Genieten van die `creepy` garnalen! (moet er nog HELP bij?)

23-03-2014 18:02 74 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even nog voor de duidelijkheid, ik kan googlen maar ik maak liever `succes` recepten van forummers wat mij altijd goed is bevallen.

*******



Het is zo, al jaren ben ik bezig om garnalen te leren eten. Waarom zou je zeggen maar al die tijd zie ik foto`s langskomen van de heerlijkste (voor) gerechten en vooral amuses. Nooit gemaakt en opgeslagen omdat ik het toch niet lustte.



Nou heb ik een theorie gelezen (waar weet ik niet meer) dat je bepaalde ingrediënten minimaal 10 x gegeten moet hebben om de smaak te weten waarderen. Dus al die tijd heb ik tegen heug en meug het geprobeerd.



Nu het goede nieuws, met Oud & Nieuw toen ik een paar dagen logeerde bij forumster Roos is het haar gelukt om mij Noorse garnalen echt lekker te vinden.



Alleen moet ik een inhaalslag maken qua recepten want ik heb nooit iets opgeslagen. Hebben jullie `succes recepten` voor mij en andere liefhebbers. Als het kan vind ik een fotootje erbij niet erg. Voorkeur gaat uit naar amuse of voorgerecht recepten (die krengen zijn ook niet heel erg goedkoop).

Maar hoofdgerechten zou ook leuk zijn voor andere liefhebbers. Dus eigenlijk alles, verras mij en andere forummers.



Tips and tricks, kom maar door. Hoop dat meerdere forummers van de gerechten kunnen genieten. Darmkanaal eruit halen weet ik.



Ik heb nog even geen foto van een garnalen recept, heb wel gister bij de Lidl een bakje Noorse garnalen gekocht dus ik ben er klaar voor ........



Foto even van google geleend;

Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Of gewoon accepteren dat je andere dingen lekkerder vind.



Ik sla garnalen ook liever over.



Wel te doen: pasta met roomprei en garnalen.

Recept via voedingscentrum.nl in de balansdag hoek.
Been there, done that, got the T-shirt.
Alle reacties Link kopieren
De enige garnalen die ik écht lekker vind, zijn de kant en klare knoflook (wok)garnalen van Albert Heijn. Errug lekker..
Alle reacties Link kopieren
Erg gedateerd maar doet het nog steeds goed: avocado gevuld met garnalen, avocado half uithollen, vruchtvlees en garnalen mengen met een goede mayonaise of half mayo/half dikke yoghurt en fijngeknipte bieslook.

Net zo gedateerd: garnalencocktail. Recepten genoeg te vinden, ik vind het zelf lekker als er een paar stukjes grapefruit doorheen zitten.
verba volant, scripta manent.
Knoflookgarnaaltjes zijn heerlijk!

Veel olijfolie in pan doen, daarin 4 of 5 tenen knoflook (klein gesneden of in dunne plakjes) bakken, garnaaltjes erbij, nog even warm laten worden, eventueel in de oven, en klaar. Alles in schaaltje gieten en met vork eruit eten. Met stokbrood erbij, dippen in de olie. Eventueel nog wat peterselie overheen doen.
Ik koop ze bij de Sligro en dan zo'n kilozak met gepelde Tiger Prawns (gamba's) uit de diepvries (ca. 11 euro) Je kunt ze op allerlei manieren bereiden. Gewoon met wat kruiden bakken en 'n fris remouladesausje erbij. Of roerbakken in kokosmelk en wat Thaise currypasta. Smaakt heerlijk met stokbrood, frietjes of rijst. Maar net wat je lekker vindt.

Ik weet niet of ze het bij de Jumbo nog hebben, maar daar verkochten ze wel 'ns een scampi-voorgerechtje met knoflookboter of duivelsboter. Hoeft alleen maar 10 minuutjes in de oven en smullen maar met 'n stokbroodje erbij.
Waarom haal je dan Noorse garnalen bij de Lidl?! Als je lekkere garnalen wilt hebben, moet je Hollandse bij de visboer halen. Roze garnalen zijn alleen goed als opvulling in de pastasalade of door de pasta met roomsaus.
Van kleine garnaaltjes zijn hollandse idd veel smaakvoller dan die noorse.
Alle reacties Link kopieren
Jaah inderdaad met stukjes grapefruit en een lichte, niet te vette/mayonaiserige cocktailsaus. Of met avocado en evt kleine blokjes tomaat. Dat vind ik ook het lekkerst.
.
Alle reacties Link kopieren
En het is idd wel grappig dat je nu opeens Noorse garnalen lust, die hebben nl geen smaak
.
Alle reacties Link kopieren
Creoolse garnalen, bron: weight watchers. Lekker, ook als je niet hoeft te lijnen.
Alle reacties Link kopieren
Je moet ze idd halen bij een visboer (winkel of markt). Ik koop nooit iets vissigs bij een supermarkt, vind het niet lekker.

Volgt na de garnalen de inktvis?
verba volant, scripta manent.
De voorgekookte natte Noorse garnalen, zijn wellicht niet gelijk de juiste keuze als je echt van de smaak wilt gaan houden. Een echt lekkere garnaal is een verse rauwe. De smaak daarvan is licht zoetig en is eigenlijk al zonder veel poespas lekker.

Mijn favoriet is met olijfolie, meer dan je eigenlijk nodig hebt, verse knoflook en een rood pepertje, verder op smaak brengen met zout en peper. Zelf vind ik het het allerlekkerste om hem niet van te voren te pellen en dan wat extra zout te gebruiken. Maar aangezien je je aankoop al hebt gedaan, ik zou ze fijnsnijden en dan als topping gebruiken voor een maaltijdsalade met tonijn of zalm en dan lekkere zelfgemaakte whiskeysaus erbij eten.

Of er garnalenkroketjes van maken met visbouillon en een goede roux.

Of thaise viskoekjes maken en dan de fijngesneden of fijngehakte garnalen erdoorheen, zo kan je aan de smaak wennen zonder direct een hele hap ervan in je mond te hebben.



Edit: Ik zie dat je ze al lust tegenwoordig, maar dan nog blijf ik bij mijn standpunt.
De diepvriesgarnalen van AH zijn prima. Wel peperduur, zelfs nog duurder dan de ingevroren garnalen van de visboer.

Ons favoriete recept is grote garnalen (diepvries, rauw en gepeld) uit de oven. Je marineert ze in ketjap/vissaus met sambal, daarna in een ovenschaal ongeveer 20 minuten op 200 graden. Erbij maak ik knoflooksaus (half mayo/half yoghurt, paar teentjes knoflook, zout, peper, peterselie), en serveren met stokbrood en sla. Heel erg lekker en dan eten we met zijn tweeën wel een pond weg
Alle reacties Link kopieren
Ik vind een traditionele garnalencocktail altijd heel gezellig en feestelijk op een nostalgische manier. Daarvoor hoef je ook niet heel gek te zijn op garnalen, volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
Zei iemand garnalen? Creepy?
Alle reacties Link kopieren
quote:Scamp schreef op 23 maart 2014 @ 19:31:

Zei iemand garnalen? Creepy?



Lieverd, had je de disclaimer niet gelezen dat er geen Engelse garnalen mee bedoelt worden .



Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Lust je wel kreeft eigenlijk? Thermidor is mijn favoriete bereiding daarvan: goddelijk!
Alle reacties Link kopieren
Wat ik echt heel lekker vind is Surf 'n Turf met rijst, dat is een gerecht met biefstuk en grote garnalen in chili-roomsaus. Heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:MarianneDavids schreef op 23 maart 2014 @ 18:53:

Je moet ze idd halen bij een visboer (winkel of markt). Ik koop nooit iets vissigs bij een supermarkt, vind het niet lekker.

Volgt na de garnalen de inktvis?Dat vind ik wel heel ambitieus .
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
quote:Fiorah schreef op 23 maart 2014 @ 19:34:

Wat ik echt heel lekker vind is Surf 'n Turf met rijst, dat is een gerecht met biefstuk en grote garnalen in chili-roomsaus. Heerlijk.Mmmm, heb je een receptje?
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 23 maart 2014 @ 19:34:

Lust je wel kreeft eigenlijk? Thermidor is mijn favoriete bereiding daarvan: goddelijk!Ik heb 1x een visschotel gegeten van het restaurant Vis aan de Schelde in Amsterdam. Schijnt goed bekend te staan maar kon van de schelpdieren en de kreeft niet erg warm lopen.

http://www.visaandeschelde.nl/
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
quote:Mylene_Valerie schreef op 23 maart 2014 @ 19:33:

[...]





Lieverd, had je de disclaimer niet gelezen dat er geen Engelse garnalen mee bedoelt worden .



Ik had vorig jaar op St. Maarten 'n surf en turf met biefstuk en kreeft en champignonroomsaus. Was ook 'n toppertje.
Alle reacties Link kopieren
Zo ben ik opgehouden met proberen mosselen te lusten. Ik lust garnalen, krab, kreeft, garnalen, alles, behalve mosselen... Bah

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven