Nederlandse diplomaat dumpt pleegkind.

12-12-2007 08:54 189 berichten
Alle reacties Link kopieren
Nederlandse diplomaat dumpt pleegkind.



AMSTERDAM - Consul Raymond Poeteray en zijn echtgenote Meta zijn in grote moeilijkheden gekomen in Hongkong doordat ze hun geadopteerde dochtertje Jade (7) hebben afgestaan omdat het kind "moeite had zich aan te passen aan hun gezinsleven en hun eetgewoonten".



Het 'onaangepaste kind' is overgedragen aan de autoriteiten in Hongkong, die een nieuw pleeggezin zoeken.



Vele Aziatische kranten spreken schande over het wegsturen van het 'onaangepaste dochtertje' door het hooggeplaatste Nederlandse diplomatenechtpaar. De Koreaanse gemeenschap in Hongkong is furieus over de kwestie. "Het meisje was al vanaf haar vierde levensmaand in dat gezin, en nu wordt ze weggestuurd. Schandalig!", aldus een woordvoerder van de Koreaanse gemeenschap.



Consul Poeteray weigert desgevraagd commentaar. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een droevige familiekwestie. "Maar er is geen sprake van onbetamelijk of onwettig gedrag van de consul", aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.





http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/00140/kind_140808d.jpg





Ik wilde dit even met jullie delen. Ik heb er geen woorden voor.....
Alle reacties Link kopieren
Vindt dat ook best apart. Een juf die een dergelijke band aangaat met een leerling. Blijkbaar gaf het meisje daar aanleiding toe maar dan nog. Dergelijk vrij gedrag ben ik hier ook nog niet tegengekomen zonder dat daar vraagtekens bij werden gezet. Als een leerling dermate aanhankelijk gedrag vertoond bij een juf en dan in samenhang met thuis dat het daar blijkbaar op dat vlak allemaal niet zo wilde lukken, lijkt me dat er toch iets scheef zit.



Wel is het best raar dat als het meisje een medische achtergrond heeft daar op school helemaal niks van bekend is. zouden de ouders zich geschaamd hebben dat hun dochter problemen had en hebben ze het daarom niet gemeld?

Zo van, als het op school goed gaat, waarom dan onrust zaaien.



Daarnaast kan een juf helemaal niet aangeven of ontkennen of een leerling wel of niet een psychiatrische aandoening heeft. Daar zijn psychiaters voor.
Het is mij: shaHla :) (Iranian version)
Alle reacties Link kopieren
[quote]Krengiserweer schreef op 17 december 2007 @ 16:53:

maar feit is wel dat een groot aantalvan deze personen, niet normaal kan functioneren in de huidige maatschappij/quote]



Kreng,



Daar is-ie weer: 'normaal'. En dan ook nog nadrukkelijk gekoppeld aan 'onze maatschappij'.



De hele idee achter 'natuurlijke selectie' is dat er tégen, maar ook vóór mensen 'wordt' geselecteerd die zich NIET aanpassen. En er vóór wordt geselecteerd, dan noemen we het 'progressie'. Regel nou alles en iedereen richting de 'NUL', en zeg maar 'dag' met je handje naar de progressie. Die komt nu niet uit een buisje pilletjes, en ik maak me zelfs sterk dat je er juist regressie mee in de hand werkt, omdat je alles wat kan ademhalen óf afregelt richting 'normaal', óf afregelt richting 'apathisch' met behulp van 'chemische lobotomie'. Als je er even over nadenkt, moet het je de koude rillingen bezorgen, volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
Het verhaal van de juf onderschrijft eerder het verhaal van de ouders dan dat het het tegenspreekt. Een kind wat zich a la minute zo hecht aan een juf, heeft vaak een bindingsprobleem. Zo snel en zo intiem hechten, is namelijk ook niet gangbaar voor een kind van (toen) 4. En dat hoeft niet perse aan de ouders te liggen, in geval van adoptie. Het meisje is daar op school geweest tot haar vijfde, dus ook deze info is oud. Die schoolrapporten zeggen ook niks, een bindingsprobleem zegt niets over de intelligentie of woordenschat van een kind. Dat ze blijkbaar zo'n grote nederlandse woordenschat had toen, spreekt eerder voor dan tegen de ouders. De enige plek waar ze die woordenschat had op kunnen doen, is thuis.

Dat ze niet wisten dat het kind therapeutische begeleiding kreeg kan. Dat kan ze heel goed pas in de 2 jaar erna hebben gekregen.



Dus ElleMichelle, wat wil je nu zeggen met het plaatsen van dit artikel? Het enige wat je kan concluderen is dat er wederom een professional uit de school klapt met prive-informatie, die niet eens up to date is.



En dat wederom de stemmingmakende termen als gedumpt en uit het gezin gezet worden gebruikt. Van objectieve verslaggeving is hier in ieder geval geen enkele sprake.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Liv schreef op 17 december 2007 @ 18:16:

Jaap, pdd nos lijkt idd een soort van "rest"-diagnose




Liv,



Ik ben bang dat het niet zozeer een 'rest-diagnose' is, maar dat bijna het hele spectrum aan 'stoornissen' een uitvloeisel is van het denken in wat zo'n honderd jaar geleden furore maakte als 'social engineering', met het vizier gericht op de 'ideale' mens. Omdat men beseft dat dat ietwat verdacht is, regelt men nu de mens af op wat 'normaal' wordt gevonden. Maar als je er even over nadenkt, en je afvraagt hoeveel mensen je kent die als een gretige gladiool in de schoolbanken zaten en zich 24/7 voorbeeldig gedroegen, zonder ooit ongelukkig te zijn of opstandig, dan zul je ontdekken dat dat zeker niet 'normaal' was, in het niet te verre verleden.



Er zijn WAANZINNIG creatieve mensen die tot op de dag van vandaag een gigantische invloed op onze cultuur, en de meesten van ons individueel gemaakt hebben. Mensen die anno 'nu' vanaf hun geboorte in aanmerking zouden zijn gekomen voor 'chemische lobotomie'. De al eerder genoemde 'idioot' Jan Wolkers, André Hazes, Jim Morrison, Janis Joplin, Salvador Dalí, Albert Einstein, Mozart............



Afijn, nog tien jaar, en iedereen die gedeprimeerd raakt van de 'muzak' die zorgvuldig geprogrammeerde muzak-computers voor ons componeren, mag aan de pil. En wie al dat gewauwel van die leraren en leraressen het summum van tijdverspilling vindt, wordt door de schoolpolitie van zijn/haar bed gelicht, en onder toezicht van 'zorgverleners' platgespoten.
Alle reacties Link kopieren
shahla schreef op 17 december 2007 @ 23:33:

Al denk ik wel dat het ook van belang is dat je een opvoeding kiest die bij je kind past.




Shahla,



Dat is niet anders dan ik zeg. Alleen geeft je reactie al wel aan wat er aan schort in onze samenleving. Dat je zoveel nadruk legt op 'belonen' is wat, om verschillende redenen, een steeds groter hypotheek op de opvoeding legt.

Belonen werkt (in de zin die je aangeeft, 'geld', 'gunsten', 'goederen') bij volwassenen beter dan bij (jonge) kinderen. Ten eerste appeleert het aan een hoge mate van rationele controle die er bij een kind nog niet (in die mate) is dat het afdoende weerstand kan bieden aan de natuurlijke verleidingen waar we als mensen mee geboren worden.

Ten tweede (verbonden met het vorige) is de 'attention span' bij kinderen dermate beperkt, dat het liever kiest voor de bevrediging van een verlangen NU, dan over een paar uur. En dat het ook een beloning NU over een half uur (of minder) alweer vergeten is.

Ten derde heeft het in het vooruitzicht stellen van een beloning veel weg van 'omkopen', en is het nou niet direct een goede eigenschap van mensen dat ze daar positief op reageren. Dus is het twijfelachtig of je er als ouder/leerkracht wel zo verstandig aan doet om een kind daarop te conditioneren. Zelfs ALS het resultaat heeft op de korte termijn.

Als ze als volwassenen verwachten dat hun gedrag op gelijke wijze 'gekocht' wordt, komen ze toch écht van een (erg) koude kermis thuis!

En dat brengt mij bij het vierde bezwaar: Veel 'beloningen' zijn in feite verkapte dreigementen met straffen. Mijn baas beloont mij niet voor het feit dat ik een overeengekomen arbeidsprestatie lever. Ik heb RECHT op die vergoeding! Hij straft mij als ik wegblijf, of mijn werk niet naar behoren doe, door de afgesproken vergoeding in te houden! En dat is FUNDAMENTEEL anders dan 'belonen'!



De 'moderne' straffen, verkocht als 'beloning', zijn een uitkomst voor mensen die moeite hebben met het nemen van hun verantwoordelijkheid als ouder (of leerkracht). Ze zijn daarbij niet alleen (met opzet) onduidelijk voor henzelf, om hen dat goede gevoel over hun eigen opvoedkundige kwaliteiten te geven, maar missen ook de duidelijkheid die kinderen eigenlijk nodig hebben, en corrumperen de moraal, waar het uiteindelijk allemaal om begonnen is.
Jaap, ga eens een dagje meelopen op een zgn "Cluster 4"school.



Haske leuk, al die creatieve geestjes, maar absoluut onhandelbaar.

En juist op schol krijgen ze heel veel structuur.

De meeste van deze Kindertjes zijn echt geen Mozartjes en Einsteins en juist de medicatie die ze krijgen zorgt ervoor dat ze nog gewoon naar school kunnen, in plaats van de hele dagop bed vastgebonden of opgesloten in een isoleercel omdat ze te agressief zijn om aan te pakken.



En wat wil jij nu precies aanvangen met gedragsgestoorde kinderen?
Alle reacties Link kopieren
Kreng,



Zullen we, om te beginnen, even onderscheid maken tussen kinderen die een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn, en de zéér veel grotere groep junior-junks die dat niet is, maar wel 'lastig'?
Alle reacties Link kopieren
Poezewoes,ik plaats hier dat bericht en alle volgende krantenberichten over Jade om zo een totaalbeeld,in zoverre mogelijk,te krijgen van haar.

De ouders,de autoriteiten in Hong Kong,de oppas,de juf en er zullen er nog wel wat aan het woord komen.



Dat Jade vloeiend Nederlands kan is logisch,de ouders spreken nederlands,ze zat al die jaren op een nederlandse school in Hong Kong met nederlandse onderwijzers.Dus die woordenschat heeft ze niet alleen van thuis meegekregen.

En dat scholen geen medisch dossier hebben,op de school van mijn kinderen is er van elk kind een schooldossier.Dit dossier is niet alleen een onderdeel van het onderwijskundig rapport maar staat ook medische gegevens in die van belang kunnen zijn,dus ja bindingsangst,allergieen,adhd zouden allemaal in dat schooldossier staan als dat voor dat bewuste kind geldt.Dit schooldossier is niet ter inzage voor de ouders maar alleen voor de leerkracht.

Ook worden de kinderen gecontroleerd door de schoolarts ed ook deze gegevens komen in het schooldossier evenals het kind bij een remidial teacher van school loopt of het nu voor een cognitief vak is of voor moteriek.

Als het kind in het laatste jaar van de kleuterklas zit wordt het ook op onze school getest op schoolrijpheid,zowel sociaal als op alles wat kan wijzen op dislexie etc deze testen worden gedaan door een leerkracht die zich hierin gespecialiseerd heeft.En men verwijst ook door naar fysiotherapeuten ed als een kind ergens in achter is.Zo ben ik te weten gekomen dat mijn jongste bepaalde dingen niet kon omdat hij met 9 maanden al rondliep,het kruipen heeft hij vrijwel overgeslagen,de moteriek die daarmee gepaard gaat heeft hij dus nooit aangeleerd en overgeslagen.Daarom heeft het hem oa moeite gekost om te leren zwemmen omdat hij dan zijn armen en benen in een bepaalde volgorde moest doen,had zijn broer binnen 1 jaar alle zwemdiploma's,hem heeft het 3 jaar gekost voordat hij zijn A diploma haalde.

Door school en de fysiotherapie die hij daarvoor heeft gehad is alles nu weer goed gekomen.

Dus als Jade therapeutische begeleiding had gehad moet dat wel op school of bij de huidige hulpverlers bekend zijn.Iemand heeft haar doorgewezen en die gegevens komen ter boek te staan.Ik had voor de therapie voor mijn zoon een handtekening nodig van mijn huisarts(ivm vergoeding ziekenfonds) dus ook bij de huisarts staat dat in de computer.Staat allemaal dan in het medisch dossier en schooldossier.



En dat de info niet up to date is.

Jade zit nu in de hulpverlening,ze is nu geplaatst in een pleeggezin,waar ook alles goed gaat volgens de instanties die haar in de gaten houden.

Op school ging alles prima,bij het pleeggezin gaat alles prima,volgens de hulpverlenende instaties gaat het prima.Klinkt niet alsof het kind bindingsstoornis zou hebben in mijn oren.Jade is medio 2006 uit huis geplaatst,dus al ruim een jaar geleden.

Volgende 4 regels heb ik gecopieerd en geplakt ivm bindingsstoornis:

De eerste binding is met de moeder en de vader. Als een kind van de ouders te weinig liefde ontvangt, in de steek wordt gelaten of wordt mishandeld, is het begrijpelijk dat het kind tot de ervaring komt dat bindingen pijnlijk en teleurstellend zijn en dat het moeilijk wordt iemand te vertrouwen.



Volgens de autoriteiten die haar zorg hebben en haar nieuwe pleeggezin is dat niet aan de orde.
Alle reacties Link kopieren
Krengiserweer schreef op 20 december 2007 @ 10:53:

Jaap, ga eens een dagje meelopen op een zgn "Cluster 4"school.



Haske leuk, al die creatieve geestjes, maar absoluut onhandelbaar.

En juist op schol krijgen ze heel veel structuur.

De meeste van deze Kindertjes zijn echt geen Mozartjes en Einsteins en juist de medicatie die ze krijgen zorgt ervoor dat ze nog gewoon naar school kunnen, in plaats van de hele dagop bed vastgebonden of opgesloten in een isoleercel omdat ze te agressief zijn om aan te pakken.



En wat wil jij nu precies aanvangen met gedragsgestoorde kinderen?




Das ook weer wat al te kort door de bocht. Niet ieder cluster 4 kind krijgt medicijnen, niet ieder cl 4 kind is onhandelbaar en te agressief om aan te pakken!

Bovendien is de ene cluster 4 school de andere niet: er zijn zmok scholen, "gewone"cluster 4 scholen, scholen speciaal voor kinderen met een autisme verwante stoornis etc. etc.
Alle reacties Link kopieren
jaap schreef op 20 december 2007 @ 11:46:

Kreng,



Zullen we, om te beginnen, even onderscheid maken tussen kinderen die een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn, en de zéér veel grotere groep junior-junks die dat niet is, maar wel 'lastig'?
Eeeh, daartussen in zit ook nog van alles, Jaap
Alle reacties Link kopieren
Liv,



Daarom zeg ik 'om te beginnen'. Het betreft hier een reactie op de posting van Kreng, die het doet voorkomen alsof ik ontken dat er kinderen zijn met problemen die op geen andere wijze het hoofd te bieden zijn dan door hen een chemische lobotomie aan te bieden. Dan nóg denk ik dat je' als arts' wel érg zeker van je zaak moet zijn voor je die diagnose stelt! En dan hebben we het uiteindelijk over een minuscuul gedeelte van de jongeren.



'Daartussen' is een verkeerde aanduiding. Dat suggereert weer dat er sprake is van 'compleet gestoord' als de ene extreem, en 'compleet normaal' als de andere polaire. De tegenstelling is echter hooguit tussen 'compleet gestoord' en 'de rest'. Er zijn geen 'normale' kinderen, omdat dat een zuiver cultureel dictaat betreft, wat ook tot uitdrukking komt in de veranderingen die we waarnemen bij de omschrijvingen van die hele waslijst met 'stoornissen'. Wat vandaag een 'stoornis' is, is morgen 'normaal', of andersom. Dan ben je toch redelijk bezopen bezig als je je kind aan zo'n fluctuerend tijdsbeeld probeert aan te passen door middel van chemische lobotomie, en je en passant van dat kind een junkie maakt?
Alle reacties Link kopieren
jaap schreef op 20 december 2007 @ 14:32:

Liv,



Daarom zeg ik 'om te beginnen'. Het betreft hier een reactie op de posting van Kreng, die het doet voorkomen alsof ik ontken dat er kinderen zijn met problemen die op geen andere wijze het hoofd te bieden zijn dan door hen een chemische lobotomie aan te bieden. Dan nóg denk ik dat je als arts wel érg zeker van je zaak moet zijn voor je die diagnose stelt! En dan hebben we het uiteindelijk over een minuscuul gedeelte van de jongeren.



'Daartussen' is een verkeerde aanduiding. Dat suggereert weer dat er sprake is van 'compleet gestoord' als de ene extreem, en 'compleet normaal' als de andere polaire. De tegenstelling is echter hooguit tussen 'compleet gestoord' en 'de rest'. Er zijn geen 'normale' kinderen, omdat dat een zuiver cultureel dictaat betreft, wat ook tot uitdrukking komt in de veranderingen die we waarnemen bij de omschrijvingen van die hele waslijst met 'stoornissen'. Wat vandaag een 'stoornis' is, is morgen 'normaal', of andersom. Dan ben je toch redelijk bezopen bezig als je je kind aan zo'n fluctuerend tijdsbeeld probeert aan te passen door middel van chemische lobotomie, en je en passant van dat kind een junkie maakt?
Alle reacties Link kopieren
Jaap, ik ben het met je eens dat je voorzichtig moet zijn met lange termijn medicatie voor deze kinderen. Maar je moet echt niet voorzichtig zijn met een andere manier van opvoeden waarin stimulering, belonen, vooral kijken naar het goede, het negatieve waar mogelijk negeren wel vrij hoog in het vaandel moet staan. Daar is niks mis mee. Als ze ouder zijn, zullen ze een aantal dingen, waarvoor ze in het verleden beloond werden, ondertussen automatisch zijn gaan doen en niet meer persé beloond hoeven te worden. Het gaat juist om gedrag wat niet eigen is bij het kind. Dat wil je aanleren en als je iets nieuws leert en het lukt, mag je daar best een tijdje voor beloond worden. En daarom ook als ze ouder worden, kun je uitleggen dat niet alles in het leven beloond wordt en dat je inderdaad sommige dingen gewoon moet doen en daarmee uit. Maar bij dit soort kinderen is de weg daarnaartoe een andere. That's all.
Het is mij: shaHla :) (Iranian version)
Alle reacties Link kopieren
shahla schreef op 21 december 2007 @ 13:13:

vooral kijken naar het goede, het negatieve waar mogelijk negeren




Shahla,



Hierboven heb ik al aangegeven wat er mis kan gaan met 'belonen', en waarom 'belonen' vaak niet meer is dan (dreigen met) straf, en in die zin niet zelden buitengewoon hypocriet wordt gebruikt door mensen die erg graag gezien willen worden als 'positieve' ouders.

Het probleem is dat die trend de indruk heeft gewekt dat straffen 'negatief' is.



Natuurlijk ben ik het met je eens dat je een kind door (daadwerkelijke) beloning kunt stimuleren bepaald gedrag, dat je verwachtingen overtreft, te continueren. Alleen moeten we met spoed af van het idee dat je ongewenst gedrag maar het beste kunt negeren. Ongewenst gedrag moet je bestraffen om het kind te stimuleren dat gedrag niet meer te vertonen. En dat kan heel goed zonder dat het lijkt alsof je een kind verstoot, wat cynisch genoeg juist in kringen van 'positieve' ouders vaak wordt aangeprezen als 'time out'.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven