Werk & Studie alle pijlers

Werken in onderwijs- echt zo zwaar?

01-06-2009 21:16 255 berichten
Alle reacties Link kopieren
Z

Werken in het onderwijs is

Totaal aantal stemmen: 99

ontzettend zwaar en wordt erg onderschat (64%)
een gewone baan, met lekker veel vakantie (24%)
stukken minder zwaar dan iedereen altijd zegt (12%)
Alle reacties Link kopieren
Precies Rider. Op een Kdv ben je aan 't oppassen en moet je de kinderen een leuke/veilige dag bezorgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sun lover schreef op 01 juni 2009 @ 23:55:

Ik vind mijn werk ook leuk maar zwaar. Ik ben verpleegkundige op een intensive care. En ik geloof dat het werk in het onderwijs zwaar is, maar ik ben wel heel erg jaloers op de vakanties. Ik moet het met een full-time baan doen met 22 dagen.Ik kan je een handje geven, alleen werk ik met dementerende ouderen.. die agressief zijn, bijna niks zelf kunnen, veel vragen, dingen die je klaarzet weghalen zodat je je rot zoekt, ruzie zoeken met elkaar, dan nog de administratieve taken, in je vrije tijd terugkomen wanneer er iets georganiseerd is, of om de avondvierdaagse te lopen bijvoorbeeld, zorg voor medicatie, alles bijhouden, van "poeppatroon", tot vochtinname, tot vochtafscheiding, bloeddruk, temp, alles!! En dat rapporteren, overdragen, multidisciplinair overleg... personeelstekort natuurlijk, soms sla je pauzes over. Nachtdiensten, avonddiensten, weekenden, feestdagen werken... Vooral niet ziek mogen melden, want "wet poortwachter".. dus met koorts op de afdeling.. en ik doe het met liefde hoor..maar die lullige vakantie.. daar baal ik ook zo van!!! En het is zelfs zo erg dat wanneer een familielid overlijdt, trouwt of je vrij bent op een feestdag (niet aangevraagd, maar gewoon, zo loopt het rooster dan..) je daar dus wel mooi een vakantiedag voor in mag leveren! Onderwijs zal ook zwaar zijn, maar die vakantie!! Daar ben ik gewoon echt stinkjaloers op....
Eigenlijk, ben ik een enorme burgertrut!!
Wat me trouwens wel al jaren opvalt: ik kom door mijn werk bij allerlei soorten organisaties, en er is echt geen soort waar zo veel geklaagd wordt over werkdruk en salaris, als in het onderwijs.



En helaas, maar door mijn werk heb ik meestal ook inzicht in de salarissen. En het geklaag staat in geen enkele verhouding tot de werkelijke salarisverschillen.
Alle reacties Link kopieren
En het salaris..... daar zeg ik maar niks over, kan giftig worden ben ik bang... als ik een maand 1600 euro heb sta ik te juichen, maar dat komt alleen voor wanner ik nachten gedraaid heb...
Eigenlijk, ben ik een enorme burgertrut!!
Alle reacties Link kopieren
Wat is er mis met ¤ 1600,-?
Alle reacties Link kopieren
Met 1600,- is dus duidelijk niets mis.Zou ik iig niet vinden...



MIsschien Rider komt het ook wel dat je zoveel geklaag over het salaris in het onderwijs hoort, omdat 'wij onderwijs-mensen' steeds het gevoel hebben dat we ons moeten verdedigen. En vergeleken met andere HBOfuncties is het nu eenmaal niet bijzonder veel. Daarbij vooropgesteld dat er nog meer HBO-functies zijn waar het salaris ook niet bijzonder hoog is.



Wat iemand eerder al zei: ' Ik heb het gevoel dat ik me steeds moet verdedigen over al die vakantie'.

Ik vind eerlijk gezegd dat het wel meevalt met de hoeveelheid vakantie die ik heb. Zeker omdat ik weet welke tijd ik in vakantie nog doorwerk en welke tijd ik ziek en/of uitgeteld ben.

Verder zou ik persoonlijk best vakantie in willen leveren voor normale werkweken en vrij op te nemen dagen. Maar ja dat is helaas een utopie....
Bij ons op school klaagt er niemand over het salaris. Misschien wel omdat we allemaal uit de CAO zorg/jhv komen. Voor ons voelt het echt als Walhalla.



Geen weekenden, geen nachten, nog doorgroeimogelijkheden kwa salaris (in Zorg zat ik aan mijn top), vakanties.

En dan ook nog al het leuke van de jhv én het onderwijs op de werkvloer.

Het is echt ontzettend leuk en mij hoor je niet klagen, maar het is wél een zware baan.
quote:groenoogje schreef op 01 juni 2009 @ 23:48:

Het onderwijs is inderdaad zwaar, maar ook erg leuk. Nooit is een dag hetzelfde. Wat ik nu wel ervaar, is stress omdat alles op tijd af moet in de laatste weken voor de zomervakantie (ik werk in het VSO), de toetsen, het maken van de toetsen, nakijken, cijferkaarten invullen, HP's maken en evalueren.



Ook de administratie maakt het zwaar: de onderwijsinspectie wil dat wij alle lessen verantwoorden en dat betekent: docentenlogboeken, leerlinglogboeken bijhouden, up to date lesplanning per periode (4 periodes per schooljaar). Het probleem is: wanneer moeten wij die administratie bijhouden: tijdens de lessen gaat dat niet, en tussendoor moet het, dus in de pauzes.



In de pauzes...? Als je 8 uur werkt op een dag heb je normaal gesproken 1 uur pauze. 's Ochtends om 10.00 heeft mijn vriend een kwartier koffiepauze, met 1 keer in de zoveel weken pleinwacht (das te verwaarlozen). 's Middags om 12.00 uur gaan de kinderen naar huis, en komen om 13.30 weer terug. Dit ziet hij niet als anderhalf uur pauze hoor, ben je gek! Als hij tussen de middag een half uurtje een broodje eet, dan heeft hij nog een uur over om te werken.



Om 15.30 doen zij met alle collega's nog een kop koffie of thee (ongeveer een kwartier) en daarna gaan ze weer aan het werk tot een uur of 17.00.



Al met al heb je dan toch een 8 urige werkdag, met een uur pauze in totaal? Als je er een beetje routine in hebt, hoef je maar zelden iets thuis af te maken of na te kijken.

Maar als je tussen-de-middag ziet als 1 lange pauze van anderhalf uur, vind ik het niet raar dat je 's avonds nog aan het werk moet.
quote:zoeter schreef op 02 juni 2009 @ 07:45:

MIsschien Rider komt het ook wel dat je zoveel geklaag over het salaris in het onderwijs hoort, omdat 'wij onderwijs-mensen' steeds het gevoel hebben dat we ons moeten verdedigen. En vergeleken met andere HBOfuncties is het nu eenmaal niet bijzonder veel. Daarbij vooropgesteld dat er nog meer HBO-functies zijn waar het salaris ook niet bijzonder hoog is. Misschien komt het ook omdat onderwijsmensen echt geen idee hebben van de salarissen en werkdruk in de markt. Ik zou het niet weten hoe het komt, het valt me alleen op dat er geen sector is waar mensen zo klagen, en zo vaak beweren dat ze elders veel meer zouden kunnen verdienen. Vooral doen dan, en niet zo zeuren, lijkt mij.quote:Wat iemand eerder al zei: ' Ik heb het gevoel dat ik me steeds moet verdedigen over al die vakantie'.Gevoel is van jezelf. Maar ik kan me wel voorstellen waarom onderwijsmensen nogal eens aangesproken worden op de enorme hoeveelheid vakantie die ze hebben. Dat heeft o.a. te maken met het totale gebrek aan realiteitszin zoals dit:quote:Ik vind eerlijk gezegd dat het wel meevalt met de hoeveelheid vakantie die ik heb.Zeker als je ouder bent, en naast al die vakanties ook nog eens met grote regelmaat je kinderen mag zien op te vangen omdat de leerkrachten weer eens, buiten de vakanties, moeten vergaderen, nascholen, etc., is het zielig doen over vakanties niet iets waar je om kan lachen. Onderwijs is werken, daar krijg je een goed salaris (jawel, ik ben vrij goed op de hoogte van salarissen die in Nederland verdiend worden), veel vakantie, en een forse vrijheid in de inhoudelijke inrichting van je werk voor terug. En andere mensen, die ook gewoon hard moeten werken, worden het gezeur uit het onderwijs wel eens beu. Als je daar niet tegen kan: minder klagen of een andere baan zoeken. Maar weinig mensen houden van slachtoffergedrag.
quote:rider schreef op 02 juni 2009 @ 08:49:

[...]

Misschien komt het ook omdat onderwijsmensen echt geen idee hebben van de salarissen en werkdruk in de markt. Ik zou het niet weten hoe het komt, het valt me alleen op dat er geen sector is waar mensen zo klagen, en zo vaak beweren dat ze elders veel meer zouden kunnen verdienen. Vooral doen dan, en niet zo zeuren, lijkt mij.





[...]

Gevoel is van jezelf. Maar ik kan me wel voorstellen waarom onderwijsmensen nogal eens aangesproken worden op de enorme hoeveelheid vakantie die ze hebben. Dat heeft o.a. te maken met het totale gebrek aan realiteitszin zoals dit:





[...]





Zeker als je ouder bent, en naast al die vakanties ook nog eens met grote regelmaat je kinderen mag zien op te vangen omdat de leerkrachten weer eens, buiten de vakanties, moeten vergaderen, nascholen, etc., is het zielig doen over vakanties niet iets waar je om kan lachen. Onderwijs is werken, daar krijg je een goed salaris (jawel, ik ben vrij goed op de hoogte van salarissen die in Nederland verdiend worden), veel vakantie, en een forse vrijheid in de inhoudelijke inrichting van je werk voor terug. En andere mensen, die ook gewoon hard moeten werken, worden het gezeur uit het onderwijs wel eens beu. Als je daar niet tegen kan: minder klagen of een andere baan zoeken. Maar weinig mensen houden van slachtoffergedrag.Lekkere generalisering dit, alsof docenten geen realiteitszin hebben. Ik heb zelf vier jaar in de media gewerkt en zestigurige werkweken gedraaid, maar ervoer dat minder zwaar als het onderwijs. Bovendien haakt het merendeel van de zij-instromers (jawel! die mensen uit het bedrijfsleven die denken dat het allemaal wel mee zal vallen) vaak af. Anders gesteld: als het zo verschrikkelijk relaxt zou zijn, dan zou iedereen toch in het onderwijs werken en de hele dag een beetje leuk doen met kinderen en hele lange vakanties houden?



Oke, de werktijden zijn relaxt in het onderwijs (ik blijf niet iedere dag tot 17:00 op school), de vakanties zijn fijn, maar ik vind het vervelend dat ik er persoonlijk op aangekeken word onder het mom van: "die leraren kunnen ook niks in hun eigen tijd doen. In een normaal bedrijf vallen vergaderingen ook onder werktijd en word je in principe ook gewoon uitbetaald". Ook ik zou met liefde een paar weken vakantie in willen leveren voor minder werkdruk, maar ik kan me voorstellen dat er docenten zijn die dit niet zo ervaren.



En wat het salaris betreft: qua startsalaris is het zeker niet slecht, het is alleen jammer dat het gedurende twintig jaar nauwelijks stijgt. ik heb twee universitaire studies gedaan en verdien een stuk minder dan mijn studiegenoten die al wat jaren meedraaien in het bedrijfsleven. zou ik daar willen werken? never
quote:Elenas schreef op 02 juni 2009 @ 09:23:

Lekkere generalisering dit, alsof docenten geen realiteitszin hebben.Leesvaardigheden worden ook niet meer aangeleerd op de pabo he



Ik zei niet dat docenten en leerkrachten geen realiteitszin hebben. Maar ik geef wel de mogelijkheid aan dat leerkrachten die zich steeds lopen te verdedigen dat mogelijk zelf uitlokken door gebrek aan realiteitszin. Het gequote bericht was daar een duidelijk voorbeeld van.



quote:Ik heb zelf vier jaar in de media gewerkt en zestigurige werkweken gedraaid, maar ervoer dat minder zwaar als het onderwijs.Zie mijn eerste post in dit topic. Ik vind het wat overbodig om mezelf te herhalen.quote:Bovendien haakt het merendeel van de zij-instromers (jawel! die mensen uit het bedrijfsleven die denken dat het allemaal wel mee zal vallen) vaak af.Kortom, lees nu gewoon even het hele topic.quote:Anders gesteld: als het zo verschrikkelijk relaxt zou zijn, dan zou iedereen toch in het onderwijs werken en de hele dag een beetje leuk doen met kinderen en hele lange vakanties houden? Lees je nu gewoon het hele topic eerst even, voor je in de gordijnen springt?quote:Oke, de werktijden zijn relaxt in het onderwijs (ik blijf niet iedere dag tot 17:00 op school), de vakanties zijn fijn, maar ik vind het vervelend dat ik er persoonlijk op aangekeken word onder het mom van: "die leraren kunnen ook niks in hun eigen tijd doen. In een normaal bedrijf vallen vergaderingen ook onder werktijd en word je in principe ook gewoon uitbetaald". Ook ik zou met liefde een paar weken vakantie in willen leveren voor minder werkdruk, maar ik kan me voorstellen dat er docenten zijn die dit niet zo ervaren.Ja, leer je in het onderwijs ook om niet meteen te reageren, maar ook even te bekijken wat iemand al eerder gezegd heeft?quote:En wat het salaris betreft: qua startsalaris is het zeker niet slecht, het is alleen jammer dat het gedurende twintig jaar nauwelijks stijgt. ik heb twee universitaire studies gedaan en verdien een stuk minder dan mijn studiegenoten die al wat jaren meedraaien in het bedrijfsleven. zou ik daar willen werken? never Kortom, je bent het volledig met me eens. Had je nu eerst even gelezen, voor je op de kast sprong, dan had je dat zelf ook geweten.
Alle reacties Link kopieren
quote:rider schreef op 02 juni 2009 @ 08:49:

het valt me alleen op dat er geen sector is waar mensen zo klagen, en zo vaak beweren dat ze elders veel meer zouden kunnen verdienen. Vooral doen dan, en niet zo zeuren, lijkt mij.Daar ben ik het (lerares basisonderwijs) helemaal mee eens! Als je het ergens anders beter hebt, dan moet je gaan! Maar dat is omgekeerd ook zo. Als mensen op een feestje tegen mij gaan lopen 'zeiken': ach, jij hebt zoveel vakantie! Dan denk ik ook: jij had ook Pabo kunnen doen. Maar jij koos voor HEAO, jij wilde het bedrijfsleven in. Ook in dat geval geldt: niet zeuren!
Alle reacties Link kopieren
Ik wil nog maar eens herhalen dat dat beeld van 'klagen' vaak ontstaat doordat mensen niet verder kijken. Als ik zeg dat het salaris in verhouding tot het vereiste opleidingsniveau, de verantwoordelijkheden, en de werkdruk, behoorlijk laag is, zeg dat ik niet omdat ik mezelf zielig vind. Ik leef heel goedkoop, dus ik kom er prima van rond. Ik zeg het omdat ik me er zorgen over maak dat er geen wiskundigen meer te krijgen zijn, geen economen, geen neerlandici, geen natuurkundigen, geen classici, geen scheikundigen die op academisch niveau zijn opgeleid.



Als ik iets zeg over salaris of werkdruk heb ik het DAAROVER. Ik probeer oplossingen te zoeken voor het enorme kwalitatief lerarentekort. Als de negatievelingen die leraren graag willen wegzetten als 'klagers' DAAR nu eens over zouden meedenken, dan werd het misschien nog wel eens iets met het Nederlands onderwijs.
quote:zoeter schreef op 02 juni 2009 @ 07:45:



Wat iemand eerder al zei: ' Ik heb het gevoel dat ik me steeds moet verdedigen over al die vakantie'. Ik benijd je niets wat die vakantie betreft, want je bent áltijd aan schoolvakanties gebonden en dan is het in een groot deel van de wereld regentijd. Het lijkt me daarom juist 'n groot nadeel. Kwantiteit zegt namelijk helemaal niets over de kwaliteit.
Alle reacties Link kopieren
quote:blogbabe schreef op 02 juni 2009 @ 10:58:

Daar ben ik het (lerares basisonderwijs) helemaal mee eens! Als je het ergens anders beter hebt, dan moet je gaan!

Dat hebben leraren, in elk geval de goed opgeleide in het middelbaar onderwijs, dus ook massaal gedaan. Da's nou net het probleem
Alle reacties Link kopieren
Heb niet alle reacties gelezen, maar toch even mijn commentaar.

Heb na mijn studie 3 jaar wiskunde gegeven op een vmbo school en moet zeggen dat ik het ábsoluut niet zwaar vond. Lekker veel vrij, leuk met de leerlingen, echt erg leuk.

Ben het bedrijfsleven ingegaan omdat het (veel) meer verdiende, maar de werkdruk is hier wel hoger (is mijn ervaring).
Je zorgen maken, is de verkeerde kant op fantaseren.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat werken in het basisonderwijs ontzettend zwaar is. Zelf werk ik niet in het onderwijs maar wat mensen in mijn directe omgeving wel waar ik dan aan aflees (en nee, dat zijn absoluut geen zeikerds).

-Ze zijn verantwoordelijk voor 25 tot 30 kindertjes. Naast het leerzame aspect moet het ook leuk zijn

-Al dat gedoe met ouders. Iedere ouder wil natuurlijk het beste voor zijn koter.

-Vergaderingen na 16.00 uur

-Sturing geven in het groepsproces.

-De zogenaamde "rugzak kinderen" moeten de zorg krijgen die bij ze past (of dat ff vlekkeloos ingepast kan worden).

-Klassenassistenten: in veel organisaties geen geld voor. Dus alle kutklusjes (wcrollen in ontvangst nemen voor de knutsellessen, klaarzetten van dingen, leegscheppen van de zandtafel als een kleuter zo vriendelijk is geweest om het als wc te gebruiken (jaaaa echt), 200 kopietjes maken per dag en noem het allemaal maar op) mag de leerkracht in veel gevallen zelf doen.

-Lessen voorbereiden, werk nakijken

-Educatieve uitstapjes regelen (ouders die rijden, treinkaartjes, ouders die meegaan, budget van school).



Het lijkt me een heel leuk beroep, maar al die bijkomende taken.. Ik geloof echt dat dit beroep zwaarder is dan gemiddeld. En dan 10 weken vakantie: heerlijk, tuurlijk! Denk dat je daar niemand over hoort klagen. Maar daar staat wel tegenover dat ze buiten die dagen om bijna geen mogelijkheden hebben (en ze betalen altijd de volle mep voor een vakantie wegens het hoogseizoen, of ze nou zelf kinderen hebben of niet).



Haha als ik het teruglees lijkt het net alsof ik zélf in het onderwijs zit! Maar mijnn punt is: volgens mij wordt het beroeps van een basisschool docent onderschat.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders werken allebei in het basisonderwijs, al tig jaar. En daar waar mijn moeder altijd 'klaagt' over hoe druk ze het wel niet heeft, vindt mijn vader zijn baan een eitje. Ze werken allebei evenveel uren en staan allebei voor verschillende klassen, daar kan het dus niet aan liggen. Mijn moeder vindt het laat als ze 'pas' om 17:15 thuis is van haar werk, daar kan ik me weleens aan ergeren omdat ik nooit voor 18:00 thuis ben. Ik las al een paar keer op dit topic 'die vakantie heb ik keihard nodig'. Ik moet zeggen dat ik dat enigszins overdreven vindt. Niemand heeft bijvoorbeeld 6 weken achtereen nodig om bij te komen lijkt me. En zo ja, dan vraag ik me af of je wel een goede vak gekozen hebt. Zelfs mijn moeder vindt dat ze wel erg veel vakantie heeft.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat de werkdruk in het onderwijs voornamelijk zit in het 100% in moeten zetten tijdens de lestijden. Je aandacht laten verslappen, plassen, koffie halen kan eigenlijk niet tussendoor.



Ik sta van 8.20 tot 15.15 mij 100% in te zetten voor 30 leerlingen. En ja, de kinderen hebben een speelkwartier, maar daar moet ik zelf op letten, dus kan ik niet even op mn gat gaan zitten. Middagpauze is even nodig om te eten, hoofd op stand-by te zetten, dingen voor 's middags klaar te zetten.



Met mijn 30 leerlingen heb ik een erg strakke planning van alle extra hulp die ik zelf in mn eigen klas moet geven. Hiervoor moet ik wel eerst de voorwaarde hebben dat de rest zelfstandig en stil aan de slag kan. Omdat ik groep 3 heb, moet ik ze in de eerste periode dat aanleren. Kost een hoop tijd. Helaas is mijn klas zo groot dat mijn planning zo strak is, dat er geen kinderen mogen bloeden, tanden eruit halen, of in hun broek plassen. En vooral dat laatste ervaar ik als druk: ik moet wel resultaten afleveren, maar als er iets voorvalt, dan heb ik weer een stukje extra hulp gemist.

Daarnaast zijn ouders op mijn school erg veeleisend: ze willen allemaal dat ik hun kind veel aandacht geef en die tijd heb ik gewoon niet!



Ik werk in een week ook veel meer dan de voorgeschreven uren (vergaderingen, nakijken, oudergesprekken, leerlingbesprekingen, huisbezoeken, feesten organiseren, cursussen komt er allemaal bij). Waar veel mensen hun overuren uitbetaald krijgen, krijg ik vakanties. En daar ben ik dan ook heel erg blij mee, moet dan vaak echt even opladen.
Alle reacties Link kopieren
-Vergaderingen na 16.00 uur





Ehhh.. en in het bedrijfsleven vergader je niet na 16.00 uur?
Je zorgen maken, is de verkeerde kant op fantaseren.
Alle reacties Link kopieren
Na tien jaar voor de klas gestaan te hebben op een vmbo-school in Rotterdam, heb ik besloten niet meer voor de klas te gaan staan.



Het onderwijs is te zwaar is je (net zoals ik) niet tegen werkdruk/stress kunt of hoe je er mee om moet gaan.
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
quote:Fausto schreef op 02 juni 2009 @ 14:34:

Mijn ouders werken allebei in het basisonderwijs, al tig jaar. En daar waar mijn moeder altijd 'klaagt' over hoe druk ze het wel niet heeft, vindt mijn vader zijn baan een eitje. Ze werken allebei evenveel uren en staan allebei voor verschillende klassen, daar kan het dus niet aan liggen. Mijn moeder vindt het laat als ze 'pas' om 17:15 thuis is van haar werk, daar kan ik me weleens aan ergeren omdat ik nooit voor 18:00 thuis ben. Ik las al een paar keer op dit topic 'die vakantie heb ik keihard nodig'. Ik moet zeggen dat ik dat enigszins overdreven vindt. Niemand heeft bijvoorbeeld 6 weken achtereen nodig om bij te komen lijkt me. En zo ja, dan vraag ik me af of je wel een goede vak gekozen hebt. Zelfs mijn moeder vindt dat ze wel erg veel vakantie heeft.Helemaal mee eens, en heb het beide gedaan. Was lekker thuis om 17.00 uur, terwijl ik nu nooit thuis ben voor 18.30 uur..
Je zorgen maken, is de verkeerde kant op fantaseren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Leraar schreef op 02 juni 2009 @ 13:56:

[...]





Dat hebben leraren, in elk geval de goed opgeleide in het middelbaar onderwijs, dus ook massaal gedaan. Da's nou net het probleem Tja.... en dan moet de regering dus in actie komen! Feit blijft (vind ik) dat als je zelf vindt dat je het ergens anders beter hebt.... dan moet je gaan! En natuurlijk voor jezelf de afweging maken: wat is beter? Ik vind lesgeven ontzettend leuk om te doen. Ik kan van mijn salaris prima rondkomen. Ik ervaar soms wel een hoge werkdruk, maar kan daarnaast echt genieten van alle vakanties. Dus waarom zou ik op zoek gaan naar ander werk?
Alle reacties Link kopieren
quote:dodo75 schreef op 02 juni 2009 @ 14:45:

[...]

Helemaal mee eens, en heb het beide gedaan. Was lekker thuis om 17.00 uur, terwijl ik nu nooit thuis ben voor 18.30 uur..Ik denk dat ook dit weer per leerkracht verschilt. Ik ben nooit voor 18.00 uur thuis en meestal ook niet voor 18.30 uur. Alleen op woensdag ben ik uiteraard eerder thuis. Ik neem regelmatig nakijkwerk mee naar huis of andere zaken die ik nog moet regelen. Maar er zullen vast ook leerkrachten zijn die rond 16.00 uur op hun fietsje weer naar huis rijden.
Alle reacties Link kopieren
*ik heb de reacties vluchtig doorgelezen dus kans op mosterd*



Het onderwijs is niet zwaar als je het een leuke baan vindt en je er geknipt voor bent. Als je iets leuk vindt is het niet zwaar.



Er wordt vaak overdreven over gedaan omdat het onderwijs wordt afgescheept als een relaxed baantje. Zodra je zegt dat je in het onderwijs zit is doorgaans de eerste reachtie: 'oh heerlijk, al die weken vakantie'. Daarom gaan mensen in de verdediging om aan te geven waarom ze die vakantie nodig hebben en dus overdreven over de zwaarte ervan.



Het onderwijs is een drukke baan, op een beetje met-de-tijd-meegaande school wordt veel van je verwacht, cursussen, studiedagen, vergaderingen, goede zorg voor de lln zowel sociaal, cognitief als pedagogisch. Maar dat zal niet veel verschillen met de drukte van een HBO-job.



Het begin-salaris is meer dan goed. Alleen groeit het niet zo hard en na 12 jaar staat het stil. Het is aantrekkelijk in het onderwijs om parttime te werken. Dan heb je een prima salaris (voor 2,5 dag bijv.).
...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven