Geld & Recht alle pijlers

Huis kopen en nog een woning samen met ex.

17-08-2020 16:44 57 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik weet niet of ik mijn vraag bij het goede onderwerp heb gezet.

Ik ben onlangs gescheiden. Mijn ex-partner en ik hebben in goed overleg afgesproken dat hij in ons gezamenlijke koopwoning mag blijven en dat deze ook op beide namen blijft staan.
Dit puur om het feit dat er geen overwaarde in de woning zit en hij een sociale dienst uitkering heeft en geen hypotheek op zijn naam kan krijgen.

Nu wil ik samen met mijn nieuwe partner een huis kopen? Kan dit als ik het andere huis op beiden namen blijft staan?

Groetjes Mir
Genoeg vrouwen die dat ook doen. Ik vind het eigenlijk wel verfrissend dat het in dit gezin de man is die vind dat zijn kind niet door een ander moet worden opgevoed en dat daaruit de consequentie vloeit dat er een ouder thuis moet zijn en dat hij dat dan is en niet zijn vrouw die haar baan opgeeft.

Maar net als bij thuisblijfmoeders zal de consequentie van scheiden zijn dat hij eindigt in een sociaal huurflatje omdat hij geen koophuis kan hebben meteen uitkering. TO zal ook alimentatie moeten betalen aan hem als ze getrouwd waren.
Tess1981 schreef:
18-08-2020 18:05
Er zal vast een goede reden zijn dat jullie voor zo'n constructie kozen maar je kind achterlaten...?
.
Als vader altijd al de meeste zorg op zich nam is het toch logisch dat dat na de scheiding wordt voortgezet? Bovendien zal moeder ook wel wat zorg hebben, maar wat minder.. Legio gescheiden stellen die geen 50/50 zorgverdeling hebben, vinden we allemaal best normaal.
Alle reacties Link kopieren
viva-amber schreef:
18-08-2020 19:29
Hij is man en zorg voor een kind, dan kun je niet werken.
Maar dat kind zit nu toch al op school. Prima te doen om op zn minst tijdens schooltijd werk te vinden
puntillita schreef:
18-08-2020 21:49
.
Als vader altijd al de meeste zorg op zich nam is het toch logisch dat dat na de scheiding wordt voortgezet? Bovendien zal moeder ook wel wat zorg hebben, maar wat minder.. Legio gescheiden stellen die geen 50/50 zorgverdeling hebben, vinden we allemaal best normaal.
Dat vraag ik me af aangezien TO aangeeft dat de jongste bij vader woont. Nogmaals er zal vast een goede reden voor zijn maar ik kan me als moeder echt niet inbeelden dat ik zou vertrekken en 1 van de kinderen zou achterlaten. Zeker niet als je 2 andere kinderen wel mee neemt. Goede afspraken of niet. Kind zal het wel anders voelen.
Alle reacties Link kopieren
Als je partner niet werkt kan hij geen starterslening krijgen, naast dat hij dus al op leeftijd is en versneld moet aflossen. En het lukt hem waarschijnlijk al helemaal niet om jou nu uit te kopen met de huidige huizenprijzen als hij al een hypotheek op alleen zijn naam kan krijgen.
Als er geen overwaarde is, hoeft ie TO niet uit te kopen.
Dan hoeft ie alleen de hypotheek op zijn naam te krijgen. Maar ja zonder baan gaat dat ook niet lukken. Dus kan man er alleen blijven wonen zolang TO bereid is om zelf te blijven huren en hoofdelijk aansprakelijk te blijven. Of in ieder geval geen mede eigenaar en mede hypotheeknemer te zijn van het huis dat haar nieuwe partner koopt.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou een andere keuze hebben gemaakt. Een partner die niet werkt, is vragen om moeilijkheden.
Omdat jongste kind niet naar de naschoolse opvang hoefde, permitteert je ex partner zich om niet te werken.
Dan moet hij ook de consequenties dragen.
Vrijstellingen van gemeentelijke belasting ?
Laat hem gaan werken?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven