
Genieten van die `creepy` garnalen! (moet er nog HELP bij?)
zondag 23 maart 2014 om 18:02
Even nog voor de duidelijkheid, ik kan googlen maar ik maak liever `succes` recepten van forummers wat mij altijd goed is bevallen.
*******
Het is zo, al jaren ben ik bezig om garnalen te leren eten. Waarom zou je zeggen maar al die tijd zie ik foto`s langskomen van de heerlijkste (voor) gerechten en vooral amuses. Nooit gemaakt en opgeslagen omdat ik het toch niet lustte.
Nou heb ik een theorie gelezen (waar weet ik niet meer) dat je bepaalde ingrediënten minimaal 10 x gegeten moet hebben om de smaak te weten waarderen. Dus al die tijd heb ik tegen heug en meug het geprobeerd.
Nu het goede nieuws, met Oud & Nieuw toen ik een paar dagen logeerde bij forumster Roos is het haar gelukt om mij Noorse garnalen echt lekker te vinden.
Alleen moet ik een inhaalslag maken qua recepten want ik heb nooit iets opgeslagen. Hebben jullie `succes recepten` voor mij en andere liefhebbers. Als het kan vind ik een fotootje erbij niet erg. Voorkeur gaat uit naar amuse of voorgerecht recepten (die krengen zijn ook niet heel erg goedkoop).
Maar hoofdgerechten zou ook leuk zijn voor andere liefhebbers. Dus eigenlijk alles, verras mij en andere forummers.
Tips and tricks, kom maar door. Hoop dat meerdere forummers van de gerechten kunnen genieten. Darmkanaal eruit halen weet ik.
Ik heb nog even geen foto van een garnalen recept, heb wel gister bij de Lidl een bakje Noorse garnalen gekocht dus ik ben er klaar voor ........
Foto even van google geleend;
*******
Het is zo, al jaren ben ik bezig om garnalen te leren eten. Waarom zou je zeggen maar al die tijd zie ik foto`s langskomen van de heerlijkste (voor) gerechten en vooral amuses. Nooit gemaakt en opgeslagen omdat ik het toch niet lustte.
Nou heb ik een theorie gelezen (waar weet ik niet meer) dat je bepaalde ingrediënten minimaal 10 x gegeten moet hebben om de smaak te weten waarderen. Dus al die tijd heb ik tegen heug en meug het geprobeerd.
Nu het goede nieuws, met Oud & Nieuw toen ik een paar dagen logeerde bij forumster Roos is het haar gelukt om mij Noorse garnalen echt lekker te vinden.
Alleen moet ik een inhaalslag maken qua recepten want ik heb nooit iets opgeslagen. Hebben jullie `succes recepten` voor mij en andere liefhebbers. Als het kan vind ik een fotootje erbij niet erg. Voorkeur gaat uit naar amuse of voorgerecht recepten (die krengen zijn ook niet heel erg goedkoop).
Maar hoofdgerechten zou ook leuk zijn voor andere liefhebbers. Dus eigenlijk alles, verras mij en andere forummers.
Tips and tricks, kom maar door. Hoop dat meerdere forummers van de gerechten kunnen genieten. Darmkanaal eruit halen weet ik.
Ik heb nog even geen foto van een garnalen recept, heb wel gister bij de Lidl een bakje Noorse garnalen gekocht dus ik ben er klaar voor ........
Foto even van google geleend;
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
zondag 23 maart 2014 om 18:37
Erg gedateerd maar doet het nog steeds goed: avocado gevuld met garnalen, avocado half uithollen, vruchtvlees en garnalen mengen met een goede mayonaise of half mayo/half dikke yoghurt en fijngeknipte bieslook.
Net zo gedateerd: garnalencocktail. Recepten genoeg te vinden, ik vind het zelf lekker als er een paar stukjes grapefruit doorheen zitten.
Net zo gedateerd: garnalencocktail. Recepten genoeg te vinden, ik vind het zelf lekker als er een paar stukjes grapefruit doorheen zitten.
verba volant, scripta manent.

zondag 23 maart 2014 om 18:41
Knoflookgarnaaltjes zijn heerlijk!
Veel olijfolie in pan doen, daarin 4 of 5 tenen knoflook (klein gesneden of in dunne plakjes) bakken, garnaaltjes erbij, nog even warm laten worden, eventueel in de oven, en klaar. Alles in schaaltje gieten en met vork eruit eten. Met stokbrood erbij, dippen in de olie. Eventueel nog wat peterselie overheen doen.
Veel olijfolie in pan doen, daarin 4 of 5 tenen knoflook (klein gesneden of in dunne plakjes) bakken, garnaaltjes erbij, nog even warm laten worden, eventueel in de oven, en klaar. Alles in schaaltje gieten en met vork eruit eten. Met stokbrood erbij, dippen in de olie. Eventueel nog wat peterselie overheen doen.

zondag 23 maart 2014 om 18:47
Ik koop ze bij de Sligro en dan zo'n kilozak met gepelde Tiger Prawns (gamba's) uit de diepvries (ca. 11 euro) Je kunt ze op allerlei manieren bereiden. Gewoon met wat kruiden bakken en 'n fris remouladesausje erbij. Of roerbakken in kokosmelk en wat Thaise currypasta. Smaakt heerlijk met stokbrood, frietjes of rijst. Maar net wat je lekker vindt.
Ik weet niet of ze het bij de Jumbo nog hebben, maar daar verkochten ze wel 'ns een scampi-voorgerechtje met knoflookboter of duivelsboter. Hoeft alleen maar 10 minuutjes in de oven en smullen maar met 'n stokbroodje erbij.
Ik weet niet of ze het bij de Jumbo nog hebben, maar daar verkochten ze wel 'ns een scampi-voorgerechtje met knoflookboter of duivelsboter. Hoeft alleen maar 10 minuutjes in de oven en smullen maar met 'n stokbroodje erbij.



zondag 23 maart 2014 om 18:56
De voorgekookte natte Noorse garnalen, zijn wellicht niet gelijk de juiste keuze als je echt van de smaak wilt gaan houden. Een echt lekkere garnaal is een verse rauwe. De smaak daarvan is licht zoetig en is eigenlijk al zonder veel poespas lekker.
Mijn favoriet is met olijfolie, meer dan je eigenlijk nodig hebt, verse knoflook en een rood pepertje, verder op smaak brengen met zout en peper. Zelf vind ik het het allerlekkerste om hem niet van te voren te pellen en dan wat extra zout te gebruiken. Maar aangezien je je aankoop al hebt gedaan, ik zou ze fijnsnijden en dan als topping gebruiken voor een maaltijdsalade met tonijn of zalm en dan lekkere zelfgemaakte whiskeysaus erbij eten.
Of er garnalenkroketjes van maken met visbouillon en een goede roux.
Of thaise viskoekjes maken en dan de fijngesneden of fijngehakte garnalen erdoorheen, zo kan je aan de smaak wennen zonder direct een hele hap ervan in je mond te hebben.
Edit: Ik zie dat je ze al lust tegenwoordig, maar dan nog blijf ik bij mijn standpunt.
Mijn favoriet is met olijfolie, meer dan je eigenlijk nodig hebt, verse knoflook en een rood pepertje, verder op smaak brengen met zout en peper. Zelf vind ik het het allerlekkerste om hem niet van te voren te pellen en dan wat extra zout te gebruiken. Maar aangezien je je aankoop al hebt gedaan, ik zou ze fijnsnijden en dan als topping gebruiken voor een maaltijdsalade met tonijn of zalm en dan lekkere zelfgemaakte whiskeysaus erbij eten.
Of er garnalenkroketjes van maken met visbouillon en een goede roux.
Of thaise viskoekjes maken en dan de fijngesneden of fijngehakte garnalen erdoorheen, zo kan je aan de smaak wennen zonder direct een hele hap ervan in je mond te hebben.
Edit: Ik zie dat je ze al lust tegenwoordig, maar dan nog blijf ik bij mijn standpunt.

zondag 23 maart 2014 om 18:58
De diepvriesgarnalen van AH zijn prima. Wel peperduur, zelfs nog duurder dan de ingevroren garnalen van de visboer.
Ons favoriete recept is grote garnalen (diepvries, rauw en gepeld) uit de oven. Je marineert ze in ketjap/vissaus met sambal, daarna in een ovenschaal ongeveer 20 minuten op 200 graden. Erbij maak ik knoflooksaus (half mayo/half yoghurt, paar teentjes knoflook, zout, peper, peterselie), en serveren met stokbrood en sla. Heel erg lekker en dan eten we met zijn tweeën wel een pond weg
Ons favoriete recept is grote garnalen (diepvries, rauw en gepeld) uit de oven. Je marineert ze in ketjap/vissaus met sambal, daarna in een ovenschaal ongeveer 20 minuten op 200 graden. Erbij maak ik knoflooksaus (half mayo/half yoghurt, paar teentjes knoflook, zout, peper, peterselie), en serveren met stokbrood en sla. Heel erg lekker en dan eten we met zijn tweeën wel een pond weg
zondag 23 maart 2014 om 19:33

zondag 23 maart 2014 om 19:35
quote:MarianneDavids schreef op 23 maart 2014 @ 18:53:
Je moet ze idd halen bij een visboer (winkel of markt). Ik koop nooit iets vissigs bij een supermarkt, vind het niet lekker.
Volgt na de garnalen de inktvis?Dat vind ik wel heel ambitieus .
Je moet ze idd halen bij een visboer (winkel of markt). Ik koop nooit iets vissigs bij een supermarkt, vind het niet lekker.
Volgt na de garnalen de inktvis?Dat vind ik wel heel ambitieus .
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
zondag 23 maart 2014 om 19:36
zondag 23 maart 2014 om 19:39
quote:elninjoo schreef op 23 maart 2014 @ 19:34:
Lust je wel kreeft eigenlijk? Thermidor is mijn favoriete bereiding daarvan: goddelijk!Ik heb 1x een visschotel gegeten van het restaurant Vis aan de Schelde in Amsterdam. Schijnt goed bekend te staan maar kon van de schelpdieren en de kreeft niet erg warm lopen.
http://www.visaandeschelde.nl/
Lust je wel kreeft eigenlijk? Thermidor is mijn favoriete bereiding daarvan: goddelijk!Ik heb 1x een visschotel gegeten van het restaurant Vis aan de Schelde in Amsterdam. Schijnt goed bekend te staan maar kon van de schelpdieren en de kreeft niet erg warm lopen.
http://www.visaandeschelde.nl/
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
