Wilders protesteert tegen democratisch besluit

05-07-2017 13:08 157 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wilders is woedend omdat de democratisch gekozen gemeenteraad van Arnhem de PvdA'er Marcouch heeft voorgedragen als burgemeester. Opvallend is dat je Wilders niet hoort als een gemeenteraad een roomblanke kandidaat voordraagt, ongeacht het partijboekje dat deze kandidaat op zak heeft.

Nu weten we allemaal dat Wilders graag minder, minder, minder Marrokkanen ziet en dat hij vanwege deze discriminerende houding door de rechter is veroordeeld.

Verder schijnt Wilders zeer boos te zijn omdat Marcouch heeft gezegd dat PVV stemmers ongeschikt zijn als politieagent. Nu heeft Marcouch wel een punt, alhoewel stemmen geheim is en je dus niet weet wat een aspirant agent heeft gestemd. Wel is het zo dat iemand die actief een partij steunt waarvan het programma in strijd is met de rechtsstaat natuurlijk ongeschikt is voor een functie die handhaving van deze rechtsstaat behelst.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... antwoorden

Zelfs de niet bepaald linkse Ashfin Elian vindt dat Wilders te ver gaat:
http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/o ... ch-520384/

Terecht dat een dergelijke desperado niet toegelaten wordt tot de regeringsmacht door de overgrote meerderheid van de democratisch gekozen volksvertegenwoordiging.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Uiteindelijk leidt ook de islam van Marcouch nergens toe

Grosso modo zijn er vier varianten die met elkaar wedijveren. Te beginnen met die in Indonesië en Maleisië waar de meerderheid moslim is en waarnaast er grote minderhedengroepen zijn die met elkaar in min of meer vreedzame co-existentie leven. Deze islam is relatief gematigd, en lijkt resistent tegen de dogma’s van het fundamentalisme. Onder gelovigen in Indonesië is Osama Bin Laden een held, maar dit betekent niet de terreurdaden van zijn groep onderschreven worden. Dan is er de islam zoals gepropageerd door Iran. De sjiieten zijn in opkomst. De Arabische soennieten wantrouwen de machtsaanspraken van de Perzen, ook nu ze zich bemoeien met Libanon en Irak. Dan is er de islam zoals die vanuit Saoedi-Arabië de wereld in wordt geslingerd door middel van televisie, predikers en geschriften. Het wahabisme. Deze vorm heeft opgang gemaakt in onder andere Europa, maar ook hier lijkt een correctie opgetreden te zijn: het leven van een strikt wahabisch leven is onmogelijk in het vrije Westen. Het is hier hom of kuit.

De islam van de Moslimbroederschap lijkt beter om te kunnen gaan met de eisen van integratie. Tarik Ramadan, de islamfilosoof die streeft naar integratie van moslims in Europa, liet zich inspireren door deze beweging die in de jaren vijftig in Caïro werd gesticht en die sindsdien wordt vervolgd.

Loyaliteit
Ze streven naar een islamitische samenleving waar moslims in kunnen gedijen en onderwijzen op geraffineerde manier de moslims in den vreemde hoe ze als moslims zo veel mogelijk moslim kunnen blijven en toch ook staatsburger van het desbetreffende land. Het wahabisme verwerpt de moderniteit, dus ook alle loyaliteiten aan het land waarin men resideert. De Moslimbroederschap daarentegen wil de islam moderniseren. En daar komt ook de drijfveer van Marcouch vandaan. Volgens hem moet de moslim mee met zijn tijd en het recept om dat gedaan te krijgen is meer islam. Volgens Marcouch kun je beter seculariseren wanneer je beter gaat geloven.

Broodje
In de afgelopen dertig jaar is Egypte mede door het werk van de Moslimbroederschap sterk geïslamiseerd. De moslimbroederschap onderwijst de mensen hoe ze islam en moderniteit kunnen verenigen. Zo zeggen mensen nu bij alles insjallah, zelfs wanneer je ze naar hun naam vraagt of een broodje bestelt. Meer islam op scholen om mensen te beschermen tegen radicaliteit ligt in het verlengde van de ambities van de moslimbroederschap. Maar tot nu toe zijn alle pogingen in de islamitische wereld om met meer islam de eigen maatschappij te moderniseren jammerlijk mislukt. Kijk naar Egypte, waar dit opgelegde islamitische juk ze geen steek verder heeft geholpen. Het prachtige land ligt op zijn gat. Iran, idem dito. De Europese islam moet er uiteindelijk een zijn die kerk en staat gescheiden houdt.

Geloof en wetenschap scheidt en godsdienstvrijheid waarborgt. Zonder deze beginselen is ook de Europese islam gedoemd in zijn eigen zwaard te lopen.


- Abdelkader Benali

Vond ik wel een aardig stukje in deze.
Uit 2008 al en niet overal up to date meer.
Alle reacties Link kopieren
Hetvrijewoord schreef:
07-07-2017 12:02
.
Ja laatste strohalm. Als jij zegt dat anderen het ook doen en het 'dus' ok is dat een ander hetzelfde doet is dat in mijn ogen geen valide argument vóór.

Ik ben benieuwd waar een christelijke/joodse politicus heeft opgeroepen tot het dragen van keppels of kruizen voor agenten, het uitsluiten van bepaalde groepen voor het beroep agent, specifiek religieus onderwijs op openbare scholen willen.

Maar ik laat me graag informeren. Mocht dat zo zijn ben ik daar net zo goed op tegen.
Dat gebeurt natuurlijk wel. Op mijn openbare school werd bv godsdienstles gegeven, alleen over het christelijk geloof. Dat is alweer een tijdje terug ;-) , maar dingen als verzet tegen/ een verbod op zondagsopening en abortus en euthanasie/levensbeeindiging is natuurlijk ook religieus geinspireerd. En christelijke scholen en instellingen worden gefinancieerd door de overheid,
Het argument van de christenen/joden is dan dat hun cultuur nu eenmaal de basis is geweest voor de Nederlandse.

Het gebeurt overigens ook in positievere zin, dat er een beroep wordt gedaan op barmhartigheid en naastenliefde en 'goed rentmeesterschap' (erg populair bij CDA'ers). Het CDA bv stelt mensen vaak bóven dieren en ook dat heeft een religieuze achtergrond.
.
Alle reacties Link kopieren
Hetvrijewoord schreef:
07-07-2017 11:17
De gemeenteraad van Arnhem draagt gewezen PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch voor als nieuwe burgemeester. PVV-leider Geert Wilders is daar boos over en organiseerde onder het motto ‘Wij raken ons land kwijt’ een klein protest in de Gelderse hoofdstad.

Nu is het natuurlijk mooi als een werkloos geworden Kamerlid snel nieuw betaald werk vindt. Misschien is het ook best aardig als allochtone Nederlanders aan burgemeestersbenoemingen kunnen zien dat je in een land als Nederland veel kunt worden, als je maar de handen uit de mouwen steekt.

Toch heb ook ik mijn bedenkingen bij de aanstaande benoeming van Ahmed Marcouch. En wel, omdat de politieke agenda van Ahmed Marcouch hem ongeschikt maakt voor een rol van burgemeester. Marcouch is een ijveraar voor de islamisering van Nederland en deinst er ook niet voor terug om daarbij schouderophalend aan Grondwetsbepalingen voorbij te lopen.

Om dat te illustreren moeten we even terug in de tijd.

Ook ruimte voor de orthodoxe islam in Amsterdam
Ik sprak Ahmed Marcouch voor het eerst in januari 2005. Wij zaten in een panel, op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam bij een manifestatie ‘Ben je bang voor mij’, die vrijwel alleen Marokkaanse jongeren had getrokken – maar dan wel meteen een heel Paradiso vol.

Marcouch was een gemeenteambtenaar en voormalige voormalig politieagent, die op dat moment tevens ‘woordvoerder’ was van de UMMAO, een federatie van Marokkaanse moskeeën in Amsterdam. Hij had zich kort tevoren ook als lid van de PvdA aangemeld, naar eigen zeggen ten tijde van de moord op Theo van Gogh.

Marcouch maakte een aimabele indruk, in Paradiso. Dat is sowieso een van zijn sterke punten, de aimabele indruk die hij weet te maken. Hij deed ook alleszins redelijke uitspraken, maar had wel steeds één belangrijke stok achter de deur: er diende in Amsterdam ruimte te zijn voor de islam, zeker ook voor de orthodoxe islam zoals hij voortdurend met nadruk stelde.

Altijd open geweest over zijn religieuze agenda
Marcouch’ pleidooi voor ‘ruimte voor de islam’ deed hij begin 2005 als moskeevoorman. Maar als PvdA-coryfee en voorzitter van het stadsdeel Slotervaart vanaf mei 2006 handelde hij er ook naar. Marcouch bevorderde niet alleen de bouw van twee moskeeën, hij was voortdurend bezig met het binnenhalen van de islam in het publieke domein. Marcouch is eigenlijk altijd vrij open geweest over zijn religieuze agenda. Dat hij tersluiks opereerde kan hem nauwelijks worden verweten. Des te opmerkelijker was de politieke steun die hij voortdurend kreeg.

In 2008 was Marcouch enthousiast over de voornemens die binnen de leiding van de Amsterdamse PvdA de ronde deden om het aantal stadsdelen te verminderen. De stadsdeelvoorzitter van Slotervaart pleitte voor een ‘superstadsdeel’ Nieuw-West. ‘Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan,’ aldus Marcouch. ‘De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.’ De stadsdeelvoorzitter van Slotervaart zag graag een overwegend mono-cultureel stadsdeel ontstaan, niet zozeer bestaande uit individuele burgers, als wel uit een gemeenschap, gevormd rond een godsdienst, zijn eigen godsdienst.

Voor zijn critici binnen de PvdA in Slotervaart, want die waren er ook, deed Marcouch’ religieuze utopie de deur dicht. De PvdA-fractie in de stadsdeelraad viel uiteen. Uiteindelijk zou er inderdaad een stadsdeel Nieuw West worden gevormd, maar Marcouch werd eind 2009 bij de PvdA-lijsttrekkersverkiezing voor het nieuwgevormde stadsdeel ondanks steun van de PvdA-leiding (lokaal partijleider Lodewijk Asscher, partijvoorzitter Lilianne Ploumen) slechts tweede.

‘Marcouch zag in de islam de oplossing voor vrijwel alle problemen met moslims’
Marcouch koos er voor om naar de Tweede Kamer te gaan, in de PvdA-fractie die zou worden geleid door zijn medestander, Job Cohen. De Amsterdamse burgemeester had Marcouch als stadsdeelvoorzitter nooit laten vallen. Niet toen Marcouch pleitte voor het opheffen van het hoofddoekenverbod bij de politie. Niet toen Marcouch poogde koranonderwijs op de openbare scholen in Slotervaart door te drukken en verlangde dat omwille van de islamitische leerlingen in het openbaar onderwijs niet alleen de evolutietheorie uit de doeken werd gedaan, maar evenzeer het scheppingsverhaal.

Cohen liet Marcouch evenmin vallen, toen die pleitte voor islamitische feestdagen op openbare scholen, niet toen Marcouch boerkadraagsters op openbare scholen de ruimte wilde geven, niet toen Marcouch handenweigeraars onder zogeheten ‘straatcoaches’ in Slotervaart verdedigde onder het motto dat je orthodoxe moslims diende ‘in te sluiten’.

Cohen liet Marcouch al evenmin vallen, toen die een ambtenaar aanstelde die met ‘radicaliserende jongeren’ moest praten over hun geloof en ook niet toen Marcouch ambtenaren, leerkrachten en welzijnswerkers liet bijscholen in het steunen van jongeren en hun ouders bij hun ‘religieuze vorming’.

Marcouch’ inspiratie kwam van de Moslimbroederschap
Steeds voerde Marcouch op dat er een schone taak was voor de gemeente om de islam in te zetten tegen misdadig gedrag en om de oorzaken van islamitische radicalisering weg te nemen, door zelf de islam – en dus ook orthodoxe versies daarvan – aan de hand te nemen.

Nogmaals: Marcouch kan moeilijk worden verweten dat hij heimelijk was over waar hij zijn inspiratie vandaan haalde, want die haalde hij naar eigen zeggen bij zulke lieden als wijlen Said Qutb (de oprichter van de fundamentalistische Moslimbroederschap) en Yusuf al-Qaradawi, de huidige internationale leider van de Moslimbroederschap.Marcouch had al-Qaradawi, een notoir antisemiet, in 2005 nog met een subsidie van 150.000 euro van de gemeente Amsterdam naar de hoofdstad willen halen.

‘Een boegbeeld in de islamitische samenleving,’ vond Marcouch van de religieuze leider uit Qatar. Al-Qaradawi, zo stelde Marouch instemmend, wendde ‘zijn autoriteit aan om in Europa de westerse islam van de grond te tillen.’ En de Moslimbroederschap, dat was naar zijn idee ‘een in ideologisch opzicht politieke, evenwichtige stroming van de islamitische wereld.’

‘Geestelijk leider van de moslims’
Het lijdt geen twijfel dat Marcouch zich als stadsdeelvoorzitter een bekwame discipel van al-Qaradawi betoonde. Hij liet weinig onbenut om in Amsterdam-West de islam vaste voet te geven binnen het stadsdeel. Of dat werkelijk een westerse islam – wat dat ook moge betekenen – zou zijn, is twijfelachtig.

Marcouch verkreeg met steun voor de homo-emancipatie en andere gestes die goed vielen binnen progressief Amsterdam brede politieke steun, maar er is weinig waaruit blijkt dat hij niet ook bezig was van overheidswege systematisch steun te geven aan de vestiging van de soennitische islam in Amsterdam-West, waarbij zeer orthodoxe versies bepaald niet werden geschuwd.

Marcouch ging als stadsdeelbestuurder trouwens ook publiekelijk in debat over de juiste interpretatie van de islam en begaf zich aldus, zoals Het Parool schreef, ‘op het aalgladde pad van de theologie’. Marcouch was toen, in het voorjaar van 2008, nog maar twee jaar stadsdeelvoorzitter, maar hij had zijn stempel al gezet. ‘Marcouch ontpopt zich als geestelijk leider van de moslims,’ aldus Parool-verslaggever Addie Schulte. ‘Van scheiding tussen kerk en stadsdeelkantoor is nog amper sprake.’ Marcouch ging dus ver, heel ver. En altijd was daar weer die affiliatie met de Moslimbroederschap.

Een budget voor islamitische boeken
Na Marcouch’ mislukte gooi naar het leiderschap van het nieuwe, grote stadsdeel Nieuw-West dat hij een islamitisch stempel had willen geven bevestigde hij dat hij eerder – als stadsdeelvoorzitter van Slotervaart – allerlei ‘creatieve’ manieren had gevonden om religieuze instellingen met stadsdeelgeld te financieren. Of om openbare instellingen aan islamitische taken te zetten. Toen zijn pleidooi om het wijkfiliaal van de Openbare Bibliotheek van aparte deuren voor mannen en vrouwen bakzeil haalde, wist hij ter compensatie nog een budget voor islamitische boeken binnen te halen.

Tijdens zijn Kamerlidmaatschap viel de affiliatie van Ahmed Marcouch met de politieke islam minder op. Wel vond hij dat problemen met moslims (misdaad, terreur) vrijwel altijd (mede) opgelost dienden te worden met de islam. De juiste islam van Marcouch zou het antwoord zijn op de foute interpretaties van de foute islam die tot problemen leidden.

De foute islam was in de ogen van Marcouch nooit de Moslimbroederschap, wel tekende hij een Kamermotie voor het verbieden van het salafisme, het belangrijkste rivaliserende genootschap van de Moslimbroederschap binnen de soennitische islam.

Tussen de bedrijven door bleef Marcouch ook ijveren voor zulke zaken als een gebedsruimte voor moslims in de Hogeschool van Amsterdam. Dat daar bezwaren tegen waren, noemde Kamerlid Marcouch honend ‘seculier vermijdingsgedrag’.

En daarom moet ik helaas van mening zijn dat Ahmed Marcouch geen burgemeester moet worden. Niet van Arnhem – van geen enkele gemeente. Niet omdat hij onaardig is, want dat is hij niet. Niet omdat hij geen capaciteiten heeft, want die heeft hij wel. Maar voor de rol van burgemeester, een ‘bindende’ burgemeester nog wel, van een Nederlandse gemeente is Ahmed Marcouch ongeschikt.


- Syp Wynia
Wolf in schaapskleren zoals ik al eerder schreef.
impala schreef:
07-07-2017 12:09
Dat gebeurt natuurlijk wel. Op mijn openbare school werd bv godsdienstles gegeven, alleen over het christelijk geloof. Dat is alweer een tijdje terug ;-) , maar dingen als verzet tegen/ een verbod op zondagsopening en abortus en euthanasie/levensbeeindiging is natuurlijk ook religieus geinspireerd. En christelijke scholen en instellingen worden gefinancieerd door de overheid,
Het argument van de christenen/joden is dan dat hun cultuur nu eenmaal de basis is geweest voor de Nederlandse.

Het gebeurt overigens ook in positievere zin, dat er een beroep wordt gedaan op barmhartigheid en naastenliefde en 'goed rentmeesterschap' (erg populair bij CDA'ers). Het CDA bv stelt mensen vaak bóven dieren en ook dat heeft een religieuze achtergrond.
.
De punten die ik noem die Marcouch wil(de) heb ik niet gezien bij andere politici en als dat wel zo is is dat nog steeds geen argument. Ik wil niet terug in de tijd en het ene juk voor het andere inruilen.

Onderwijs over verschillende religies is verplicht op openbare scholen, dat is iets anders dan religieus onderwijs. Diezelfde verplichting is er dan weer niet voor christelijk of andere op religie gestoeld onderwijs. Dat onderwijs zou inderdaad niet gesubsidieerd moeten worden (onder het mom overigens van godsdienstvrijheid)
Hetvrijewoord schreef:
07-07-2017 12:02
.
Ja laatste strohalm. Als jij zegt dat anderen het ook doen en het 'dus' ok is dat een ander hetzelfde doet is dat in mijn ogen geen valide argument vóór.


Ik ben benieuwd waar een christelijke/joodse politicus heeft opgeroepen tot het dragen van keppels of kruizen voor agenten, het uitsluiten van bepaalde groepen voor het beroep agent, specifiek religieus onderwijs op openbare scholen willen.

Maar ik laat me graag informeren. Mocht dat zo zijn ben ik daar net zo goed op tegen.
Op die manier.
Nee, ik vind het juist niet oké dat anderen het doen. Ik ben atheïst en vind het al heel lastig om te begrijpen dat mensen gelovig zijn, laat staan dat ze hun handelen daardoor laten beïnvloeden. Maar de realiteit is dat veel mensen daar anders over denken. Als christelijke burgemeesters vanuit hun levensovertuiging mogen handelen dan islamitische burgemeesters ook. Gelijke monniken gelijke kappen dan maar.

Er zijn volgens mij geen christelijke politici die oproepen tot het dragen van een kruisje of de andere voorbeelden die je noemt. Wel is er in dit land een enorme hoeveelheid aan christelijke organisaties en instellingen, die gesubsidieerd door de belastingbetaler taken uitvoeren op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, jeugdzorg, emancipatie, ggz, welzijn en noem maar op. Vaak in gebieden met een overwegend christelijke bevolking. Ik zie dan weinig verschil met de activiteiten die Marcouch destijds ondersteunde in zijn overwegend islamitische stadsdeel.
Als je bovenstaand stukje leest, dan snap ik niet dat die gast is voorgedragen voor het burgemeesterschap. Engerd.
Mejuffrouwmuis schreef:
07-07-2017 12:45
Als je bovenstaand stukje leest, dan snap ik niet dat die gast is voorgedragen voor het burgemeesterschap. Engerd.
Je bent je ervan bewust dat Marcouch in de Tweede Kamer jarenlang druk bezig is geweest tegen het salafisme en de extremistische islam?
impala schreef:
07-07-2017 12:04
Als jij wil dat er gelezen wordt wat je bedoelt, moet je je woorden beter kiezen.
Of mensen moeten zaken minder op zichzelf betrekken.
Alle reacties Link kopieren
vrouwjagersma schreef:
07-07-2017 13:08
Of mensen moeten zaken minder op zichzelf betrekken.
Als iets gezegd wordt in reactie op mij en ik gequote word, dan betrek ik dat op mijn post ja. Logisch toch?
Tenzij er nadrukkelijk gezegd wordt dat de opmerking niet voor mij bedoeld werd. Maar 'niet expliciet' betekent niet niet.
.
Alle reacties Link kopieren
PowerCube schreef:
07-07-2017 12:48
Je bent je ervan bewust dat Marcouch in de Tweede Kamer jarenlang druk bezig is geweest tegen het salafisme en de extremistische islam?
Dat bedoel ik met zoals de wind waait. Hij spreekt met twee monden, het is maar net waar en met wie hij spreekt en wie hij als laatste gesproken heeft. Hij is er zelf gewoon nog niet helemaal uit, denk ik, waar de grens ligt tussen godsdienstvrijheid en extremisme en waar de grens tussen kerk en staat dient te liggen. En daarom zeg ik ook dat hij zijn kritisch denken niet moet oefenen als burgemeester,
impala wijzigde dit bericht op 07-07-2017 13:23
31.14% gewijzigd
.
impala schreef:
07-07-2017 13:17
Als iets gezegd wordt in reactie op mij en ik gequote word, dan betrek ik dat op mijn post ja. Logisch toch?
Tenzij er nadrukkelijk gezegd wordt dat de opmerking niet voor mij bedoeld werd. Maar 'niet expliciet' betekent niet niet.
Ik denk echt, oprecht, dat Powercube met haar "niet expliciet" gewoon niet bedoelde. En ik denk dat het soms makkelijker is om, als iemand zegt als je het navraagt, dat het niet tegen je bedoeld was, dat dan ook gewoon te accepteren. Het is anders zo moeizaam, allemaal.
impala schreef:
07-07-2017 13:17
Als iets gezegd wordt in reactie op mij, en op een quote van mij, dan betrek ik dat op mijn post ja. Logisch toch?
Tenzij er nadrukkelijk gezegd wordt dat de opmerking niet voor mij bedoeld werd. Maar 'niet expliciet' betekent niet niet.
Begrijpend lezen is echt een kunst, blijkt maar weer.

Het eerste deel van mijn bericht was in reactie op jou, vandaar dat ik jou quootte. Ik wilde ook nog iets anders kwijt. Ik zal dat voortaan niet meer onder jouw quotes doen, want zelfs een algemene opmerking waar bij staat dat die niet per se voor jou bedoeld is vat jij op als wel voor jou bedoeld.
Sterker nog, je vatte het op als een aanval.

Misschien kunnen we het nu weer over de benoeming van Marcouch hebben.
impala schreef:
07-07-2017 13:18
Dat bedoel ik met zoals de wind waait. Hij spreekt met twee monden, het is maar net waar en met wie hij spreekt en wie hij als laatste gesproken heeft. Hij is er zelf gewoon nog niet helemaal uit, denk ik, waar de grens ligt tussen godsdienstvrijheid en extremisme en waar de grens tussen kerk en staat dient te liggen. En daarom zeg ik ook dat hij zijn kritisch denken niet moet oefenen als burgemeester,
Maar moeten overtuigingen dan een leven lang in steen gebeiteld zijn?
Marcouch kwam op 10-jarige leeftijd als analfabeet naar Nederland, had alleen op een koranschool gezeten. Ik vind het niet meer dan normaal dat zijn denkwijze is veranderd. Alleen maar gezond lijkt me.

Verder heeft de man een lange carrière in de politie, het onderwijs, het lokaal bestuur en de landspolitiek achter de rug. Ik denk dat hij beter is gekwalificeerd dan veel mensen lijken te denken.
Alle reacties Link kopieren
PowerCube schreef:
07-07-2017 13:30
Maar moeten overtuigingen dan een leven lang in steen gebeiteld zijn?
Marcouch kwam op 10-jarige leeftijd als analfabeet naar Nederland, had alleen op een koranschool gezeten. Ik vind het niet meer dan normaal dat zijn denkwijze is veranderd. Alleen maar gezond lijkt me.

Verder heeft de man een lange carrière in de politie, het onderwijs, het lokaal bestuur en de landspolitiek achter de rug. Ik denk dat hij beter is gekwalificeerd dan veel mensen lijken te denken.
Ik geloof niet dat hij al echt overtuigd van mening is veranderd. Ik denk dat hij nog steeds zoekende is.
Zijn sympathiserende uitspraken over de moslimbroederschap zijn nog geen tien jaar oud he. Toen had hij zijn studie al lang en breed achter de rug.

Ik noemde Aboutaleb al als iemand die wél duidelijk en overtuigd en heel consequent een onderscheid maakt tussen kerk en staat. Tussen bestuur en prive. In woord en in daad.
.
impala schreef:
07-07-2017 13:33
Ik geloof niet dat hij al echt overtuigd van mening is veranderd. Ik denk dat hij nog steeds zoekende is.
Zijn sympathiserende uitspraken over de moslimbroederschap zijn nog geen tien jaar oud he. Toen had hij zijn studie al lang en breed achter de rug.

Ik noemde Aboutaleb al als iemand die wél duidelijk en overtuigd en heel consequent een onderscheid maakt tussen kerk en staat. Tussen bestuur en prive. In woord en in daad.
Ik zie het echt veel positiever in. Ik denk dat Marcouch zich in Arnhem kan ontwikkelen als een verbindende burgemeester. Daar moet hij dan wel wat ruimte voor krijgen. Marcouch heeft zichzelf geëmancipeerd, ik vind dat juist een pre.

Dat Wilders vervolgens voor politiek gewin helemaal naar Arnhem afreist kan ik dan weer helemaal niet begrijpen. Zo aanmatigend voor iemand die zelf geen enkele bijdrage levert aan de toekomst van ons land, maar alleen maar aan de zijlijn staat te klagen.
Alle reacties Link kopieren
Een ding is wel een feit: Arnhem krijgt waar het om gevraagd heeft. En we zullen het zien, hoe blij ze daarmee gaan zijn. Marcouch zal - net als Wilders- met argusogen gevolgd gaan worden.
.
Marcouch mag zo gekrenkt zijn als hij wil, maar hij gaat volgens mij fout wanneer hij de groep die zijn religie bekritiseert c.q. verwerpt, wegzet als crimineel en deswege ongeschikt te verklaren voor de functie van ordehandhavers. In de kroeg is het een gevatte grap, want het is inderdaad je reinste ironie wanneer oproerkraaiers de politiepet opzetten, wanneer zij niet door slechts een deel van de bevolking als oproerkraaiers werden weggezet. Een ander deel ziet de PVV als volksheld en zou een volksheld de politiepet niet beter passen dan een goed geïntegreerde Marokkaan de ambtsketen van de burgemeester?
anoniem_331975 wijzigde dit bericht op 07-07-2017 14:36
0.57% gewijzigd
Laten we in ieder geval hopen dat hij op zijn daden beoordeeld wordt.

De PVV was destijds overigens ook tegen de benoeming van Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. Ze willen gewoon geen Marokkanen in het openbaar bestuur en vechten dat op de man uit. Echt heel onsmakelijk.
Ik vind zijn positie over PVV-stemmers bij de politie inderdaad veel te kort door de bocht.
*Marokkaanse Nederlander of zo men tegenwoordig wil: Nederlander met een niet-westerse migratieachtergrond. Zo lijkt er te staan dat het een Nederlander betreft die op niet-westerse wijze migreerde. Maar goed, Marcouch dus.
Alle reacties Link kopieren
PowerCube schreef:
07-07-2017 14:19
Laten we in ieder geval hopen dat hij op zijn daden beoordeeld wordt.

De PVV was destijds overigens ook tegen de benoeming van Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. Ze willen gewoon geen Marokkanen in het openbaar bestuur en vechten dat op de man uit. Echt heel onsmakelijk.
Ze willen principieel geen mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit in het openbaar bestuur. Wilders heeft zich ook verzet tegen een Zweedse. En ik ben het daar principieel mee eens. Dat Aboutaleb het goed doet, doet daar niks aan af.
.
PowerCube schreef:
07-07-2017 14:12
Ik denk dat Marcouch zich in Arnhem kan ontwikkelen als een verbindende burgemeester.
Ik vraag het me af. Marokkanen houden niet zo van geïntegreerde Marokkanen die met autochtonen "meedoen".
Op Marokkaanse fora wordt bv Aboutaleb steevast "de huisneger" genoemd en over de aanstelling van Marcouche lees ik: "Homo's liefhebber Ahmed Marcouh nieuwe burgemeester van Arnhem".
Hoe kan iemand die de tweespalt onderschrijft en stimuleert dezelfde persoon zijn die voor bruggenbouwer wordt gehouden, omdat in een of ander interview te lezen is dat hij zichzelf toevallig wel aangesproken voelt door die titel? Komt mij als een wensgedachte voor en niet als een ergens op berustende voorspelling, laat staan een kansberekening.
Jejoue schreef:
07-07-2017 14:40
Ik vraag het me af. Marokkanen houden niet zo van geïntegreerde Marokkanen die met autochtonen "meedoen".
Op Marokkaanse fora wordt bv Aboutaleb steevast "de huisneger" genoemd en over de aanstelling van Marcouche lees ik: "Homo's liefhebber Ahmed Marcouh nieuwe burgemeester van Arnhem".
Mijn gevoel zegt (maar dat kan ik niet staven) dat op dat soort fora toch vooral de wat militantere mensen aan bod komen. Wat je op GS en zo leest is gelukkig ook niet representatief voor de doorsnee Nederlander. Althans niet in mijn omgeving.
impala schreef:
07-07-2017 14:33
Ze willen principieel geen mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit in het openbaar bestuur. Wilders heeft zich ook verzet tegen een Zweedse. En ik ben het daar principieel mee eens. Dat Aboutaleb het goed doet, doet daar niks aan af.
Volgens mij (maar ook dat kan ik niet staven) is de PVV tegen moslims met een dubbele nationaliteit en zijn ze voor de bühne ook tegen mensen met andere dubbele nationaliteiten.

Maar ook al zou het wel een oprecht principieel standpunt zijn: dan nog speel je dat niet op de man. De SGP vindt (nog steeds) dat een vrouw het regeerambt niet toekomt. Maar de SGP zal nooit indivuele vrouwelijke ministers daarop afrekenen. Zo zou de PVV zich ook moeten opstellen: niet op de persoon spelen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven