Strengere hypotheekregels kabinet terecht?

07-05-2011 10:16 174 berichten
Makelaarsverenigingen maar ook bepaalde politieke partijen zijn het niet eens met de plannen van het kabinet voor strengere hypotheekregels.



Per 1 augustus 2011 mogen er geen hypotheken meer worden verstrekt die hoger zijn dan 110% van het aankoopbedrag. Ook mag je maar maximaal 50% van de waarde van je woning aflossingsvrij lenen als het aan het kabinet ligt. De gedachte hierachter is dat huizenkopers zich niet meer zo diep in de schulden kunnen steken.



Zijn deze voorgenomen regels om minder hypotheek te kunnen krijgen nu goed of slecht?
quote:meds schreef op 08 mei 2011 @ 21:23:

[...]



Hij moet toch zijn eigen kromme redenering rechtlullen? Maar dat lukt bar slecht. Servicekosten...... sureJa, onderhoud en dan moet er geen dak lek gaan of andere kosten. Want die zijn immers allemaal voor rekening eigenaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 21:25:

[...]





Als je 18 bent kan je nog niet 3 jaar ingeschreven staan. Bovendien werkt het ook anders, want nu gaat het via de woonpas. , mits er anderen urgent zijn.Nou niet hier hoor. Je kunt hier gewoon ingeschreven staan bij de woningbouwvereniging en gewoon op huizen reageren die jou aanstaan en vervolgens punten sparen.
quote:boarder schreef op 08 mei 2011 @ 21:26:

[...]





Waarom moet iemand van 18 - 21 al gelijk een huis kopen. Misschien klinkt het je gek in de oren maar op die leeftijd zat ik gewoon op kamers en heb ik lekker kunnen sparen en aan mijn carriere kunnen werken waardoor ik nu een mooi huis heb. Maar goed de huidige starter wil blijkbaar zo van het ouderlijk huis in een eigen woning met alles erop en eraan. Zoek lekker een kamer en geniet nog van het jong zijn voordat je allemaal verplichtingen zoals een hypotheek van 30jaar aangaat.Dat is ook niet nodig. Eerst sparen en dan kopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 21:26:

[...]





Ja, onderhoud en dan moet er geen dak lek gaan of andere kosten. Want die zijn immers allemaal voor rekening eigenaar.Hoe kom je daar nou bij? als het gemeenschappelijke ruimten zijn, dan komt dat voor rekening van de Vereniging van Eigenaars waar je van rechtswege lid van wordt als je een appartement koopt. En daar betaal je die service kosten weer voor. Onder meer voor onderhoud aan de gemeenschappelijke ruimten en je collectieve verzekeringen.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 21:26:

[...]





Ja, onderhoud en dan moet er geen dak lek gaan of andere kosten. Want die zijn immers allemaal voor rekening eigenaar.Ja maar zo gaat het met je eerste (opknap) woning. Daar moet je aan timmeren en spijkeren, en sparen voor grote uitgaven. Niks mis mee, zo deed mijn generatie en de generatie daarvoor het ook
quote:evelynsalt schreef op 08 mei 2011 @ 21:27:

[...]





Nou niet hier hoor. Je kunt hier gewoon ingeschreven staan bij de woningbouwvereniging en gewoon op huizen reageren die jou aanstaan en vervolgens punten sparen.Dat zal dan een gemeentelijk besluit zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:meds schreef op 08 mei 2011 @ 20:54:

[...]



bij de WSNP hebben ook de bank en de belastingdienst het nakijkenIs dat wel zo Meds? Ik dacht dat de Belastingdienst en de Bank preferente schuldeisers waren. En dan gaat de de Belastingdienst nog voor de Bank.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 21:29:

[...]





Dat zal dan een gemeentelijk besluit zijn.De woningbouwverenigingen hier zijn allemaal privaatrechtelijke rechtspersonen. De gemeente heeft er niks mee van doen. Ik gaf je nog het voordeel van de twijfel, maar begin nu inderdaad te geloven dat je echt niet weet waar je het over hebt.
quote:spectral schreef op 08 mei 2011 @ 10:57:

Dan stoppen ze maar met die schuldsanering... ik had het toch over eigen verantwoording en de gevolgen accepteren.



Geef mensen een cursus "hoe ga ik met geld om" als ze 18 zijn. Failliet is failliet... pech voor de bedrijven die geld van die mensen krijgen, moeten ze beter klantonderzoek doen.Wat voor klantonderzoek ? Dat mensen een financieel risico zijn zien bedrijven pas als er een schuldsanering / faillissement / bewind / curatele is uitgesproken. Dat zijn overigens openbare gegevens, die je op www.rechtspraak.nl kunt vinden.



En "wie" zou een cursus "Omgaan met geld" moeten geven ? De ouders, toch zeker ???
quote:evelynsalt schreef op 08 mei 2011 @ 21:32:

[...]





De woningbouwverenigingen hier zijn allemaal privaatrechtelijke rechtspersonen. De gemeente heeft er niks mee van doen. Ik gaf je nog het voordeel van de twijfel, maar begin nu inderdaad te geloven dat je echt niet weet waar je het over hebt.Oh nee, wie bepaalt of urgentie voorgaat?
Alle reacties Link kopieren
En die bestaan al lang, maar dan in een andere vorm. Er zijn genoeg budgetcoaches te vinden.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 21:42:

[...]





Oh nee, wie bepaald of urgentie voorgaat?Woningbouwverenigingen hier. Niet de gemeente.
Overigens woonde ik op mijn 19de als scholier in een vrijstaande koopwoning. Maar dan wel in f*cking Oost-Groningen (lees het topic Stadskanaal).Weliswaar op naam van Moppeman van 25, die al twee jaar werkte.



Nu wonen we elders, het vorige huis voor drie keer de aankoopprijs verkocht, en in 15 jaar hebben we naar 1 inkomen geleefd, dus netjes kunnen sparen.



Hadden we niet gespaard, dan hadden we dat nieuwere huis niet kunnen kopen, want andere huizen zijn natuurlijk ook drie keer duurder geworden.
Alle reacties Link kopieren
Ik was samen met mijn man (toen vriend) op mijn 23ste al eigen huis bezitter.
Alle reacties Link kopieren
quote:werkverbod schreef op 08 mei 2011 @ 20:35:

Huren, kunnen starters dat dan betalen? Want zoveel aanbod is er niet in de soc. woningbouw.Kijk even naar DEZE clip uit 1966.........
Minister Vogelaar wees in mei 2007 veertig krachtwijken aan. In september werden landelijke afspraken gemaakt over de financiering van de investering in diverse wijken. Sinds die tijd is in Rotterdam veel gebeurd.





Over de inspanningen in de zeven Rotterdamse krachtwijken sloot de gemeente in december een principeakkoord met de Rotterdamse woningcorporaties. Daarna zijn in overleggen tussen de gemeente, de deelgemeenten en de corporaties actieprogramma's opgesteld voor 2008-2009. Ook wordt inmiddels hard gewerkt aan integrale meerjarige wijkactieprogramma's voor de Rotterdamse krachtwijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 08 mei 2011 @ 20:32:

[...]





Banken zitten in het voortraject tot de uiteindelijke uitspraak van een rechtbank al in de 'drivers seat'. De mate waarin zij, via executieverkoop, loonbeslag en de inzet van deurwaarders een voormalige 'gewaardeerde klant' kaal kunnen plukken, wordt alleen voorbijgestreefd door de belastingdienst.





Oke dus de bank krijgt de opbrengst van de executieverkoop

of gaat dan de belastingdienst ook voor?



En het restant wordt bij een WNSP dus kwijtgescholden,

tenminste het deel dat niet uit eventuele opbrengsten kunnen

worden betaald want dat las ik ook, WNSP betaald 5 jaar lang

een deel van het salaris aan schuldeisers.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:meds schreef op 08 mei 2011 @ 21:29:

[...]



Ja maar zo gaat het met je eerste (opknap) woning. Daar moet je aan timmeren en spijkeren, en sparen voor grote uitgaven. Niks mis mee, zo deed mijn generatie en de generatie daarvoor het ook



Precies ik kreeg 100 gulden van mijn vader voor de tuin.

Kocht ik een partijtje grindtegels voor.



Maar zo werkt dat niet meer, het paleis moet af zijn

als de dames & heren er in trekken en van binnen ook

he, geen gevalletjes marktplaats maar hagel, fonkel nieuw

desnoods op krediet.

Sparen? Was dat niet iets uit een ver verleden? Nu werkt

het anders eerst consumeren en dan kijken we wel hoe we

het betalen.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Wat zijn de voorwaarden voor een huisvestingsvergunning?



U krijgt als huurder een huisvestingsvergunning als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

U bent minimaal 18 jaar oud.

U hebt de Nederlandse nationaliteit of u verblijft legaal in Nederland.

U hebt binding met de regio Amsterdam of met Almere.

U hebt een woning die past bij de grootte van uw gezin. Voor woningen vanaf 60 m2 geldt een minimum aantal bewoners:

van 60 t/m 79 m2: minimaal drie personen

vanaf 80 m2: minimaal vijf personen

Is uw woning kleiner dan 60 m2, dan zijn er geen eisen.





Inkomensgrens voor sociale huurwoningen

Sinds 1 januari 2011 geldt er een inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Dat is het gevolg van Europese regels. Voor woningen met een kale huur tot ¤ 652,52 mag uw inkomen niet hoger zijn dan ¤ 33.614,-. De nieuwe regels gelden alleen voor nieuwe woningtoewijzingen; lopende huurcontracten blijven ongewijzigd. Kijk voor meer informatie op www.woningnet.nl
Alle reacties Link kopieren
@evelynsalt klopt maar als de sanering eindigt dan houdt het op en schiet ook de BD erbij in. Je zit drie of vijf jaar in de sanering, en de bedoeling is natuurlijk zoveel mogelijk af te lossen. maar in praktijk wordt niet het hele bedrag afgelost
Alle reacties Link kopieren
de gemeente maakt prestatie afspraken met de corporaties. Maar de corporaties moeten wel hun eigen broek op kunnen houden en hebben en nemen daartoe vrijheid in beleid en uitvoering
Ik was op mijn 21e al huizenbezitter (samen met vriend). In onze familie is het gebruikelijk dat jongeren jong op zichzelf gaan wonen (rond 18/19 jaar). En het lukt bij allemaal. Meestal niet in een huis, maar "op kamers". Zijn wij nou zo uitzonderlijk?
Alle reacties Link kopieren
ja natuurlijk, de meeste jongeren studeren nog op die leeftijd
quote:Mariska76 schreef op 08 mei 2011 @ 23:08:

Ik was op mijn 21e al huizenbezitter (samen met vriend). In onze familie is het gebruikelijk dat jongeren jong op zichzelf gaan wonen (rond 18/19 jaar). En het lukt bij allemaal. Meestal niet in een huis, maar "op kamers". Zijn wij nou zo uitzonderlijk?In Moppemans omgeving werd (wordt ?) massaal getrouwd op 19/20-jarige leeftijd, inclusief koophuis. Tsja, je wilt tenslotte ook wel een keer aan de n**k, dus moet er getrouwd worden. En daar wordt gewoon voor gespaard.
En het gaat dan gewoon om mensen met beroepen als garagemonteurs, ziekenverzorgsters etc.



Ja, die kunnen óók een huis kopen, maar ze sparen eerst.

Dát is het toverwoord. SPAREN.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven