Geld & Recht alle pijlers

Boomers en de erfenis

02-01-2022 12:19 794 berichten
Alle reacties Link kopieren
Super taboe, vooral ook voor mezelf en toch zit het me een beetje dwars.

Mijn vaders familie heeft 6 broers en zussen. Boomer generatie. Zelf hebben ze behoorlijk wat geërfd, van ouders en van een ongetrouwde tante en een inmiddels overleden broer. Dat ging echt over meer dan een ton per persoon. Ook hebben de meesten een prachtig eindloon pensioen en hebben ze enorme winsten gemaakt of vermogen opgebouwd op afbetaalde huizen.

Mijn vader verteert volgens mij voor een groot gedeelde de pot. Heeft zijn huis al lang geleden verkocht en huurt best prijzig. Voelt zich een enorm slachtoffer dat zijn pensioen niet wordt geindexeerd. Maar goed hij geniet ervan en het is zijn geld. Ik laat het, maar vind hem stiekem wel een echte boomer en het steekt me dat hij het zo makkelijk en goed gehad heeft in zijn leven en niet ziet dat dat voor de generatie na hem niet zo maar geldt. Zelf wel ruim geërfd maar kennelijk niet de noodzaak voelen ook iets voor je eigen nageslacht na te laten. Ik heb bijvoorbeeld best een enorm pensioengat. Wel een leuk koophuis maar niet in de orde van grootte zoals de boomers waar ik het over heb wonen.

Een oom en tante echtpaar is echt behoorlijk vermogend. Super zuinig leven, geïnvesteerd in vastgoed. Zij roepen al hun leven hardop te pas en te onpas dat ze niets nalaten aan neefjes en nichtjes want die hebben het zelf goed genoeg. Alles gaat naar musea en goede doelen. Prima verder. Ik heb ook niets met ze en zie ze nooit maar door hun opmerkingen voel ik me ook nergens toe verplicht.

Dan heb ik een tante. Ze is jong weduwe geworden en haar enige kind overleed 10 jaar geleden. Ik loop haar dus een beetje na...... ga regelmatig op bezoek, ben medisch aanspreekpunt en houdt het wat in de gaten. Van alle nichtjes en neefjes ben ik de enige die dit doet.

Nu heeft tante haar huis verkocht en daar een paar ton aan overgehouden. Laatst heeft ze me haar testament laten zien (ik ben daar lang van weggebleven) en ik krijg straks als executeur 1% voor de afhandeling en dan sta ik verder voor 10% als enig erfgenaam opgenomen. Rest van de familie volledig onterfd. Het vermogen gaat verder volledig naar goede doelen. Ze is nu al geld aan het weggeven, want ' wat moet ze met dat geld' . Familie 'heeft het allemaal niet nodig' volgens haar.

Vroeger stopte ze me wel eens wat toe, 100 euro hier, 100 euro daar. Daarvan heb ik ooit de beleefdheids opmerking gemaakt: 'wat lief maar dat hoeft toch niet tante' en toen is ze er ook accuut mee gestopt.

Ze moet zelf weten wat ze doet, haar geld, ik red mezelf financieel wel. En toch steekt het ergens. Dat deze boomers zelf wel heel leuk van familie hebben geërfd en nu niet hetzelfde doet met de generatie onder hen en er tonnen naar het goede doel verdwijnen.

Vrienden van mij vinden dit maar raar, die hebben tante's gehad die heel ruimhartig waren en die dan door hun ook wekelijks trouw bezocht werden. Zij vinden dat ik tante hier op aan moet spreken.

Maar voor mij is tot nu toe een echte no-go. Vragen om geld of hinten naar de erfenis, dat doe je niet....
En toch word ik wat minder enthousiast met mijn bezoekjes.

Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden.
konijnmetbril wijzigde dit bericht op 02-01-2022 12:21
0.08% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Birdie schreef:
02-01-2022 22:02
Ik sla aan? Ik stel een vraag.
Misschien lees jij een heel andere toon. Een toon die er niet is.
Ja dat kan. Ik meende inderdaad een toon te lezen waaruit een aanname over mijn toon bleek :-D
Nou ja, probleem opgelost.
Alle reacties Link kopieren
Mevrouw75 schreef:
02-01-2022 21:56
Dat kan ook hoor, dat het cultuur is. Ik vind alleen niet stereotype boomer.

De enige die ik ken die zijn vermogen naliet aan een ‘goed doel’ was bij leven behoorlijk scheutig naar anderen en het goede doel was hij zeer nauw bij betrokken, dus ik vond dat behoorlijk logisch.
Wat ik er stereotiep aan vind is dat veel boomers nogal op zichzelf gericht zijn en niet per se bezig zijn met de generaties na hen. Wellicht komt het doordat ik en iedereen die ik ken kind van boomers is, maar de verhalen over ouders die echt harteloos naar hun kinderen zijn ten gunste van zichzelf gaan altijd over boomers. Terwijl hun ouders - zo lijkt het in ieder geval uit de verhalen - zichzelf echt het brood uit de mond spaarden om hun kinderen een beter leven te gunnen. Dat zie ik in de generatie van mijn ouders echt een stuk minder.
Am Yisrael Chai!
Ik ben zelf eerlijk gezegd ook niet van plan na te laten aan neefjes en nichtjes. Ik heb zelf bewust geen kinderen, en ik zal m’n eigen geld op het laatst zelf waarschijnlijk hard genoeg nodig hebben. Maar anders de normale route, dus eerst naar nog levende ouders, en dan naar broers en zussen. Niet rechtstreeks aan neefjes en nichtjes. Ik vind het al net genoeg dat ik als het goed is geen schulden nalaat. Die kinderen erven van hun eigen ouders.
Alle reacties Link kopieren
Parella schreef:
02-01-2022 21:56
Klopt. Ik had jaren geen contact meer met mijn ouders, ze zijn inmiddels ook overleden (zonder erfenis achter te laten, dat weet de familie ook).
Ik heb wel een hele lieve tante waar ik een hele goede band mee heb. Zij heeft zich min of meer over mij ontfermt toen. Ze noemt me altijd haar surrogaatdochter. Maar het is absoluut onbestaanbaar en zou ook niet in me opkomen dat ik mee zou delen met hun kinderen in hun erfenis (ze zijn erg vermogend).
Als ze geen eigen kinderen zou hebben dan kan ik me overigens wel indenken dat ik zou erven hoor, dat is niet ongebruikelijk in Nederland. Mijn kinderloze andere tante heeft ook aan een nichtje laten erven. Maar als er al eigen kinderen zijn dan komen neven en nichten er inderdaad niet aan te pas.
Dat vind ik in jouw situatie eerlijk gezegd ook behoorlijk raar, dat jij niet mee zou erven.
Am Yisrael Chai!
xynix schreef:
02-01-2022 20:17
Ik stel een vraag. Je geeft geen antwoord. Moet ik raden?
Je stelt een vraag over iets wat je zelf verzint, dus verzin lekker verder. Heeft niks te maken met mij verder.
fashionvictim schreef:
02-01-2022 22:07
Dat vind ik in jouw situatie eerlijk gezegd ook behoorlijk raar, dat jij niet mee zou erven.
Zo raar is dat toch niet? Ze heeft haar eigen kinderen ook nog.
Alle reacties Link kopieren
Parella schreef:
02-01-2022 21:40
Dat lijkt me sterk, de meeste mensen weten heus wel de levensloop van hun eigen ouders, die 25 jaar voordat ze geboren werden en de rest hebben ze zelf aanschouwt.

Ik weet in welke huizen mijn ouders zijn opgegroeid, ik weet wat mijn grootouders deden en wat hun levensstandaard ongeveer was toen mijn ouders opgroeiden.
Ik heb ze vaak genoeg horen vertellen over hun eerste autootje (10 jaar eerder dan ik er eentje kon betalen) en ik weet hoe hun eerste koophuis op 1 salaris er op hun 25e eruit zag. Dat kunnen wij nu net met 2 goede salarissen betalen.Ik weet ook dat ze geen 100% financiering van de hypotheek kregen toen, en dat mij vader in zijn leven 6 maanden werkloos is geweest begin jaren 80 toen het economisch slecht ging. En dat weet ik ook behoorlijk in detail van mijn beste veiendin haar ouders die ik al 30 jaar ken en van mijn partners ouders. Het zijn geen wildvreemden ofzo.

Ik kan prima hun materiële en maatschappelijke leven vergelijken met het mijne.
Jij kent dan hele andere Boomers dan dat ik ken.

In de generatie van mijn ouders en hun vrienden was het zeker niet vanzelfsprekend dat je ging studeren, al helemaal niet als vrouw. De moeders van mijn vriendinnen die gestudeerd hebben, die hebben dat eigenlijk pas allemaal later gedaan (toen ze al in de 30 waren) omdat het eerder niet kon. Mijn moeder ging op haar 15de fulltime aan de slag in een kantoor. Toen ze ging trouwen werd ze ontslagen, dat was heel normaal in die tijd. Ze woonden eerst jaren in tochtige huurflatjes, en dan bedoel ik echt tochtig met enkel glas, en één gaskachel. En konden ook pas rond hun 35ste een hele standaard tussenwoning kopen. Op vakantie gingen we eens per jaar, met de auto (als we die hadden), naar een goedkoop gehuurd huisje. In de zomer gingen we met zelf gesmeerde broodjes naar het lokale park. Twee keer per jaar gingen we uit eten, als oma jarig was en als de vakantie aanbrak.

Vergelijk ik het even met mijn eigen leven en dat van mijn vrienden. Ik ben een millenial. Ik kon gewoon studeren toen ik dat wilde, en met een bijbaantje ernaast was dat best te bekostigen. Bijna al mijn vrienden hebben een opleiding gevolgd (de meeste zelfs twee), en een keer in het buitenland stage gelopen. Op vakantie ga ik meerdere keren per jaar met het vliegtuig (pre Corona). Ik heb genoeg vrienden die een tussenjaar hebben genomen na de studie om lekker een jaar te backpacken in het buitenland. Iedereen heeft een smartphone en genoeg geld om regelmatig uit eten te gaan, naar de bioscoop of op citytrip. En al mijn millenial vrienden/vriendinnen/zussen/broers etc. hebben uiteindelijk een huis gevonden en een leuke baan.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen mensen maar ik zie juist eerder dat ik mijn generatie het beter heeft. En dat zeg ik niet om mensen op de kast te jagen, maar dat is wel wat ik om mij heen zie.
Veel hangt af van omgeving inderdaad. Mijn ouders (1944 en 1949) hebben wel allebei gestudeerd, niet echt met hulp van thuis, maar wel gestudeerd. Maar daardoor hebben ze dus ook veel vrienden, zowel man als vrouw, die gestudeerd hebben en daarna ook altijd werkten. Mijn ouders hebben ook allebei altijd fulltime gewerkt tijdens mijn jeugd in de jaren 80. Het ontslagen worden als je trouwt enzo speelde in hun omgeving niet.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Maleficient en Fashion Victim. Wat akelig en naar.

Dan prijs ik mezelf toch maar echt gelukkig. En daar is dit topic goed voor. Ik vind sommige reacties naar mij toe echt bizar maar neem er heus wel wat van mee. Dat ik het goed heb inderdaad. En dat mijn mening/gevoel tot nu toe (om nog liever te stikken dan om mijn familie op geld aan te spreken) juist is.

In mijn familie word er vaak ook gewoon raar over geld gedacht en mee omgegaan en dat geldt zeker voor tante.

Mijn verminderde enthousiasme en het feit dat ik dit topic heb geopend komt ook door andere familie-dingetjes die niet helemaal super lopen.

Maar de boomers die ik ken voldoen zeker wel aan de Brigitte Kaandorp stereo-typering.
Alle reacties Link kopieren
Lorem_Ipsum schreef:
02-01-2022 22:15
Veel hangt af van omgeving inderdaad. Mijn ouders (1944 en 1949) hebben wel allebei gestudeerd, niet echt met hulp van thuis, maar wel gestudeerd. Maar daardoor hebben ze dus ook veel vrienden, zowel man als vrouw, die gestudeerd hebben en daarna ook altijd werkten. Mijn ouders hebben ook allebei altijd fulltime gewerkt tijdens mijn jeugd in de jaren 80. Het ontslagen worden als je trouwt enzo speelde in hun omgeving niet.
Ik denk dat je gelijk hebt en het inderdaad veel aan de omgeving ligt. In mijn vriendenkring zijn er bijvoorbeeld ook een aantal mensen met vermogende ouders, die inderdaad als kind ook meer kansen hadden. Je ziet dat nu ook doorgegeven worden, zij hoeven bijvoorbeeld niet naar de bank voor een hypotheek maar kunnen bij hun ouders aankloppen. Maar ik zie eigenlijk wel zonder uitzondering dat mijn generatie veel meer reist, uit eten gaat en sowieso meer geld uitgeeft aan ontspanning. Ik ga eens kijken of ik er cijfers over kan vinden.
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:11
Jij kent dan hele andere Boomers dan dat ik ken.

In de generatie van mijn ouders en hun vrienden was het zeker niet vanzelfsprekend dat je ging studeren, al helemaal niet als vrouw. De moeders van mijn vriendinnen die gestudeerd hebben, die hebben dat eigenlijk pas allemaal later gedaan (toen ze al in de 30 waren) omdat het eerder niet kon. Mijn moeder ging op haar 15de fulltime aan de slag in een kantoor. Toen ze ging trouwen werd ze ontslagen, dat was heel normaal in die tijd. Ze woonden eerst jaren in tochtige huurflatjes, en dan bedoel ik echt tochtig met enkel glas, en één gaskachel. En konden ook pas rond hun 35ste een hele standaard tussenwoning kopen. Op vakantie gingen we eens per jaar, met de auto (als we die hadden), naar een goedkoop gehuurd huisje. In de zomer gingen we met zelf gesmeerde broodjes naar het lokale park. Twee keer per jaar gingen we uit eten, als oma jarig was en als de vakantie aanbrak.

Vergelijk ik het even met mijn eigen leven en dat van mijn vrienden. Ik ben een millenial. Ik kon gewoon studeren toen ik dat wilde, en met een bijbaantje ernaast was dat best te bekostigen. Bijna al mijn vrienden hebben een opleiding gevolgd (de meeste zelfs twee), en een keer in het buitenland stage gelopen. Op vakantie ga ik meerdere keren per jaar met het vliegtuig (pre Corona). Ik heb genoeg vrienden die een tussenjaar hebben genomen na de studie om lekker een jaar te backpacken in het buitenland. Iedereen heeft een smartphone en genoeg geld om regelmatig uit eten te gaan, naar de bioscoop of op citytrip. En al mijn millenial vrienden/vriendinnen/zussen/broers etc. hebben uiteindelijk een huis gevonden en een leuke baan.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen mensen maar ik zie juist eerder dat ik mijn generatie het beter heeft. En dat zeg ik niet om mensen op de kast te jagen, maar dat is wel wat ik om mij heen zie.

Mijn ouders hebben niet gestudeerd en mijn moeder werd ook ontslagen toe ze zwanger werd. Dus ik weet niet wat je probeert te zeggen.
Jij bent een millennial zeg je. Dan vraag ik mij af wat jij met boomers bedoelt... volgens mij hebben we het over de generatie die nu 65+ is, en éigenlijk zelfs wat ouder. De eerste na-oorlogse generatie.
Als jij een millennial bent dan zijn jouw ouders geen boomers maar jouw grootouders.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken verschillende situaties binnen mijn familie. Allemaal zelfde generatie maar heel verschillend. Een ouder die met zeer ruimhartig vroeg-pensioen kon op ongeveer zelfde leeftijd als ik nu (mid-50). Die heeft er wel lekker van genoten en de rest is opgegaan aan zorg toen thuiswonen niet meer kon. Dat ging echt heel hard.

De andere ouder heeft 't hele leven voor 1 werkgever gewerkt en prachtig pensioen daarvan. Toen de eerste ouder overleed kwam daar nog even een prachtig extra pensioen van bij, alhoewel ze al meer dan 40 jaar waren gescheiden. Ook hier gaat het geld er hard uit nu er veel zorg nodig is.

Nog een familielid wat zich 't hele leven 't rotschompes heeft gewerkt maar veel in baantjes zonder pensioen. Die is nu eind 80, verschrikkelijk energiek en gezond maar geen cent te makken en komt rond van alleen AOW.

Ikzelf heb amper pensioen opgebouwd. Slecht een paar jaar ergens gewerkt waar er automatisch pensioen was, een paar werkgevers die zelf iets hadden opgezet en waar het geld nu ongeveer geheel verdampt is. Misschien had ik me daar 20 jaar geleden meer in moeten verdiepen, maar toen was ik daar gewoon niet mee bezig.

Ik klaag niet, ik heb zelf de keuzes gemaakt. Ik snap wel de lichte irritatie naar ouderen die redelijk makkelijk op allerlei regelingen hebben meegelift, zoals mijn ouders, en die weinig begrip hebben voor dat het tegenwoordig een stuk lastiger is. Het zou mooi zijn als ik straks wat erf, maar zonder overleef ik ook wel.

Mijn eigen erfenis gaat nu naar mijn stiefkinderen. Misschien dat ik dat ooit nog wijzig, maar dan zal ik het aan vrienden geven. Heb geen band met neefjes en nichtjes die ik nooit zie.
fashionvictim schreef:
02-01-2022 22:05
Wat ik er stereotiep aan vind is dat veel boomers nogal op zichzelf gericht zijn en niet per se bezig zijn met de generaties na hen. Wellicht komt het doordat ik en iedereen die ik ken kind van boomers is, maar de verhalen over ouders die echt harteloos naar hun kinderen zijn ten gunste van zichzelf gaan altijd over boomers. Terwijl hun ouders - zo lijkt het in ieder geval uit de verhalen - zichzelf echt het brood uit de mond spaarden om hun kinderen een beter leven te gunnen. Dat zie ik in de generatie van mijn ouders echt een stuk minder.
Ik denk dat dat verwend gedrag is. De situatie nu is niet te vergelijken met toen, maar mensen denken wel dat hun adviezen gebaseerd op die ervaring passend zijn.
En dan 'luisteren' die jongeren niet. Ik heb een jonger broertje (meer dan 20 jaar jonger) en ik schaam me achteraf kapot voor de adviezen die ik heb gegeven en de irritatie omdat hij zo 'eigenwijs' was.
Dus ik kan me goed voorstellen dat wat kortzichtige boomers denken dat de mindere situatie van hun kinderen aan de kinderen zelf ligt.
Want hadden ze maar ook zo 'slim' een huis moeten kopen en een vast contract moeten nemen, inplaats van dat 'verwende' gedrag van een te dure huurwoning en steeds maar wisselen van baan.
Beetje de 'minder Starbucks drinken en beter sparen' grap.
Alle reacties Link kopieren
Parella schreef:
02-01-2022 22:23
Mijn ouders hebben niet gestudeerd en mijn moeder werd ook ontslagen toe ze zwanger werd. Dus ik weet niet wat je probeert te zeggen.
Jij bent een millennial zeg je. Dan vraag ik mij af wat jij met boomers bedoelt... volgens mij hebben we het over de generatie die nu 65+ is, en éigenlijk zelfs wat ouder. De eerste na-oorlogse generatie.
Als jij een millennial bent dan zijn jouw ouders geen boomers maar jouw grootouders.
Dat hoeft niet hoor. Ik ben ook millenial en mijn ouders zijn van 1947/48.

Generatie boomer is tussen ‘45-‘60 geboren en millenials vanaf ‘81, daartussen zit generatie X.
Wanna grow up to be
Be a debaser
Alle reacties Link kopieren
Surebaby schreef:
02-01-2022 22:25
Ik denk dat dat verwend gedrag is. De situatie nu is niet te vergelijken met toen, maar mensen denken wel dat hun adviezen gebaseerd op die ervaring passend zijn.
En dan 'luisteren' die jongeren niet. Ik heb een jonger broertje (meer dan 20 jaar jonger) en ik schaam me achteraf kapot voor de adviezen die ik heb gegeven en de irritatie omdat hij zo 'eigenwijs' was.
Dus ik kan me goed voorstellen dat wat kortzichtige boomers denken dat de mindere situatie van hun kinderen aan de kinderen zelf ligt.
Want hadden ze maar ook zo 'slim' een huis moeten kopen en een vast contract moeten nemen, inplaats van dat 'verwende' gedrag van een te dure huurwoning en steeds maar wisselen van baan.
Beetje de 'minder Starbucks drinken en beter sparen' grap.
Alsof ik mijn vader hoor.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Parella schreef:
02-01-2022 22:23
Mijn ouders hebben niet gestudeerd en mijn moeder werd ook ontslagen toe ze zwanger werd. Dus ik weet niet wat je probeert te zeggen.
Jij bent een millennial zeg je. Dan vraag ik mij af wat jij met boomers bedoelt... volgens mij hebben we het over de generatie die nu 65+ is, en éigenlijk zelfs wat ouder. De eerste na-oorlogse generatie.
Als jij een millennial bent dan zijn jouw ouders geen boomers maar jouw grootouders.
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1945-1960: Boomers
1981-1996: Generatie Y/Millennials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?
madamecannibale wijzigde dit bericht op 02-01-2022 22:41
Reden: Jaren komen van wikipedia
1.60% gewijzigd
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:21
Ik denk dat je gelijk hebt en het inderdaad veel aan de omgeving ligt. In mijn vriendenkring zijn er bijvoorbeeld ook een aantal mensen met vermogende ouders, die inderdaad als kind ook meer kansen hadden. Je ziet dat nu ook doorgegeven worden, zij hoeven bijvoorbeeld niet naar de bank voor een hypotheek maar kunnen bij hun ouders aankloppen. Maar ik zie eigenlijk wel zonder uitzondering dat mijn generatie veel meer reist, uit eten gaat en sowieso meer geld uitgeeft aan ontspanning. Ik ga eens kijken of ik er cijfers over kan vinden.

Dat komt ook omdat dat het aanbod er simpelweg meer is. En dat komt weer door de wereldmarkt van Ali's, Starbucks enz. Ik ken genoeg dertigers die op elke hoek een latte met havermelk kopen en via Shein meer kleren bestellen dan ze nodig hebben, hun huis volhangen met meuk van de Action, maar die nog wel met huisgenoten moeten wonen omdat ze alleen geen huis kunnen betalen. Huur noch koop.

Ik snap die gedachte niet dat het huidige aanbod van (low quality) consumptiegoederen gelijk staat aan het beter hebben dan Boomers. Consumeren is niet hetzelfde als riante regelingen vanuit de overheid hebben en een goed zorgstelsel en pensioenstelsel.
Alle reacties Link kopieren
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:33
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1955-1970: Generatie X/Boomers
1980-1994: Generatie Y/Millenials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?
Generatie X en boomers is niet hetzelfde. Babyboomers zijn 1945-1960, dan komt X en daarna (vanaf ‘80) millenials.
Wanna grow up to be
Be a debaser
Alle reacties Link kopieren
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:33
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1955-1970: Generatie X/Boomers
1980-1994: Generatie Y/Millenials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?
Huh? Ik snap je cijfertjes even niet. Zet je X nou gelijk aan boomers?

Boomers zijn 1945-1955 evt 1960.
X komt daarna tot ong jaren 80 (ik dus), de kinderen van de boomers
Millenial tot 95 ong. (Soms ook kinderen van boomers)

Ik zei het al eerder: mijn generatie wordt steeds vaker als boomer neergezet.
mevrouw75 wijzigde dit bericht op 02-01-2022 22:39
14.88% gewijzigd
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:33
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1945-1960: Generatie X/Boomers
1981-1996: Generatie Y/Millenials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?

Nee joh... dat klopt helemaal niet. Ik ben generatie X en ik ben van eind jaren 70. Mijn ouders zijn Boomers!

Babyboomers (1945-1955)
Generatie X: 1970-1985
Generatie Y (1986-2000), ofwel millenials
Alle reacties Link kopieren
Kattentuintje schreef:
02-01-2022 20:13
In mijn geval had dat zeker wel geholpen; al was het maar de laatste anderhalf jaar waarin ik als zzp'er niets meer kon verdienen en van de overheid gewoon veel te weinig ontving om ook maar enigszins van rond te kunnen komen.

Het heeft niet altijd te maken met je omstandigheden aanpassen he?
Heel ander onderwerp dan al dan niet erven, maar ik zou mijn kinderen in dergelijke omstandigheden zeer aansporen hun omstandigheden wel te wijzigen. Met de krapte op de arbeidsmarkt voorlopig dan maar niet zzp-en bijvoorbeeld. En ik snap echt dat dat zo simpel niet altijd is, maar ik heb wel geleerd en ervaren dat er vrij vaak toch oplossingen zijn, hoewel vaak alles behalve leuk.

Ik ben na mijn eerste huwelijk waarin we zonder kinderen en met twee goede salarissen een mooi koophuis hadden en meerdere (verre) vakanties per jaar weer op een kamer van 2 bij 2 met gedeeld sanitair en keuken gaan wonen. Iets anders was niet beschikbaar zonder jarenlange wachttijd en een grote schuld aangaan in mijn eentje in een tijd waarin jaarcontracten standaard werden en huizen massaal onder water kwamen te staan leek mij onverstandig.

Dus nee het kan niet altijd, gezondheid bijvoorbeeld is niet maakbaar, maar in mijn leven is vaak gebleken dat economische omstandigheden wel aanpasbaar waren.
Ik miste in die tijd heel erg warmte, mensen om op terug te vallen, het gevoel er toe te doen voor iemand. Geld had dat nooit opgelost en was altijd het minst belangrijk voor mij.
Forever is a hell of a long time
Alle reacties Link kopieren
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:33
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1955-1970: Generatie X/Boomers
1980-1994: Generatie Y/Millenials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?
Nee, dit klopt niet.

Boomers zijn 1945-1964
Patatgeneratie /generatie X is 1965-1975
Xennial is 1976-1983
Millennial / generatie Y is 1984-2001
Am Yisrael Chai!
Waar denk je dat het woord Boomers vandaan komt? Dat komt van Babyboomers. En als je niet weet waar dat woord vandaan komt dan moet je je middelbare school aanklagen voor hun gebrekkige geschiedenisonderwijs.
anoniem_639dcde78f69d wijzigde dit bericht op 02-01-2022 22:38
0.48% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Klopt, ik kopieerde het en haalde de generaties ertussenuit en toen ging er iets mis :) Nu staat het weer goed volgens mij.
madamecannibale schreef:
02-01-2022 22:33
Wel handig als we het over hetzelfde hebben.

1945-1960: Boomers
1981-1996: Generatie Y/Millenials

Welke generatie denk jij dat de Millenials zijn?

Klopt nog steeds niet hoor. Millennial... millennium.. Mille.. Wat voor opleiding heb je gedaan als ik vragen mag ?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven