Waarom niet adopteren?

21-01-2014 22:29 155 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag me af voor hen die al jaren in de IVF molen zitten waarom ze niet een kind willen adopteren?



De kindertehuizen in Europa zitten vol met kinderen die liefde en een fijn thuis nodig hebben...



Niet helemaal te vergelijken maar hoor vaak dierenliefhebsters hier ook pleiten voor n kat uit t asiel die uitpuilen, t asiel dus;)

Waarom dan een eigen nestje willen als er zoveel katten zijn die het aan liefde, warmte en genegenheid ontbeert?



Ik zal me wel niet populair maken maar vroeg het me oprecht af, zeker als ik soms wel eens zie hoeveel stress, ellende en relatiespanning dit traject teweeg kan brengen??
Alle reacties Link kopieren
Als mijn broer en schoonzus iets overkomt, dan is hun jongste hier direct welkom. Zal moeilijk zijn, maar we zouden haar echt niet in een tehuis laten stoppen.

Zijn oudste zou dan logischerwijs naar haar biologische moeder gaan, maar ook zij is hier welkom. We timmeren gewoon een kamertje erbij.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
quote:Athan schreef op 22 januari 2014 @ 06:43:



Ik wist trouwens ook niet dat adoptie zó lastig was en zó duur. De wereld zou een stuk mooier zijn als zelf baren net zo lastig en duur zou zijn...

Inderdaad ja!

Als men ook 'n complete cursus en geschiktheidskeuring zou moeten doorlopen om zelf 'n kind op de wereld te mogen zetten, zouden mensen gedwongen worden na te denken of het gezinsleven wel echt iets voor hen is voor ze er zomaar pakweg 20 jaar aan vast zitten.
quote:nucky schreef op 21 januari 2014 @ 22:51:

En hoe je het kunt vergelijken met een kat uit het asiel halen snap ik ook echt niet trouwens. Kom op hé, verdiep je er eens in voordat je zomaar iets roept.



Ik snap de redenering wel een beetje. Twee jaar geleden werden mij door vier verschillende adressen kittens aangeboden, kon ze zo meenemen, gratis en voor niks.

Als je naar het asiel gaat, betaal je voor een kat rond de 100 euro en niemand vertelt je waarom die kat daar zit, dus het kan zijn dat je een onzindelijke kat koopt. Ook kittens via bepaalde stichtingen kosten een hoop geld.



Wij hebben vrienden die middenin het proces zitten en kennissen die de kinderen inmiddels hebben. Het is niet alleen een geldkwestie of een genenkwestie, al kunnen beide koppels het zich financieel wel veroorloven. Maar het vergt heel wat meer dan dat. Stom voorbeeldje; je moet 10 foto´s sturen van vastgelegde onderwerpen. Je huis, vrienden, keuken, jezelf. Maar jezelf in de keuken wordt dan weer afgekeurd.

In onze omgeving staan vakwerkboerderijen. Die kosten kapitalen, maar er is een koppel om afgewezen, het land wilde niet dat de kinderen in een oude hut zouden opgroeien.



En dat zijn dan nog maar de simpele dingen waar je tegenaan loopt als je de gesprekken met kinderbescherming (waar je ook niet altijd even snuggere mensen aantreft), verplichte cursus (die voor eigen kinderen niet nodig is) en nog zo wat andere dingetjes al achter de rug hebt.



Adoptie doe je niet zomaar even tussendoor.
quote:Snoesje666 schreef op 22 januari 2014 @ 09:38:

Als mijn broer en schoonzus iets overkomt, dan is hun jongste hier direct welkom. Zal moeilijk zijn, maar we zouden haar echt niet in een tehuis laten stoppen.

Zijn oudste zou dan logischerwijs naar haar biologische moeder gaan, maar ook zij is hier welkom. We timmeren gewoon een kamertje erbij.Is het niet logischer dat de kinderen gewoon beiden naar de bio moeder gaan in zo'n geval?
Ik snap trouwens niet dat de Nederlandse staat het burgers toestaat 'n chronisch ziek/gehandicapt kind uit het buitenland te halen. Die gaat hier alleen maar geld kosten.



Van de 'ouders' snap ik dat trouwens ook niet. Wat moet je daar nu mee, jezelf bewust 'n gehandicapt zorgenkind op de hals halen?



Ook 'n kind uit 'n andere cultuur zodat mensen altijd aan je zien dat je niet met 'n eigen kind, maar met 'n adoptiekind rondloopt, lijkt me niet leuk (hoewel Chinese meisjes natuurlijk wel 100 keer schattiger uitzien dan westerse ) Maar wil je als 'ouders' die wellicht al 10 jaar zelf geprobeerd hebben 'n eigen kind te krijgen en daarna het hele adoptiecircus hebben moeten doorlopen, niet dat je eindelijk als gewoon gezin gezien wordt?
Alle reacties Link kopieren
De vraag uit de OP heb ik mij vroeger ook wel gesteld, maar dan in het algemeen: waarom willen mensen een kind van zichzelf? Inmiddels heb ik de rammelende eierstokken aan den lijve ondervonden en weet ik waarom: je gevoel zegt dat je jezelf wilt voortplanten. Gelukkig ging dat bij ons makkelijk, maar ook als dat niet zo was geweest, zou ik waarschijnlijk niet hebben geadopteerd, het zou in elk geval mijn allerlaatste optie zijn geweest. Ik vind het dan ook een oneerlijke vraag van Anthonius omdat deze vraag suggereert dat vooral ouders die moeilijk zwanger kunnen raken, zich verantwoordelijk zouden moeten voelen voor de overvolle kindertehuizen. Iedereen met een plek voor kinderen, is daar even verantwoordelijk voor.
Alle reacties Link kopieren
quote:iksnapernietsvan2 schreef op 22 januari 2014 @ 08:09:

[...]





Op kosten van de belastingbetaler, helaas.



Wat een achterlijke reactie. Ik betaal ook mee aan de (chronische) ziektes/handicaps van anderen. Daar betaal je premie voor, zodat je geholpen kunt worden als jij dat nodig hebt. Ben maar blij wanneer je geen hulp nodig hebt. Dat betekent namelijk dat je gezond bent.



Dat ik met mijn 25 jaar de 'pech' heb dat mijn partner zeer sterk verminderd vruchtbaar is en voor ons de enige manier om zwanger te worden IVF/ICSI is vind ik al erg genoeg.Geloof mij, ik had het liever op de natuurlijke manier gehad. En ja, ik wil dit liever eerst proberen voordat ik evt ga nadenken over adoptie.
.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 22 januari 2014 @ 09:45:

[...]



Is het niet logischer dat de kinderen gewoon beiden naar de bio moeder gaan in zo'n geval?



HUN jongste en ZIJN oudste. De jongste is uit ZIJN tweede leg.

ZIJN oudste dochter woont bij papa en stiefmama.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Foutje
.
quote:mandylion schreef op 22 januari 2014 @ 09:52:

[...]





Wat een achterlijke reactie. Ik betaal ook mee aan de (chronische) ziektes/handicaps van anderen. Daar betaal je premie voor, zodat je geholpen kunt worden als jij dat nodig hebt. Ben maar blij wanneer je geen hulp nodig hebt. Dat betekent namelijk dat je gezond bent.



Dat ik met mijn 25 jaar de 'pech' heb dat mijn partner zeer sterk verminderd vruchtbaar is en voor ons de enige manier om zwanger te worden IVF/ICSI is vind ik al erg genoeg.Geloof mij, ik had het liever op de natuurlijke manier gehad. En ja, ik wil dit liever eerst proberen voordat ik evt ga nadenken over adoptie.Hoezo achterlijk? Het is mijn mening. Mag dat? Dank u.
Alle reacties Link kopieren
Nah, ook ik vind een mening die gebaseerd is op vooroordelen of onjuiste aannames, best dom te noemen.
Ik vind chronische ziekte nog wel iets anders dan niet op natuurlijke wijze kinderen kunnen krijgen. Je moet ergens een grens trekken bij het vergoeden van zorg.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 22 januari 2014 @ 09:49:



(hoewel Chinese meisjes natuurlijk wel 100 keer schattiger uitzien dan westerse ) Wat ik begreep van vrienden die in het traject zitten is dat vanuit China op het moment alleen jongetjes met speciaal needs vertrekken. Dus inderdaad met een kleine of grote handicap.
Stressed is just desserts spelled backwards
quote:Penelope_ schreef op 21 januari 2014 @ 23:02:

Omdat het krijgen van kinderen voor velen geen praktische kwestie is, maar een gevoelskwestie. Ik wil geen kind van een ander, ik wil een kind van mezelf.

.Dit.
quote:Frizz schreef op 22 januari 2014 @ 00:56:

Ik ben er een ontzettend voorstander van dat kinderen die geen ouder hebben die voor hen zorgt op te laten groeien in een SOS-kinderdorp. Of in ieder geval in hun eigen land. Zodat bij mensen ook de gedachten eruit gaat dat ze hun kindje beter af kunnen staan zodat het een mooie toekomst heeft in een westers land. Ik ben blij dat adoptie aan banden wordt gelegd, zodat mensen geen geld krijgen om hun kind af te staan. Omdat wij hier graag zielige kindjes willen helpen... De problematiek rondom geadopteerde kinderen is heftig.



Het is dus niet zo simpel als een kindje uit een weeshuis trekken en gelukkig maken.En dit.
quote:Solomio schreef op 22 januari 2014 @ 08:11:

[...]



Ziektekostenverzekering.

Zoals we allemaal meebetalen aan de medische kosten van anderen, die ik ook niet allemaal even 'ernstig' vind.

Solomoi bedankt hiervoor. Ik heb zelf sinds kort een zoon via IVF en buiten het feit dat ik er achter ben gekomen dat de kosten niet zo hoog waren als ik dacht. Mijn IVF proces heeft nog geen 4000 euro gekost. De kosten voor de IVF is erg afhankelijk welke en de hoeveelheid medicatie je nodig heb.

Ik moet ook mee betalen aan kosten voor behandelingen die worden veroorzaakt door roken of overgewicht. Dat wij IVF nodig hadden hebben zelf niets aan kunnen doen, want slecht zaad kun je niet verbeteren als je niet rook, drink en gezond leeft. Echt we hebben van alles geprobeerd om niet naar IVF te hoeven, maar het was niet anders. We hadden trouwens ook IVF gedaan als we hetzelfde hadden moeten betalen alleen dat is niet voor iedereen weggelegd.



Verder hebben wij het ook over adoptie gehad, maar buiten dat het een lang, zwaar en duur(maakte voor ons niet uit) proces is was dit pas een optie als IVF mislukte. Dit laatste niet vanwege dat het geen biologisch kind van ons was maar meer om het proces aanzicht. Ook de onzekerheid of het kind wel vrijwillig is afgestaan en nog vele andere bezwaren.



Pleegzorg hebben wij ook nog naar gekeken maar daar hebben in onze omgeving slechte ervaringen mee.
Alle reacties Link kopieren
Mij lijkt dat zorg in een welvarend land als het onze, niet alleen gericht hoeft te zijn op zieke mensen, maar ook op geluk. Dus ja, we betalen met zijn allen mee aan de anticonceptiepil, ivf en rechte tanden van anderen. Mooi toch?!
Alle reacties Link kopieren
Kennissen van mij zitten op dit moment te wachten in Polen tot alle papieren rond zijn en zij hun geadopteerde zoon van 1,5 mee mogen nemen.



Zij hebben beiden een,baan, maar verdienen modaal, daarnaast zitten ze pas 1,5 jaar in een adoptieproces.



Klopt dit dan als ik lees dat het jaren en heel veel geld kost?
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
Eens met Leoni
.
Alle reacties Link kopieren
Calvijn, voor Polen is de wachtlijst heel kort. Er komen veel kindjes met het FAS-syndroom vandaan en dat moet je kunnen en willen. Dus het verhaal klopt, volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
quote:Shula schreef op 22 januari 2014 @ 10:23:

Calvijn, voor Polen is de wachtlijst heel kort. Er komen veel kindjes met het FAS-syndroom vandaan en dat moet je kunnen en willen. Dus het verhaal klopt, volgens mij.



Het ventje is weggehaald samen met 2 oudere kinderen bij aan drankverslaafde ouders.

Vooralsnog heeft hij een lichte achterstand in zijn ontwikkeling, maar de rest moet de toekomst uitwijzen
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
Anderhalf jaar bij verslaafde ouders, dan is de kans natuurlijk heel groot dat het kindje onveilig gehecht is.



Wat ik nou zo raar vind is dat daar dan niet standaard tot 18 jaar nazorg bij wordt geleverd.
quote:iksnapernietsvan2 schreef op 22 januari 2014 @ 10:00:

Ik vind chronische ziekte nog wel iets anders dan niet op natuurlijke wijze kinderen kunnen krijgen. Je moet ergens een grens trekken bij het vergoeden van zorg.In feit zijn slecht zaad of pcos ook een vorm van een chronisch ziekte, want je kunt er niks aan doen. Door deze aandoening kun je uit niet doen/krijgen wat je wil.
Alle reacties Link kopieren
quote:calvijn1 schreef op 22 januari 2014 @ 10:27:

[...]





Het ventje is weggehaald samen met 2 oudere kinderen bij aan drankverslaafde ouders.

Vooralsnog heeft hij een lichte achterstand in zijn ontwikkeling, maar de rest moet de toekomst uitwijzen



en daarom is adoptie soms zo lastig. Weten ze waar dat jongetje heeft gezeten toen hij weg is gehaald bij zijn ouders? en hoe oud was hij? heeft hij de eerste maanden bv alleen op een kamertje gelegen? of kwam zijn moeder hem af en toe nog knuffelen? Je weet het gewoon niet en dat is lastig.

Ik hoop op een hele mooie toekomst voor het jongetje en zijn toekomstige familie!!
quote:Frizz schreef op 22 januari 2014 @ 10:29:

Anderhalf jaar bij verslaafde ouders, dan is de kans natuurlijk heel groot dat het kindje onveilig gehecht is.



Wat ik nou zo raar vind is dat daar dan niet standaard tot 18 jaar nazorg bij wordt geleverd.

Dus niet alleen mag men 'n kind naar Nederland halen wat hoogstwaarschijnlijk alleen maar geld kost, want wellicht te gehandicapt om te kunnen leren en werken, maar je zou er ook nog 'ns 18 jaar hulp voor willen bekostigen?

Ik zou zeggen laat mensen die bewust voor 'n gehandicapt kind willen zorgen daar zelf de kosten voor dragen. Dan laten ze 't wel uit hun hoofd....of ze gaan zelf in 'n ver land in 'n weeshuis vol zielige kindertjes werken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven