Seks
alle pijlers
Nu ook al kanker door orale seks...wat blijft er nog over??
woensdag 12 maart 2008 om 13:14
lees net dit bericht:
http://www.nu.nl/news/147...nker_door_orale_seks.html
Moeten we dit nu ook veilig gaan doen?
wat zijn de alternatieven??
http://www.nu.nl/news/147...nker_door_orale_seks.html
Moeten we dit nu ook veilig gaan doen?
wat zijn de alternatieven??
woensdag 12 maart 2008 om 18:42
Je kunt dus met een condoom en beflapje ook kanker voorkomen bij orale sex en de normale soa's (want die kun je, zei het in verminderd risico nog wel oplopen als je sperma en bloedcontact voorkomt) Niet alle soa's maar wel het merendeel.
Alleen vind ik er dan niet veel meer aan. Het is dus mijn persoonlijke afweging dat ik een beperkt risico voor lief neem
Alleen vind ik er dan niet veel meer aan. Het is dus mijn persoonlijke afweging dat ik een beperkt risico voor lief neem
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
donderdag 13 maart 2008 om 09:28
Een beperkt risico? Wat is volgens jou dan iemand met een groot risico? De levensstijl die jij en anderen hier promoten maakt jullie tot "accidents waiting to happen". Durft iedereen hier eerlijk schrijven hoe vaak je voor soa's bent behandeld de voorbije 10 jaar? Misschien dat dan eens de keerzijde van de medaille duidelijk wordt van die fantastische swingersmentaliteit. Nou, ik durf het wel hoor: niet één keer en ik ben in die periode nu ook niet bepaald monogaam geweest maar ik ben wel uiterst kritisch op mijn sekspartners. En hoewel een toevalstreffer nooit kan worden uitgesloten blijkt het toch een strategie die loont.
Laat ieder van ons eens de denkoefening maken aan wie we zelf een fatale soa, die we 6 maanden geleden zouden kunnen hebben opgelopen, in die tussentijd mogelijks hebben doorgegeven aan anderen. Als de uitkomst is 2 of meer, dan gaat het niet over een beperkt maar groot risico want dan draag je bij tot een exponentiële verspreiding van die soa.
donderdag 13 maart 2008 om 10:33
donderdag 13 maart 2008 om 11:05
donderdag 13 maart 2008 om 11:12
Cippie ; ik geef een reactie omdat ik daar hetzelfde over denk als Doddie . Als een ander van mij een soa krijgt heeft hij/zij daar dezelfde gedachte over en is bereid datzelfde risico te nemen . Die ander heeft zo ongeveer dezelfde levensstijl als ik , is op de hoogte van de risico's en de route naar de GGD enzo . Het zou - in mijn ogen - wat anders zijn als ik onschuldige maagdelijke nietswetende knullen zou verleiden en erbij zou zeggen dat ze van mij nooit iets op kunnen lopen .
Bovendien ; als ik wat op zou hebben gelopen is het een " eitje " om de mensen in te lichten die ook kans zouden hebben op het een of ander .
Bovendien ; als ik wat op zou hebben gelopen is het een " eitje " om de mensen in te lichten die ook kans zouden hebben op het een of ander .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
donderdag 13 maart 2008 om 11:40
donderdag 13 maart 2008 om 14:33
wat gezeik zeg... hpv is niet eens een 'echte' geslachtsziekte, zat andere manieren om het op te lopen...
van pijpen (normaal, niet keelneuken ed) is de kans op hiv nagenoeg nul...
selecteren heeft overigens wel zin (voor hiv dan): geen sex met bisexuele/homo mannen, geen sex met mensen uit landen met 25% infectie (ps: voor de mensen die op negerts en negerinten geilen: antillianen en surinamers hebben de hoogste HIV besmettingsgraad in NL), etc
En geen anale sex.
Voor al het andere bestaat een pilletje en een zalfje en klaar is kees.
van pijpen (normaal, niet keelneuken ed) is de kans op hiv nagenoeg nul...
selecteren heeft overigens wel zin (voor hiv dan): geen sex met bisexuele/homo mannen, geen sex met mensen uit landen met 25% infectie (ps: voor de mensen die op negerts en negerinten geilen: antillianen en surinamers hebben de hoogste HIV besmettingsgraad in NL), etc
En geen anale sex.
Voor al het andere bestaat een pilletje en een zalfje en klaar is kees.
donderdag 13 maart 2008 om 17:45
Elke 6 maand checkup, mijn vrouw ook maar met 3 maand verschil van mij. Nog nooit iets gehad....
Wist je trouwens dat swingers gemiddeld MINDER geslachtsziekten hebben dan zogenaamd monogame koppels ? Er gebeuren veel meer onbeschermde contacten als one-night-stands bij niet swingers dan bij swingers die wel hun verantwoordelijkheid nemen...
donderdag 13 maart 2008 om 18:50
Ik zit zelf nu zo'n 6 jaar in het swingerswereldje, in begin gingen we twee x per maand naar een club nu doen we elke weekeind wel iets leuks (dansen of een prive feestje) we hebben in die 6 jaar nog nooit iets opgelopen. Ik ken zelf stellen die al 16 jaar in het swingerswereldje zitten en die nooit een soa hebben gehad. Maar dat zegt op zich niets, Ik weet dat het me morgen kan overkomen. Daarom testen we ons elke half jaar per toebeurt. Dat houd in dat mijn man een andere periode gaat dan ik. En we dus zo elk kwartaal als stel gestest kunnen worden. De soa kliniek raad dit voor mensen met wisselende contacten ook aan. Om het half jaar. Doe je aan betaalde sex raad men om de drie maanden aan.
Via via horen we wel eens van stellen die iets hebben opgelopen, wat dan gebeurd is dat stellen die conctact hebben gehad met zo'n stel (en zelf dus ook gewaarschuwd zijn) de stellen weer waarschuwen waar zij mee contact hebben gehad. Ik heb zo wel met een stel een date gehad dat dus gewaarschuwd werd, wij daarop ook en we hebben ons allemaal laten testen. Zowel het stel als wij bleken toch niets te hebben. Maar het had op zo'n moment kunnen gebeuren. Of men stuurd een kettingbrief via datingssite's met verzoek de brief naar al je contacten binnen het swingerswereldje te sturen. Men schrijft dan dat een soa bv wat vaak de kop opsteekt en geeft als raad dat iedereen zich laat testen om dit snel de kop in te kunnen drukken. Ondanks dat we toen geen contact hadden gehad met de genoemde stellen en ik me net de maand ervoor had laten testen zijn we toen weer gegaan.
Maar ook dat een stel gewaarschuwd was en besloot niet op een feestje te komen voor ze de uitslag hadden gekregen. Of dat ze wel kwamen maar aangeven niets te doen omdat ze wat op kweek hadden staan. Men is daarin dus verantwoordelijk. Wat men al zei gaat het vaak om de gangbare soa's en niet de levensbedreigende (daarvoor ent men zich tegen hepatitus b in en vrijt men veilig voor hiv) De soa's die dan veelal overblijven zijn vaak met een pilletje of zalfje te verhelpen, Je date even niet, waarschuwt mensen om je heen ook even te laten testen en zo voorkom je dat het verder gaat.
Wat dit topic betreft (want het gaat over kanker nav het hpv virus en niet over swingen en soa) is het zeker niet leuk om te vernemen dat je van sex dus ook kanker kunt krijgen. Maar zoals men al zei zijn de meeste mensen al drager van het virus en is het vaak zo dat je pas jaren later hoort dat bepaalde voeding of gedraging dus kanker kan veroorzaken. En is de kans daarbij groot dat je als je niet de ene kanker krijgt wel het andere zal krijgen. Neem eten en maagkanker, neem de gevolgen van roken en meeroken, neem luchtvervuiling, alcohol, werken met gevaarlijke stoffen enz.
Je kan het onmogelijk allemaal voorkomen. En leef je ernaar dan heb je bijna geen leven meer. Daarbij heb je dan nog niet de garantie dat je gezond oud word en geen kanker krijgt. Want je zal zien dat je gezonde eten of levenswijze of je veilig vrijen en pijpen of beffen met condoom ook niet risicoloos was omdat er over een paar jaar ineens kan blijken dat je kanker kan krijgen van rubber (ik noem maar een voorbeeld)
UIteraard kun je door monogaam te zijn en maar 1 partner te hebben misschien deze kanker voorkomen, Mits je beide maagd was en nooit in je jeugd wratten hebt gekregen. Zelfs testen heeft geen zin want men test bij een soa test niet op hpv en herpes. (dat is niet te doen)
Ook als serieel monogaam waarbij je je bedpartners met grote zorg kiest heb je geen zekerheid. Want 1 contact is al genoeg en zelfs als die het heel veilig deed of amper sex heeft gehad kan men al hpv hebben opgelopen. Zelfs als er getest is zegt het niets omdat zoals ik al zei men niet test op hpv.
Er zijn gevallen bekend van mensen die dus van 1 veilig sexueel contact al wratten of herpes kregen. Het is gewoon pech hebben.
Maar om te spreken van russisch roulette, Ik had ook 6 jaar niets kunnen doen uit angst maar nu heb ik 6 jaar erg genoten van de dingen die we gedaan hebben. Zal maar zeggen dat al die mensen die niets hebben opgelopen dan maar ontiegelijk veel geluk hebben gehad. En dat zijn er toch heel wat in het swingerswereldje.
Overigens denk ik juist dat omdat je weet dat je met wisselende contacten bezig ben je bewust bent van de gevaren en dus veel test en waarschuwd. Het zijn juist die mensen die denken dat die ene vrouw waar ze gek op zijn of die ene leuke man vast wel niets zal hebben en die dan gelijk onveilig zonder testen gaan vrijen met elkaar. Het is ook zo dat juist in deze groep vaker soa voorkomt dan bij swingers (is ons verteld) Ze staan veel minder stil bij het feit dat het kan en zijn vaak goed gelovig dat een ander wel niets zal hebben. Er zijn mensen die gerust van de ene monogame relatie naar de volgende gaan en het condoom (als men die al gebruikt) zonder testen heel makkelijk weg laat omdat men elkaar nu al 6 weken kent.
Via via horen we wel eens van stellen die iets hebben opgelopen, wat dan gebeurd is dat stellen die conctact hebben gehad met zo'n stel (en zelf dus ook gewaarschuwd zijn) de stellen weer waarschuwen waar zij mee contact hebben gehad. Ik heb zo wel met een stel een date gehad dat dus gewaarschuwd werd, wij daarop ook en we hebben ons allemaal laten testen. Zowel het stel als wij bleken toch niets te hebben. Maar het had op zo'n moment kunnen gebeuren. Of men stuurd een kettingbrief via datingssite's met verzoek de brief naar al je contacten binnen het swingerswereldje te sturen. Men schrijft dan dat een soa bv wat vaak de kop opsteekt en geeft als raad dat iedereen zich laat testen om dit snel de kop in te kunnen drukken. Ondanks dat we toen geen contact hadden gehad met de genoemde stellen en ik me net de maand ervoor had laten testen zijn we toen weer gegaan.
Maar ook dat een stel gewaarschuwd was en besloot niet op een feestje te komen voor ze de uitslag hadden gekregen. Of dat ze wel kwamen maar aangeven niets te doen omdat ze wat op kweek hadden staan. Men is daarin dus verantwoordelijk. Wat men al zei gaat het vaak om de gangbare soa's en niet de levensbedreigende (daarvoor ent men zich tegen hepatitus b in en vrijt men veilig voor hiv) De soa's die dan veelal overblijven zijn vaak met een pilletje of zalfje te verhelpen, Je date even niet, waarschuwt mensen om je heen ook even te laten testen en zo voorkom je dat het verder gaat.
Wat dit topic betreft (want het gaat over kanker nav het hpv virus en niet over swingen en soa) is het zeker niet leuk om te vernemen dat je van sex dus ook kanker kunt krijgen. Maar zoals men al zei zijn de meeste mensen al drager van het virus en is het vaak zo dat je pas jaren later hoort dat bepaalde voeding of gedraging dus kanker kan veroorzaken. En is de kans daarbij groot dat je als je niet de ene kanker krijgt wel het andere zal krijgen. Neem eten en maagkanker, neem de gevolgen van roken en meeroken, neem luchtvervuiling, alcohol, werken met gevaarlijke stoffen enz.
Je kan het onmogelijk allemaal voorkomen. En leef je ernaar dan heb je bijna geen leven meer. Daarbij heb je dan nog niet de garantie dat je gezond oud word en geen kanker krijgt. Want je zal zien dat je gezonde eten of levenswijze of je veilig vrijen en pijpen of beffen met condoom ook niet risicoloos was omdat er over een paar jaar ineens kan blijken dat je kanker kan krijgen van rubber (ik noem maar een voorbeeld)
UIteraard kun je door monogaam te zijn en maar 1 partner te hebben misschien deze kanker voorkomen, Mits je beide maagd was en nooit in je jeugd wratten hebt gekregen. Zelfs testen heeft geen zin want men test bij een soa test niet op hpv en herpes. (dat is niet te doen)
Ook als serieel monogaam waarbij je je bedpartners met grote zorg kiest heb je geen zekerheid. Want 1 contact is al genoeg en zelfs als die het heel veilig deed of amper sex heeft gehad kan men al hpv hebben opgelopen. Zelfs als er getest is zegt het niets omdat zoals ik al zei men niet test op hpv.
Er zijn gevallen bekend van mensen die dus van 1 veilig sexueel contact al wratten of herpes kregen. Het is gewoon pech hebben.
Maar om te spreken van russisch roulette, Ik had ook 6 jaar niets kunnen doen uit angst maar nu heb ik 6 jaar erg genoten van de dingen die we gedaan hebben. Zal maar zeggen dat al die mensen die niets hebben opgelopen dan maar ontiegelijk veel geluk hebben gehad. En dat zijn er toch heel wat in het swingerswereldje.
Overigens denk ik juist dat omdat je weet dat je met wisselende contacten bezig ben je bewust bent van de gevaren en dus veel test en waarschuwd. Het zijn juist die mensen die denken dat die ene vrouw waar ze gek op zijn of die ene leuke man vast wel niets zal hebben en die dan gelijk onveilig zonder testen gaan vrijen met elkaar. Het is ook zo dat juist in deze groep vaker soa voorkomt dan bij swingers (is ons verteld) Ze staan veel minder stil bij het feit dat het kan en zijn vaak goed gelovig dat een ander wel niets zal hebben. Er zijn mensen die gerust van de ene monogame relatie naar de volgende gaan en het condoom (als men die al gebruikt) zonder testen heel makkelijk weg laat omdat men elkaar nu al 6 weken kent.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
donderdag 13 maart 2008 om 21:53
klok... klepel... hoe zat het ook al weer..... zucht.....
Inenten tegen baarmoederhalskanker bestaat niet stout!
Helaas bestaan er nog steeds geen inentingen tegen kanker.
Inenten tegen bepaalde HPV virussen kan wel (als je vroeg genoeg bent anders heb je het al ergens opgelopen), maar dat VERKLEINT alleen de KANS op baarmoederhalskanker.
Niets meer en niets minder.
donderdag 13 maart 2008 om 22:21
en daarmee denk ik ook de kans op keel en hoofdkanker.
We zullen dus moeten wachten op een jongeren generatie die hier voor een deel tegen beschermd is. Maar wat zal het volgende risico zijn op kanker dat in hun leven weer door onderzoek aan het licht komt?
We zullen dus moeten wachten op een jongeren generatie die hier voor een deel tegen beschermd is. Maar wat zal het volgende risico zijn op kanker dat in hun leven weer door onderzoek aan het licht komt?
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
vrijdag 14 maart 2008 om 19:04
Ik vraag me dat af fredd als je weet hoe het hpv virus wordt overgedragen. Het heeft nl niets te maken met wel of geen voorhuid. het heeft te maken met dat het virus aanwezig is en door slijmvlies contact overgedragen kan worden, en met een besnijdenis leg je alleen die slijmvliezen nog meer bloot. Ik zie dus zelf niet zo de logica van minder risico op hpv als je besneden bent.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
zondag 16 maart 2008 om 09:45