Waarom niet adopteren?

21-01-2014 22:29 155 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag me af voor hen die al jaren in de IVF molen zitten waarom ze niet een kind willen adopteren?



De kindertehuizen in Europa zitten vol met kinderen die liefde en een fijn thuis nodig hebben...



Niet helemaal te vergelijken maar hoor vaak dierenliefhebsters hier ook pleiten voor n kat uit t asiel die uitpuilen, t asiel dus;)

Waarom dan een eigen nestje willen als er zoveel katten zijn die het aan liefde, warmte en genegenheid ontbeert?



Ik zal me wel niet populair maken maar vroeg het me oprecht af, zeker als ik soms wel eens zie hoeveel stress, ellende en relatiespanning dit traject teweeg kan brengen??
Alle reacties Link kopieren
Zoals jij het schrijft Anthonius, lijkt het wel een sprookje. Een stel kan geen kinderen krijgen, loopt naar binnen bij het eerste de beste weeshuis, waar zielige kindjes wegkwijnen, ze zoeken een lief kindje uit en ze leefden nog lang en gelukkig.



Niet echt de realiteit. Ik ken mensen die in dit proces zitten, en je moet al loaded zijn met geld en dan nog hebben verschillende landen de meest uiteenlopende eisen en regels waar je aan moet voldoen. Daarna is het ook maar weer afwachten of een kindje zich wel echt aan jou kan en wil hechten.
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 07:27:

[...]



Dit is in ieder geval niet waar. In Nederland worden vrijwel geen kinderen meer afgestaan voor adoptie. Meestal wordt er voor pleegzorg gekozen.

Vriendin van mij werkt bij de Raad voor de Kinderbescherming en vertelde dat er geloof ik nog maar zo'n 20 Nederlandse kinderen per jaar voor adoptie worden opgegeven.



Zo bedoelde ik het niet, maar snap dat je het zo heb opgevat.

Ik bedoel dat er veel kinderen die geopteerd zijn belanden in de jeugdzorg. Adoptie uit het buitenland is helemaal niet rooskleurig. De kinderen belandde vaak eerst in massale kindertehuizen in eigen land waarna ze pas na een paar maanden tot zelfs jaren naar Nederland kunnen komen. Er heeft dan totaal geen hechting kunnen plaatsvinden. Zulke kinderen zijn vaak hechtinsgestoord en belande in de nederlandse tehuizen.
Alle reacties Link kopieren
Uit China mogen alleen nog maar special needs kindjes geadopteerd worden. Wel slim van dat land, het kost hun geen ziektekosten en ander 'gedoe' Begrijp me niet verkeerd, want ik vind het super dat ouders een kindje een thuis willen geven, maar het voelt vanuit zo'n land heel berekenend.
Stressed is just desserts spelled backwards
quote:Maleficent schreef op 22 januari 2014 @ 08:38:

Uit China mogen alleen nog maar special needs kindjes geadopteerd worden. Wel slim van dat land, het kost hun geen ziektekosten en ander 'gedoe' Begrijp me niet verkeerd, want ik vind het super dat ouders een kindje een thuis willen geven, maar het voelt vanuit zo'n land heel berekenend.Maar het kan ook een maatregel zijn om kinderhandel tegen te gaan: gezonde kinderen die worden ontvoerd, of, zoals in de Deense documentaire: ouders die worden omgepraat om hun kinderen af te staan, al dan niet voor geld.
Alle reacties Link kopieren
Anthonius, heb jij ooit wel eens rondgeneusd op de website van een adoptie-organisatie? Ik denk het niet.

Als Nederlander kun je uit geen enkel Europees land een kind adopteren.

Voor overige landen moet je aan allerlei voorwaarden voldoen, waardoor het gros van de wensouders sowieso al niet in aanmerking komt.

Zelfs voor een zwaar gehandicapt kind of een kind > 4 jaar moet je jaren wachten en hopen. En bakken vol geld hebben.



Er zijn genoeg mensen die willen adopteren, maar het lukt er maar weinigen. Daarom dus.
quote:thula schreef op 22 januari 2014 @ 08:27:

[...]





Zo bedoelde ik het niet, maar snap dat je het zo heb opgevat.

Ik bedoel dat er veel kinderen die geopteerd zijn belanden in de jeugdzorg. Adoptie uit het buitenland is helemaal niet rooskleurig. De kinderen belandde vaak eerst in massale kindertehuizen in eigen land waarna ze pas na een paar maanden tot zelfs jaren naar Nederland kunnen komen. Er heeft dan totaal geen hechting kunnen plaatsvinden. Zulke kinderen zijn vaak hechtinsgestoord en belande in de nederlandse tehuizen.Ik zeg zeker niet dat er geen kinderen met hechtingsstoornissen bestaan, maar in de Deense documentaire zag je hoe de ouders werd aangepraat dat hun adoptiedochter een hechtingsstoornis had omdat haar moeder wegens ziekte niet voor haar kon zorgen, terwijl het meisje uit een hecht gezin kwam en duidelijk stierf van de heimwee. Uiteindelijk is ze uit huis geplaatst omdat haar pleegouders niet meer wisten wat ze met haar aanmoesten. Heel triest. Maar ik heb dit dus van dichtbij ook meegemaakt: kinderen die helemaal niet bleken te zijn afgestaan aan een weeshuis. Het lijkt erop dat de adoptievereniging op zijn minst de verhalen niet goed heeft nagetrokken.
Alle reacties Link kopieren
In steeds meer landen worden de 'beschikbare' kinderen in het land zelf opgevangen, waardoor er steeds minder kinderen voor interlandelijke adoptie beschikbaar zijn. Op zich een goede zaak natuurlijk! Daarnaast zijn er veel en veel meer aspirant adoptieouders dan kinderen.

Veel landen stellen allerlei eisen aan de a.s. ouders, leeftijdseisen, eisen v.w.b. hun bankrekening, ze moeten een bepaald aantal jaar getrouwd zijn, geen homostel, geloofseisen. China is één van de landen die nauwelijks eisen stelt, maar daar komen op dit moment eigenlijk alleen nog maar 'special needs' kinderen vandaan, kinderen die een armpje of beentje missen, kinderen met een klompvoetje of hazenlip. Als je zo'n kindje wilt adopteren moet je heel stevig in je schoenen staan en zeker weten dat je die extra problematiek aankunt. Zo'n kindje moet wellicht een aantal keren geopereerd worden terwijl het zich intussen ook moet hechten aan jou en je partner. Een tamelijk tegenstrijdige situatie, waarbij je extra veel tijd moet steken in de hechting.



Dat de kindertehuizen in Europa vol zitten zegt niets; ook in Nederland zitten kinderen in kindertehuizen, maar die kinderen hebben allemaal nog familie. Adoptabele kinderen hebben geen familie (meer) of zijn afgestaan/verlaten door de moeder.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dieren uit het asiel halen niet te vergelijken met de keuze voor adoptie of IVF. Ik kan nu alleen voor mezelf spreken, maar ik zou op de eerste plaats het proces van een zwangerschap en bevalling mee willen maken. Dat is wat het grootste verschil is tussen adoptie&ivf vs. asiel&eigen nestje. Waar je je dier ook vandaan haalt, het proces blijft min of meer hetzelfde. Ook heb ik gevoelsmatig een voorkeur voor een "eigen" kind. Ik heb me nooit verdiept in adoptie, maar ik durf zo van de mensen die hier posten aan te nemen dat het een moeilijk, zwaar en duur proces is waarin je weinig keuze en eisen mag hebben. Dat lijkt mij ook erg zwaar. Te zwaar. Ik zeg niet dat adoptie voor mij geen keuze kan zijn wanneer ik zelfs dmv de medische molen geen kindje mag krijgen, maar adoptie zou voor mij de laatste keus zijn.
Wat in Mercy MErcy nog tragischer is, is dat de kinderen onder valse voorwendselen bij hun ouders werden weggehaald.

De kinderen werden in Denemarken in een tehuis gestopt terwijl de Ethiopische ouders spijt hadden van hun beslissing en de kinderen graag terug zouden willen nemen.

Nu was iedereen ongelukkig, de Ethiopische ouders, de kinderen in het kindertehuis (en zeer zeker hechtingsproblematiek daarvan krijgen) en de Deense ouders.

Die Deense ouders, brrr kreeg ook echt de rillingen van hun! Ze waren zo niet capabel!!!
Alle reacties Link kopieren
[...]



Ook niet iedereen is geschikt om biologisch ouder te worden. Maar daarvoor hoef je helaas geen tests te doen of psychologische screening te ondergaan.[/quote]



+1



Ik heb wel kennissen die besloten niet in de medische mallemolen te stappen, maar de adoptieprocedure in te gaan. Jaren later stonden ze bijna bovenaan de lijst, bleek zij ongepland en onverwacht al maanden zwanger.

Dan wordt die hele adoptieprocedure stopgezet door de kinderbescherming of wie er over moge gaan.



Ik heb laatst de film "Va, vis et deviens" gezien, over de adoptie van Ethiopische Joodse vluchtelingenkinderen door Joden in Israël. Heftig.



http://www.fransefilms.nl/va-vis-et-deviens/
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
quote:meivogel schreef op 22 januari 2014 @ 08:49:

[...]





Ik zeg zeker niet dat er geen kinderen met hechtingsstoornissen bestaan, maar in de Deense documentaire zag je hoe de ouders werd aangepraat dat hun adoptiedochter een hechtingsstoornis had omdat haar moeder wegens ziekte niet voor haar kon zorgen, terwijl het meisje uit een hecht gezin kwam en duidelijk stierf van de heimwee. Uiteindelijk is ze uit huis geplaatst omdat haar pleegouders niet meer wisten wat ze met haar aanmoesten. Heel triest. Maar ik heb dit dus van dichtbij ook meegemaakt: kinderen die helemaal niet bleken te zijn afgestaan aan een weeshuis. Het lijkt erop dat de adoptievereniging op zijn minst de verhalen niet goed heeft nagetrokken.Ja, die documentaire heb ik ook gezien. Erg indrukwekkend en zeer, zeer triest. In mijn werk binnen de jeugdzorg kom ik veel adoptie tegen.
Alle reacties Link kopieren
Adoptiekindjes uit Oost-Europa hebben vaak FAS. Foetaal Alcohol Syndroom, of FASD Foetaal Alcohol Spectrum Disorder.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
quote:iksnapernietsvan2 schreef op 22 januari 2014 @ 08:16:

[...]





http://www.rtlnieuws.nl/n ... n-6000-kinderen-hun-ouder

Dat zijn er al 330 per jaar.Dat zullen over het algemeen pleegkinderen worden, geen adoptiekinderen.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Alle reacties Link kopieren
@iksnapernietsvan2, er zijn 34000 kinderen die een ouder verloren, waarvan 18% onder de 6. Van die 34000 kinderen verloren er 330 beide ouders, ongeveer 1%. Dus zullen er 1% van 18% van 34000 kinderen van onder de 6 zijn die beide ouders verliezen. Dat zijn er ongeveer 6 in totaal in NL eind 2011 (dus niet het aantal per jaar).



In het stuk staat ook dat per jaar 6000 kinderen een ouder verliezen, als ik daar dezelfde berekening op loslaat, denk ik dat er 1,28 kind van onder de 6 per jaar beide ouders verliest in NL. Ik hoop dat die liefdevol wordt opgevangen door een familielid.
Alle reacties Link kopieren
quote:thula schreef op 22 januari 2014 @ 08:27:

[...]





Zo bedoelde ik het niet, maar snap dat je het zo heb opgevat.

Ik bedoel dat er veel kinderen die geopteerd zijn belanden in de jeugdzorg. Adoptie uit het buitenland is helemaal niet rooskleurig. De kinderen belandde vaak eerst in massale kindertehuizen in eigen land waarna ze pas na een paar maanden tot zelfs jaren naar Nederland kunnen komen. Er heeft dan totaal geen hechting kunnen plaatsvinden. Zulke kinderen zijn vaak hechtinsgestoord en belande in de nederlandse tehuizen.

Dan heb ik je idd verkeerd begrepen.

Maar ik neem aan dat geadopteerde kinderen die in een tehuis terechtkomen niet in een ander gezin opnieuw geadopteerd gaan worden. Dus dan nog klopt het niet wat jij zegt.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 09:21:

[...]



Dan heb ik je idd verkeerd begrepen.

Maar ik neem aan dat geadopteerde kinderen die in een tehuis terechtkomen niet in een ander gezin opnieuw geadopteerd gaan worden. Dus dan nog klopt het niet wat jij zegt.Ze zegt toch ook niet dat ze dan opnieuw geadopteerd worden, of ben ik zo scheel?
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 09:21:

[...]



Dan heb ik je idd verkeerd begrepen.

Maar ik neem aan dat geadopteerde kinderen die in een tehuis terechtkomen niet in een ander gezin opnieuw geadopteerd gaan worden. Dus dan nog klopt het niet wat jij zegt.



hoezo klopt het niet wat ik zeg? Een kindje uit bv china komt terecht in een tehuis en wordt vervolgens geadopteerd door een echtpaar uit Nederland. Eenmaal in Nederland blijkt dit kindje ernstige gedragsproblemen te hebben (geen hechting) en komt terecht in een instelling binnen de jeugdzorg (een tehuis dus). Vanuit daar worden ze inderdaad niet opnieuw geadopteerd nee.

Dus al die kinderen belande uiteindelijk in Nederlandse tehuizen/instellingen.

(misschien had ik geen tehuis moeten zeggen, maar instelling)
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 09:21:

[...]



Dan heb ik je idd verkeerd begrepen.

Maar ik neem aan dat geadopteerde kinderen die in een tehuis terechtkomen niet in een ander gezin opnieuw geadopteerd gaan worden. Dus dan nog klopt het niet wat jij zegt.Inderdaad, kinderen die in NL zijn geadopteerd en in een tehuis terechtkomen, hebben 'gewoon' ouders, namelijk hun adoptie-ouders. Daarbij kan volgens de wet een kind ouder dan 6 jaar sowieso niet geadopteerd worden volgens Nederlands recht (uitzonderingen zijn wanneer bijvoorbeeld wanneer een ouder kind samen met zijn/haar broertje/zusje jonger dan 6 jaar wordt geadopteerd).
Alle reacties Link kopieren
vandaar mijn zin 'de nederlandse tehuizen zitten vol met geadopteerde kinderen'.



Waarmee ik bedoel, in jeugdzorg instellingen zitten binnen de 24-uur zorg (residentiële instellingen) veel kinderen die geadopteerd zijn omdat er vaak gedragsproblemen zijn.



Ik ben niet tegen adoptie, maar ook niet perse voor. Sommige kinderen hebben het veel beter in hun eigen land......ook al denken wij soms van niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:thula schreef op 22 januari 2014 @ 09:26:

[...]





hoezo klopt het niet wat ik zeg? Een kindje uit bv china komt terecht in een tehuis en wordt vervolgens geadopteerd door een echtpaar uit Nederland. Eenmaal in Nederland blijkt dit kindje ernstige gedragsproblemen te hebben (geen hechting) en komt terecht in een instelling binnen de jeugdzorg (een tehuis dus). Vanuit daar worden ze inderdaad niet opnieuw geadopteerd nee.

Dus al die kinderen belande uiteindelijk in Nederlandse tehuizen/instellingen.

(misschien had ik geen tehuis moeten zeggen, maar instelling)Ik kreeg de indruk dat jij bedoelde dat er binnen Nederland genoeg kinderen zijn die geadopteerd willen/kunnen worden, maar blijkbaar bedoel je dat helemaal niet.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Alle reacties Link kopieren
quote:Rary schreef op 22 januari 2014 @ 09:25:

[...]





Ze zegt toch ook niet dat ze dan opnieuw geadopteerd worden, of ben ik zo scheel?Nee, ik ben scheel. Ik interpreteerde het heel anders.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 09:28:

[...]



Ik kreeg de indruk dat jij bedoelde dat er binnen Nederland genoeg kinderen zijn die geadopteerd willen/kunnen worden, maar blijkbaar bedoel je dat helemaal niet. nee, dat bedoel ik inderdaad niet. Geeft niet hoor. Soms denk ik dat ik heeeel duidelijk schrijf. hahahah
Alle reacties Link kopieren
thula, wordt er dan nog onderzocht of die kinderen familie in het land van herkomst hebben die hun op zou willen voeden?



het lijkt me vreselijk om als geadopteerd kind hier in een instelling te belanden.

dan heb je eigenlijk helemaal niks.
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
quote:thula schreef op 22 januari 2014 @ 09:32:

[...]





nee, dat bedoel ik inderdaad niet. Geeft niet hoor. Soms denk ik dat ik heeeel duidelijk schrijf. hahahah

En ik denk dat ik heel duidelijk lees, maar teruglezend heb ik van jouw eerste post alleen de eerste zin gelezen en daar verder op gereageerd.

Meestal heb ik aan een half woord (of een halve post) genoeg.

Soms niet.



Nou ja, we zijn eruit. Toch?
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Alle reacties Link kopieren
quote:valentinamaria schreef op 22 januari 2014 @ 09:34:

thula, wordt er dan nog onderzocht of die kinderen familie in het land van herkomst hebben die hun op zou willen voeden?



het lijkt me vreselijk om als geadopteerd kind hier in een instelling te belanden.

dan heb je eigenlijk helemaal niks.Nee, vanuit een instelling wordt dit niet onderzocht. Adoptieouders kunnen wel 'verhaal' gaan halen bij hun adoptieorganisatie en vanuit daar komt soms het verhaal dat er nog familie is die hun kind graag terug wil. Dat zijn de hele trieste verhalen die ik 1x ben tegen gekomen. Vaak is het gewoon onbekend.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven