Bezwaren van omwonenden tegen verbouwing

03-12-2008 22:11 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben twee weken geleden vergunning gekregen om een extra verdieping op ons huis te laten zetten. We zijn het vierde huis in onze straat die dit gaan doen.

Nu kreeg ik vanavond de schrik van mijn leven toen er een brief van de gemeente kwam dat iemand 2 huizen verderop bezwaar heeft gemaakt tegen onze verbouwing. Zijn argumenten: overlast, rommel, herrie, het aanzicht van de straat, hij is bang dat we de erfafscheiding overschrijden (moeten we volgens mij wel eerst over het tussenliggende huis heen) en dat hij schade aan zijn dak krijgt doordat er bouwvakkers over zijn dak gaan lopen.

Over twee weken is er een soort hoorzitting van de gemeente, waar wij bij mogen zijn.



Mijn verstand zegt dat de gemeente hier de vloer mee aan gaat vegen. Tja, overlast heb je nou eenmaal met verbouwingen. De straat is al veranderd door de eerdere drie verbouwingen. De bouwvakkers hebben bij zijn huis niks te zoeken en zijn erfafscheiding overschrijden is volgens mij domweg onmogelijk. Ik begrijp wel dat hij het niet leuk vindt dat er nu weer 4/5 weken een hoop gedoe hier in de straat is, maar dat is nou eenmaal zo. Wij hebben ruimte tekort, met een tweede kind op komst en dit is de goedkoopste en makkelijkste oplossing voor ons.



Heeft iemand ervaring met hoe zo'n bezwaarprocedure in zijn werk gaat? Geeft een gemeente snel toe aan de klager? Loopt de hele verbouwing vertraging op door een bezwaar? We willen eigenlijk op 5 januari starten met het hele gedoe. Met een beetje geluk zou het net voor mijn bevalling klaar zijn. Als alles maar twee weken vertraging oploopt, mag ik bevallen in een cabrio-huis waar 6 bouwvakkers in rond lopen te klussen :(..........



Dankzij die geweldige horrormonen ben ik nu echt in alle staten, dus ik hoop heel erg op positieve ervaringen van anderen........
..
Alle reacties Link kopieren
Ik zou me er niet te druk om maken.



Als jouw verbouwing identiek is aan de eerdere verbouwingen bij jullie in de straat of zéér overeenkomen zal de klager weinig in te brengen hebben. De gemeente kan jou niet ineens geen toestemming verlenen, terwijl anderen met eenzelfde plan wel mochten verbouwen. Gaat het ook om eenzelfde soort huis?



Ik vind je buurman nogal een zeikerd. Zijn argumenten zijn niet echt sterk, heb nog nooit gehoord van een vergunning die niet is verleend door overlast op straat, dat hoort nou eenmaal bij een verbouwing. Bovendien hoef je inderdaad niet over zijn dak te lopen, daar kan je eventueel zelfs afspraken over maken.

De erfoverschrijding, tsja, daar zal de gemeente bij goedkeuring-verlening voor de vergunning zelf al naar gekeken hebben. Zal dus wel in orde zijn, aangezien je de vergunning zou krijgen.



Zou wel naar de hoorzitting gaan, das belangrijk. Maar verder, nee denk niet echt dat het een probleem oplevert.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou me geen zorgen maken. Het onderstaande heb ik van de website van het Juridisch Loket (http://www.hetjl.nl/hetjl...626&nodeId=15&languageId=)

Je hoeft overigens ook niet te wachten hoor, met verbouwen. Bezwaar heeft geen opschortende werking. (Moet je het natuurlijk het wel weer afbreken als het bezwaar gegrond wordt verklaard, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk).



Van de site van het JL:





Met welke bezwaren moet de gemeente rekening houden?Niet elk bezwaar kan het bouwen tegenhouden. In principe kan de gemeente alleen een bouwvergunning weigeren of intrekken als niet aan alle voorwaarden is voldaan. Dit zijn de weigeringsgronden:



Voldoet niet aan het bestemmingsplan.

Het aangevraagde bouwwerk moet in het bestemmingsplan passen. Een woning mag bijvoorbeeld alleen gebouwd worden op grond met een woonbestemming, binnen het aangegeven bouwblok en binnen de voorgeschreven maatvoering. Een aanvraag die strijdig is met het bestemmingsplan kan dus alleen worden verleend na wijziging, ontheffing of buiten toepassingverklaring van het bestemmingsplan.



Voldoet niet aan het landelijke bouwbesluit.

Dit zijn bouwtechnische eisen met betrekking tot materialen, milieu, gezondheid en veiligheid. Ze gelden voor het hele land.



Voldoet niet aan de gemeentelijke bouwverordening.

De gemeente stelt vaak nog aanvullende eisen, o.a. aan de manier waarop een bouwaanvraag moet worden ingediend (bijvoorbeeld welke bijlagen er nodig zijn, enzovoort).



Voldoet niet aan de welstandseisen.

Het bouwwerk moet passen in de gebouwde omgeving. Daarom zijn er eisen aan kleur- en materiaalgebruik, aantal en grootte van de ramen enzovoort. Bij twijfel kunt u de welstandsnota van uw gemeente raadplegen of het advies vragen van de welstandscommissie.



Er is geen monumentenvergunning (maar wel nodig).

Dit geldt alleen voor panden die vallen onder de Monumentenwet 1988 of onder een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening.



Er is een 'BIBOB-risico'.

De wet BIBOB geeft gemeenten een wapen in handen om crimineel of ongewenst gebruik van o.a. panden tegen te gaan, als daarover uit vertrouwelijke bron (politie, AIVD, fiscus) vermoedens bestaan. De gemeente kan dan vergunningaanvragen extra kritisch beoordelen.



Welke bezwaren zijn kansloos?

U heeft geen kans van slagen als u bezwaar maakt tegen een verleende bouwvergunning met als argument dat het nieuwe bouwwerk uw zon wegneemt, of uw uitzicht bederft. Dat is omdat de bouwmogelijkheden die vastliggen in het bestemmingsplan verworven rechten zijn waar de buurman rekening mee had kunnen houden. Heeft u bezwaar tegen bijvoorbeeld een nieuw raam dat uitziet op uw tuin, dan kunt u dat alleen aankaarten bij uw buurman (of de eigenaar). Volgens het burgerlijk wetboek is een raam dat binnen 2 meter van de erfgrens uitziet op de grond van de buren niet toegestaan.
Alle reacties Link kopieren
He, dank jullie wel!



Die link had ik nog niet gevonden, ondanks een uurtje googelen.....



Onze verbouwing voldoet in principe inderdaad niet aan het bestemmingsplan, maar we hebben ontheffing of vrijstelling of hoe je dat ook noemt gekregen. Dus daar heeft de gemeente eigenlijk al een uitspraak over gedaan. Ook de welstandcommissie heeft ernaar gekeken en het goedgekeurd. Alle andere opties zijn bij ons niet van toepassing, geloof ik.



Dat geeft me weer wat moed.



Die man staat hier inderdaad wel een beetje bekend als zeurpiet. Onze buurman praat al jaren niet meer met hem na een geschil over een schutting. Ook in de rest van de straat is hij niet erg populair. Het gekke is dat we hem wel vantevoren op de hoogte hebben gesteld. Hij was toen al niet erg enthousiast (is ie toch al nooit), maar heeft niet gezegd dat hij van plan was om dit te gaan doen. In plaats van dat hij nou naar ons toekomt om te vragen hoe wij van plan zijn om zijn overlast te beperken en of wij of onze aannemer verzekerd zijn tegen eventuele schade bij hem........ Dat laatste is trouwens wel zo, heb ik net ontdekt. De aannemer heeft een CAR-verzekering die ook aansprakelijkheid t.o. derden dekt.



Nou ja, na het lezen van jouw berichtje, cherrytomaatje, kan ik misschien toch nog gewoon slapen vannacht. Zoals gezegd, de emoties lopen hier om het minste of geringste hoog op, op dit moment, haha.
..
Alle reacties Link kopieren
quote:reizigster2004 schreef op 03 december 2008 @ 22:56:

Onze verbouwing voldoet in principe inderdaad niet aan het bestemmingsplan, maar we hebben ontheffing of vrijstelling of hoe je dat ook noemt gekregen. Dus daar heeft de gemeente eigenlijk al een uitspraak over gedaan. Ook de welstandcommissie heeft ernaar gekeken en het goedgekeurd. Alle andere opties zijn bij ons niet van toepassing, geloof ik.

.



Gelukkig maar :-)

Aan het bestemmingsplan voldoet het wel, want dat is 'wonen', en dat blijft het.



De bezwaren waar je buurman mee aankomt zijn sowieso bull... het enige wat nog enigzins zou kunnen werken is als hij als bezwaar aan zou voeren dat het niet aan de welstandseisen voldoet (aangezien je zegt dat daarvan is afgeweken), maar daar kan de gemeente toch niet met droge ogen in meegaan, aangezien er al 4 huizen dezelfde verandering hebben ondergaan (er van uitgaande dat dezelfde welstandseisen op deze woningen van toepassing zijn). Dan zou er namelijk rechtsongelijkheid zijn tussen jou en je buren...



Welterusten!
Alle reacties Link kopieren
Ons vorige nieuwbouwhuis is geannuleerd (bouwvergunning ingetrokken) vanwege een zeikerd van een buurman. Alleen had die wel degelijk steekhoudende argumenten en was de vergunning onterecht verleend. Jouw buurman is gewoon een vervelende zeikerd zonder steekhoudende argumenten. Dat gaat allemaal goedkomen, maak je geen zorgen...

Bovendien is hij geen directe belanghebbende in deze kwestie. No worries :-)
Alle reacties Link kopieren
Of het bezwaar van je overbuurman zal slagen, durf ik niet te zeggen. Heeft hij bij de andere bouwvergunningen ook bezwaar gemaakt? In ieder geval lijken zijn kansen op grond van jouw verhaal niet groot.



Probleem voor jou is dat je inmiddels wel weet dat hij die bezwaren (en je overbuurman is gewoon een belanghebbende) heeft en dat er dus een (kleine) kans is dat zijn bezwaren worden gehonoreerd en de vergunning alsnog niet wordt verleend.



Hoewel je nu een vergunning hebt, is die vergunning nog niet onherroepelijk (dat is het pas na het verstrijken van de bezwaartermijn van zes weken - tenminste als niemand in die periode bezwaar maakt) en zal dat ook nog wel even duren. Als je nu begint met de verbouwing en je overbuurman krijgt op enig moment gelijk (misschien niet bij de gemeente, maar wel bij de rechtbank), dan MOET jij de verbouwing ongedaan maken. Zonder je nu helemaal over de rooie te jagen, denk ik wel dat het verstandig is om te bekijken hoe groot zijn kansen zijn en hoe groot de downside is als jullie de verbouwing ongedaan moeten maken. De kosten van die ongedaanmaking moet je zelf betalen en kan je niet op de gemeente (of je verzekering) verhalen.



In alle eerlijkheid ben ik op grond van jouw verhaal geneigd te denken dat de bezwaren van je overbuurman ongegrond zijn en blijven en dat je bouwvergunning het wel zal houden, maar ervaring heeft mij geleerd dat in sommige evidente gevallen toch bij nader inzien iets wordt gevonden waardoor de vergunning vernietigd wordt. Ik zou dus als ik jou was heel goed op een rijtje zetten of er een kans is dat er zo'n probleem speelt en of het voor jullie nu prettiger is om pas te gaan bouwen als de vergunning onherroepelijk is geworden in de zekerheid dat je je geld in iets blijvends steekt of dat je de gok neemt en nu begint met bouwen met het risico dat je je geld kwijt bent en extra kosten moet maken om het af te breken.



Misschien is het het beste als je telefonisch contact opneemt met de gemeente en eens uitvist of je overbuurman al eerder bezwaar heeft gemaakt tegen de andere bouwplannen en hoe zij over de bezwaren denken. Wellicht kan je ook de vergunning en de slaagkansen van het bezwaar (of andere problemen die aan het besluit kleven) laten testen door een in het bouwrecht gespecialiseerde advocaat.
Alle reacties Link kopieren
Wij zouden sowieso pas 5 januari gaan starten, dat is na afloop van die 6 weken bezwaartermijn, omdat we dachten dat het verlenen van de vergunning langer zou duren. Dus de aannemer heeft ons pas voor januari geboekt. Verbouwingen ongedaan maken hoeft dus voorlopig in elk geval niet. Ik hoop maar dat de gemeente over 2 weken de vloer met hem aanveegt en dat we toch gewoon op de geplande datum van start kunnen gaan.



Bedankt voor jullie reacties, het is geruststellend om te lezen dat anderen zijn kansen ook niet hoog inschatten. Ik ben nou eenmaal niet bijzonder rationeel op dit moment, haha.
..
Alle reacties Link kopieren
bezwaren vertragen de bouwvergunning niet.. dus je kunt gewoon starten op 5 januari.. no worries..
Reizigster, ik voel met je mee. Ook wij hebben een eikelende buurman en mijn huis moet nog helemaal gebouwd worden. Er staat nu nog niks. Of eigenlijk, vandaag zijn ze echt begonnen met bouwen want van rechtswege liep de 6 weken bezwaartermijn af en er zijn geen aanvullende vragen of bezwaren van de gemeente gekomen en dus mag er vanaf vandaag gebouwd worden. Maar als het aan mijn buurman ligt komen we er nooit wonen. Terwijl hij er zelf ook pas 10 maanden woont. Gewoon een kwal en iemand die het fijn vindt om te kijken hoe en in welke mate hij 'macht' kan uitoefenen op zijn omgeving.



Het is zó makkelijk gezegd dat je je niet druk moet maken. Het is verschrikkelijk als je zo'n brief krijgt en je niet druk maken is onmogelijk. Het zou heerlijk zijn als je zoiets gebeurt en je je schouders op kunt halen maar het feit dat iemand geklaagd heeft en ook nog zo onterecht en dat jij daardoor gehinderd wordt dat maakt een mens razend en daar voel je je rot door, niet meer dan logisch.



Ik snap heel goed hoe dit op je overkomt en hoe je je voelt. Als er al drie eerdere verbouwingen in dezelfde stijl hebben plaatsgevonden is er eigenlijk een soort precedent geschapen en kan de gemeente het bijna niet afkeuren en toch is het ellendig.



Ook ik ben ontzettend gespannen, humeurig, kwaad, emotioneel enzovoort. Allemaal vast niet constructief, helaas dan maar, zo voel ik me nu eenmaal en ik ken mezelf goed genoeg, het gaat ook gewoon weer over.



Sterkte!



(f)
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



ik wil niet als doemdenker overkomen. Ik werk als consultant bij diverse gemeenten en doe eigenlijk alleen maar dit soort zaken. Het is, omdat er hier een vrijstelling is verleend, geen uitslag te geven. Als de gemeente bij het verlenen van de vrijstelling namelijk niet ingegaan is op de uitwerking naar de straat toe en de belangen van derden dan is de kans aanwezig dat de bezwaren gegrond worden verklaard.



Verder kan de buurman als hij zijn zin niet krijgt altijd nog beroep aantekenen en een voorlopige voorziening aanvragen. Voorlopige voorziening heeft een schorsende werking en dan kun je dus niet 5 januari beginnen. Ik zou zo wie zo niet beginnen als er bezwaar en beroep loopt, al is het alleen maar voor de lieve vrede. Mocht je nog tips willen hebben mag je me altijd mailen! Oh en het speelt ook nog een rol in welke gemeente je woont.



Succes in ieder geval.
Alle reacties Link kopieren
quote:noena1 schreef op 04 december 2008 @ 09:41:

Hoi,



ik wil niet als doemdenker overkomen. Ik werk als consultant bij diverse gemeenten en doe eigenlijk alleen maar dit soort zaken. Het is, omdat er hier een vrijstelling is verleend, geen uitslag te geven. Als de gemeente bij het verlenen van de vrijstelling namelijk niet ingegaan is op de uitwerking naar de straat toe en de belangen van derden dan is de kans aanwezig dat de bezwaren gegrond worden verklaard.



Verder kan de buurman als hij zijn zin niet krijgt altijd nog beroep aantekenen en een voorlopige voorziening aanvragen. Voorlopige voorziening heeft een schorsende werking en dan kun je dus niet 5 januari beginnen. Ik zou zo wie zo niet beginnen als er bezwaar en beroep loopt, al is het alleen maar voor de lieve vrede. Mocht je nog tips willen hebben mag je me altijd mailen! Oh en het speelt ook nog een rol in welke gemeente je woont.



Succes in ieder geval.



Maar Noena, als er in 4 andere gevallen al wel is afgeweken, kan de gemeente dan in het geval van TO alsnog weigeren? Hoe zit het dan met de rechtsgelijkheid tussen haar en haar buren?



Wordt TO ook gehoort tijdens de hoorzitting van haar buurman? Misschien dat TO zich in dat geval het beste even kan laten instrueren (of eventueel vertegenwoordigen) door een jurist?
Alle reacties Link kopieren
Dit kan te maken hebben met het feit dat er eerder geen bezwaren zijn ingediend maar ook een verandering van inzicht. Helaas is het in gemeenteland nog steeds zo dat zaken uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.



Ja zij wordt ook gehoord en juridische bijstand is altijd beter ook vanwege de evt. emoties die een rol kunnen spelen
Alle reacties Link kopieren
Hoi, zoals al is aangegeven paste jullie plan niet binnen het bestemmingsplan, en doorvoor is een bepaalde procedure gevolgd. Nu is per afgelopen 1 juli de wet ruimtelijke ordening gewijzigd. Als jullie bouwaanvraag na 1 juli is ingediend dan hebben jullie de nieuwe procedure doorlopen (als het goed is). Nieuw is dat mensen (in de meeste gevallen, ligt aan de gevolgde procedure) alleen nog dan zienswijzen kunnen indienen, en dat alleen mensen die zienswijzen hebben ingediend in beroep kunnen gaan.

Verder zijn naar mijn mening de argumenten van de bezwaarmaker die door jou genoemd worden volledig ongegrond.

Je zou het eens kunnen navragen bij de gemeente (heeft iemand anders ook al geopperd). Voor een uitgebreider antwoord zou ik moeten weten welke procedure gevolgd is, dus onder de oude of nieuwe wet (15 of 17 versus 3.6.1.c of 3.23).

Denk dat je inderdaad gewoon in januari kunt gaan bouwen.
Alle reacties Link kopieren
In dit geval is er denk ik sprake van een combinatie verleende buitenplanse ontheffing en een bouwvergunning. Dan kun je zienswijze en bezwaar en beroep aantekenen. Dus geldt mijn verhaal nog steeds. Er zijn maar weinig gemeenten die dit loskoppelen, is ook wel het stomste wat je als gemeente kunt doen.



Kan ook dat de vergunning is verleend middels een binnenplanse vrijstelling die in het bestemmingsplan staat.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben de vergunningsaanvraag ingediend op 13 september, dus dat is dan onder de nieuwe regels, denk ik.



Ik lees in de tekst van de verguning dat er ontheffing is verleend voor art. 4.28 lid 3 van het bouwbesluit en dat er een reguliere bouwvergunning is verleend voor het bouwplan. Dat bedoel jij toch ook Noena1? Bovendien moesten we nog wat aanvullende stukken opsturen, zoals de gegevens van de aannemer, en we moeten in elke besloten ruimte een rookmelder plaatsen. En we moeten nog melden wanneer we beginnen en wanneer we klaar zijn.





Aan het eind staat idd dat het mogelijk is om bezwaar te maken tegen de beschikking en dat de vergunning dan nog ingetrokken kan worden ogv art 59 Woningwet.





Als er inderdaad nog steeds een of ander bezwaar of beroep loopt op 5 januari starten we idd niet. Ik wil niet het risico lopen om straks veel geld kwijt te zijn aan de bouw en de sloop van mijn dakopbouw.

We mogen straks wel aanwezig zijn bij de hoorzitting, maar in de brief die we kregen stond eigenlijk niet of wij ook nog gehoord worden, of alleen de klager.
..
Alle reacties Link kopieren
Ik denk ook dat dit buitenplans is, maar sinds 1 juli is het dus verplicht met de ter inzage legging van de te verlenen ontheffing ook het ontwerpbesluit bouwvergunning ter inzage te leggen. Men kan dan zienswijzen indienen, en alleen mensen die zienswijzen indienen mogen na verlening van de vergunning in beroep (bij de rechtbank).

Het is echter de vraag of de gemeente dit op de juiste manier heeft gedaan. Bij binnenplans geldt dit niet.
Alle reacties Link kopieren
Okay, dit is dus geen vrijstelling of ontheffing in verband met het bestemmingsplan, maar een ontheffing van een voorschrift uit het bouwbesluit. Kort gezegd heeft de buurman daar niets mee te maken...... In de zin dat hij bezwaar kan maken tegen deze ontheffing.

Blijft het een normaal bezwaar tegen de vergunning. En de genoemde bezwaren lijken mij ongegrond.

je mag in ieder geval gaan bouwen 5 januari, als de buurman dat niet wil moet hij schorsing aanvragen bij de rechter, en ik denk niet dat er geschorst zal worden....
Alle reacties Link kopieren
Het kan nog steeds dat het plan in strijd is met het bestemmingsplan. Heeft dat de gemeente gezegd en is daar een procedure voor gevoerd? Denk het niet want de vergunning is binnen 12 weken afgegeven. In dit geval is het een reguliere vergunning.

De buurman kan nu pas bezwaar maken en deze bezwaren moeten volledig worden getoetst. Erfgrensoverschreiding zal uit de tekening blijken. Herrie/overlast altijd subjectief dus moeilijk. Straatbeeld is te weerleggen met het welstandsadvies.

Ik zou wel een jurist (rechtsbijstand al heb ik daar zelf nooit een hoge pet van op) meenemen en die het woord laten doen. Tip ga zitten op het standpunt zijn er 4 die het ook hebben en directe buren hebben er geen problemen mee.



Succes in ieder geval
Alle reacties Link kopieren
Als er binnen 12 weken een vergunning is verleend dan zou het moeten passen binnen het bestemmingsplan.

En zelfs al zou er sprake zijn van erfoverschrijding dan is dat en geen reden voor weigering van de bouwvergunning, en omdat het niet de direkte buurman betreft is hij hierin geen belanghebbende. Rommel, lawaai en overlast tijdens de bouw is natuurlijk ook geen gegrond bezwaar tegen een bouwvergunning.

En schade aan zijn dak, als het al zou gebeuren ook niet.

Erfoverschrijding en de genoemde schade zullen, als het het geval is, privaatrechtelijk afgehandeld moeten worden. Maar aangezien het niet de direkte buurman betreft denk ik niet dat hier sprake van zal zijn.

Straatbeeld is inderdaad te weerleggen met welstandsadvies, zeker als er al meerdere huizen zijn die hetzelfde hebben gedaan.

Naar mijn mening is van de genoemde bezwaren alleen het gwijzigde straatbeeld iets dat daadwerkelijk te maken heeft met de bouwvergunning, en als dit bezwaar te weerleggen is dan is er niets aan de hand. De overige aangevoerde argumenten van de bezwaarmaker zijn m.i. ongegrond
Alle reacties Link kopieren
quote:reizigster2004 schreef op 04 december 2008 @ 08:51:

Ik hoop maar dat de gemeente over 2 weken de vloer met hem aanveegt en dat we toch gewoon op de geplande datum van start kunnen gaan.



Reizigster, zoals je al hebt kunnen lezen zijn ook de wel-ingevoerde mensen wat verdeeld over de slagingskansen van de bezwaren en ik durf er hier geen uitspraak over te doen. Punt is dat zelfs als de gemeente in jouw woorden over twee weken "de vloer met hem aanveegt" en direct een besluit op bezwaar neemt, het dan weer 6 weken duurt voordat dat besluit onherroepelijk is geworden.



Ook dan kan je, net als nu, beginnen met de bouw, maar loop je nog steeds een risico dat het besluit op enig moment wordt vernietigd - bij voorbeeld als de buurman naar de rechtbank gaat en de bestuursrechter zijn bezwaren wel gegrond vindt. Als je dus geen financieel risico wilt lopen, moet je dus wachten tot zes weken nadat de gemeente een nieuw besluit heeft genomen (en hopen dat er dan in de tussentijd geen beroep bij de rechtbank is ingesteld) en het besluit onherroepelijk is geworden.



Zoals de zaak er nu voor staat heb je nog geen onherroepelijk besluit op 5 januari. Dan kan je dus WEL gaan bouwen, maar met risico dat als het besluit later wordt vernietigd je de verbouwing ongedaan moet maken. Of je dat risico wilt lopen moet je zelf afwegen en beoordelen. Bel echt met de gemeente en vraag of er bij de andere vrijstellingen ook bezwaar is gemaakt en laat een gespecialiseerd jurist naar de risico's kijken.
Alle reacties Link kopieren
Nou Marjolein, je geeft me wel moet, maar niet heus.

Ik had vanmiddag de aannemer gebeld en die had me aardig gerust weten te stellen. Op de tekeningen is heel duidelijk aangegeven dat wij binnen de erfscheidingen blijven en hij kon een schriftelijke garantie geven dat hij verzekerd is tegen schade bij derden en dat hij niet over het dak van de klager zou lopen. Opgelost dus, zou ik denken.

Maar nu lag er vanmiddag wéér een bezwaarschrift, deze keer van onze directe buren. Precies dezelfde punten, in dezelfde volgorde met dezelfde argumenten. Ik krijg het akelige idee dat de eerste klager een soort actie is begonnen om de rest van de buurt mee te krijgen. Al lang voordat wij uberhaupt met de vergunningsaanvraag gestart waren, hebben we overlegd met de directe buren. Ze waren niet blij, maar begrepen onze plannen wel, omdat er gezinsuitbreiding op komst is en de huizen daar neit echt op berekend zijn. Ze hebben nooit laten weten dat ze zulke heftige bezwaren tegen onze plannen hebben. En nu staat er in het bezwaar dat wij geen overleg gepleegd hebben en dat ze daarom maar op deze manier ons tegen willen houden. Ik heb net al ff flink zitten janken (lang leve de hormonen) en op funda naar een ander huis zitten zoeken. Als het zo moet, hoeft het van mij al bijna niet meer. Ik voel me zooooooooo genept door deze gang van zaken. Als ze nou gewoon even langskomen om erover te praten, was dit allemaal helemaal niet nodig geweest. Grrrrr............
..
Alle reacties Link kopieren
quote:reizigster2004 schreef op 04 december 2008 @ 17:55:

Nou Marjolein, je geeft me wel moet, maar niet heus.

Ik had vanmiddag de aannemer gebeld en die had me aardig gerust weten te stellen. Op de tekeningen is heel duidelijk aangegeven dat wij binnen de erfscheidingen blijven en hij kon een schriftelijke garantie geven dat hij verzekerd is tegen schade bij derden en dat hij niet over het dak van de klager zou lopen. Opgelost dus, zou ik denken.

Maar nu lag er vanmiddag wéér een bezwaarschrift, deze keer van onze directe buren. Precies dezelfde punten, in dezelfde volgorde met dezelfde argumenten. Ik krijg het akelige idee dat de eerste klager een soort actie is begonnen om de rest van de buurt mee te krijgen. Al lang voordat wij uberhaupt met de vergunningsaanvraag gestart waren, hebben we overlegd met de directe buren. Ze waren niet blij, maar begrepen onze plannen wel, omdat er gezinsuitbreiding op komst is en de huizen daar neit echt op berekend zijn. Ze hebben nooit laten weten dat ze zulke heftige bezwaren tegen onze plannen hebben. En nu staat er in het bezwaar dat wij geen overleg gepleegd hebben en dat ze daarom maar op deze manier ons tegen willen houden. Ik heb net al ff flink zitten janken (lang leve de hormonen) en op funda naar een ander huis zitten zoeken. Als het zo moet, hoeft het van mij al bijna niet meer. Ik voel me zooooooooo genept door deze gang van zaken. Als ze nou gewoon even langskomen om erover te praten, was dit allemaal helemaal niet nodig geweest. Grrrrr............







Wat akelig zeg! Vooral dat ze schrijven dat jullie niet hebben overlegd, terwijl je dat wel gedaan hebt...

Misschien nog even bij ze langs gaan en pijlen wat er nou precies aan de hand is?



Alle reacties Link kopieren
Allemaal nog heel erg bedankt voor het meedenken en meeleven!



Vanavond is de hoorzitting. De gemeente heeft in een verweerschrift de bezwaren al ongegrond verklaard, maar nu moet er een commissie uitspraak gaan doen. Er is inmiddels nog een derde bezwaarschrift ingediend, maar daar hebben wij officieel nog niks van gehoord. Alleen via via van de buren. Ik hoop dat ook dat bezwaarschrift vanavond aan de orde komt en niet weer op een later tijdstip.



Samen met de aannemer hebben we de bezwaren bekeken om te zien wat we eraan kunnen doen.

De aannemer denkt gelukkig heel erg mee. Hij wil schriftelijk verklaren dat hij eventuele schades aan daken van derden zal vergoeden, dat hij alleen de daken van onze directe buren zal gebruiken om over te lopen en dat hij die goed zal beschermen.



Met onze directe buren hebben we inmiddels weer goed contact. Zij hadden diezelfde avond al bijna spijt dat ze bezwaar hadden gemaakt, omdat wij zeiden dat we het ook in onderling overleg hadden kunnen oplossen. Als alles maar goed schriftelijk wordt vastgelegd, zullen ze waarschijnlijk hun bezwaar wel intrekken.



Ik ben best wel zenuwachtig, vooral omdat de uitspraak nog wel 10 weken op zich kan laten wachten (stond op de site van de gemeente). En dan ben ik al 37 weken zwanger....... :(

Van de stress is m'n buik de afgelopen weken niet meer gegroeid en heb ik steeds harde buiken, dus ik hoop echt zo dat alles snel kan worden afgewerkt. Duimen jullie mee?
..
Alle reacties Link kopieren
Tuurlijk duimen we.



Maar houd jezelf wel voor ogen dat je baby maar een paar dingen nodig heeft: mama's liefde en eten. En een plekje om te slapen, maar dat mag best de bezemkast zijn.



Dat die tweede verdieping er voor zijn/haar komst niet opzit zal je kleintje geen donder kunnen schelen. Voor jou is het vervelend, voor je kindje niet. Dus zet van je af dat het binnen 2 maanden klaar moet zijn. Trouwens, als het nog echt koud wordt kan er niet gebouwd worden en mag jij straks met een beetje pech bevallen in een half huis. Ik zou er in dit geval zwaar over nadenken om het uit te stellen tot een paar weken na de geboorte, dan ga je de lente/zomer in, en is het ook makkelijker om even een wandelingetje te maken of je kindje in de wandelwagen buiten te laten slapen.



Als ze het hele plan maar goedkeuren ben je al een heel eind.



Succes ermee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven