Waarom zo´n ophef over borstvoeding?

04-06-2007 22:50 367 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat deze vraag door menig vrouw wordt gesteld maar het boeit mij in grote mate.

Waarom als iemand een vraag stelt over bv, zorgt dit voor zo zo veel ophef?



Komt dit door:



a) de emotie die bij bv vrijkomt

b) de trots die moeders ervaren als ze bv geven ( het gevoel dat ze het ´beter`doen dan een fv moeder)

c) er hier veel vrouwen zijn die pro pro bv zijn en dus de stempel drukken

d) het een leuke discussie blijft

e) het zoveel ` roemoer`werkt en dus vermakelijk is

f) ??



Ik weet het niet misschien zijn het wel alle bovenstaande punten,

ik laat me eens verrassen




quote: tilalia2 reageerde



quote: tilalia2 reageerde



Poez, als je bv als norm stelt, dan is kv ook ongezonder. Voor zowel kind als moeder. Dan kan je dus stellen dat kv ongezond is. Dat is geen waarde-oordeel, dat is gewoon een feit.



Een kiwi bevat 4x zoveel vitamine C als een sinasappel. als je de kiwi als norm neemt is een sinaasappel dus ongezonder. Dus sinaasappels zijn ongezond, dat is een feit. ..
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren


en dan héb je borstvoeding gegeven, 6 maanden lang, volledig, zit je kind nóg onder de eczeem (net als z'n moeder) z'n oudere zus, zelfde behandeling bv's gewijs echter niet.



e.e.a. heeft ook met génen te maken
nou precies. zo is het hier ook (ok na 4 maanden bv). Sterker nog ga je over op kunstvoeding is die eczeem eindelijk verdwenen. Zal echt geen verband zijn maar toch wel apart.


Eba, ik hoef mezelf er niet van te overtuigen dat er géén gezondheidseffecten zijn. Ik weet wel dát er effecten zijn (ben niet voor niets ook heel kritisch op wat ik zelf binnen krijg), ik vind alleen de gezondheidseffecten zoals die hier in de discussies over borstvoeding vs. kunstvoeding geponeerd worden zwaar overtrokken. Er wordt gesuggereerd dat kunstvoeding gevaarlijk is, alsof je kind bepaalde ziektes bijkans kríjgt omdat het kunstvoeding krijgt / gaat krijgen / gekregen heeft. Met lijstjes ziektes die je even onder je neus gewreven worden alsof je dáár voor kiest als je je kind andere voeding geeft dan borstvoeding.



Q, nogmaals, dat is jouw manier van lezen, jouw manier van nterpreteren en die wordt kennelijk geleid door je niet te dragen Schuldgevoel.

Niemand kan het niet helpen dat jij niet kan lezen. En niemand kan het helpen dat kv risico's op bepaalde kwalen verhoogt. Dat jij die risico's te verwaarlozen vindt, omdat het in absolute cijfers volgens jou niks voorstelt, moet jij weten. Dat bestrijd ik ook niet.






Als ware het (en dat is de doortrekking van die redenatie waar jij zo boos over bent, Tila) dat je -zo hard als je je stellige gelijk wenst- wenst dat een kunstgevoederd kind ook die effecten kríjgt.



Om er nog maar wat info uit andere topics bij te halen: je meende het dus wel, die opmerking? Want in het Kasteel was het slechts een 'flauwe opmerking' waar ik over diende te relaxen.

Je spreekt jezelf nogal tegen. Je bent dus niet alleen maar onbeschoft, maar ook nog dom. Als je dan toch een stellige opmerking maakt, blijf dan in ieder geval consequent.






Terwijl die effecten er heus wel zíjn, maar niet in die mate dat kunstvoeding ongezond en gevaarlijk is en eigenlijk alleen op recept verkrijgbaar zou moeten zijn.

Moeilijk he, lezen: ik neem aan dat je ooit hebt geleerd dat er een verschilis tussen 'het is' en 'ik vind'?



Alle nuances die in wetenschappelijk onderzoek zo in acht genomen worden, zijn weg zodra hier discussies gevoerd worden over de juiste voeding voor een zuigeling.

Takes one to know one, klaarblijkelijk. Je bent zelf namelijk de nuance zelve, toch?





Alle kanttekeningen die door de onderzoekers zelf al geplaatst worden bij hun onderzoek, verdampen zodra er discussie gevoerd wordt op het Vivaforum.  Dan hebben we het namelijk niet meer over kansen, mogelijkheden, versimpelde modellen en vergelijkingen die niet perfect zijn, dan hebben we het over Harde Waarheden die geponeerd worden met een stelligheid en een ongenuanceerdheid als ware het dat ze de wet van de zwaartekracht betroffen.

Weer takes one to know one. Je bbeseft natyuurlijk wel dat dit net zo goed over jezelf kan gaan? of had je jezelf in gedachten toen je dit opschreef?



Kijk naar de uitspraak die ik óók op de site van het RIVM vond:

Ook al is zo'n weging niet geheel te kwantificeren, toch wegen in het algemeen de positieve effecten van borstvoeding zwaarder dan de nadelige effecten (Kramers & Van Leeuwen, 2004). Behalve milieucontaminanten kunnen ook virussen en medicijnen via de moedermelk bij het kind terechtkomen. In specifieke gevallen is een individuele afweging van de positieve en negatieve effecten noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer er bij de moeder sprake is van bepaalde infectieziekten (zoals HIV/AIDS), medicatie (zoals antidepressiva) of extreme blootstelling aan milieucontaminanten (Van Rossum et al., 2005).



In deze ene uitspraak staat al wat zo hevig ontkend werd in de andere discussie (doorgifte van virussen via de moedermelk), plus precies de nuance die ik mis: namelijk dat de positieve effecten van het één niet opwegen tegen de negatieve effecten van het ander. Waarbij hier jammer genoeg alleen gesproken wordt over directe effecten van stoffen in de moedermelk.



Niet over moeders die bijkans burnout raken van de moeizame borstvoedingsmartelgang, niet over moeders die bijkans burnout raken van alle andere taken die ook al in combinatie op hun bord komen te liggen, niet over alle psychische en sociale aspecten, noch over de gezondheidsaspecten van de moeder op wiens lichaam roofbouw gepleegd wordt. Wat allemaal plausibele redenen kunnen zijn om voor het minder goede, maar daarmee nog niet gevaarlijke alternatief te kiezen: kunstvoeding.



Naast alle melodramatiek zie ik ook nog 'roofbouw plegen op lichaam van de moeder'. Kan je dat staven met feiten? Want behalve een beetje meer eten dan normaal pleegt bv geen roofbouw op je lijf. Sterker nog, het heeft juist positieve effecten.




Daarnaast heeft een volwassen mens in onze maatschappij ook nog gewoon het recht om een eigen afweging te maken. Om een keuze te maken voor een alternatief dat weliswaar minder goed, maar niet direct voor alle kinderen die het krijgen levensbedreigend gevaarlijk is.

Een mens heeft in deze maatschappij gelukkig ook nog het recht op informatie. En aangezien de kustvoedingsfabrikanten niet gaan melden wat de riisico's zijn van hun producten, zullen anderen dat moeten doen.





Dát suggereren doet ten eerste de moeders die geen borstvoeding kunnen of mogen geven tekort (want immers: de samenstelling van het product verandert niet door de motivatie van de keuze, dus waarom zou dat voor hun kind dan niet gelden) en geeft bovendien de moeders die het geprobeerd hebben -maar er om wat voor reden dan ook niet in geslaagd zijn om het voort te zetten- een onnodig zwaar schuldgevoel.



En dat schuldgevoel dat snap ik dus nog steeds niet. Als iiets niet kan, niet gaat, niet lukt of anderszins niet mogeliik is, heb je geen schuldgevoel nodig. Het is totaal nutteloos. Jouw eerdere posting 'dat een moederhart nu eenmaal zo werkt' is onzin: jouw moederhart werkt misschien zo, het mijne niet.

En stel nou dat het wel normaal is, dat algemene collectieve schuldgevoel: waarom is iemand anders daar verantwoordelijk voor? Waarom zou je bij alles wat je zegt rekening moeten houden dat wim, zus en jet zich er misschien wel aan zouden kunnen storen? We zijn toch allemaal grote mensen?



Ik zie het al voor me. Een marathonloper vertelt enthousiast over hoe lekker het wel niet is om te rennen, hoe gezond het is, wat de risico's zijn van niet sporten, en een hele kudde mensen-met-zwakke-enkels valt hem aan omdat ie hen een schuldgevoel bezorgt?
Alle reacties Link kopieren
Krengetje, ik zeg niet dat op schema voeden niet kan met bv of op verzoek niet met fv, alleen dat ik het een rare reden vind om voor fv te kiezen.Ik zeg ook nergens dat emo-eten goed is of dat geen mogelijkheid is, ik stel er alleen een ander verhaal tegenover. Schuld? Waar? Wie? Dit is net al voorbij gekomen in het andere bv topic, waarom meteen schuldgevoel krijgen? En ik zeg expres krijgen, want aanpraten doe je niet door feiten en meningen omtrent een onderwerp te geven. Dat is echt een subjectieve eigen interpretatie van het geheel.  Maar goed dat zijn de eerste zinnen van je reactie ook ..
Wat Supersmollie zegt vind ik ook :)
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
.
Tilalia,



mbt dat schuldgevoel; ik heb in mijn directe omgeving kunnenaanschouwen dat je van alle kanten de wind van vorgn krijgt als je GEEN borstvoeding geeft.

Bij het consultaitiebureau, de dames van de zwangerschapsgym en ook hier op het forum "Waat geef jij kuntsvoeding; weet je dan niet dat BV het allerbeste is en kunstvoeding maar troep, en vergeet de vingerhoed pus niet".



Als je dan zegt dat je geen BV kunt geven, dan zijn al die nadelen echt niet ineens weg hoor. Dus wat fijn dat men je  eerst ff inwrijft hoe slecht KV wel niet is en dat je je kind tekort doe wanneer  het geen BV krijgt, alvorens men naar de redenvan het niet-BV geven vraagt. OJwja en dan moet het ook nog een geaccepteerde reden zijn, en als je zegt dat het pijn doet of dat je er overspannen van wordt, dan ben je in de ogen van die mensen gelijk een tweederangsmoeder die het eigenlijk niet verdiend om een kind te hebben. Heel fijn is dat om te horen/lezen.
Verder denk ik dat de topics over kunstvoeding vs. borstvoeding makkelijk uit de hand lopen door de veroordeling van de keuzes van een ander. Je kunt niet bepalen of de keuze van een ander terecht of onterecht is. Het is namelijk de keuze van een ander. Een ander die volwassen is en die het volste recht heeft om in die volwassenheid eigen keuzes te maken. Wat willekeurig welke andere moeder van die keuzes denkt, doet totaal niet ter zake.
En dat vind ik dus jammer. Dat het een keuze is geworden. Eigenlijk is borstvoeden een logisch gevolg van kind werpen. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Voor iedereen die geen borstvoeding kan geven (medisch, fysiek) is er een alternatief. Voor iedereen waarbij het niet lukt (onoverkomelijke problemen, ter beroordeling alleen van de moeder) ook. Maar ik zou het super vinden als we terug kunnen naar de gedachte dat kinderen gewoon de borst krijgen. Ik was oprecht verbaasd toen de verloskundige mij vroeg wat voor voeding ik ging geven. Ik had daar werkelijk geen seconde over nagedacht. Neuken > zwanger > werpen > borstvoeding. En indien nodig de fles. En zo ging het dus ook bij mijn oudste. 



Het gaat er mij dus niet om dat ik mensen zou willen dwingen borstvoeding te geven, maar dat er op de een of andere manier zo'n cultuuromslag komt, dat je er niet eens over nadenkt, maar het gewoon doet.
Alle reacties Link kopieren
De post van Mille van 14.06 is precies hoe het is!!!!



Vergeet aub niet dat kunstvoeding een economisch en industrieel grote rol speelt in de samenleving. 



Verder merk ik dat er best wel nagedacht wordt over de wetenschappelijke onderzoeken e.d., enkel de statistische gegevens worden door de meesten hier verkeerd vertaald.

Om het simpel én juist te stellen: de wereldgezondheidsorganisatie ( WHO) is de meest belangrijke en toonaangevende instantie zonder winstoogkenmerk wat gezondheid betreft.

De resultaten die deze organisatie vrijgeeft of bespreekt is duidend en juist , geldend voor de hele wereld.

Al diegenen die hier deze resultaten trachten tegen te spreken zijn naar mijn inziens of niet klaar voor de waarheid, of hebben een schuldgevoel ( of dit terecht is of niet is even niet belangrijk, en is ook niet altijd even duidelijk of evident) of vinden het gewoon leuk om zich tegen BV te keren.

Jammer genoeg vind ik het vooral de commentaar van flesvoedende MOEDERS ( ja, want mannen zouden hier meestal niet zo kinderachtig over discussiëren, zouden effectief onderzoeksresultaten aannemen, want wetenschap blijft wetenschap) die hier zorgen voor nutteloze en ellenlange discussies.



Het is en blijft zoals Mille zegt: er was een tijd dat sigaretten werd gepromoot en dat men dit zelfs niet ongezond vond ( idem kunstvoeding), de laatste tientallen jaren komt meer en meer naar voren dat dit kanker e.d. veroorzaakt, én toch zijn er nog zoveel verstokte rokers die blijven roken en met verhalen komen als: mijn opa werd 110 met sigaretten ( idem voor kunstvoeding: ik ken geen kind die er van is gestorven).



Mensen , voor eens en altijd: borstvoeding is en blijft de beste én meest verantwoorde voeding voor baby's.  Kunstvoeding is een alternatief voor als het niet lukt ( en dit kan veel redenen hebben, oa stress).

Zijn deze mensen daarom slechtere moeders? Zo ver zou ik het niet durven stellen.

Hoewel het gezonder is om bv te geven, is het idd. verstandiger om voor je eigen GEESTELIJKE gezondheid te kiezen ( zeker als het aantal voedingen te moeilijk wordt of het wordt te pijnlijk of niemand anders kan voedingen overnemen) dan voor bv.

Ik heb namelijk liever een moeder die mij kunstvoeding geeft dan een borstvoedende moeder die door stress of pnd mij vergeet in de auto!!!



Ik wens ieder1 hier veel succes met hun kindje en met de gekozen voeding.

BV blijft een A-voeding, kunstvoeding een B-keus, maar als een moeder voor haar eigen gezondheid kiest en voor kunstvoeding gaat, vind ik haar een A-moeder en geen B-moeder om het zo maar simplistisch te zeggen:-)



ps: hier in België en Nederland wordt er vaak gaviscon voorgeschreven aan babies, terwijl duidelijk is dat in gaviscon poeder aluminium zit die baby's nog niet kunnen uitscheiden.

Elke arts en wetenschapper weet dit of kan er makkelijk achterkomen.  En toch bljiven ze dit voorschrijven als hulpmiddel tegen reflux.

Zo werkt deze industrie lieve mensen, want inderdaad; ook gezondheid is industrie; ik werk namelijk ook in die zogenaamde non-profit sector ( en geloof mij vrij, enkel vpk en 'voetpersoneel' is non profit, de hogere heren zijn duidelijk wel op geld belust)



Groetjes, Dasjka
Alle reacties Link kopieren




quote: dreamer reageerde



en dan héb je borstvoeding gegeven, 6 maanden lang, volledig, zit je kind nóg onder de eczeem (net als z'n moeder) z'n oudere zus, zelfde behandeling bv's gewijs echter niet.



e.e.a. heeft ook met génen te maken

nou precies. zo is het hier ook (ok na 4 maanden bv). Sterker nog ga je over op kunstvoeding is die eczeem eindelijk verdwenen. Zal echt geen verband zijn maar toch wel apart.





Ja, dat had ik bij z'n zus ook nog es :P

Ik heb het dus over situatie waarin de kinderen al groter zijn, 8 en 9. Zoonlief heeft nu eczeem, maar was er altijd al gevoeliger voor (met zonnebrandcreme en dergelijke) dochterlief had het alleen tijdens de bv-periode, de eerste 6 maanden dus
Later is nu
voor Dasjka.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb namelijk liever een moeder die mij kunstvoeding geeft dan een borstvoedende moeder die door stress of pnd mij vergeet in de auto!!!





Wat is dat nou weer voor een tang en varken opmerking ? Gaven die moeders die kinderen vergaten BV ? En was Dat de reden dat die arme kindjes in de auto omkwamen ?

Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
Alle reacties Link kopieren
Overigens ben ik het verder wel met je post eens. Maar ik heb op het forum al een keer of 3 reakties gelezen van mensen die over die baby's begonnen die vergaten waren in discussies die er niets mee te maken hadden.. Vind ik gewoon rare voorbeelden. Vandaar.
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
Alle reacties Link kopieren
Ik vind eigenlijk dat FV gewoon bij de apotheek, op recept verkrijgbaar moet zijn. Niet zomaar in de supermarkt voor iedereen die geen zin heeft in bv geven. Die vrije keuze die stoort me enorm, alleen al het idee dat er een keuze ís. Je maakt helemaal zelf de allerbeste voeding voor je kind. Met een beetje begeleiding en inlezen kom je een heel end. Lukt het niet? Lactatiekundige erbij, lukt het dan écht niet, dan kun je altijd nog een receptje voor FV krijgen. Maar niet zomaar, omdat je er geen zin in hebt, omdat het niet lukt en je geen zin hebt om een lactatiekundige te raadplegen of omdat je liever naar oma luistert die zegt 'er zitten vast niet genoeg voedingsstoffen in/het is vast al op, geef de fles maar'

Dat maakt FV weer een alternatief, geen keuze.
Alle reacties Link kopieren


maar dat er op de een of andere manier zo'n cultuuromslag komt, dat je er niet eens over nadenkt, maar het gewoon doet.  



en dat mensen niet meer spontaan van hun stoel vallen als je je kind langer dan 6 maanden zelf voedt. Ofwel van bewondering, ofwel van verbazing.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Ik blijf het namelijk echt meer dan belachelijk vinden dat maar 18% (geloof ik) van de baby's van 6 maanden nog de voeding krijgen die voor hen bedoeld is, en dat de rest gevoerd wordt met kalfjeseten uit koeientieten. Tuurlijk is het een goed alternatief, maar waarom niet gewoon hun éigen voeding geven, van hun eigen soort, van hun eigen moeder?
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Ik blijf het namelijk echt meer dan belachelijk vinden dat maar 18% (geloof ik) van de baby's van 6 maanden nog de voeding krijgen die voor hen bedoeld is, en dat de rest gevoerd wordt met kalfjeseten uit koeientieten. Tuurlijk is het een goed alternatief, maar waarom niet gewoon hun éigen voeding geven, van hun eigen soort, van hun eigen moeder?




sjonge jonge wat weer een lekkere kort door de bocht reactie zeg.



Ok jij gaat regelen dat het alleen nog bij de apotheek te krijgen is?

regel je dan ook meteen even dat we allemaal 6 maanden verlof krijgen van werk want dat zou het geven van bv voor veel vrouwen al een stuk eenvoudiger maken.

Er zijn in mijn omgeving veel vrouwen die kinderen hebben en allemaal, op 1 na, hebben ze ongeveer 3 maanden bv gegeven. Heel veel vrouwen stoppen met bv als ze weer aan t werk gaan. En ja er zijn allerlei regelingen voor maar dat is niet altijd even makkelijk als je, ik noem maar even wat, in de bouw werkt of de hele dag onderweg bent voor je werk. En dat noem jij dan belachelijk.
Alle reacties Link kopieren
Oké. Ik heb me door het leeswerk heengespit. Nog een paar vargen.



Wat zijn nu precies DALY´s?



Hoe werkt het met die persoonsjaren? Het is namelijk niet 1 op de 1000 kinderen ofzo, maar iets met het aantal jaar dat een groep personen gevolgd is ofzo (lang leve google).



En wat zijn de normale risico´s die mensen hebben op bijvoorbeeld oorontsteking? Hoeveel kans loopt een zuigeling op oorontsteking als je de voeding even buiten beschouwing laat? Want die cijfers kan ik nergens vinden.

 

En uit hoe het er staat, kan ik concluderen dat bv het risico verlaagd met 10%, 20% of bijvoorbeeld 50%, maar er staat nergens dat met kv de kans 50% (bijvoorbeeld) word verhoogd. Dus als de normale kans (voeding buiten beschouwing gelaten) 5% is, dan is de kans met zes maanden uitsluitend bv dus 20% minder en dan zou die kans nog maar 4% zijn i.p.v. 5%. Ik lees niet dat er staat dat je door kv de kans met 20% verhoogd, alleen dat het met bv 20% afneemt. Maar om welke kansen (cijfers) gaat het dan? Die cijfers kan ik nergens vinden. Vraag me wel af waarom die niet te vinden zijn. Hoeveel kans heeft een kindje normaal gesproken (dus zonder voeding mee te laten wegen) op een aandoening. Iemand daar de cijfers van???
Qwertu, ik oordeel inderdaad. En daar kom ik hier op het forum openlijk voor uit. Ik zal nooit iemand hardop veroordelen om haar keuze, die persoon moet het zelf weten, maar ik heb er wel een oordeel over. En in zijn algemeenheid, op een topic als dit, wil ik ook best mijn oordeel vellen (niet dat het er iets toe doet...)



Ik kan er persoonlijk niets mee als mensen zeggen geen zin te hebben, geen theezakjes te willen, het te veel gedoe vinden, bladiebla. Dat vind ik zo ontzettend kortzichtig. En het valt voor mij in de categorie 'je kiest toch ook niet voor een couveuze als je geen zin meer hebt in zwanger zijn'. Dus nee, voor een dergelijke keuze heb ik geen respect.



Maar vaak ligt het genuanceerder, zoals bij jou en vele anderen. Dan zijn er misschien wel keuzes, maar gaat het om de afweging tussen gezondsheidsvoordelen voor de één versus nadelen voor de ander. Hoe die keuze ook uitpakt, respect.



En soms heb je gewoon niets te willen. Dan is er dus ook geen keuze en kan ik het allemaal maar jammer voor zowel moeder als kind vinden, dat die mogelijkheid er niet is, maar dan is flesvoeding de enige optie.





Dus ja, ik oordeel naar hartelust, maar zal niet oordelen over het doorzettingsvermogen (je hebt het niet hard genoeg geprobeerd, je had door moeten zetten, etc) van iemand die gestopt is met bv.



Brengt me overigens op een voor mij lastig punt. Ik denk dat Tila hier ook wel tegenaan loopt. Je leest hier vaak dat mensen gestopt zijn vanwege problemen die eigenlijk makkelijk op te lossen zijn. Door onwetendheid van de kraamhulp of CB-arts worden die problemen niet opgelost. Als een dergelijke tekst op het forum te vinden is, dan wil ik die graag rechtzetten. Want je wilt meelezers wel goed informeren en de fabels de werels uithelpen. Maar.... dat mag niet, want dan wakker je het schuldgevoel van de moeder in kwestie aan en wrijf je het er nog even lekker in...
Alle reacties Link kopieren
In Nederland hebben we een uitstekende regeling voor kolven hoor, het is alleen wél een kwestie van op je strepen gaan staan. En ookal heb je maar 16 weken verlof, er bestaat óók nog zoiets als ouderschapsverlof als het écht niet kan.

Op mijn werk is het ook bepaald niet makkelijk, geen kolfruimte, en ik ben eigenlijk de hele dag op huisbezoeken bij clienten dus kolven is lastig. Maar toch heb ik 9 maanden gevoed, en heb tot 6 maanden gekolfd, ik ging vaak tussendoor naar huis om te kolven of ging rechtstreeks langs het KDV om mijn dochter te voeden. En ik werk 4 dagen per week.

Je hebt het recht om 25% van je werktijd aan kolven/voeden te besteden en daarnaast heb je officieel ook nog recht op extra pauze. Redelijk luxe regeling volgens mij.



Maar zolang iedereen weigert om er gebruik van te maken is het wel lastig ja. Want dan word je als kolvende vrouw raar aangekeken en krijg je opmerkingen als 'hm, van flesvoeding wordt ie ook groot hoor, wat een gedoe' en 'lekker veel pauze zo, blijft weinig tijd om te werken over'. Als alle vrouwen nou gewoon eens deden waar ze recht op hadden, dan was dat gezeur ook over. Maar juist de vrouwen die na 10 weken stoppen met BV houden dat probleem in stand. Als men er eenmaal aan gewend is dat een pas bevallen vrouw gewoon BV geeft, wordt het geen issue meer.

Nu ben je een uitzondering. Bizar toch?



Bij de volgende ga ik het ook weer zo doen, alleen probeer ik dan wel ouderschapsverlof op te nemen.
Alle reacties Link kopieren
:o

:? Nou is de hele pagina ineens raar????? Wat doe ik nu weer verkeerd???
Alle reacties Link kopieren


Ik vind eigenlijk dat FV gewoon bij de apotheek, op recept verkrijgbaar moet zijn. Niet zomaar in de supermarkt voor iedereen die geen zin heeft in bv geven. Die vrije keuze die stoort me enorm, alleen al het idee dat er een keuze ís. Je maakt helemaal zelf de allerbeste voeding voor je kind. Met een beetje begeleiding en inlezen kom je een heel end. Lukt het niet? Lactatiekundige erbij, lukt het dan écht niet, dan kun je altijd nog een receptje voor FV krijgen. Maar niet zomaar, omdat je er geen zin in hebt, omdat het niet lukt en je geen zin hebt om een lactatiekundige te raadplegen of omdat je liever naar oma luistert die zegt 'er zitten vast niet genoeg voedingsstoffen in/het is vast al op, geef de fles maar'

Dat maakt FV weer een alternatief, geen keuze.
ben blij dat ik in NL wel een eigen keus heb.

beetje rusland/china-achtig dat je geen eigen keus heb.







dan zal den haag binnenkort voor je beslissen dat je minimaal 4 kinderen moet baren omdat straks je pensioen niet meer betaald kan worden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven