Man kiest abortus, vrouw wil kind geboren. Betaalt de man?

11-05-2014 03:08 309 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo dames,



Eigenlijk werd ik getriggerd door een topic in de relatie ruriek.

Hierbij stelde een vrouw dat ze zwanger was geworden en zij het kind wilde houd en dat de verwekker van het kind koos voor een abortus.



Natuurlijk heeft de vrouw het recht op haar eigen buik, maar is de man dan ook direct veroordeeld tot het delen van zijn portemonee, als de vrouw kiest om het kind geboren te laten worden en de man is het daar niet mee eens?
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij alleen als vader het kind officieel erkent.
Alle reacties Link kopieren
Man moet ook betalen als blijkt dat het kind verwekt is ten tijde van een relatie.

Ik ken een situatie als deze en de vrouw heeft kinderalimentatie gekregen ook al wilde de man het kind niet en heeft hij het kind niet erkent. Het stel had al een paar jaar een aantoonbare relatie. Daar kijkt de rechter dus ook naar.
Alle reacties Link kopieren
Baas in eigen buik werkt voor mij twee kanten op. Wil de man het kind wel en zij niet, dan heeft zij de eindbeslissing. Wil de man het kind niet en zij wel, dan heeft zij ook de eindbeslissing. Want waarom zou je als man een vrouw niet mogen dwingen tot het krijgen van een kind en wel tot het ondergaan van een abortus. Haar buik. Haar keuze.

Als een man echt geen kind wil + de bijbehorende (financiële) consequenties, dan heeft hij 2 mogelijkheden: a) geen seks, b) een knoop.



Los daarvan zou het in mij niet opkomen om in zo'n geval de man financieel uit te zuigen. Mijn keuze, mijn zorgen.
Alle reacties Link kopieren
De man moet dan betalen. Niet zozeer omdat hij die plicht heeft naar de vrouw, maar omdat hij die plicht heeft naar het kind. Ook al wilde hij dat kind niet. De rechten van het kind worden hier boven die van de man en de vrouw gesteld.



Of een kind erkend is of niet maakt niet uit. Als het vaderschap betwist wordt door de vader kan dan een gerechtelijke vaststelling vaderschap gestart worden waarna alimentatie geëist kan worden.
Alle reacties Link kopieren
Haar buik, haar keuze.

Hij had een paar weken geleden de keuze: wel/niet neuken.

Zijn piemel, zijn keuze. In dit soort gevallen, gaan mannen pas weer met hun hersenen denken na de zaadlozing. Piemel is een slechte raadgever
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het vreemd dat een paar van jullie antwoorden geven die niet kloppen, alleen omdat jullie denken/vinden dat 't zo zit/zou moeten zijn. Daar heeft TO toch niks aan, aan die verkeerde informatie? Biologische vader heeft ook in dat geval de plicht te betalen.



https://www.jurofoon.nl/n ... nder-relatie-of-erkenning
Alle reacties Link kopieren
Eens met nelladella. Iedereen geeft z'n mening en niet zoals het is geregeld in de wet. En de wet gaat uit van de rechten van het kind en dat betekent dat beide ouders een zorgplicht hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:Nelladella1 schreef op zondag 11 mei 2014 07:35 Ik vind het vreemd dat een paar van jullie antwoorden geven die niet kloppen, alleen omdat jullie denken/vinden dat 't zo zit/zou moeten zijn. Daar heeft TO toch niks aan, aan die verkeerde informatie? Biologische vader heeft ook in dat geval de plicht te betalen.



<a href="https://www.jurofoon.nl/nieuws/6830-ali ... -erkenning" class="link">https://www.jurofoon.nl/n ... nder-relatie-of-erkenning</a>Een paar? Één welgeteld! De rest kwam al met de zelfde conclusie die jij hier ook serveert!
Ik ben niet bijgelovig, dat brengt ongeluk...
Alle reacties Link kopieren
Eens met fitch.
Alle reacties Link kopieren
Die man mag net zo goed aborteren als de vrouw.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Mijn excuses. Hoe zit het dan met zaaddonoren? Soms worden die in de directe omgeving gezocht. Moeten die dan ook alimentatie betalen?



En als bij een kind uit een bestaande relatie de moeder overlijdt, en vader het kind niet erkend heeft, gaat voogdij naar ouders van moeder. Die mogen de voogdij dan aan vader afstaan, maar dat hoeven ze niet te doen. Dat is toch ook niet in het belang van het kind?



Ik geloof wel wat jullie zeggen hoor, maar ik krijg er oprechte vragen bij.
De wet is niet altijd logisch, of eerlijk in de ogen van bepaalde partijen, en voor anderen dan weer wel.



Je kunt een rechtszaak aanspannen als er twijfels zijn over het vaderschap, als dit officieel is vastgesteld (DNA-test) dan is de vader verplicht te betalen, ook al zal hij bij het overlijden van de moeder misschien niet de voogd zijn, dat kan je namelijk wettelijk laten vaststellen wie er dan voor moet zorgen.



Als een vader het kind niet wil, maar wel heeft gemaakt, dan moet hij betalen voor dat kind.

Bij zaaddonoren ligt het anders als die een officieel (wettelijk erkend) document hebben getekend, dan is er geen zorgplicht!
Lees eens de 1001 discussies hier op het forum.



Wat wil je weten? Hoe het wettelijk zit of hoe de meningen verdeeld zijn?
Alle reacties Link kopieren
Nou Dubiootje, als die vrouw dat niet wil, dan heeft hij toch echt pech.

Baas in eigen buik weet je nog!
Alle reacties Link kopieren
Dat zeg ik. Blijkbaar "kiest" hij voor abortus. Dat moet hij dan maar doen. Als hij zwanger is.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Oh ok sorry, ik begreep je verkeerd.
Die mannen zijn natuurlijk niet alleen maar slachtoffer. Die hadden evengoed hun maatregelen kunnen nemen als ze écht geen kind wilden. Een abortus ondergaan is wel iets ingrijpender dan een condoom gebruiken.
Alle reacties Link kopieren
En formeel moet hij dan het kind mede onderhouden, maar in de praktijk doen maar zeer weinig vaders/verwekkers dat. De meeste moeders die de baby krijgen zonder steun van de verwekker, gaan ervan uit dat zij de baby alleen moeten opvoeden. Het is dus een beetje een non-discussie (tenzij je een concreet geval hebt waar de moeder alimentatie wil eisen?).
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
quote:Noah_ schreef op 11 mei 2014 @ 09:33:

Oh ok sorry, ik begreep je verkeerd.Nou ja, ik werd getriggerd door TO's woordkeuze dat de vader "kiest" voor een abortus. Er valt weinig te kiezen als het om een ander gaat. Je kan hoogstens een voorkeur hebben.
Ga in therapie!
quote:pixiemorgan schreef op 11 mei 2014 @ 08:03:

Eens met nelladella. Iedereen geeft z'n mening en niet zoals het is geregeld in de wet. En de wet gaat uit van de rechten van het kind en dat betekent dat beide ouders een zorgplicht hebben.Uh, nee. Bij conceptie is er nog geen kind. De wet ondersteunt gedeeltelijke financiering van de opvoeding van het kind waarvan de vrouw zelfstandig kan beslissen of het er komt of niet.
Ik vind dat een vrouw die het kind wil houden, zonder de vader geen allimentatie mag vragen, man in kwestie wil kind niet en wordt op deze manier wel uitgebuit, de vrouw kiest ervoor om kind alleen op te voeden dus hoeft ze ook niet om allimentatie te vragen vind ik!
In principe niet. Tenzij van tevoren afgesproken is een ongelukje toch te laten komen.
Dat is natuurlijk mijn mening. De wetgeving is voor ongewenste vaders een stuk strenger.
Alle reacties Link kopieren
En ik werd weer door jou getriggerd Dubiootje (onterecht; ik was te snel met mijn conclusie) omdat ik nog deze week heb gelezen dat er forumsters zijn die menen dat de mening van de aanstaande vader ten aanzien van abortus even zwaar weegt als die van een vrouw. Uiteraard alleen in het geval dat een vrouw geen abortus wil, wil ze dat wel dan heeft de man pech. Die forumsters zijn dus oprecht van mening dat baas in eigen buik maar een kant op werkt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven