Werk & Studie alle pijlers

Deeltijd werkende vrouwen

12-04-2023 08:30 1928 berichten
Ik lees het steeds vaker in het nieuws en ik merk dat ik me er mateloos aan irriteer. De artikelen die vrouwen proberen te stimuleren om meer te gaan werken, zodat de gaten beter worden opgevuld en beter voor de economie enz.

Ik irriteer me er vooral aan, omdat het voelt alsof de overheid weer een idee door mijn strot probeert te duwen. Alsof dat deeltijd werken opeens niet meer het juiste is.
Ben ik de enige die dit zo ziet/ervaart?

Het is maar een nieuwsartikel, maar het valt me op dat ze op deze manier steeds meer proberen beetje bij beetje proberen dingen door te duwen.
Wat ik met dit topic wil; even spuien en misschien dat jullie ook nieuwsartikelen hebben waar je je aan irriteert en dit willen delen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lila-Linda schreef:
13-04-2023 13:10
als we eens beginnen, met mensen meer laten gaan werken, die dat nu niet "kunnen", omdat ze een eikel van een partner hebben, die weigert zijn aandeel te pakken in zorg&thuis, zou dat al enorm helpen

hoe meer mensen met "sterke schouders" aan het werk gaan, hoe meer ruimte we als samenleving ook hebben, om onze zwakkeren de ruimte te geven om niet te werken.
Hoe wil je die mensen meer laten gaan werken dan? Die partners aanpakken? Die mensen op de een of andere manier dwingen, en hoe ze dat met hun partner oplossen zien ze maar? Campagne voeren?
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Gebruna schreef:
13-04-2023 14:14
Dat is ook wat ik bedoelde met mijn eerdere opmerking: "...Misschien moeten we eerder kijken of alle (nieuw) functies die er in de loop der tijd bij zijn gekomen, nuttig-nodig-noodzakelijk zijn voor het goed laten functioneren van de samenleving...."
Een voorbeeld uit mijn eigen werk : ik werk als begeleider gehandicaptenzorg ( vroeger z verpleegkundige) ik kon prima voor mijn cliënten zorgen, tegenwoordig " mag" ik helemaal niets en moet doen wat men opdraagt. Mag niet eens meer naar de huisarts bellen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als zorginstellingen eens zouden beginnen met kinderopvang, dan zouden veel ouders met kleine kinderen al makkelijker kunnen werken. Want laten we even realistisch blijven: je mag in de zorg 1 dagdeel vast vrij houden en voor de rest moet je (meestal) niet zeuren.

Ik werk nu fulltime en ja, ik heb heel veel geluk gehad met mijn huidige baan. Ik heb daarentegen ook jarenlang als schoonmaakster gewerkt, geld is helaas nodig om huis, gwl, en de verzekeringen te betalen en alles wordt steeds duurder.

Maar als straks moeder en/of schoonmoeder ernstig ziek zou worden, hebben we wel een probleem. Ik weet via vriendinnen en familie dat je er dan niet bent met een dagje minder. Ik zie mijn nichtje (wajong, 2 schoolgaande kinderen, vader met kanker, nu terminaal) vliegen van school naar ziekenhuis naar het huis van haar vader naar het ziekenhuis voor andere arts naar school naar oma, want haar man werkt wel fulltime en je kunt die kindjes niet naar elke afspraak meenemen, terug naar het ziekenhuis, weer naar oma, kinderen ophalen. En dat gaat allemaal dus buiten het normale riedeltje van speelafspraakjes, zwemlessen en andere kindgerelateerde zaken. Nichtje krijgt die uitkering heus niet zomaar. Maar ze zegt zelf: als ik dit allemaal had moeten combineren met een baan, had ik nu echt een probleem.

Dat zie ik ook bij een (ex) collega met een dementerende moeder. Hij kan niet minder werken, want single en de rekeningen moeten wel gewoon worden betaald. Maar intussen moeten er ook heel veel dingen geregeld worden en zijn moeder belt intussen 10x per dag omdat ze het allemaal niet meer weet. Die man lijkt per week magerder te worden.

Maar ja, moeder kan zichzelf nog aankleden. Dus zelfstandig wonen. Punt.

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die best een paar uur meer zouden willen werken. Om me heen zijn vrijwel alle vrouwen van parttime naar fulltime gegaan. Kinderen het huis uit, dan heb je tijd over. Maar dat kan dus alleen als daarvoor in de plaats geen intensieve mantelzorg komt.
ceylon wijzigde dit bericht op 13-04-2023 14:34
1.85% gewijzigd
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dolfine schreef:
13-04-2023 14:26
Misschien is het al genoemd, ik heb niet alle pagina's gelezen. Maar laten we ook eens beginnen met werkgevers aan te spreken die contracten van 24 uur aanbieden waarbij je 5 en soms zelfs 6 dagen per week beschikbaar moet zijn.
Of werkgevers die alleen maar gebroken diensten aanbieden (van 7 -10 's morgens en van 6 - 10 's avonds en dergelijke constructies)/
Of werkgevers die liever 5 parttimers voor 1 a 1 1/2 dag per week aannemen dan grotere contracten aanbieden
Of 0 uren contracten waarvoor je 7 x 24 beschikbaar moet zijn en amper genoeg uren kunt maken om van te leven.
enzovoort
Eens. Ik heb een tijdje ergens gewerkt waar ik op papier 22,5 uur werkte, maar in de praktijk fulltime bezig was omdat de materialen die ik nodig had er gewoon niet waren, ik amper voorbereidingstijd kreeg en ik dus in mijn vrije uren bezig was met dingen bedenken, uitzoeken, kopen, samenstellen, printen, kopiëren, et cetera. Zaterdag was de enige dag dat ik niet met werk bezig was.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Flashy schreef:
13-04-2023 14:20
Ik noem een bedrijfsjurist toch geen bullshitbaan eigenlijk.
Receptionisten ook niet, zou toch jammer zijn als iedereen die een gebouw binnen loopt zelf maar op de juiste plek in dat gebouw terecht moet kunnen komen zonder daarbij op plekken te komen waar ze niet horen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sujatmi schreef:
13-04-2023 14:14
Bullshitbanen zijn volgens Graeber onder andere receptionistes, lobbyisten, bedrijfsjuristen, IT’ers die aan symptoombestrijding doen in plaats van betere software schrijven, onderzoekscommissies en managers uit het middenkader die werk distribueren of zinloos werk voor anderen creëren.
IT-ers die aan symptoom bestrijding doen......
Zucht, ik ben zelf IT-er en schrijf zelf geen software, maar ik mag wel de problemen die ontstaan door brakke software die andere partijen leveren, met kunst- en vliegwerk al dan niet tijdelijk oplossen. Bovendien is software schrijven mensenwerk en bestaat een beetje software uit duizenden regels code, al zou je willen, dan krijg je nooit helemaal foutloos.
Of de problemen die ontstaan, omdat er in Den Haag is bedacht dat je toch data moet uitwisselen met andere partijen, waardoor we gedwongen worden om applicaties aan elkaar te koppelen die daar niet voor geschreven zijn (en ja, dat levert bakken ellende op).
Hoe zo een bullshit baan?
Het bedrijfsproces van mijn werkgever komt helemaal stil te liggen als mijn collega's en ik dat niet doen en dat bedrijfsproces is wel van vitaal belang voor de samenleving.

Dit soort opmerkingen straalt nu niet bepaald uit dat ze weten waar ze het over hebben.

Waar ik me aan stoor, is de eindeloze stroom administratie die over ons wordt uitgestort, omdat "er mogelijk gefraudeerd wordt", het eindeloze vinkjes zetten voor audits enzovoort.
Veel werk wat daaruit komt, is bullshit werk. Gedreven door audits, wantrouwen, op elke cent zitten, onkunde enzovoort.

ik werk niet in de zorg, maar in de zorg gaat mega veel tijd en geld op aan administratie. Mijn verwijzing werd afgewezen, omdat de verzekering vond dat er een bepaald woord in moest staan. Kon ik weer langs de huisarts, die zuchtte: ze zijn daar gek geworden, ze weten niet eens dat hun woord hetzelfde is als de diagnose die nu in de verwijzing staat. En zo gaat het daar tig-keer per dag. Om gek van te worden, huisarts zei: hiervoor ben ik geen arts geworden, ik wil mensen helpen, geen papierwinkel afhandelen.
Schaf een groot deel van dit soort gedoe af en kom dan nog maar eens terug om te kijken of we echt veel te weinig uren werken met elkaar of dat we zoveel uren moeten werken, omdat heel veel tijd wordt besteed aan onzin-dingen (ook in niet bepaald bullshit banen).
Dolfine schreef:
13-04-2023 14:26
Misschien is het al genoemd, ik heb niet alle pagina's gelezen. Maar laten we ook eens beginnen met werkgevers aan te spreken die contracten van 24 uur aanbieden waarbij je 5 en soms zelfs 6 dagen per week beschikbaar moet zijn.
Of werkgevers die alleen maar gebroken diensten aanbieden (van 7 -10 's morgens en van 6 - 10 's avonds en dergelijke constructies)/
Of werkgevers die liever 5 parttimers voor 1 a 1 1/2 dag per week aannemen dan grotere contracten aanbieden
Of 0 uren contracten waarvoor je 7 x 24 beschikbaar moet zijn en amper genoeg uren kunt maken om van te leven.
enzovoort

En laten we ook de werkgevers eens gaan aanspreken die de werkdruk zo hoog laten oplopen dat werknemers van ellende minder gaan werken, omdat ze het werk anders niet vol kunnen houden.

Eerlijk gezegd word ik heel chagrijnig van het roepen dat die "deeltijd prinsessen" maar meer moeten gaan werken.
Eens, vooral in de zorg is het vaak niet mogelijk om fulltime te werken en daar werken vooral vrouwen. Je zit met al die korte diensten die samen niet die 36 uur/40 uur halen, maar je moet wel vaak 5 dagen werken. Is dat op te lossen? Vaak is er nu eenmaal in de ochtend en in de middag/avond een piek qua werk.

En als ik nu ook weer de groepsapp lees van de klas van dochter gaan er dus volgende week vrijdag 5 moeders en 1 opa rijden om de kinderen naar op locatie te brengen voor de Koningsspelen. Geen een vader kan (of wil) dus blijkbaar rijden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben hartstikke blij met de IT-ers, juristen en receptionisten op mijn werk. Die zijn juist heel nuttig. Het is kortzichtig om te doen alsof alleen de banen die er 200 jaar geleden waren nuttig zouden zijn. We hebben niet meer de samenleving van destijds en we willen ook graag vooruit en problemen op de langere termijn voorkomen. Mensen die bijv. een reorganisatie leiden, innovaties in de zorg doorvoeren, nieuwe technologie ontwikkelen om energie op te slaan, uitzoeken hoe gemaakte fouten in een organisatie een volgende keer voorkomen kunnen worden, in kaart brengen hoe we ervoor moeten zorgen dat het milieu over 30 jaar niet naar de knoppen is, etc. zou je niet missen als ze een week weg zijn, maar zijn juist in deze maatschappij hard nodig.
nicole123 wijzigde dit bericht op 13-04-2023 15:10
1.32% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
sneeuwwitje80 schreef:
13-04-2023 14:42
Eens, vooral in de zorg is het vaak niet mogelijk om fulltime te werken en daar werken vooral vrouwen. Je zit met al die korte diensten die samen niet die 36 uur/40 uur halen, maar je moet wel vaak 5 dagen werken. Is dat op te lossen? Vaak is er nu eenmaal in de ochtend en in de middag/avond een piek qua werk.
Iemand die als werk heeft om hier een geniale oplossing voor te verzinnen en uit te voeren - die niet enorm veel geld kost of andere ongewenste neveneffecten heeft - zou volgens sommigen hier een bullshitbaan hebben. Volgens mij heeft zo iemand juist een heel belangrijke baan en zouden we misschien meer in dit soort mensen moeten investeren in plaats van maar doormodderen zoals we altijd al deden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dolfine schreef:
13-04-2023 14:38
Waar ik me aan stoor, is de eindeloze stroom administratie die over ons wordt uitgestort, omdat "er mogelijk gefraudeerd wordt", het eindeloze vinkjes zetten voor audits enzovoort.
Eens, maar het is wat dit betreft ook nooit goed. Want als je het niet allemaal checkt heb je meer kans dat er wel een keer een fraude of datalek is en dan zijn ook de rapen gaar en had het beter gecheckt moeten zijn. Ik word in mijn werk persoonlijk soms gek van de nieuwe AVG regels, die zijn er op zich met een goede intentie, maar in mijn optiek veel te ver doorgeschoten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind het een idiote campagne. Vrouwen worden aangesproken alsof ze achterlijk en lui zijn.
Onze samenleving is helemaal niet ingericht op gezinnen met kinderen en twee fulltime werkende ouders. Alles moet onder kantoortijd gebeuren, afspraken met artsen, cb, school, logopedie et cetera. En ook de meeste clubjes voor kinderen zijn 's middags. Logisch ook hoor, want anders wordt het voor jonge kinderen veel te laat.

De enige ouders van jonge kinderen die ik ken die allebei vrijwel fulltime werken, hebben ofwel zulke hoge inkomsten dat ze heel veel kunnen uitbesteden, of ze krijgen veel hulp van hun eigen ouders.
Daarnaast is onze maatschappij erg gericht op moeders, die worden de hele tijd maar aangesproken. Het lijkt mij tijd dat vaders eens worden aangesproken! Laat vaders eens massaal een dag minder gaan werken. En dan niet naar de kinderboerderij op die dag, maar boodschappen doen, stofzuigen, bedden verschonen, tussendoor een paar mailtjes beantwoorden van werk en naar zwemles.
Veel moeders werken zich drie slagen in de rondte: ze werken parttime, doen (vrijwel) volledig de 3e shift en hebben daarnaast soms nog mantelzorgtaken voor hun (schoon)ouders.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik kijk ook op van de voorbeelden van bullshitbanen, maar ik moet zeggen dat ik het sowieso een beetje een rare trend vind dat het opeens normaal is om andermans baan een onzinbaan te noemen. Ik kan het me ergens nog voorstellen van bijvoorbeeld influencer of zoiets, maar goed, die zijn verder niet in loondienst, blijkbaar levert dat gewoon zoveel op vanuit advertentiekosten.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
nansie schreef:
13-04-2023 15:17
Ik vind het een idiote campagne. Vrouwen worden aangesproken alsof ze achterlijk en lui zijn.
Onze samenleving is helemaal niet ingericht op gezinnen met kinderen en twee fulltime werkende ouders. Alles moet onder kantoortijd gebeuren, afspraken met artsen, cb, school, logopedie et cetera. En ook de meeste clubjes voor kinderen zijn 's middags. Logisch ook hoor, want anders wordt het voor jonge kinderen veel te laat.

De enige ouders van jonge kinderen die ik ken die allebei vrijwel fulltime werken, hebben ofwel zulke hoge inkomsten dat ze heel veel kunnen uitbesteden, of ze krijgen veel hulp van hun eigen ouders.
Daarnaast is onze maatschappij erg gericht op moeders, die worden de hele tijd maar aangesproken. Het lijkt mij tijd dat vaders eens worden aangesproken! Laat vaders eens massaal een dag minder gaan werken. En dan niet naar de kinderboerderij op die dag, maar boodschappen doen, stofzuigen, bedden verschonen, tussendoor een paar mailtjes beantwoorden van werk en naar zwemles.
Veel moeders werken zich drie slagen in de rondte: ze werken parttime, doen (vrijwel) volledig de 3e shift en hebben daarnaast soms nog mantelzorgtaken voor hun (schoon)ouders.
+1
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
13-04-2023 15:12
Eens, maar het is wat dit betreft ook nooit goed. Want als je het niet allemaal checkt heb je meer kans dat er wel een keer een fraude of datalek is en dan zijn ook de rapen gaar en had het beter gecheckt moeten zijn. Ik word in mijn werk persoonlijk soms gek van de nieuwe AVG regels, die zijn er op zich met een goede intentie, maar in mijn optiek veel te ver doorgeschoten.
Maar heeft iemand wel eens uitgerekend wat de maatschappij meer kost? Af en toe fraude of al die mensen die onnodige administratie lopen bij te houden? Want volgens mij is er nog steeds fraude genoeg. Wie het wil lukt het linksom of rechtsom toch wel, daar helpen al die systemen maar tot op bepaalde hoogte voor.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ceylon schreef:
13-04-2023 14:31


Dat zie ik ook bij een (ex) collega met een dementerende moeder. Hij kan niet minder werken, want single en de rekeningen moeten wel gewoon worden betaald. Maar intussen moeten er ook heel veel dingen geregeld worden en zijn moeder belt intussen 10x per dag omdat ze het allemaal niet meer weet. Die man lijkt per week magerder te worden.
Bestaat er in Nederland niet zoiets als verlof om voor een ziek familielid te zorgen? Indien niet, zou dat misschien wel een interessante optie zijn om fulltime werk makkelijker combineerbaar te maken. Niet dat dat alles oplost, iemand kan jaren dementerend zijn, het is niet dat je jaren verlof zal krijgen natuurlijk.
Ja je hebt natuurlijk kortdurend zorgverlof (2 weken pj) voor noodzakelijke zorg
En je hebt langdurig zorgverlof, maar dat is in principe alleen voor levensbedreigende ziekte.

Ik vrees dat iemand die dementerend is en je 10x belt per dag niet valt onder beide regelingen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Receptioniste een onzinberoep? Hoe moet dat dan als iemand een groot kantoorgebouw binnenkomt waar die een afspraak heeft? Een touchscreen dat hen de weg moet wijzen? En als ze dan toch nog vragen hebben, zoek het maar uit? Bovendien zal dan ook de sociale controle wegvallen. Niemand die het zal gezien hebben als er iemand binnenkomt die er duidelijk niet thuishoort.
Alle reacties Link kopieren Quote
sneeuwwitje80 schreef:
13-04-2023 15:30
Ja je hebt natuurlijk kortdurend zorgverlof (2 weken pj) voor noodzakelijke zorg
En je hebt langdurig zorgverlof, maar dat is in principe alleen voor levensbedreigende ziekte.
Dat is jammer. Het zou moeten afhangen van hoeveel zorg er nodig is, niet of de ziekte levensbedreigend is.
Het is goed mogelijk dat iemand met een chronische, niet-levensbedreigende ziekte meer zorg nodig heeft dan iemand met een ziekte die wel levensbedreigend is.
Alle reacties Link kopieren Quote
sneeuwwitje80 schreef:
13-04-2023 15:30

Ik vrees dat iemand die dementerend is en je 10x belt per dag niet valt onder beide regelingen.
Zo iemand kan eigenlijk niet meer alleen wonen.... als het geen optie is dat familie er de hele tijd bij is, is het dan tijd voor een woonzorgcentrum lijkt me?
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
13-04-2023 15:09
Iemand die als werk heeft om hier een geniale oplossing voor te verzinnen en uit te voeren - die niet enorm veel geld kost of andere ongewenste neveneffecten heeft - zou volgens sommigen hier een bullshitbaan hebben. Volgens mij heeft zo iemand juist een heel belangrijke baan en zouden we misschien meer in dit soort mensen moeten investeren in plaats van maar doormodderen zoals we altijd al deden.
Je weet best dat er in de afgelopen decennia steeds meer functies aan de zorg zijn toegevoegd en dat dat in de patiëntenzorg niets heeft verbeterd.
Bij elk probleem wordt er weer een nieuwe functie/ managerslaag gecreëerd wat veel geld kost en naar mijn mening niet helpt.
Ik ga me bij de tekorten dan ook niet schuldig voelen als parttimer. En over 10 jaar wil ik stoppen met werken.
Alsjemenou!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wellicht zou het veel helpen als er idd buitenschoolse opvang zou zijn met vervoer naar clubjes. Kost geld, maar ik zou dat helemaal niet erg vinden om dat vervoer dan ook gewoon te betalen als dat betekent dat ik wel fulltime kan werken. Uiteindelijk is minder werken om dan op sommige middagen gewoon kind van school te halen en direct weer naar een clubje te brengen veel duurder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dolfine schreef:
13-04-2023 14:38
IT-ers die aan symptoom bestrijding doen......
Zucht, ik ben zelf IT-er en schrijf zelf geen software, maar ik mag wel de problemen die ontstaan door brakke software die andere partijen leveren, met kunst- en vliegwerk al dan niet tijdelijk oplossen. Bovendien is software schrijven mensenwerk en bestaat een beetje software uit duizenden regels code, al zou je willen, dan krijg je nooit helemaal foutloos.
Of de problemen die ontstaan, omdat er in Den Haag is bedacht dat je toch data moet uitwisselen met andere partijen, waardoor we gedwongen worden om applicaties aan elkaar te koppelen die daar niet voor geschreven zijn (en ja, dat levert bakken ellende op).
Hoe zo een bullshit baan?
Het bedrijfsproces van mijn werkgever komt helemaal stil te liggen als mijn collega's en ik dat niet doen en dat bedrijfsproces is wel van vitaal belang voor de samenleving.

Dit soort opmerkingen straalt nu niet bepaald uit dat ze weten waar ze het over hebben.

Waar ik me aan stoor, is de eindeloze stroom administratie die over ons wordt uitgestort, omdat "er mogelijk gefraudeerd wordt", het eindeloze vinkjes zetten voor audits enzovoort.
Veel werk wat daaruit komt, is bullshit werk. Gedreven door audits, wantrouwen, op elke cent zitten, onkunde enzovoort.

ik werk niet in de zorg, maar in de zorg gaat mega veel tijd en geld op aan administratie. Mijn verwijzing werd afgewezen, omdat de verzekering vond dat er een bepaald woord in moest staan. Kon ik weer langs de huisarts, die zuchtte: ze zijn daar gek geworden, ze weten niet eens dat hun woord hetzelfde is als de diagnose die nu in de verwijzing staat. En zo gaat het daar tig-keer per dag. Om gek van te worden, huisarts zei: hiervoor ben ik geen arts geworden, ik wil mensen helpen, geen papierwinkel afhandelen.
Schaf een groot deel van dit soort gedoe af en kom dan nog maar eens terug om te kijken of we echt veel te weinig uren werken met elkaar of dat we zoveel uren moeten werken, omdat heel veel tijd wordt besteed aan onzin-dingen (ook in niet bepaald bullshit banen).
Ik werk in de zorgadministratie en het is vaak om te huilen. Dan wordt er een verwijzing door een arts gestuurd voor een verlenging van een indicatie maar dan staat er 1 cijfertje verkeerd van de productcode. We weten allemaal wat er bedoelt wordt maar toch keurt de gemeente de aanvraag die ik stuur (met de juiste code) af omdat het zo niet op de verwijzing staat.

Dan moet ik weer contact opnemen met de arts, die moet dat cijfertje aanpassen en dan kan ik de aanvraag weer opnieuw indienen.

Gaat helemaal nergens over. En zo heb ik tig voorbeelden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Subnautica schreef:
13-04-2023 15:44
Ik werk in de zorgadministratie en het is vaak om te huilen. Dan wordt er een verwijzing door een arts gestuurd voor een verlenging van een indicatie maar dan staat er 1 cijfertje verkeerd van de productcode. We weten allemaal wat er bedoelt wordt maar toch keurt de gemeente de aanvraag die ik stuur (met de juiste code) af omdat het zo niet op de verwijzing staat.

Dan moet ik weer contact opnemen met de arts, die moet dat cijfertje aanpassen en dan kan ik de aanvraag weer opnieuw indienen.

Gaat helemaal nergens over. En zo heb ik tig voorbeelden.
Klopt. Als je een deel van de mensen die nu al dat overbodige werk doen zou inzetten om eens uit te denken hoe het efficiënter zou kunnen, zou dat al een hele winst zijn.
Rosanna1985 schreef:
13-04-2023 15:43
Wellicht zou het veel helpen als er idd buitenschoolse opvang zou zijn met vervoer naar clubjes. Kost geld, maar ik zou dat helemaal niet erg vinden om dat vervoer dan ook gewoon te betalen als dat betekent dat ik wel fulltime kan werken. Uiteindelijk is minder werken om dan op sommige middagen gewoon kind van school te halen en direct weer naar een clubje te brengen veel duurder.
Ik vroeg aan mijn BSO wat het kost als ze mijn kind van de BSO naar sportles zouden brengen. Dan kon ik haar daar om 18.00 uur ophalen na mijn werk. Maar dat kost dus 10,00 euro per keer. Vond ik best veel geld.
Rosanna1985 schreef:
13-04-2023 15:36
Dat is jammer. Het zou moeten afhangen van hoeveel zorg er nodig is, niet of de ziekte levensbedreigend is.
Het is goed mogelijk dat iemand met een chronische, niet-levensbedreigende ziekte meer zorg nodig heeft dan iemand met een ziekte die wel levensbedreigend is.
Ja maar je kan als werkgever toch ook niet je werknemer 6 weken per jaar missen? Langdurig zorgverlof is overigens wel onbetaald, tenzij in je cao o.i.d. iets anders staat.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven