Geld & Recht alle pijlers

Vastzitten aan uitvaartkosten vader?

19-09-2020 15:36 200 berichten
Hai,

Ik ben gisteravond op bezoek geweest bij mijn vader die sinds een jaar in een half zelfstandige aanleunwoning woont bij een verzorgingstehuis.
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was. Geen contact met vader vanaf 14 jaar tot mijn 32ste. Ben nu 42. Vader was geen goede vader in de jaren dat er wel contact was. Uit een eerder huwelijk voor dat met mijn moeder heeft hij 1 zoon. Uit de ouderlijke macht gezet en opgegroeid in pleeggezin. Nooit geen contact met vader gewild. Nog steeds niet. Ik heb sinds 10 jaar wel weer contact met hem. Moeizaam. Grof gezegt, het is een lul. Dat is uiteraard subjectief en mijn mening.

Vader heeft vorig jaar enkele tia's/kleine hersenbloedingen gehad, en heeft wat hulp nodig, vandaar de verhuizing naar deze woonsituatie.

Was er gister en hij gaat zichtbaar achteruit. Je kan er niet meer een 'normaal' gesprek mee voeren.

Hij begon weer te 'zeuren' over zijn uitvaart. Ik moet die toch maar regelen. Uiteraard precies zoals hij dat graag wil. Dat is mij allemaal duidelijk. Als ik dan vraag hoe hij dat voor zich ziet, financieel. Dan krijg ik standaard de reactie, het hoeft allemaal niet duur, geen cake, goedkope kist, paar mensen blablabla. Daar is zijn verzekering destijds genoeg voor. De man blijft volhouden dat hij voor ongeveer 5000 verzekerd is. Euro of guldens weet hij niet. Dat staat op de polis. Bijverzekeren is onzin!

Nou heb ik hem dus vorig jaar verhuisd. Er is geen polis. En volgens mij ook geen verzekering dus.

Ondanks dat er een geschiedenis van mishandeling is en ik werkelijk waar nog nooit iets aan de man heb gehad, en hij zijn maandelijkse aow, pensioen en zijn spaargeld uitgeeft aan zijn nepkleindochter van het kind van zijn laatste exvrouw, en er dus geen erfenis zal zijn waarvan ik de kosten van de uitvaart kan betalen, vind ik ergens toch/voel ik mij verplicht dit toch te regelen mocht het zich terzijnertijd voordoen.

Ik maak mij daar soms zorgen over, vooral na een bezoek zoals gister waar maar weer eens bleek dat het nooit meer beter gaat worden met hem, alleen slechter.

En om eerlijk te zijn voel ik mij er rot onder dat anderen dat beetje 'lusten' die er zijn krijgen, en ik alleen maar goed ben om de 'rotzooi' op te ruimen blijkbaar. Gaat ook geregeld door mijn hoofd om contact weer te stoppen, want het brengt mij niks, behalve commentaar op mijn persoon en leventje. Doe dat steeds niet, omdat ik verder ook geen familie heb en 'het is toch mijn vader', en zoiets is gewoon niet makkelijk. Al helemaal niet wetende dat het einde dichterbij is dan ooit.

Al gun ik de man nog vele (verwarde) jaren en mag hij met zijn geld doen wat hij wil, ik sta er steeds nuchterder in en probeer voorbij mijn eigen emoties hierom trendt te kijken.

Contact of niet, afwijzing van 'erfenis' of niet. Een rondje internet verteld mij, voor zover ik uit dit grijze gebied begrijp, dat er niets mij ontslaat van de verplichting te dokken voor zijn uitvaart. Tenzij mijn gemeente heel coulant is en niet verhaald.

Dat doen ze dus wel hier!

Heb dus een paar vragen waar ik met google niet echt goed uitkom.

Waar blijft aansprakelijkheid zoon in dit verhaal?

Zoals ik het begrijp: als ik geen opdracht geef voor uitvaart, zal de gemeente verhalen op mij. Als ik opdracht geef voor uitvaart moet ik ook betalen, maar dan kan ik nog redelijk zelf de kosten bepalen, met in het achterhoofd zijn wensen.
Mocht ik dan maanden later na zijn overlijden ergens uitsluitsel hebben van verzekeringsmaatschappijen of er een polis was, zo ja, gaat dan de helft daarvan linea recta naar zoon, of krijg ik eerst mijn kosten terug?

Als ik het zo nalees klinkt dit allemaal best berekenend en kil, maar de man geeft geen snars om me, nooit gedaan ook, en ik wil het zo netjes mogelijk regelen, maar ik maak me oprecht zorgen wat de gevolgen zijn voor mij. Ben zelf ook alleen, heb hard gewerkt de laatste jaren, heb wat spaargeld, maar da's bedoelt om een huisje te kopen, en 5000 uitvaartkosten is een bittere pil voor mij. Er zal mocht het moment daar zijn toch emoties spelen, en vrienden waarschuwen me nu al voor handtekeningen zetten..

Bij voorbaat dank voor input!
-Shifty- schreef:
20-09-2020 16:05
Hoe komt het dat het bij jou 5.000 gaat kosten en er eerder in dit topic verwezen werd naar onder de 1.000 euro?
Daar ben ik ook wel benieuwd naar. €5000 vind ik een flink bedrag.
Wat ik me dan af vraag: mijn ex is een aantal jaar geleden verdwenen uit het leven van mijn kinderen, nadat hij hun spaarrekening had leeggehaald. Kinderalimentatie wordt al lang niet meer betaald. Omdat die doorbetaald moet worden tot de kinderen 21 zijn, heeft hun vader zowel bij hen als bij mij een flinke alimentatieschuld.

Ik ga niet in details treden, maar vanwege WIA (ik) en Wajong (een paar kinderen) is slechts één kind financieel in staat de uitvaart van vader te kunnen betalen. We hadden het na de scheiding niet breed vanwege mijn ziekte en de zorg voor de overige kinderen, dit kind heeft dan ook heel hard zijn best moeten doen als jongvolwassene. Hij volgde een opleiding (met aanvullende lening anders redde hij het niet), vervolgens een baan en een auto (anders kwam hij niet op zijn werk) en eigen woonruimte. Elke cent heeft hij opzij gelegd en geïnvesteerd in zijn opleiding en werk en nu begint hij eindelijk een beetje een buffer te krijgen. Hij is goed terecht gekomen. Niet dankzij, maar ondanks een vader met wie hij niets meer te maken wil hebben.

En dan moet deze jongeman de uitvaart betalen van die man die hem zoveel ellende heeft aangedaan, hem bestolen heeft en zijn verantwoordelijkheden nooit heeft genomen, zoals een fatsoenlijke verzekering afsluiten?

Die verzekering had hij ooit wel, daar zorgde ik na ons trouwen voor, maar ik weet dat hij die direct na de scheiding heeft stopgezet, net als andere verzekeringen. Omdat hij altijd geld tekort kwam.

Ik vind dit echt niet kunnen, dat kinderen opdraaien voor de uitvaart van ouders die geen verantwoordelijkheid hebben genomen hun zaken een beetje op orde te krijgen. Ik heb het ook niet breed, maar ik heb wél een uitvaartverzekering voor een bescheiden uitvaart zodat ik anderen daar niet mee hoef op te schepen.
Eigenlijk raar dat er geen verplichte verzekering voor is, terwijl het risico op overlijden 100% is.

En ook raar dat de gemeente dit verzorgt tegen 'minimale kosten', maar dat die kosten ruim 2 keer zo hoog zijn als de minimale kosten van die Uitvaart 24 die ook in dit topic genoemd worden.
LittlePinkBean schreef:
20-09-2020 16:52
Eigenlijk raar dat er geen verplichte verzekering voor is, terwijl het risico op overlijden 100% is.

En ook raar dat de gemeente dit verzorgt tegen 'minimale kosten', maar dat die kosten ruim 2 keer zo hoog zijn als de minimale kosten van die Uitvaart 24 die ook in dit topic genoemd worden.

Eigenlijk logisch omdat de kans dat het voor gaat komen 100% is :idee:
En dat gemeentes minimaal 2 x zo duur zaken doen en meer dan het dubbele aan onnodige kosten veroorzaken dan normale mensen, is inderdaad wel raar maar ook wel standaard. Helaas.
huisduif schreef:
19-09-2020 22:16
Over onverwachte kosten: als hij in het ziekenhuis zou overlijden, zijn de eerste drie uur na overlijden en ook in het mortuarium meestal voor rekening van het ziekenhuis. Daarna gaat de teller lopen.

Is hij bereid om inzicht te geven in waar belangrijke papieren liggen (bijv. beide delen van het kentekenbewijs van een auto, ook al hoop ik dat hij daar niet meer in rijdt als ik het zo lees) en een id-bewijs of welke bankrekening(en) geblokkeerd moet(en) worden?
Ja, daar kan ik allemaal wel bij/weet ik. Dat voor zijn gezondheid achteruit ging op zijn verzoek ivm. eventueel ongeval/noodsituatie. 'Want wie zorgt dan voor de kat, huis, post' etc.

Nu is er geen kat meer en slechts een 2 kamerappartement, dus dat is niet echt meer een issue.
LittlePinkBean schreef:
20-09-2020 10:01
Jij bent niet blij dat jij voor de kosten opdraait, terwijl je nog regelmatig contact hebt met je vader en je verplicht voelt hem een uitvaart te geven. Maar je bent wel blij dat de helft van de rekening bij je broer komt, die absoluut geen band met je vader heeft, ook nooit heeft gehad, en dat ook absoluut niet wil. :sarcastic:
Ja, zoals ik al meldde in de OP, ik probeer mijn eigen emoties robdom dit alles los te laten.

Dat lukt niet altijd.

Denk vaak ivm. halfbroer, lekker makkelijk overal vanaf van jongs af.
Ik weet dat dat mijn kronkel is en een pleeggezin vast geen pannekoek met stroop was, maar vindt het niet altijd 'eerlijk', zoals ik ook al meldde in het begin.
Het lijkt alsof je heel erg ontwijkend bent naar posts die verwijzen naar 'iets met je vader zelf regelen'? Zoals bewindvoering of op een andere manier je vader confronteren met 'als jij niks met mij regelt, kan ik niks voor jou regelen' ?
Cadou schreef:
20-09-2020 17:27
Ja, zoals ik al meldde in de OP, ik probeer mijn eigen emoties robdom dit alles los te laten.

Dat lukt niet altijd.

Denk vaak ivm. halfbroer, lekker makkelijk overal vanaf van jongs af.
Ik weet dat dat mijn kronkel is en een pleeggezin vast geen pannekoek met stroop was, maar vindt het niet altijd 'eerlijk', zoals ik ook al meldde in het begin.

Nou een kronkel klinkt nog lief. WTF is dit voor achterlijks?

En verder, nee pa ik ga sowieso niets regelen als er geen polis is, dus geef dat nummer en dan wil ik wel even kijken. Hoe moeilijk is dat nou?
Ik heb naar aanleiding van dit topic, en de reacties erop, vandaag op bezoek bij een vriendin er het toch ook met haar over gehad.

Ga bij mijn volgende bezoek bij vader er idd. zelf nog eens over beginnen en duidelijk zeggen wat ik wel en niet doe, en onder welke voorwaarden.

Daar zal dan waarschijnlijk uitkomen dat ik dat zelf na zijn dood maar moet uitzoeken, maar dan is dat maar hardop uitgesproken.

Vriendin vond een pagina op de site van kassa, en daar was wat meer info, hoewel misschien ook alweer veroudert.

Naaste bloed- en aanverwanten hebben onderhoudsplicht betreffende uitvaartkosten. De opdrachtgever van de uitvaart betaald. Als niemand oodracht geeft, geeft de gemeente opdracht en betaald. En kan vervolgens de kosten verhalen op de bloed- en aanverwanten.

Onder die bloed- en aanverwanten wordt verstaan: partner, kinderen, stiefkinderen als overlijden is ten tijde van huwelijk, en expartner als er nog alimentatieplicht is naar overledene. Plus alle kinderen van deze groep. Ieder ander, zoals broer/zus kan niet op worden verhaald. Gemeente zal standaard een begrafenis regelen ipv. crematie omdat dat onomkeerbaar is en er altijd nog iemand zich kan melden.

Nou, als de gemiddelde gemeentelijke begrafenis 2.500 euro kost, gesplit door mij en broer, ben ik net zo veel kwijt als dat ik het op mij neem met zo'n budgetvariant en een rondje in zijn stamkroeg. Is hij toch gecremeerd naar wens, en ik ben niet meer kwijt dan ik toch al zou zijn, plus ik heb dan de regie.

Lijkt me dan de beste oplossing in geval van geen polis/polis uit jaar 0.

Dit zou idd. een verplichte verzekering moeten worden, dat bespaart veel ellende, want ben er eerlijk best verdrietig om, en ik lees dat ik verre van de enigste ben die hier tegenaan loopt.
-Shifty- schreef:
20-09-2020 17:44
Het lijkt alsof je heel erg ontwijkend bent naar posts die verwijzen naar 'iets met je vader zelf regelen'? Zoals bewindvoering of op een andere manier je vader confronteren met 'als jij niks met mij regelt, kan ik niks voor jou regelen' ?
Dat kan misschien zo overkomen, maar het gesprek is al vaak genoeg gevoerd, echt. Hij is nu na zijn tia's nog 'dwarser' zeg maar. Kan je mopperen, kan je voor je gevoel duidelijk zijn, standaard zelfde reactie ergo ruzie, en nu na zijn tia's is hij dat bij het volgende bezoek weer 'vergeten'. En volgens mij is dat wel echt en niet gespeeld. De man gaat echt achteruit, maar ik ga het nog een keer duidelijk aankaarten. Misschien idd. zoals met de tip hier hem te laten zien wat dingen daadwerkelijk kostten.
zecora schreef:
19-09-2020 22:21
nee dat kun je gelukkig als nabestaande niet.
Wat een voorstel o_o
Nou, als je bij leven zelf niks regelt, moet je ook niet piepen dat je nabestaanden je bij wijze van spreken mogen meegeven met de vuilwagen. Helaas mag dat in Nl. niet. Maar anders denk ik dat een boel lichamen daar zouden eindigen. Dus zo’n rare suggestie vind ik het niet. Heeft iemand er ten minste nog iets aan...
Alle reacties Link kopieren
Jodice schreef:
20-09-2020 16:14
'Pa, als jij wil dat ik de uitvaart regel, dan gaan wij NU samen bellen, zodat we weten wat het verzekerde bedrag is. Als je dat nu niet doet, dan kan ik helaas niet aan je wens voldoen'. Klaar.
Ja dit.
En dan rekening houden met zo'n budgetcrematie van 900 euro. Je gaf eerder aan dat je dat er nog wel voor over hebt, dus reserveer dat en dan ben je er vanaf.
Alle reacties Link kopieren
Weet / Beseft je vader dat zijn dochter nauwelijks budget heeft en dat er waarschijnlijk niemand anders gaat bijspekken?

Dus dat ie niet op zijn zoon moet hopen die hij al 40+ jaar niet heeft gezien en dat het zijn ex-stiefdochter ook gestolen kan worden.


Ik zou hem heel duidelijk melden "pap, dit is het budget dat ik heb én geen cent meer, als je het groter wil kom dan zelf maar over de brug met centen of de naam van die verzekerings-maatschappij".

Waarbij hij dus al heel gelukkig mag zijn dat jij er uberhaupt budget voor vrij maakt en kan maken na zijn woelig leven.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Alle reacties Link kopieren
Cadou schreef:
20-09-2020 17:48
Nou, als de gemiddelde gemeentelijke begrafenis 2.500 euro kost, gesplit door mij en broer, ben ik net zo veel kwijt als dat ik het op mij neem met zo'n budgetvariant en een rondje in zijn stamkroeg. Is hij toch gecremeerd naar wens, en ik ben niet meer kwijt dan ik toch al zou zijn, plus ik heb dan de regie.

Lijkt me dan de beste oplossing in geval van geen polis/polis uit jaar 0.

Dit zou idd. een verplichte verzekering moeten worden, dat bespaart veel ellende, want ben er eerlijk best verdrietig om, en ik lees dat ik verre van de enigste ben die hier tegenaan loopt.
Wow. Ik snap echt niks van je hoor. Je wil koste wat het kost een uitvaart voor je vader organiseren terwijl je niet genoeg geld hebt, en dan ga je ook nog voor een duurdere variant, omdat je maar de helft hoeft te betalen?! Echt, ik vind het oneerlijk naar je halfbroer toe maar ook gewoon een rare gedachtekronkel.
Ga nou gewoon voor de allergoedkoopste variant, en als je mazzel hebt hoef je daar inderdaad maar de helft van te betalen.


Waarom zou je in vredesnaam de drinkebroers van je vader, die totaal niet weten wat voor een eikel het voor jou is geweest, trakteren op jouw kosten????
.
anoniem_132946 wijzigde dit bericht op 11-12-2020 19:28
99.81% gewijzigd
Maduixa schreef:
20-09-2020 18:38
Wow. Ik snap echt niks van je hoor. Je wil koste wat het kost een uitvaart voor je vader organiseren terwijl je niet genoeg geld hebt, en dan ga je ook nog voor een duurdere variant, omdat je maar de helft hoeft te betalen?! Echt, ik vind het oneerlijk naar je halfbroer toe maar ook gewoon een rare gedachtekronkel.
Ga nou gewoon voor de allergoedkoopste variant, en als je mazzel hebt hoef je daar inderdaad maar de helft van te betalen.


Waarom zou je in vredesnaam de drinkebroers van je vader, die totaal niet weten wat voor een eikel het voor jou is geweest, trakteren op jouw kosten????
Jij snapt het niet. De gemiddelde uitvaart door de gemeente kost 2.500. Gedeeld door broer en mij is 1.250 pp.

Dat is ongeveer net zoveel als de kosten van zo'n budget crematie, en dan heeft halfbroer nergens last van, vader krijgt zijn crematie ipv. een gemeentelijke begrafenis, en ik ben per saldo niet duurder uit dan als ik deregie overlaat aan de gemeente. Goedkoper zelfs.

En ik loop dan terzijnertijd met een iets minder rotgevoel rond. Noem me maar gek, maar naast dat ik het walgelijk van mijn vader vindt dat hij mij hier zo in laat stikken, vindt ik het net zo misselijkmakend om mijn vader op zo'n 'achterlijke' manier 'op te moeten ruimen'.
raindrop57 schreef:
20-09-2020 18:42
Wij liepen ook tegen een uitvaart toen mijn ouders scheidden en het duidelijk werd dat mijn vader binnen afzienbare tijd zou overlijden. Ik heb ontdekt dat er wel een verzekering was, maar dat die al even niet meer betaald werd en stopgezet was. Wij hebben als kinderen van de verzekeringsmaatschappij de achterstand mogen betalen en hebben de verzekering overgenomen. De dekking was toen 6000 euro. Ik was opdrachtgever van de uitvaart die een half jaar onverwachts plaatsvond nadat wij de verzekering hebben overgenomen. Dit was niet helemaal genoeg, er kwam nog een beetje bij wat niet binnen de dekking viel, zoals het vervoer van het ziekenhuis naar de aula en de huur van de aula waar wij de kist gesloten hebben. Eigenlijk had ik alles moeten betalen, want opdrachtgever dus, maar mijn broers hebben gelukkig 1/3 betaald van de 650 die bovenop de verzekering kwam en daarnaast 1/3 van de steen. De uitvaart had goedkoper gekund zonder condoleren, koffietafel was er niet, maar voor ons was het goed zo. Was ook een stukje verwerking voor mij, wij hebben ook een verleden met hem.
Dit. Misschien idd. ook als stukje verwerking dat ik mij 'verplicht' voel. Voor mijn halfbroer zal hij niet meer als een biologische vader/spermacel zijn. Ik zat na scheiding ouders tot mijn 14de vast aan weekenden, tijd met vader. Een flutvader, maar toch mijn vader. Heb daar toch een gevoel bij.
Alle reacties Link kopieren
Als je de erfenis weigert is er geen reden waarom je de uitvaart zou moeten betalen.
Cadou schreef:
20-09-2020 17:58
Dat kan misschien zo overkomen, maar het gesprek is al vaak genoeg gevoerd, echt. Hij is nu na zijn tia's nog 'dwarser' zeg maar. Kan je mopperen, kan je voor je gevoel duidelijk zijn, standaard zelfde reactie ergo ruzie, en nu na zijn tia's is hij dat bij het volgende bezoek weer 'vergeten'. En volgens mij is dat wel echt en niet gespeeld. De man gaat echt achteruit, maar ik ga het nog een keer duidelijk aankaarten. Misschien idd. zoals met de tip hier hem te laten zien wat dingen daadwerkelijk kostten.

Maar dat bedoel ik ook; juist omdat hij achteruit gaat zou het goed zijn als hij onder jouw bewind komt. Zijn uitvaart is niet het enige wat dadelijk geregeld moet worden. Als jij hem onder bewind stelt heb jij in elk geval de middelen om dingen te regelen. Zoals zijn verzekering. Je maakt het jezelf volgens mij veel moeilijker zo.
Alle reacties Link kopieren
-Shifty- schreef:
20-09-2020 19:19
Maar dat bedoel ik ook; juist omdat hij achteruit gaat zou het goed zijn als hij onder jouw bewind komt. Zijn uitvaart is niet het enige wat dadelijk geregeld moet worden. Als jij hem onder bewind stelt heb jij in elk geval de middelen om dingen te regelen. Zoals zijn verzekering. Je maakt het jezelf volgens mij veel moeilijker zo.
Moet hij wel willen onder bewind vallen.
Het komt over alsof hij daar zelf niet zo'n zin in heeft.

En om dan maar weer allerlei rechtszaken te beginnen als dochter tegen je vader ... daar zou ik ook niet zo'n zin in hebben.
En het verziekt ook nog eens dat klein beetje sfeer dat nog over is.


Ik zou vooral ook proberen uit te vissen wie op de hoogte gebracht moet worden als hij sterft.
Niet persé met een uitnodiging, maar als hij hier en daar nog een (voor jou onbekende) oude vriend heeft zitten of een paar ex'en of wat stokoude neven of nichten ...

Kijk dus volgende Kerst ook even wie hem allemaal een Kerst-kaart stuurt.
wissewis wijzigde dit bericht op 20-09-2020 19:24
19.50% gewijzigd
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
toulouse74 schreef:
20-09-2020 19:19
Als je de erfenis weigert is er geen reden waarom je de uitvaart zou moeten betalen.

Of je leest het topic? :roll:
Alle reacties Link kopieren
quattro-stagioni schreef:
20-09-2020 16:43
Wat ik me dan af vraag: mijn ex is een aantal jaar geleden verdwenen uit het leven van mijn kinderen, nadat hij hun spaarrekening had leeggehaald. Kinderalimentatie wordt al lang niet meer betaald. Omdat die doorbetaald moet worden tot de kinderen 21 zijn, heeft hun vader zowel bij hen als bij mij een flinke alimentatieschuld.

Ik ga niet in details treden, maar vanwege WIA (ik) en Wajong (een paar kinderen) is slechts één kind financieel in staat de uitvaart van vader te kunnen betalen. We hadden het na de scheiding niet breed vanwege mijn ziekte en de zorg voor de overige kinderen, dit kind heeft dan ook heel hard zijn best moeten doen als jongvolwassene. Hij volgde een opleiding (met aanvullende lening anders redde hij het niet), vervolgens een baan en een auto (anders kwam hij niet op zijn werk) en eigen woonruimte. Elke cent heeft hij opzij gelegd en geïnvesteerd in zijn opleiding en werk en nu begint hij eindelijk een beetje een buffer te krijgen. Hij is goed terecht gekomen. Niet dankzij, maar ondanks een vader met wie hij niets meer te maken wil hebben.

En dan moet deze jongeman de uitvaart betalen van die man die hem zoveel ellende heeft aangedaan, hem bestolen heeft en zijn verantwoordelijkheden nooit heeft genomen, zoals een fatsoenlijke verzekering afsluiten?

Die verzekering had hij ooit wel, daar zorgde ik na ons trouwen voor, maar ik weet dat hij die direct na de scheiding heeft stopgezet, net als andere verzekeringen. Omdat hij altijd geld tekort kwam.

Ik vind dit echt niet kunnen, dat kinderen opdraaien voor de uitvaart van ouders die geen verantwoordelijkheid hebben genomen hun zaken een beetje op orde te krijgen. Ik heb het ook niet breed, maar ik heb wél een uitvaartverzekering voor een bescheiden uitvaart zodat ik anderen daar niet mee hoef op te schepen.
Dan zou het kind dat wel een gemiddeld inkomen heeft, opdraaien voor zijn deel. Zeg dat er vier kinderen zijn, dan kan dit kind hooguit voor 25% van de kosten opdraaien. De overige drie kunnen zich beroepen op te weinig draaglast. Het is niet zo dat de gemeente dan het hele bedrag op één kind kan verhalen.

Niet iedere gemeente verhaalt op onderhoudsplichtigen. En ik denk dat het de gemiddelde gemeente meer kost dan dat het oplevert om vier kinderen individueel te achtervolgen voor een kwart van de kosten voor een basisuitvaart.

Maar oneerlijk voelt het zeker.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Wissewis schreef:
20-09-2020 19:22
Moet hij wel willen onder bewind vallen.
Het komt over alsof hij daar zelf niet zo'n zin in heeft.

En om dan maar weer allerlei rechtszaken te beginnen als dochter tegen je vader ... daar zou ik ook niet zo'n zin in hebben.
En het verziekt ook nog eens dat klein beetje sfeer dat nog over is.

Dat hoeft niet en dat zeg ik ook niet :roll:

Ik zeg dat TO dat als voorwaarde mag stellen om iets te regelen. En als pa niks met TO wil regelen dan heeft TO ook het volste recht om haar handen er van af te trekken. Het is een wisselwerking waar beide plezier van kunnen hebben. Het is bepaald niet ongebruikelijk als een ouder eigenlijk niet meer in goede gezondheid is.

Maar het hoeft niet. Als beide er de lol niet van inzien maar liever zo door blijven modderen dan is dat ook een keuze.
Alle reacties Link kopieren
Cadou schreef:
19-09-2020 15:46
Er wordt niet afgeschreven aan premies. Hij zegt dat die verzekering jaren geleden al klaar was en er geen premie meer verschuldigt is.

Dat kan natuurlijk prima, de man is bijna 75.

Ik kan als dochter alleen na zijn dood uitsluitsel krijgen van verzekeraars of er een polis was ivm. privacy. Vader kan dit wel nu bij leven zelf doen, maar wil dit niet, want niet nodig, hij weet het zeker....
Wel je gaat het nabellen met hem in je bijzijn. Zodat hij dan gelijk toestemming kan geven dat jij met hem belt. Anders zeg je hem dat als je het niet zeker weet je de erfenis verwerpt en hij niet de uitvaart krijgt die hij wenst
Alle reacties Link kopieren
Cateautje schreef:
19-09-2020 16:32
Je halfbroer is evenveel aansprakelijk voor de uitvaartkosten als jij, dus je kan de helft betalen en de uitvaartvereniging de gegevens van je halfbroer geven en dan regelen zij dat verder.
Wat heftig dit!!!!.: Voor TO en voor haar halfbroer. Vader klinkt als een lul eerste klas en na diens overlijden laat hij je met een rekening achter. Lekker dan...
Ik zou ook echt van hem eisen dat hij meewerkt...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven