Maakt korting kinderopvang uit voor jullie ?

15-02-2012 22:18 101 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zie link, ben benieuwd of dit klopt.



http://www.nu.nl/politiek ... ng-kinderopvangsteun.html
Alle reacties Link kopieren
@Christiana, uit interesse, wat betaalde je in '99 en '01 voor de kinderopvang? Het factuurbedrag en het aantal dagen opvang per kind?



Ik heb namelijk het idee dat die uurprijs ook wel een stukje lager lag dan nu, dus dat het per saldo niet veel scheelt met wat mensen nu betalen. Maar ik weet niet of dat klopt, en via google kom ik er niet achter (maar dat kan ook aan mijn zoekkwaliteiten liggen natuurlijk )
Alle reacties Link kopieren
Ik zit aan beide kanten.



Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik het ook met een collega minder zal moeten doen. Niet omdat er minder kinderen bij mij zijn, maar omdat de hele organisatie in wil krimpen (volgens hun om te overleven, maar de directeur krijgt nog steeds vette bonussen). Dit jaar alleen al ben ik 2 vaste collega's kwijt geraakt en als het debiele plan doorgaat, werk ik straks alleen met 4 of 5 invallers per dag. Wat niet kostenbesparend is aangezien invallers duur zijn.



Aan de andere kant moet ik voor 3 dagdelen kdv 180 euro zelf gaan betalen, 80 euro meer dan voorheen. En wij verdienen nou echt niet zo veel dat dat er makkelijk af kan.



(dit heb ik al een poos geleden getypt, maar ben het vergeten te posten, dom)
Nee, veranderingen aan kinderopvangtoeslag maakt niets uit voor ons. Wij werken beide 4 dagen in de week en betalen per maand ¤635 aan 3 dagen kinderopvang per week voor 1 kind. Ook als de gehele kinderopvangtoeslag zou komen te vervallen dan zouden we de kinderopvangafname niet aanpassen. Die hoge kosten zijn maar voor vier jaar terwijl ik mijn hele leven iets heb aan mijn werk nu.



Eerlijk gezegd sta ik ook wel achter de wijziging.
Alle reacties Link kopieren
Die 3 maanden regeling is toch niet zo raar als je nu ook merkt dat overal de wachtlijsten verdwijnen? Als je dan wel weer werk hebt, kan je ze zo weer aanmelden en kost het de overheid geen geld.



Dat dit geen taak is van de overheid vind ik onzin. Hoe zou er hier gereageerd worden als het basisonderwijs 500 euro per maand zou kosten? Is dan de mening ook dat je zelf de kosten voor je kind moet dragen? Kinderopvang kost 6euro per uur, 2 kinderen iets van een tientje? Dan moet je al flink wat verdienen om er nog iets aan over te houden.
quote:germanwings schreef op 15 februari 2012 @ 23:23:

goed, vind het een interesante discusie, maar goed, ik moet morgenvroeg weer vroeg werken voor mijn geld om de kinderopvang te kunnen betalen dus ik lees graag morgen verder Wat grappig dat jij zo'n sterke mening hebt over iets waar je eigenlijk geen bal mee te maken hebt. Of krijg jij in Duitsland kinderopvangtoeslag vanuit Nederland?
Ik sta niet achter de wijziging. Het aantal fulltime banen is wellicht niet explosief gegroeid sinds de invoering van de kinderopvangtoeslag, maar de arbeidsparticipatie van vrouwen is wèl gegroeid en vooral de arbeidsverdeling tussen mannen en vrouwen is evenwichtiger geworden. Daarnaast kunnen nu ook ouders zonder informeel opvangnetwerk werken, en dat lijkt me een groot goed.



Voor mij persoonlijk betekent dit gepier dat ik minder moet gaan werken of een minder betaalde baan dichterbij huis moet zoeken. Zonde van mijn universitaire en postuniversitaire studies, zonde van mijn goed betaalde en interessante baan. Omdat mijn reistijd erg lang is en ik geen informeel netwerk heb dat bij kan springen, krijg ik een groot deel van de kinderopvangkosten niet vergoed. Mijn man verdient daarnaast zóveel meer dan ik, dat onze 4x4 verdeling financieel niet meer uitkan. Onze voorlopige beslissing is dus dat ik drie dagen ga werken en mijn man vijf, en dat ik per direct op zoek ga naar een baan dichterbij huis. Verdrietig, vind ik. Ik had graag ook een carrière gehad.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga niet minder werken en man ook niet. En ook gaan we geen andere regelingen treffen voor Uk, die het prima naar haar zin heeft op het kinderdagverblijf. Werken loont altijd en als deze wijziging inhoudt dat mensen creatiever omgaan met de opvang en hun werktijden en minder afhankelijk worden van de overheid dan ben ik helemaal voor. Want dat mensen (voornamelijk vrouwen) opeens (gedeeltelijk) 'moeten' stoppen met werken omdat er meer bijgedragen moet worden aan de kinderopvang vind ik vooral typisch; de mannen werken stug door.

En het spijt me zeer, maar de crisis is al een tijdje aan de gang en als je dan niet weet hoe je de opvang voor de derde kind (dat nog niet geboren is) moet gaan betalen dan is dat jouw verantwoordelijkheid, niet die van de overheid. Hoef je van mij je kinderwens niet uit te stellen, maar een beetje eigen creativiteit en initiatief is nooit weg.
@onderdezon als nederlandsbelastingplichtige hebben wij naast plichten idd ook rechten waarvan kot er een is
En als je beide 4 dagen werkt krijg je voor 8*4*130% uren kot

dan moet je toch wel uitkomen als je 3 dagen afneemt?

Zekfs met langere reistijd?
quote:germanwings schreef op 16 februari 2012 @ 09:47:

En als je beide 4 dagen werkt krijg je voor 8*4*130% uren kot

dan moet je toch wel uitkomen als je 3 dagen afneemt?

Zekfs met langere reistijd?Ik heb ook een lange reistijd, daarom breng ik ons zoontje meestal en haalt mijn man 'm, zo komen we beide uit met werkuren en kinderopvanguren, gaat prima. Wij hebben recht op 41,6 uren en we nemen 3 dagen (= 31,5 uren) af. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die in die 4 dagen nog 10 uur meer reizen dan ik.
Nee, mijn reistijd is zo lang dat ik niet uitkom met die uren. Ik heb voor het tekort nu een zwarte oppas die mijn kind van het kdv haalt en haar eten geeft, maar ook zij kost al met al nog best een stevig bedrag. Mijn baan is inmiddels verworden tot een dure hobby. Prima als het financieel goed gaat, niet prima als dat niet het geval is.
Ik ben wel heel benieuwd hoe het kan dat jij niet uitkomt met het aantal uren

als je beide 4 dagen werkt en maar 3 dagen opvang bodig heb kom je volgens mij wel aan de 12 uur per dag die je mag afnemen
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:47
Reden: troll
% gewijzigd
Ik reis 18,5 uur per week, man 12 uur. Het was eerst nèt te doen, maar sinds de nieuwe dienstregeling en wat veranderingen op mijn werk halen we de kdv-tijden niet meer. Overstappen naar een gastouder is met de nieuwe 140% wet niet goedkoper, en dus is het zoals het is.
6 uur reistijd per dag? Woon jij in groningen en werk je in maast

richt ofzo?
Ik heb drie dagen 4 uur reistijd, en één dag 6,5. Het was minder, maar ja, de crisis hè
Alle reacties Link kopieren
Jeetje, normaal discussiëren schijnt echt niet meer mogelijk te zijn hier!



Ik heb in de loop der jaren gebruik gemaakt van kinderdagverblijf, bso en oppas aan huis. De administratie en verantwoording die je moet afleggen, jaren later nog, vanwege de toeslag vond ik erg lastig. Ik heb nu een oppas die ik zwart betaal en ben heel blij van al die regelingen en administratie af te zijn. In de tijd dat ik wel gebruik maakte van de toeslagregeling, vond ik dat wij heel erg veel terugkregen, bijna alles. En dat terwijl we best aardig verdienen. Ik heb destijds de proefberekeningen ook wel eens uitgevoerd met een heel hoog inkomen, om te kijken wat je dan nog kreeg, en ook dan vond ik die regeling erg ruim. Wat mij betreft mag dat best wat minder, kinderopvang hoeft m.i. niet vrijwel gratis te zijn. Aan de andere kant zijn in die sector ook weer veel mensen werkzaam en stelt het ouders in staat meer te werken, dus mag het ook wel gestimuleerd worden.

Wat ik mis in de kinderopvang, is opvang voor speciale kinderen. Mijn zoon zit op het speciaal onderwijs en daar is geen bso. De reguliere bso's starten later, omdat hier vrijwel alle scholen pas om half vier uit zijn. Mijn zoon heeft een continurooster en is om tien voor drie al uit. Bovendien kunnen veel kinderen van zijn school niet goed functioneren in een reguliere bso. Er zijn best veel voorzieningen voor ouders en kinderen zolang alles 'gewoon' is. Als dat niet zo is, ben je vaak wel de sigaar.

xYella.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:47
Reden: troll
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:46
Reden: troll
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:tieger schreef op 15 februari 2012 @ 23:35:

@Christiana, uit interesse, wat betaalde je in '99 en '01 voor de kinderopvang? Het factuurbedrag en het aantal dagen opvang per kind?



Ik heb namelijk het idee dat die uurprijs ook wel een stukje lager lag dan nu, dus dat het per saldo niet veel scheelt met wat mensen nu betalen. Maar ik weet niet of dat klopt, en via google kom ik er niet achter (maar dat kan ook aan mijn zoekkwaliteiten liggen natuurlijk )



Christiana duikt nu snel haar archief in!! Ik ben een brief tegengekomen dat ik niet in aanmerking kom voor een subsidie plaats van de gemeente, omdat jawel ik werk, een baan heb, een partner, niet van buitenlandse komaf, en geen psychische problemen heb. (1999).



In 1999, 2000 en 2001, had ik zelf de facturen voor eigen rekening, betaalde toen 1999 voor 1 kind, 3 dagen in de week dus 6 dagdelen, F 1160,00 in euro's 526.38, in 2001 was dit dus voor mij met twee kinderen bijna twee keer zoveel kreeg op het tweede kind 10% korting van het kinderdagverblijf.en betaalde dus toen 1000,-- euro per maand voor drie dagen voor twee kinderen, in een tijd met enorme waslijsten (het aantal kdv was nog niet zo hoog!) help ik word oud!



In 2002 had ik een bedrijfsregeling en werd het bedrag kinderopvang van mijn brutoloon ingehouden (!!) het voordeel was zo'n 30% afdrachtsvermindering, (zit naar een raar schema te kijken). Waarbij ook weer een fiscale bijtelling zit, dit heeft mij overigens een stukje pensioenopbouw gekost, had minder WW rechten en WAO. Mijn brutoloon werd verlaagd met EUR 680,-- (hield nog een brutoloon over van 1154,54.. (loon partner buiten beschouwing gelaten..) en werkte drie en halve dag.



In juni 2003 werd zoon vier jaar!! Jippy vlag ging uit, en jawel de CAO van mijn man ging meebetalen (metaalsector) en nam 1/6 deel voor zijn rekening (administratieve romslomp heel gedoe, maar daar was ik inmiddels aan gewend..). De rekening liep nog steeds naar mijn werk, een kopie daarvan en formulieren ging naar het Metaalfonds en daarvan uit kreeg ik Eur 170,-- per maand uitgekeerd. Het bedrag van oudste werd minder, jammer was dat in mijn CAO alleen kinderopvang was voorzien tot vier jaar, dus daar leverde ik ook weer in.tarief dagopvang was toen Eur 4.80 en BSO was toen Eur 5.10.



En toen kwam in 2005 de Wet kinderopvang, waarbij het niet meer uitmaakte of werkgever mee deed of niet, dat bedrag wordt uit de afdracht loonbelasting gehaald bij werkgevers, en ook uitbetaald door de belastingdienst, ik was dus wat te vroeg met kinderen had toen nog alleen BSO.
Alle reacties Link kopieren
Anno 2012, geen opvangkosten meer alleen nog tussenschoolse opvang jongste!
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:46
Reden: troll
% gewijzigd
Maar geeft niks hoor, die moeten er ook zijn. Scheelt wel een hoop kinderopvangkosten.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:45
Reden: troll
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-02-2012 19:44
Reden: troll
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven