Verhuizen voor WW?

10-12-2011 12:58 328 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik vroeg me af hoe jullie hierover denken. Er stond een artikel in de krant weer over het feit dat ze uiteindelijk willen dat mensen met een WW of bijstand bereid zijn te verhuizen voor hun baan. Ik vind dit nogal ver gaan. Ik bedoel als je een simpel baantje aangeboden krijgt in groningen en je woon bijvoorbeeld in limburg moet je dan verhuizen? Terwijl je misschien na een half jaar die baan niet meer hebt? Alle verhuiskosten. Niet meer in de buurt van je familie en vrienden zijn. En je kinderen van school moeten halen? Ik vind dit echt een zorgwekkend plan.
quote:redband schreef op 11 december 2011 @ 14:34:

Dat de ondernemers preken afsteken voor eigen parochie begrijp ik, maar dan moeten de ondernemers ook begrijpen dat de werknemers hier ook wat neer mogen zetten. Daar zijn zij alsnog van afhankelijk. Dat schreef ik ook hoor, dat we elkaar nodig hebben.

Het draait niet alleen om wat de ondernemers willen.

Ik kreeg net een preek over slachtoffer rol, maar nu lees ik hetzelfde over de ondernemers. Waar dan?

Infeite kom je er nooit uit, ondernemers willen goedkoop ik hanteer zelf de stelling goedkoop is duurkoop, ik betaal liever meer voor een hardwerkende niet zeikende werknemer dan minder voor een ongemotiveerde zeikerd. hardwerkend niet zeikende personeel, en als er geen werk is willen ze er vanaf ( uitzendwerk) werknemers, willen best hard goed werken, maar eerlijk uitbetaald krijgen, en netjes worden behandeld, niet na vijf weken weer terug bij af, en zich melden bij uitzendbureau, wachten op het volgend baantje.

Kortom, voor beide standpunten valt altijd wat te zeggen.

Om elke keer te verhuizen ( je gezin kan zich niet binden aan woonplaats, kinderen geen vriendjes maken, steeds weer nieuwe schoolboeken aanschaffen, steeds weer nieuwe clubjes zoeken, afwachten of er buitenschoolse opvang voldoene aanwezig is, en alsof verhuizen gratis is) is natuurlijk buiten proporties en een eis wat je niet kan stellen.
quote:kettle schreef op 11 december 2011 @ 09:23:

Dat van die Polen vraagt toch wel enige nuancering.



Ik ben zelf werkzaam in de tuinbouw en NL's personeel is bijna niet te krijgen.

Die Polen werken via uitzenbureau's, die natuurlijk ook aardig wat in de zak steken, waardoor ze tegenwoordig niet meer veel goedkoper zijn.

Wij werken ook samen met het UWV om NLers weer aan het werk te krijgen, maar mijn ervaring is dat die mensen, niet wíllen werken maar ja, het moet nou eenmaal. Ze zijn ongeïnteresseerd, vinden het werk zwaar en vies en klagen over zere ruggen en knieën. Daar neem je polen voorZe doen zo min mogelijk zodat wij na een week denken "laat maar".

Ik ga natuurlijk niet al mijn tijd steken in mensen die het blijkbaar werk vinden wat te min is. Ik run een bedrijf, het werk moet af.

De Polen die bij mij komen werken hard, zeuren niet en zijn bereid over te werken.

Dáárom zijn er dus Polen in Nederland.



Geloof me, de NLers die zeggen "ik pak alles aan, ook al moet ik in de kas werken" zijn als spelden in een hooiberg.Het zijn je eigen woorden.



Maar ik dacht dat ik een nette tussenoplossing had neer gezet, van alle kanten bekeken, maar goed de boodschap kwam (blijkbaar)niet over.
quote:esterdej schreef op 11 december 2011 @ 13:31:

Precies.

Geen zin, dat is helaas vaak genoeg 'het probleem'.



Trouwens, @ dunschiller:



Je wilt heel graag je eigen broek ophouden maar als je daarvoor voor minder dan weinig moet werken dan wil je daar toch wel graag voor mogen passen, neem je aan..



???

Je wilt alleen een goedbetaalde baan? Waarom voel je je te goed voor bepaalde banen? Dat is volgens mij pas een probleem, als je zo denkt. Er is nu eenmaal een verband tussen inkomen en arbeid. Dit soort reacties.... Zouden de uitkeringen dan toch echt te hoog zijn? Als mensen zich deze gedachte kunnen veroorloven? Nou ja, niet alleen de gedachte, ook het ernaar handelen, natuurlijk. Er staat nergens in mijn tekst dat ik alleen een goedbetaalde baan wil,er staat dat ik niet voor minder dan weinig wil werken.

Als ik 40 uur werk, wil ik ook voor 40 uur uitbetaald worden en niet voor de helft van het salaris moeten werken, denk dat dat niet teveel gevraagd is..

quote:Zouden de uitkeringen dan toch echt te hoog zijn? Als mensen zich deze gedachte kunnen veroorloven? Nou ja, niet alleen de gedachte, ook het ernaar handelen, natuurlijk.



Als jij de uitkeringen te hoog vind,kom een maandje ruilen, kijken of jij rond kan komen van minder dan de helft van je oorspronkelijke inkomen ( nee we hebben geen 3 platte tv's staan geen 2 auto's en we gaan ook niet 3 keer en ook niet 2 keer per jaar op vakantie, wij zijn de afgelopen 3 jaar niet op vakantie geweest omdat ik het te druk had met werken en daarna met mijn eigen broek ophouden door middel van zeer slecht betaalde baantjes (3 euro netto per uur) waarna je na een week zooi van een ander ruimen weer werd afgedankt.



Het gaat niet om geen zin hebben of niet willen, maar om het niet aan de beurt komen door onderbetaalde "Buitenlandse" werknemers, ongeacht waar die vandaan komen.

Als je dan( Zoals in mijn geval) na jaren aan een stuk hard voor je werkgever te hebbent gewerkt en je na een bedrijfsongeval buiten je eigen schuld een tijdje je eigen werk niet meer kan/mag doen word je er uitgemikt ( zal het netjes houden).



En dan moet ík me dankbaar opstellen tegenover een werkgever ??



Ik heb vanaf mijn 18e gewerkt en altijd mijn eigen brood verdiend en tot voor kort nooit in een uitkeringssituatie verkeerd.



In mijn ogen zijn werkgevers op een heel enkele na ( zoek ze met een lampje ) fuguren die denken dat ze alles kunnen en mogen doen met personeel, TOT het personeel uiteindelijk alles zo zat is dat de handel plat gaat,maarja dát mag natuurlijk ook weer niet ...



Voor het verkeerd gelezen word dit is GEEN slachtoffer rol, het is alleen een kleine verduidelijking van mijn standpunt, en ik heb het nog netjes gehouden.
quote:redband schreef op 11 december 2011 @ 14:58:

[...]





Het zijn je eigen woorden.



Maar ik dacht dat ik een nette tussenoplossing had neer gezet, van alle kanten bekeken, maar goed de boodschap kwam (blijkbaar)niet over.



Ik volg je niet?

Waar zie jij een slachtofferrol?



Ik snap je punt niet; wil je me die uitleggen?

Ik ben (nu ) niet sarcastisch.
..
quote:redband schreef op 11 december 2011 @ 15:29:

[quote]kettle schreef op 11 december 2011 @ 14:11:

[...]





Juist ja, ik moet me wel kunnen inleven in de werknemers (wat ik kan en doe) maar andersom zijn het allemaal graaiers die alleen maar aan hun eigen portomonee denken.





Ik lever meer dan 50% van mijn inkomsten in aan iets wat een belasting heet(m.a.w. ik werk de helft van het aantal uren dat ik werk voor de staat), niet leuk, maar dat zijn nou eenmaal de regels in een sociale rechtsstaat.

Daar kan ik natuurlijk ook over gaan zitten zaniken, maar het is wat het is, ik leef/woon/werk graag in NL en dat is de consequentie.[/quote]



Naar mijn idee is dit een flinke "slachtofferrol"van ondernemerschap.



Dan moet jij het wordt slachttofferrol 's opzoeken in het woordenboek.

Het is juist het tegenovergestelde.



Die eerste opmerking was n.a.v. een andere post; deze was dus wel sarcastisch.

In de tweede laat ik dus júist zien dat ik het NL-se belastingstelsel accepteer zoals het is en dus zeker geen slachtofferrol De 52% belasting is inherent aan het feit dat ik ik NL wil wonen.



Ik stop nu Redband.

Nogmaals, ik vind dat je erg op het negatieve focust en dat siert je niet.
Mijn standpunt is nu eenmaal een werkgever, die kan eenmaal nooit bekijken vanuit het oogpunt van de werknemer.

En zo zal het altijd blijven.
Wat een onzin en een generalisatie. Wellicht hebben jij en je partner minder goede ervaringen met werkgevers, maar dat geeft je nog niet het recht om een hele groep te veroordelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:47084 schreef op 11 december 2011 @ 16:57:

Wat een onzin en een generalisatie. Wellicht hebben jij en je partner minder goede ervaringen met werkgevers, maar dat geeft je nog niet het recht om een hele groep te veroordelen.maar mensen met een uitkering mogen wel over 1 kam geschoren & veroordeeld worden......... ja..... ja .........
Alle reacties Link kopieren
Redband, ik weet niet of mij bedoelt met 'preken voor eigen parochie'? Hier op het forum hebben we denk ik geen homogene groep, geen parochie, sowieso niet wat betref dit onderwerp.



Ik ben geen werkgever. 'k Ben al jaren een trouwe loonslaaf ;).



Dunschiller, je lijkt me geen fijne werknemer. Je klinkt ook niet reëel als het gaat om het werkgeversperspectief in mijn ogen. Wat voor werk deed je of in welke branche was je werkzaam dat je zo extreem negatief oordeelt over 'de werkgevers'?

Dat er verschillende belangen zijn klopt, daar heb je gelijk in, maar ze zijn niet zo tegengesteld als jij veronderstelt, naar mijn mening.
Alle reacties Link kopieren
Ik scheer mensen die een uitkering hebben helemaal niet over een kam.

Wel heb ik moeite met mensen die zeggen dat ze niet voor weinig willen werken. Alsof ze recht hebben op een bepaalde levensstandaard zonder er ook maar iets voor te hoeven doen.

Uitkeringen voor mensen die niet kunnen werken, prima. Fijn. Mocht ik ooit niet meer kunnen werken, dan zal ik het ook nodig hebben. Maar mensen die niet WILLEN werken en wel een uitkering willen, daar heb ik niet zoveel mee op.
Alle reacties Link kopieren
quote:kettle wrote on 11 December 2011 @ 12:42:

[...]





Als je fysiek niet in orde bent hoef je bij mij idd niet komen te solliciteren; dat heeft niets te maken met het feit dat ik je het niet gun, maar de arbeid die gedaan moet worden is nu eenmaal van het zwaardere soort.

Als kandidaten voor een kantoorfunctie zou zoeken zou dat geen enkel probleem zijn.



Waarom deze venijnige toon?Ik zie het meer als iemand die zijn kans probeert te pakken en zwaar werk dus ook niet schuwt. Het gaat niet gebeuren, omdat het niet verantwoord is, maar wat stel je voor dat iemand als Dunschiller moet doen? Solliciteren onder niveau en/of werkervaring? Daar kom je er nog niet mee. Het probleem begint bij de werkgever die ondanks een maatregeltje hier en daar nog altijd aan alle kanten wordt beschermd door de overheid. In ieder geval meer dan de werknemer. Ze moeten je wel wíllen aannemen. Kunnen daargelaten. Er zijn namelijk ook mensen die wél echt hard willen werken, maar die vangen bot. (Zijn ook automatisch flexwerker geworden, want dat is of gaat iedereen in de toekomst worden. Of je nu 30 jaar in de bouw hebt gezeten of niet.) Om vervolgens door een snuggere Henkie als Kamp weggezet te worden als onstabiele en onbetrouwbare arbeidskracht en als die kracht pech heeft, dus inderdaad als nummer zoveel wordt gekort op een uitkering verzekering waarvoor hij of zij jarenlang premie heeft betaald. Excuse my French, maar Kamp moesten ze doneren aan de wetenschap, zo'n wonderlijk brein is het onderzoeken waard...
quote:ronniemitchel schreef op 11 december 2011 @ 17:02:

[...]





maar mensen met een uitkering mogen wel over 1 kam geschoren & veroordeeld worden......... ja..... ja .........Leg uit?
Alle reacties Link kopieren
quote:esterdej schreef op 11 december 2011 @ 17:11:

Ik scheer mensen die een uitkering hebben helemaal niet over een kam.

Wel heb ik moeite met mensen die zeggen dat ze niet voor weinig willen werken. Alsof ze recht hebben op een bepaalde levensstandaard zonder er ook maar iets voor te hoeven doen.

Uitkeringen voor mensen die niet kunnen werken, prima. Fijn. Mocht ik ooit niet meer kunnen werken, dan zal ik het ook nodig hebben. Maar mensen die niet WILLEN werken en wel een uitkering willen, daar heb ik niet zoveel mee op.Ja en mensen die niet willen werken krijgen zo maar een uitkering en dat geloof je natuurlijk ook nog.
Alle reacties Link kopieren
quote:47084 schreef op 11 december 2011 @ 17:39:

[...]



Leg uit?





Volgens mij heb ik in mijn berichtje jouw berichtje gequote :





Dus wat valt er aan de mijne niet te begrijpen?
Waar scheer ik werknemers over 1 kam?
Alle reacties Link kopieren
quote:kettle schreef op 11 december 2011 @ 09:23:

Dat van die Polen vraagt toch wel enige nuancering.



Ik ben zelf werkzaam in de tuinbouw en NL's personeel is bijna niet te krijgen.

Die Polen werken via uitzenbureau's, die natuurlijk ook aardig wat in de zak steken, waardoor ze tegenwoordig niet meer veel goedkoper zijn.

Wij werken ook samen met het UWV om NLers weer aan het werk te krijgen, maar mijn ervaring is dat die mensen, niet wíllen werken maar ja, het moet nou eenmaal. Ze zijn ongeïnteresseerd, vinden het werk zwaar en vies en klagen over zere ruggen en knieën. Ze doen zo min mogelijk zodat wij na een week denken "laat maar".

Ik ga natuurlijk niet al mijn tijd steken in mensen die het blijkbaar werk vinden wat te min is. Ik run een bedrijf, het werk moet af.

De Polen die bij mij komen werken hard, zeuren niet en zijn bereid over te werken.

Dáárom zijn er dus Polen in Nederland.



Geloof me, de NLers die zeggen "ik pak alles aan, ook al moet ik in de kas werken" zijn als spelden in een hooiberg.Sja het is toch te gek voor woorden dat de nederlandse werknemer die werkloos thuis zit niet in de tuinbouw wil werken he, misschien kan je er eerlijk bij vertellen dat het om siezoensarbeid gaat en dat dat weer ten koste gaat van de vaste lasten die betaald moeten worden, dat mensen met gemak 3 maanden zonder inkomen zitten, als jij ze weer de straat op schopt. en dus in de dikke problemen komen gek he dat ze dan wel uit kijken.
Mitchell, ik vraag je iets....
quote:ronniemitchel schreef op 11 december 2011 @ 17:58:

[...]





Sja het is toch te gek voor woorden dat de nederlandse werknemer die werkloos thuis zit niet in de tuinbouw wil werken he, misschien kan je er eerlijk bij vertellen dat het om siezoensarbeid gaat en dat dat weer ten koste gaat van de vaste lasten die betaald moeten worden, dat mensen met gemak 3 maanden zonder inkomen zitten, als jij ze weer de straat op schopt. en dus in de dikke problemen komen gek he dat ze dan wel uit kijken.



Tja, je zou ook kunnen denken dat die NL-ers blij zouden kunnen zijn met het seizoenswerk, dat betekent iig een poosje uit de bijstand!

Nee, dan kan je beter steun blijven trekken!



En ik ga me zeker niet verdedigen voor het feit dat ik piekperiodes heb tijdens het jaar, dan loop ik zelf ook van 06.00 tot 22.00 in de kas met m'n handen in de grond.



Maar dat is mss ook wel het essentiele verschil tussen een werkgever en een werknemer.
quote:kettle schreef op 11 december 2011 @ 18:09:

[...]





Tja, je zou ook kunnen denken dat die NL-ers blij zouden kunnen zijn met het seizoenswerk, dat betekent iig een poosje uit de bijstand!

Nee, dan kan je beter steun blijven trekken!



En ik ga me zeker niet verdedigen voor het feit dat ik piekperiodes heb tijdens het jaar, dan loop ik zelf ook van 06.00 tot 22.00 in de kas met m'n handen in de grond.



Maar dat is mss ook wel het essentiele verschil tussen een werkgever en een werknemer.Ik mag hopen dat je dit niet van je personeel verwacht?
Ik ben werknemer en ik heb een goed salaris en ik werk er hard voor. Ik werk over als het nodig is geen punt. Mijn werkgever werkt harder dan ik en werkt veel meer uren, maar die verdienen ook behoorlijk wat meer per jaar dan ik hoor.
quote:Tuorrebout schreef op 11 december 2011 @ 19:25:

[...]





Ik mag hopen dat je dit niet van je personeel verwacht?



Nee hoor, dat doe ik alleen mezelf aan

Nog even en ik moet me zeker aan in de hoek gaan schamen voor mijn ondernemersschap en werkethiek.



Jouw opmerking maakt de mentaliteitsverschillen nogmaals eens pijnlijk duidelijk.
Alle reacties Link kopieren
Wat een neerbuigende berichten over Polen, ze 'hokken samen en pikken banen in'.

Die mensen komen gewoon voor ons minimumloon ons werk doen, omdat geen nederlander het wil doen.



Daar heb ik vele malen meer respect voor dan iemand als Elninjoo die zegt 'ik ga liever thuis zitten dan werken voor een lager salaris en als ik sollicitatieplicht heb maak ik gewoon een spelfout in mn brief zodat ze me niet aannemen'.

Met zo'n instelling zou ik het liefste meteen je hele uitkering stopzetten.
Alle reacties Link kopieren
Zo groot is Nederland toch overigens niet, dat je naar werk toe zou moeten verhuizen?



Kijk dan naar mensen uit oost-Europa, die laten inderdaad voor lange tijd alles achter om te werken. Om verder te komen, geld te verdienen, zichzelf uit het slop te trekken. Daar heb ik zó veel respect voor.



Ik snap echt niet dat mensen in Nederland een bepaalde baan niet zouden nemen omdat het weinig betaalt, of omdat het maar tijdelijk is of omdat de reistijd lang is. Lijkt me dat we een heel stuk minder kieskeurig moeten worden, met de crisis en alles. We moeten ook meer naar de lange termijn kijken en minder naar de korte termijn. Op de lange termijn, daar ben ik van overtuigd, is werken gewoon beter dan niet-werken. Zélfs als je er eerst op de korte termijn op achteruit gaat omdat je een lager salaris krijgt.





Wat ik écht erg vind: de instelling dat je dan liever werkeloos blijft en er dan zwart bij klust. Dus wel je hand ophouden maar niet bij willen dragen. Ongelovelijk.
quote:pinks schreef op 11 december 2011 @ 19:33:

Wat een neerbuigende berichten over Polen, ze 'hokken samen en pikken banen in'.

Die mensen komen gewoon voor ons minimumloon ons werk doen, omdat geen nederlander het wil doen.



Daar heb ik vele malen meer respect voor dan iemand als Elninjoo die zegt 'ik ga liever thuis zitten dan werken voor een lager salaris en als ik sollicitatieplicht heb maak ik gewoon een spelfout in mn brief zodat ze me niet aannemen'.

Met zo'n instelling zou ik het liefste meteen je hele uitkering stopzetten.

Leren lezen! Ik heb juist gereageerd op 'n vacature van postbezorger omdat ik graag iets wil gaan doen ook al is het onderbetaald. Toen ik naar 't uwv mailde om te vragen wat dit voor mijn WW zou inhouden werd ik gelijk gebeld dat ik dat niet moest doen omdat ik me daarmee financieel in de vingers zou snijden. Kortom: de wil was er, maar werken loont blijkbaar niet zolang je nog in de WW zit en er nog geen baan op eigen niveau te vinden is.



Enneh: zo groot is Nederland niet? Nee, niet in oppervlakte, alleen zie in de spits maar 'ns 100 km verderop te komen. Dat lukt je niet binnen 2 uur.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven