheid, dat m'n spaargeld zeker is)

2. en zo ja, naar welke bank zou je dan gaan/welke bank is volgens jou het meest stabiel en stevig?



Ik heb op school met veel moeite een 5 voor economie gehaald, echt een alfa-type, dus ik hoop dat jullie me iets kunnen vertellen (zo onafhankelijk en eerlijk mogelijk).



Bianca
Ik zit mijn hele leven al bij de Rabobank en lijkt mij momenteel zeker de meest veilige keus.
Alle reacties Link kopieren
http://www.vanspaarbankveranderen.nl/ht ... meter.html
Alle reacties Link kopieren
Ik speel met mijn spaargeld. Heb diverse rekeningen (via internet) en nu staat mijn geld bij Moneyou (ABN-AMRO) vrij opneembaar tegen een rente van 5.1%.

Verder heb ik al mijn hele leven een postbankrekening waar mijn loon op wordt gestort en ik de betalingen mee doe.



Verder heb ik internetspaarrekingen (vrij opneembaar) bij NIBC Direct Internetsparen (5.1%rente) en bij de DSB-bank (3.6% rente). Bij al deze banken is je spaargeld momenteel gegarandeerd tot 100.000 p.p. (Dus bij een en/of rekening is het p.p.)
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Tuurlijk quattro, al die wet- en regelgeving is er voor niks, het is allemaal één pot nat en klopt voor geen meter...

Joh, dan paniek jij toch lekker door? Stop je je geld in je matras of zo... Ik ga echt niet panieken door de kredietcrisis.

========



Overigens heeft ING ook met de staat afgesproken 25 miljard extra aan consumenten en bedrijven uit te lenen, een groot deel van de risico's gaat de staat dragen. Dit om de Nederlandse economie een impuls te geven. (Nu is het erg moeilijk een lening te krijgen als bedrijf of consument, wat bijv. ook weer invloed heeft op de huizenmarkt.)
quote:Biancaah schreef op 26 januari 2009 @ 22:04:

Hoi,



Ik heb een spaar- en betaalrekening bij de Postbank, dat nu dus onder ING valt (of zo; ik ben niet zo thuis in dat soort dingen).





De Postbank viel sowieso altijd al onder de ING-groep.

Maar gaat nu dus samen met ING-bank.



De ING is niet failliet hoor. Als de Rabo beursgenoteerd zou zijn, waren ook daar de klappen gevallen.
Alle reacties Link kopieren
waarom niet bij triodos of ASN daar heb ik mijn spaargeld. rente is ietsjes lager maar ze doen geen rare investeringen dus hebben ook niet zoveel te kampen van de kredietcrisis...daarnaast vind ik het wel een mooi idee dat mijn spaargeld wordt geïnvesteerd in duurzame projecten in Afrika etc.
Alle reacties Link kopieren
quote:Tijger32 schreef op 27 januari 2009 @ 22:59:

[...]





De Postbank viel sowieso altijd al onder de ING-groep.

Maar gaat nu dus samen met ING-bank.



De ING is niet failliet hoor. Als de Rabo beursgenoteerd zou zijn, waren ook daar de klappen gevallen.



Een beursnotering zorgt idd voor een veel grotere kans op excessieve risico's wegens de aan de aandelenkoers gekoppelde optie en aandelenpakketten van het management. Een hogere beurskoers zorgt dan direct voor een (veel) hoger inkomen voor de toplaag van zo'n bedrijf. De verleiding om dan extreme dingen te gaan doen om zo je inkomen te verdubbelen wordt dan te groot voor veel bankiers. (Teveel leverage, grote overnames, dolle buitenlandse avonturen)



Bankiers proberen altijd de schijn op te houden van degelijkheid en betrouwbaarheid. Vertrouwen is eigenlijk alles wat ze hebben. Een bankier stapt dus alleen naar de Overheid als hij al met 1 been in 't graf staat. Ze blijven liegen en toneelspelen tot het bittere einde. Andere mogelijkheden hebben ze ook niet.

De situatie moet dus zo ernstig zijn, dat het bedrijf (in dit geval ING) geen andere uitweg meer ziet dan toegeven dat ze niet meer solvabel zijn en dus moeten bedelen bij politici om hulp. Dan zit zo'n club dus in het eindstadium. Terminaal.

(Ze gebruiken dan andere woorden uiteraard, anders halen klanten hun geld weg).



De ING-Groep is eigenlijk een lopend lijk. Een zombie. Nu kunstmatig overeind gehouden door........ ons allemaal ja.
Alle reacties Link kopieren
Quattro, wat wil jij nu eigenlijk bereiken?



Als jouw redenatie klopt , dan zijn er trouwens nog wel meer banken failliet. Zelfs de duitse Deutsche Bank heeft besloten overheidsteun in ontvang te nemen.



Wat is jouw oplossing dan?
Alle reacties Link kopieren
Rabobank of Friesland Bank, komen als meest

solide banken uit de bus.
Alle reacties Link kopieren
quote:es1450 schreef op 28 januari 2009 @ 12:40:

Quattro, wat wil jij nu eigenlijk bereiken?



Als jouw redenatie klopt , dan zijn er trouwens nog wel meer banken failliet. Zelfs de duitse Deutsche Bank heeft besloten overheidsteun in ontvang te nemen.



Wat is jouw oplossing dan?



Het kan gemoedsrust geven om bij een stabielere bank te zitten. Zeker als je veel spaargeld hebt. De hele mentaliteit van bepaalde bedrijven vind ik niet zo chique. ING betaalt wel miljoenen voor Formule 1 sponsoring (zijn ze nu op aan het bezuinigen), en een extreem duur prestigieus hoofdkantoor. Kostbare hobby's van het topmanagement van ING. Geen punt, maar tegelijkertijd hebben ze kranzinnige risico's genomen. Louter hebzucht. Dat kan ons allemaal erg veel geld gaan kosten. Alleen al om die houding van ze zou ik mijn geld daar al weghalen. (Ik zit bij een andere bank, maar stel dat).



Is de Rabobank dan echt veilig? Tja, geen idee. Die ratings van Moody's/S&P/Fitch zeggen ook niet alles. Fraaie accountantsverklaringen zijn niet waterdicht. Toezicht van De Nederlandsche Bank is niet zaligmakend (zie hun controle /toezicht op die IJslandse clubs).

Dus het blijft net als aandelen kopen een soort van gok.

Misschien irriteert het me ook dat veel knoeiers zo makkelijk wegkomen met hun wanbeleid. Gecombineerd met hun arrogante houding. Voor een klein bedrag pakken ze je. Rotzooi je voor miljarden of tientallen miljarden, dan ontvang je steun en hulp. Ik snap hoe en waarom, maar gevoelsmatig komt het zeer oneerlijk over.

Jim Rogers moppert ook vaak dat gezonde fatsoenlijk geleide bedrijven nu niets krijgen, of moeten meebetalen voor de puinhoop die andere firma's hebben gemaakt. Alsof wanbeleid wordt beloond. En goed ondernemerschap wordt gestraft.



(Ik heb geen geld verloren door de kredietcrisis, wel verdiend, dus het is geen teleurstelling of rancune van mij).



Oplossing voor een individu kan zijn om te kiezen voor een meer conservatief en risicomijdend bedrijf om je geld bij onder te brengen. Risicoloos gaat nooit, je moet ook wat mazzel hebben.



(Voor de gewone werknemers is het allemaal ook erg vervelend, die hebben vaak part noch deel aan de veroorzaakte troep).
Alle reacties Link kopieren
quote:1609 schreef op 27 januari 2009 @ 10:02:

Als je je spaargeld bij dezelfde bank hebt staan als waar je ook je hypotheek hebt afgesloten, kan ik je aanraden om je spaargeld bij een andere bank onder te brengen.

In geval van faillisement zal dan namelijk je spaarsaldo in mindering op je hypotheekschuld gebracht worden.

(Je spaargeld wordt dan dus gebruikt om je hypotheek af te lossen en daar heb je zelf niets over te zeggen, een curator zal gewoon zo te werk gaan.)



Natuurlijk niet, hypotheken sluit je over, het is de staat die de spaartegoeden garandeert en niet de bank zelf.

Door zo te paniekvoetballen gaat iedereen verschuiven van bank en vallen banken inderdaad om
Alle reacties Link kopieren
Helaas heeft alleen Quattro het bij het rechte eind. ING en consoorten zijn virtueel failliet. ING staat er trouwens slechter voor qua rommel dan bv Fortis, alleen heeft ING het geluk gehad geen dure overname te hebben gedaan.



Ik heb de cijfertjes al eens gepost, geen zin om (de nog steeds naiëve klantjes) in te lichten. Parels voor de zwijnen.



Stevigste commerciele bank ter wereld is Wells Fargo.

Rabo heeft het geluk niet beursgenoteerd te zijn.



Wat is zekerheid? Heel het systeem van fiatgeld is failliet. Er moet dringend weer een goudstandaard komen. Dat zal pijn doen.



Ik werd hier maaaaaaaanden geleden belachelijk gemaakt door bepaalde mensen toen ik zei dat fysiek goud het beste was.

Ach ja, maakt mijn rekening niet. Ik zit met momenteel met 75% van mijn vermogen in fysiek (al een hele poos). De rest is om met te traden (ik ben full time trader, noem het een vorm van deeltijds rentenieren LOL).



Ik zeg jullie één ding; ALLE topbankers accumuleren nog steeds fysiek goud, alleen houden ze het gepeupel dom, het gepeupel koopt aandelen van bedrijven dat met schulden beladen is en fondsen waarvan ze niet weten wat het is. Jarenlang is onze economie gegroeid op basis van schulden (leverage=hefboom). Het was hip om met schulden overnames te doen en daarna door te verkopen, met schuldpapier enzovoort.

Nu gaan we de deleverage zien: dat zal héél pijnlijk zijn.



Pas als fysiek goud quasi onbetaalbaar zal zijn zal het gepeupel de ogen openen en massaal hamsteren en op dat moment zal ik verkopen (samen met anderen)....

De man in straat koopt alleen wat de bankmedewerkers hen aanraden hé en fysiek goud is daar nog steeds niet bij omdat banken daar niks aan verdienen.



En nog iets; staar jullie niet blind op 3 of 4% intrest. De echte inflatie is meer dan 10%, jaja, u leest het goed. Wat is inflatie: neen, dat is niet de prijsstijging (al willen ze dat het gepeupel wijsmaken om angst te voorkomen).

Inflatie is de hoeveelheid geld die jaarlijks wordt bijgedrukt. Jaja, de drukpersen draaien overuren. Momenteel is er nog geen probleem (momenteel-momenteel-momenteel) omdat dat nieuw gedrukt geld nog niet echt in omloop is (het wordt vastgehouden uit wantrouwen tov de anderen). Als dat geld echt in circulatie zal komen, dan zullen jullie wat zien; inflalalala inflaaaaaaatie. Hihihi.



Btw, bankmedewerkers en analisten weten het zelf niet goed hoor, 99% onder hen kraamt maar wat uit, het enige wat hen interesseert is verkopen en commissie genereren. Kassa moet rinkelen.



Ik ga zwijgen, want de vorige keer werd ik ook een beetje beschimpt. Onterecht zo bleek...





Pas op er zijn héél goede bedrijven, royal dutch, Exxon... Vertrouw die meer dan ING en andere wandelende lijken.

Moest Exxon of Shell rekeningen aanbieden, ik zette daar mijn resterende cash.



En ach, alleen domme naiëve mensen geloven in de waarborg van 100 000 euro op spaargeld. Geloof dat toch niet mensen??!!

Ja, ze kunnen het waarborgen, maar dan moeten ze zoveel geld bijdrukken dat uw 100 000 niks meer waard gaan zijn in koopkracht.



I love it. En ik heb net als Quattro een ferme duit verdiend aan de mensen hun miserie. Ach ja, zo is het leven.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou lekker naar de Rabobank gaan. Heeft op dit moment het meeste zekerheid. Je krijgt als je je geld een jaar vastzet 4.0 procent rente. En volgens mijn man (die bij de rabo werkt) kunnen ze ook nooit ten onder gaan doordat de rabo is opgedeeld in aparte rayons. Gaat het ene rayon bijvoorbeeld minder dan moeten de andere rabo's bijspringen. Daardoor heb je eigenlijk nooit kans dat je je geld niet meer hebt.

En als nou je spaargeld meer dan een ton bevat, kan je nog een beetje onderhandelen over de rente. 0,2 erbij ofzow.
Alle reacties Link kopieren
Ben benieuwd of we ook eigen pasje mogen ontwerpen net als bij de Postbank, misschien wel een foto van Wouter Bos op mn ING betaalpasje



Of toch maar liever een foto van een oude eik (zoals nu)



Ik zou alleen een staatsbank vertrouwen met zoveel spaargeld, of misschien Rabobank? Ze kopen virtuele bedrijven met virtuele mensen en dan gek op kijken als de dubbeltjes op zijn. Tegenover papiergeld hoort iets tastbaars zoals goud te staan nu hebben we alleen maar papier als ' bewijs' niet eens een mooi verzegeld document.



of een boerderijtje kopen , maarja dan moet je ploegbelasting betalen als je een schep in de grond doet.



we zitten vast in de matrix!!!



ik ga lekker koken in ieder geval ;-0
Alle reacties Link kopieren
TO: niet lopen stressen en als jij tevreden bent over de postbank/ING gewoon lekker blijven zitten daar. De overheid laat ze echt niet failliet gaan, dan worden ze overgenomen. Kost ook een hoop geld, maar failliet laten gaan levert veel meer negatieve effecten op, dus dat laten ze toch niet gebeuren. Bovendien is je spaargeld tot een ton gegarandeerd. Je kunt het toch spreiden als dat je een prettiger gevoel geeft (zoals al gezegd door iemand anders: bij icesave duurde het wel een paar maanden voor je je geld terug had).

Als je er ook een hypotheek hebt wordt er in geval van faillisement wel gesaldeerd. Dit zou ik persoonlijk absoluut niet willen. Dus als je twijfels hebt kun je een deel elders onderbrengen.



Ik heb mijn spaargeld echter ook bij dezelfde bank dan mijn hypotheek (Rabo). Maar als ik het vermoeden krijg dat daar problemen zijn sluis ik het spaargeld naar een andere lokale Rabo (want dat zijn allemaal aparte banken formeel gezien). Maar daar ben ik nog niet zo bang voor, dus staat het allemaal bij 1. Ik heb eraan zitten denken om bij NIBC te sparen (hogere rente en we hebben flink wat spaargeld dus scheelt dat echt wat). Maar het geeft mij gewoon geen fijn gevoel. Ik denk dat ik dan niet meer rustig slaap, ook al weet ik dat het gegarandeerd is door de overheid. Is gewoon een gevoel. Bij Rabo heb ik geen twijfels (nu in ieder geval), dus laat ik het fijn daar.



En oja: ik ben niet 'onafhankelijk' want ik werk bij de Rabo . Maar ik adviseer jou dan ook niet om het daar onder te brengen, maar alleen om het te spreiden als je dat zelf prettiger vindt. Waar moet je lekker zelf weten.
Alle reacties Link kopieren
Het zou heel erg lekker gaan voor ING in Oekraine en omliggende gebieden.



NOT



Hihihi en de doministeentjes blijven verder vallen, de klok tikt verder, genadeloos.
Alle reacties Link kopieren
Elke bank gaat op dit moment "slecht" en heeft zware tijden...ook de Rabobank(weet ik uit betrouwbare bron). Het maakt dus niks uit bij welke bank je bankiert,als het een normale NL-se bank is,zoals ABN,ING, Postbank/ING, Rabobank, is het gegarandeerd veilig. Anders moet je je geld in een sok onder je bed bewaren.
Alle reacties Link kopieren
Het water staat ING aan de lippen, grote kans dat ze zelfs geen rente op de eeuwigdurende leningen gaan betalen, maw ING is eigenlijk op sterven na dood.

Virtuele run on the bank is zo goed als zeker bezig en Bos zal weer een druk weekendje hebben.



In Gold I trust. Zoals eerder gezegd tikt de klok genadeloos verder...



http://www.inveztor.nl/pagina/weblog/view/9653

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven