Lijf & Lijn alle pijlers

door teveel fruit niet afvallen?

18-05-2011 08:48 70 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,



Vraag het maar weer bij jullie



Ik ben op een methode met naaldjes in m`n oren aan het afvallen (of naaldjes nu werken of niet, goede stok achter de deur ) hierbij mag je gewoon normaal eten, op bepaalde dingen na.



Ik doe dit met nog wat mensen die ik ken en die vallen aardig af, ik alleen niet, raak ook bijna geen cm kwijt, maar m`n vetpercentage gaat wel naar beneden.



Nu mijn vraag ik eet:



bij opstaan stukje fruit en dan na het douchen ontbijt (3 stuks glutenvrije crakers of glutenvrije cornflakes)

tussendoor stukje fruit (sinasappel, appel, nectarina, mandarijn enz)

lunch 2 glutenvrije boterhammen met worst

tussendoor weer een stukje fruit (sinasappel, appel, nectarina, mandarijn, enz)

en dan s'avonds gewoon een normale maaltijd.



Eet ik teveel fruit? heb gegoogeld, maar wordt voor mij niet duidelijk wanneer je teveel fruit eet?!?!



Dank jullie wel,
Ik ben trouwens sinds mijn bevalling (bijna 6 maanden geleden) al bijna 20 kilo kwijt door me aan bovenstaande tips te houden, en dan zondig ik regelmatig.

Nog 6 kilo te gaan en dan weeg ik een halve kilo minder dan voor de zwangerschap.

(weeg nu trouwens 66,5 bij 1,71)
Alle reacties Link kopieren
quote:evelynsalt schreef op 18 mei 2011 @ 11:29:

[...]





Ach er zijn altijd mensen die het beter denken te weten......Ach, Sonja Bakker is ook diëtiste, zeg ik dan maar. En dat is echt een waardeloos dieet.
Alle reacties Link kopieren
quote:evelynsalt schreef op 18 mei 2011 @ 11:25:

Beter lezen. Ik heb geschreven dat 2 stuks fruit genoeg is. Ik heb in het geheel niet geschreven dat TO in plaats van fruit ontbijtkoek zou moeten nemen en al helemaal niet geadviseerd dat TO mijn 'dieet' zou moeten aanhouden.



Beter schrijven. TO neemt nu fruit als tussendoortje.



JIj stelt dat twee stuks genoeg is, hetgeen op zich waar is, maar voert zelf aan ontbijtkoek als tussendoortje te nemen als advies. Meer kan ik er niet van maken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Melpomene schreef op 18 mei 2011 @ 13:11:

[...]





Ach, Sonja Bakker is ook diëtiste, zeg ik dan maar. En dat is echt een waardeloos dieet.Sonja is geen dietiste. Maar gewichtsconsulent... een LOI cursus.
Alle reacties Link kopieren
quote:_rae_ schreef op 18 mei 2011 @ 11:36:

[...]





Nou dat zal wel meevallen denk ik zo. Beetje gechargeerd.



En niets mis met wat ontbijtkoek op z'n tijd natuurlijk, wat een geëmmer over een stukkie koek.



Ik emmer niets. Iedereen mag het helemaal zelf weten. Maar het is flauwekul een gezond voedingsmiddel te gaan vervangen door ontbijtkoek 'omdat twee stuks fruit voldoende is'. Ik vind dat een slecht voorbeeld.

Dan kun je beter met plezier drie stuks fruit met goede voedingsstoffen eten zoals TO nu al doet.
Alle reacties Link kopieren
quote:_jessie_ schreef op 18 mei 2011 @ 13:13:

[...]





Sonja is geen dietiste. Maar gewichtsconsulent... een LOI cursus.



Je hebt gelijk. Maar ik vraag me oprecht af, wat diëtisten allemaal leren. Ik heb de indruk, dat ze nou niet overlopen van actuele kennis op het gebied van voeding. Ze blijven voor gewichtsverlies hangen in een strikte caloriebeperking en vetarm eten. Van goed bewegen hebben ze al helemaal geen kaas gegeten, terwijl dat in combinatie met voeding toch heel belangrijk is.



Mijn man had op zeker moment te veel triglyceriden in het bloed. Zijn gewicht is goed. Advies van huisarts: pillen en dieet. Diëtisteadvies: minder (dierlijk) vet eten. Dat is niet echt efficiënt.

We hebben zelf zijn koolhydraten teruggeschroefd, alcohol beperkt en na een maand was het niveau weer normaal. Pillen heeft hij nooit hoeven nemen.

Ik blijf me verbazen over dit soort onkunde.
Alle reacties Link kopieren
Een plakje ontbijtkoek is niet ongezond. Het is een beter tussendoortje dan een bifi.
Alle reacties Link kopieren
dubbel
Alle reacties Link kopieren
dubbel
Alle reacties Link kopieren
quote:amarna schreef op 18 mei 2011 @ 10:08:

Rauwkost is trouwens helemaal niet zo gezond als gedacht wordt. Je lichaam neemt geen vitamines en andere voedingsstoffen uit rauwkost op, je spijsverteringssysteem krijgt de harde celwanden niet open. Roerbakken, stomen of kort koken van groentes is véél gezonder.



Goh dat wist ik niet. Ik eet best vaak een zakje rauwkost (3 keer per week ipv andere groente) omdat ik andere groentes niet zo lekker vind en dit is zo makkelijk. Wat rozijntjes erdoor... lekker.

Jammer dat het niet zo goed is.
Alle reacties Link kopieren
Ontbijtkoek enslankie zijn typische Sonja bakkerproducten. Crashdieet, heb het zelf meerdere malen gedaan en viel altijd tien kilo af in zes weken. Daar begon mijn eetstoornis de kop op te steken.



Ik neem aan dat je een glutenallergie of intolerantie hebt? Anders zie ik geen reden tot glutenvrij eten.

Bij een dieet neem je tussen 1200-1600 kcal per dag zegt mijn diëtiste.
Alle reacties Link kopieren
Oh ik zie dat de diëtiste ook in twijfel wordt getrokken :-) heb er zelf ook niet veel mee maar geeft me meer houvast dan ik mezelf kan geven
Alle reacties Link kopieren
quote:Sam32 schreef op 18 mei 2011 @ 13:58:

[...]





Goh dat wist ik niet. Ik eet best vaak een zakje rauwkost (3 keer per week ipv andere groente) omdat ik andere groentes niet zo lekker vind en dit is zo makkelijk. Wat rozijntjes erdoor... lekker.

Jammer dat het niet zo goed is.



Het is niet slecht, maar niet zo gezond als altijd gedacht wordt. Qua vezels prima, maar de vitaminen gaan verloren.

Zelfs tomatenpuree uit een blikje is qua voedingsmiddelen beter voor je dan een rauwe tomaat.
Van tomaten wist ik wel dat bereiden voedzamer was. maar geldt dat dus ook voor sla en paprika en dergelijke?
Lees dit eigenlijk op meerdere plekken op het net:

Rauwkost is gezond, maar alleen maar rauwkost eten, is af te raden. Sommige voedingsstoffen zijn beter beschikbaar voor opname in gekookte groenten doordat de celwandstructuur dan is opengebroken. Dat geldt bijvoorbeeld voor lycopeen uit tomaten en glucosinolaten uit koolsoorten. Om meer voedingsstoffen uit rauwe groenten op te nemen helpt goed kauwen. Door kauwen wordt de celwand ook gedeeltelijk kapot gemaakt en kunnen verteringsenzymen uit het darmsap beter inwerken.



Gewoon rauwkost blijven eten dus, maar gewoon goed kauwen...
Alle reacties Link kopieren
Ik zal straks goed kauwen



En dat van rauwe tomaten wist ik ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Waarom niet wat extra groente bij je glutenvrij boterham. Lekker stuk advocado,tomaten,uien erbij. Stukje rosbief of kipfilet en dat lekker beplakken met wat groente. Eitje erbij.



En als je voor fruit kiest,kies dan frambozen,rode bessen,blauwe bessen en aardbeien. Als je er natuurlijk tegen kunt. Deze bevatten een stuk minder suiker. Heerlijk in de kwark of yoghurt. Neem wat stevia. Verkopen ze tegenwoordig ook bij de tuinen. Stevia is een zoetstof van planten en zonder chemische troep. Je moet wel oppassen dat je de goede hebt. Ik neem meestal van Cruydhoff omdat die niet zo bitter smaakt en niet naar drop. Het is vrij zoet. Als je in de Amerika of Frankrijk bent,kun je het makkelijker kopen dan in Nederland. In Nederland mag het niet worden verkocht als zoetstof maar als tandproduct. Suikerindustrie houdt dit zo lang mogelijk tegen.
Alle reacties Link kopieren
Ook quinoa kun je nemen als ontbijt. Is glutenvrij.

Hier het recept



bron: http://www.amberalbarda.nl/recepten/



Dit is een van de lekkerste ontbijtjes voor in het weekend. Lekker warm, met de zoete smaak van amandelen en een beetje honing en de noot-achtige smaak van quinoa. Quinoa? Als ontbijt? Maar weinig mensen kennen -laat staan gebruiken- deze kleine en knapperige korreltjes met noot-achtige smaak. Een gemiste kans. Quinoa is waarschijnlijk het meest ‘perfecte’ voedsel dat we kennen.

Hoewel het tegenwoordig alom wordt aangeduid als graan, is quinoa eigenlijk het zaad van een plant die al meer dan 5000 jaar in de Andes verbouwd wordt. Het was het hoofdvoedsel van de Inca’s. En met goede reden. Het is een betere kwaliteit eiwit dan vlees en is bovendien rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Het werd gebruikt als krachtbron voor diegenen die op ijle hoogtes werkten. Alom geroemd als de ‘moeder onder de granen’ (hoewel het dus eigenlijk een zaad is) levert quinoa je gemiddeld vier maal zoveel calcium als tarwe op en geeft het je daarnaast extra ijzer, B-vitaminen en vitamine E. Al met al komt quinoa het dichtst bij compleet voedsel als maar mogelijk is. Een perfecte start van je dag dus!



*Op de foto kun je zien dat ik ‘rode quinoa’ heb gebruikt. Rode quinoa versus witte, is wat bruine rijst versus witte rijst is: in het (rode) schilletje bevindt zich het merendeel van de voedzame stoffen. Als je geen rode quinoa kunt vinden, is de gewone witte quinoa ook goed; het zit hoe dan ook bomvol voedingsstoffen.



.



Voor 3-4 personen

500 ml amandelmelk* (Ecomil, natuurwinkel)

250 ml quinoa (altijd zorgvuldig wassen voor gebruik!)

1 bakje bosbessen (of frambozen)

2-3 flinke scheuten kaneelpoeder

handvol gepelde amandelen en/of pecannoten

agavesiroop (of ahornsiroop/vloeibare honing)

.



Breng de amandelmelk samen met de quinoa in een pan aan de kook. Laat de quinoa vervolgens op matig vuur 15 minuten pruttelen tot de meeste melk is opgenomen; roer de korrels tussentijds een paar keer om. Rooster intussen de noten in 3-4 minuten goudbruin onder de ovengrill (niet te dicht eronder plaatsen). Schep ze tussentijds een paar keer om. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten met het deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de bosbessen en de kaneel toe en roer het geheel een paar keer om. Verdeel de quinoa over drie/vier kommen of diepe borden, hak de geroosterde noten grof en strooi ze over de quinoa. Maak de porties af door er agavesiroop naar smaak over te lepelen.



Tip: de truc met quinoa is om de korrels goed te wassen. Als je het laagje eromheen niet eraf wast, zorgt dat ervoor dat je quinoa maar ook de andere ingrediënten in je maaltijd een bitter smaakje krijgen. Was de quinoa door de korrels in een kom met water te doen en goed door je handen te laten gaan. Wrijf ze flink tegen elkaar en je ziet de ‘stofwolken’ opwaaien. Spoel de quinoa daarna goed af.



* Als je geen amandelmelk in een pak kunt vinden, is het ook heel makkelijk zelf te maken:

100 g geschaafde of gepelde amandelen

500 ml water



Doe de amandelen met de helft van het water in een krachtige blender en zet de blender op de hoogste stand. Mix het een paar minuten stevig door. Gooi daarna de resterende 250 ml water bij de melk en roer het geheel nog een keer om. Schenk de amandelmelk door een zeef in de pan met quinoa.
Alle reacties Link kopieren
Verder probeer zoveel mogelijk gevarieerd te eten. als je 40 verschillende producten per week kan eten dan eet je vrij gevarieerd. In de reformwinkel zijn veel glutenvrije producten.



Probeer eens de glutenvrij granen daar zoals Quinoa,Amaranth,boekweit ook Kikkererwtenmeel is gemaakt van peulvruchten.

Maak af en toe een pannekoekje met eieren,kaneel en appel en kokosrasp. Als je niet tegen melk kan kun je kokosmelk nemen of amandelmelk

Ook knollen zoals zoete aardappel,aardperen,schozeneer,kardoen,crosne en bijvoorbeeld zeeknol,haverwortel,pastinaak

Ook verschillende bonen zoals aduki bonen,zwarte bonen,limabonen,



Ook pasta heb je van boekweit en noedels.



Kwark met yoghurt en lijnzaad of kokosrasp. Zit je lekker vol van.





Kijk ook eens voor recepten op

http://scdiet-kookboek.tripod.com/id1.html daar zitten allemaal glutenvrije dingen in die je mag eten. Je kunt meel ook vervangen door notenmeel. Zit wel meer calorieën in,maar door de eiwitten eet je niet teveel. Merk ik en ook andere mensen in mijn omgeving.
Alle reacties Link kopieren
Wow wat een reacties bedankt allemaal.



Ik ga alles is doorlezen en in me opslaan, hahaha



@ Noodles, bedankt voor de gv tips



@izalinia bedankt voor de tips, maar bij dit dieet mag je geen noten, hou hem wel ingedachten voor als ik op gewicht ben. Die zoetstof gebruik ik ook, via m`n homeopaat



Nogmaals bedankt heel veel wijzer,

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven