Werk & Studie alle pijlers

Oke, toch een nieuw onderwerp wat betreft schrijven...

08-02-2008 22:14 614 berichten
Alle reacties Link kopieren
...van artikelen en columns. Ik weet van Mastermind en Lindy dat zij op dit gebied succesvol zijn, en hoewel ik erg lang in het ongewisse ben gebleven betreffende wat nu toch te willen worden, kom ik toch terug op mijn jeugdwens: schrijfster worden.



Ten tijde van de digiwebstrijd (tweede plaats, grmbl) hebben enkele mensen mij over de streep moeten trekken om mee te doen. Alleen had ik het nooit aangedurfd, faalangst en vermeende onkunde. Nu ben ik best een leuk schrijvertje hoor, en kan ik behoorlijk goed argumenteren. Maar ik ben niet meer dan een middelmootje, en zie dat graag veranderen. In mijn zelfmedelijdende act van vandaag heb ik -tot mijn schaamte- insgeschreven voor een cursus schrijven bij de LOI. Staat iig best leuk op je CV, denk ik dan maar.



Ook heb ik veel magazines gecontacteerd, waaronder Psychologie Magazine en damesbladen. Columns, stukken met een bepaald thema, het maakt me niet uit, zolang ik maar een soort van schrijversportfolio kan samenstellen. Uiteindelijk, na afstuderen, wordt er natuurlijk ook wel een beetje verwacht een filosofisch getint boekje te schrijven. Ook heb ik plannen om een boek over mijn leven te schrijven, over hoereren en over de rest van mijn roerig leven. Probleem is, dat ik niet durf. Tips, schoppen onder mijn bevallige derriere of andersoortige posts zijn van harte welkom. Ik wil hier niet klagen over mijn onkunde, maar vooruit kijken. Al is dat toch een beetje lastig, omdat ik mij tov velen minderwaardig voel (en dat voor iemand die erg knap is en buitengewoon intelligent en avontuurlijk).



Wie helpt mij op weg?
anoniem_60552 wijzigde dit bericht op 08-02-2008 22:15
Reden: nou, mijn eerste typo is alweer binnen
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Digitalis schreef op 08 februari 2008 @ 22:14:

Nu ben ik best een leuk schrijvertje hoor, en kan ik behoorlijk goed argumenteren.
Hé!!! Dus toch iets waar je goed in bent!!! X-D
Alle reacties Link kopieren
Gewoon doen, wat heb je te verliezen.
Alle reacties Link kopieren
Hmmm.... als je leuk over de bouw zou kunnen schrijven voor jongeren, met een knipoog, dan heb ik mss wel een column voor je!
Alle reacties Link kopieren
Vinyl, bouw? Als in constructie? Laat ik daar totaal niets vanaf weten. Maar bedankt voor de tip en als je het wil uitleggen, graag!



Kijk, ik ben een hoer, da's algemeen bekend. Maar ik wil dat niet enkel zijn, het breekt me op op den duur. Als ik er iets bij zou doen, iets met mijn hersenen, compenseert dat het puur lichamelijke werk.



Misschien kent iemand een portaal waar ik mijn schrijfsels kwijt kan, of waar men kansen biedt aan beginnende (freelance) schrijvers/columnisten?
Alle reacties Link kopieren
Meen je dat? Oh, dat wist ik niet!! ;-)



Ik kan je wel wat uitleggen, maar misschien zou het helemaal jouw ding niet zijn hoor? (en ik beslis helaas niet als enige...)



Maar je kunt me altijd mailen op vinyl@casema.nl
Alle reacties Link kopieren
Hey Digitalis,



Hier ook een wannabe-schrijfster. Ik ben vooral van de korte verhalen. Misschien heb je wat aan deze site, er staat een hoop nuttige informatie op:



http://www.schrijvenonline.org/
Alle reacties Link kopieren
Digitalis schreef op 08 februari 2008 @ 22:49:





Kijk, ik ben een hoer, da's algemeen bekend. Maar ik wil dat niet enkel zijn, het breekt me op op den duur. ?
Je bent Digitalis , die werkt als hoer ........ klein nuancaverschilletje en toch zo belangrijk , denk ik .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Schrijven is in de eerste plaats een ambacht. Aan talent alleen heb je niet zoveel, sprak de vrouw met het door anderen al lang onderkende talent maar desondanks nog steeds geen voltooide roman.



Ik verdien inmiddels al 13 jaar mijn geld met schrijven, dus ik denk te weten waarover ik praat. Een cursus bij de LOI is niets om je voor te schamen, ik heb er ook ooit een cursus gevolgd en dankzij die cursus mijn eerste baan als schrijver gekregen. Zeker als je intelligent bent, is zo'n cursus in heel rap tempo te doen en het geeft je een bepaalde basis als je geen specifiek taalkundige studie gedaan hebt ( ik weet dat je die niet doet, ik heb die ook niet gedaan, en ik had toentertijd geen zin meer om alsnog een andere WO studie of HBO studie te gaan doen). Ik heb die cursus waar een jaar voor staat in 6 weken gedaan, dus het niveau is dusdanig dat je zonder al teveel moeite toch een basiskennis opdoet. Misschien denk je na die cursus wel "hmmm, nee, dat is het toch niet". Of juist "ja, dat is het toch wel". En dan kan je daarna met wat meer zelfvertrouwen een betere opleiding gaan doen, ik heb bijvoorbeeld de schrijversvakschool gedaan. Dat is een super opleiding die ik iedereen kan aanraden, hij zit alleen wel in Amsterdam.



Ik vind trouwens - aangezien je om eerlijkheid vraagt - niet dat je bijzonder goed schrijft. Ik denk ook niet dat je de reacties die je hier op het forum krijgt, als maatstaf moet nemen. Met alle respect, op dit forum schrijf je al gauw leuk. En jouw aantrekkingskracht zit hem niet zozeer in je taalvirtuositeit, alswel in je onderwerpkeuze, je persoonlijkheid en je imago.



Als je echt wil schrijven, is denk het eerste wat je zult moeten leren, dat imago en die persoonlijkheid aan de kant zetten. Schrijven is in principe een beroep dat eerlijkheid van je vraagt. Niet eromheen lullen, maar tot de kern komen. Elk woord heeft betekenis, en daar moet je je van bewust zijn. Wat mij in je blog opviel is dat je meer bezig was met rookgordijnen optrekken dan met zeggen wat je bedoelt. Veel woorden, veel ingewikkelde constructies, maar de kern die benoem je niet.



Dat zeg ik puur op een tekst-niveau, dat is geen aanval op jou als persoon. Mijn docent op de schrijversvakschool zei altijd: wie jij bent interesseert me niet, de tekst moet alles zeggen. En dat is ook echt zo.



Een goede oefening zou kunnen zijn om threeliners te schrijven. Dat is een oefening waarbij je over elk willekeurig onderwerp - lucifers, een appelboom, wat je gisteren gedaan hebt, whatever - in 3 zinnen een verhaal moet kunnen vertellen.



Zo zijn er wel meer puur ambachtelijke oefeningen die als je ze maar vaak genoeg doet je langzaamaan de taal leren begrijpen. Het ritme van taal, het gevoel van taal, de nuances van taal. Storytelling is een vak, een ambacht, en als je het enigszins beheerst kun je in principe op verschillende gebieden terecht. Maar als dit echt je ambitie is en je er erg goed in wil worden, zou ik je aanraden om te leren kruipen voordat je wil rennen. Ik ben er ook nog lang niet, hoewel ik van mezelf geloof dat schrijven écht mijn talent is. Ik geloof dat ook niet voor niks, ik heb prijzen gewonnen met schrijven, ik heb geschreven voor verschillende mediumtypen en hou het al 13 jaar uit. Maar die topschrijver die ik wil zijn, die ben ik nog lang niet.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Auw, toch een knauw in mijn ego Fash, ook al bedoel je het goed. Ik vond sommige columns van mij best geslaagd. Ik heb wel wat aan je post trouwens hoor.



Ik heb trouwens op de site van Moondancer gekeken, en meteen meegedaan aan een wedstrijd (je moest een column schrijven over de laatste dag van je leven). Maar die plaats ik dan toch maar niet hier.



Weet je wat het is, stiekem denk ik dat ik toch talent heb. En dat ik niet erg slecht ben. Natuurlijk is het een beroep en moet je oefenen, maar denk je in alle eerlijkheid dat ik dat kan, Fash? Ik hoef ook geen extreem hoogstaande literatuur te gaan schrijven, columns en nietszeggende artikelen in modebladen vind ik ook prima.
Alle reacties Link kopieren
Het advies van fashionvictim is nuttig. Schrijven is inderdaad een vak, maar je kunt het ook leren en dan vooral door het te DOEN. Van elke afwijzing leer je weer wat er beter kan ook al doet het pijn. Maar elke keer dat je schrijft gaat het weer iets makkelijker en daarom moet je inderdaad niet wachten maar gewoon nu beginnen! (Werkt dat als schop?)

Met je intelligentie zit het volgens mij wel goed en je hebt ook een verhaal om te vertellen waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn. Vraag is alleen: wil je wel schrijven over prostitutie? Dan blijf je namelijk altijd die hoer die een boek heeft geschreven. In plaats van dat je wordt geprezen om je intelligentie, hoe mooi je het ook schrijft. En als je dan een tweede boek en een derde boek wilt schrijven dan blijven dat boeken van een prostituee, niet van een schrijfster.



Ik ben lang niet zo ervaren op schrijfgebied als Fashionvictim. Ik kom pas net om de hoek kijken (maar schrijf als ik het beroepsmatig doe wel stukken beter dan op het forum... nu ram ik maar zo snel mogelijk op het toetsenbord).

Ik studeerde geschiedenis en journalistiek en nieuwe media en heb nu dus het doel om journalist te worden. Weblogs en colums schrijven vind ik ook heerlijk maar ik hoor van iedereen dat het zó moeilijk is om aan een column te komen. Alle journalisten willen het liefst een column. En dan zijn er ook nog mensen met interessante beroepen die een column willen. En mensen die denken dat ze grappig zijn, mensen die graag overal hun mening over willen spuien...ga zo maar door. In de meeste gevallen wordt iemand toch gevraagd voor een column.

Ik zat een maand bij een journaliste in huis en zij had tot mijn frustratie drie(!!) columns: in IS, Vrij Nederland en de Pers. En ik maar jaloers zijn. Maar goed, zij heeft iets te vertellen en is een goed journaliste... en op gegeven moment betaalt dat zich uit in de vorm van een column.



Ik ga hopelijk vanaf nu aan mijn eerste beginnen. Nou ja.. niet helemaal... maar ik ben gevraagd om recensies van feesten, voorstellingen en exposities te schrijven in columnvorm. In ieder geval een mooie eerste stap. Maar ze hebben dat gevraagd vanwege mijn recensie-ervaring, een open sollicitatie, een weblog en omdat ik in de stad woon waar ze iemand zochten. En dan betalen ze ook nog eens weinig dus zochten ze iemand die dat wilde accepteren;).



Mijn vader is journalist en schrijver en gaf cursussen literair schrijven in Toscane. Ik geloof dat hij het dit jaar niet doet, maar mocht hij het toch van plan zijn dan kan ik het je natuurlijk altijd laten weten.

Misschien is een deeltijdopleiding journalistiek nog iets voor je (wel ja.. naast je andere twee studies;-)) of een cursus/opleiding aan de schrijversvakschool in Amsterdam? Ik weet niet precies wat de mogelijkheden daar zijn maar dat valt vast te googlen.
Alle reacties Link kopieren
Oja, en stage lopen! Bij Viva, Cosmo, Elle...Dan kun je vaak als freelancer blijven hangen of heel soms zelfs als vaste redacteur. Je hoeft niet persé via je opleiding stage te lopen.

Als je als freelancer aan de bak wilt om modeartikelen te schrijven zul je zelf ideeën naar de redactie van een tijdschrift moeten sturen. (En daar vaak achteraan moeten bellen.) Als ze er iets in zien zullen ze je vragen om het stuk uit te werken op 'No cure no pay'-basis. Als het niet goed is plaatsen ze het niet en heb je al dat werk dus voor niets gedaan, je krijgt er dan ook niet voor betaald. Maar als je meerdere malen iets goeds hebt geleverd komen ze soms ook weer met ideeën naar jou toe en zo gaat het balletje dan een beetje rollen. Maar dat duurt heel heel lang.
Alle reacties Link kopieren
Hey Raaf, ik wil absoluut niet over prostitutie meer schrijven. Ja, een boek onder een pseudoniem, voor de rest niet. Hoewel ik op het forum ook niet mijn best doe (behalve dan de spelfouten eruithalen), vond ik mijn columns nog wel goed. De reacties hebben me dan bijzonder pijn gedaan, omdat ik dacht iets te kunnen, snap je? En dan blijkt dat ik het dus niet kan, terwijl ik mijzelf altijd columnist/journalist/schrijver had zien worden. Ernstige ontmoediging is het wel. Nou ja, ik voel me ook gewoon niet zo blij nu dus dat heeft er ongetwijfeld mee te maken.
Alle reacties Link kopieren
Ho, hier stond ineens een half bericht... zie mijn reactie hieronder.
Alle reacties Link kopieren
Hé, een reactie en ook een hele hoop positieve. Het was je eerste ervaring en je werd al tweede. Misschien speelt het onderwerp mee maar als je echt kut schreef dan haakten lezers wel af hoor. Ik neus pas sinds kort rond op dit forum en heb ze dus niet gelezen (wel over gehoord...) en kan er dus ook geen oordeel over vellen.



Afwijzing hoort juist bij het schrijven. Ik vond laatst ook dat ik een prachtstuk had geschreven maar niemand wilde het plaatsen omdat het niet was waar ze op zoek waren voor hun lezers. Daarentegen heb ik ook wel eens iets geschreven wat ik in een minuutje in elkaar had geflansd en waar ik ineens heel veel positieve reacties op kreeg.

Het lastige met schrijven is dat het voor je gevoel heel persoonlijk is. Op de een of andere manier heb je het gevoel dat je jezelf bloot geeft door de woorden die je kiest en daarom is het extra pijnlijk als iemand zegt er niet weg van te zijn. Toch zul je dat vaak te horen krijgen... hoe goed je ook bent en je zult moeten leren om dat niet als een aanval op jou te zien. Bij een schilder vindt ook niet iedereen zijn schilderijen mooi.

Als je wilt kun je me wel eens wat sturen, dan lees ik het en zeg ik wat ik er sterk aan vind en wat niet. Gewoon, zodat je jezelf kunt verbeteren.



Ik heb trouwens tijdens mijn tijd in het buitenland een weblog bijgehouden. De eerste blogjes waren oké.. maar als ik ze nu teruglees vind ik het helemaal niks meer: aan het einde van mijn reis schreef ik veel leukere stukjes. Omdat ik er zo veel mee bezig was geweest. Dus echt, gewoon aan de slag gaan. Op een weblog of waar dan ook. Die weblog onder de aandacht brengen...etc.

Of misschien het blad van je universiteit proberen? Bij zoiets kom je makkelijker binnen dan bij grote bladen. Maar dan heb je later weer aantoonbare ervaring.
Alle reacties Link kopieren
Ok, als je naar persephone-83@hotmail.com mailt zal ik je wat laten lezen, al vind ik het teringeng.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet of je je andere topic nog leest, maar je vroeg me om een paar van mijn columns en artikelen en die heb ik naar je gemaild. Met een heel verhaal erbij. Stuur je mij ook wat van jouw stukjes? Ben benieuwd!



xx
Alle reacties Link kopieren
Raaf85 schreef op 09 februari 2008 @ 01:34:





Afwijzing hoort juist bij het schrijven. Ik vond laatst ook dat ik een prachtstuk had geschreven maar niemand wilde het plaatsen omdat het niet was waar ze op zoek waren voor hun lezers. Daarentegen heb ik ook wel eens iets geschreven wat ik in een minuutje in elkaar had geflansd en waar ik ineens heel veel positieve reacties op kreeg.

Het lastige met schrijven is dat het voor je gevoel heel persoonlijk is. Op de een of andere manier heb je het gevoel dat je jezelf bloot geeft door de woorden die je kiest en daarom is het extra pijnlijk als iemand zegt er niet weg van te zijn. Toch zul je dat vaak te horen krijgen... hoe goed je ook bent en je zult moeten leren om dat niet als een aanval op jou te zien. Bij een schilder vindt ook niet iedereen zijn schilderijen mooi.



.


Mee eens, schrijven, vooral fictie, is als naakt de straat opgaan. Ondanks dat ik het al lang niet meer zo spannend vind als toen ik mijn eerste baan had, doen correcties me nog steeds pijn. Net wat je zegt, vooral als je zelf heel blij met iets bent, een slimme constructie, een goede grap, een leuk vormpje, dan doet het ongelooflijk pijn als daar de rode pen doorheen gaat. Ik kreeg vroeger zelfs echt ruzie om woorden, ik heb echt weleens staan schelden op leidinggevenden omdat ze mijn tekst verziekten.



Maar ook daarin word je door ervaring wel wat makkelijker. Zelfs Jonathan Safran Foer heeft een redacteur die gewoon met de rode pen door zijn tekst gaat, het zegt niets over jou, alleen iets over de tekst. Maar ja, die tekst is áltijd persoonlijk, zelfs als je een advertentie over maandverband zou schrijven dan nog zeggen de woorden iets over jouzelf, over hoe jij de wereld ziet. Wat dat betreft blijf ik schrijven een heel kwetsbaar iets vinden. En zeker met fictie vind ik dat.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Digitalis schreef op 09 februari 2008 @ 00:36:

Auw, toch een knauw in mijn ego Fash, ook al bedoel je het goed. Ik vond sommige columns van mij best geslaagd. Ik heb wel wat aan je post trouwens hoor.



Ik heb trouwens op de site van Moondancer gekeken, en meteen meegedaan aan een wedstrijd (je moest een column schrijven over de laatste dag van je leven). Maar die plaats ik dan toch maar niet hier.



Weet je wat het is, stiekem denk ik dat ik toch talent heb. En dat ik niet erg slecht ben. Natuurlijk is het een beroep en moet je oefenen, maar denk je in alle eerlijkheid dat ik dat kan, Fash? Ik hoef ook geen extreem hoogstaande literatuur te gaan schrijven, columns en nietszeggende artikelen in modebladen vind ik ook prima.






Ik heb geen idee of ik vind dat je talent hebt. Daarvoor heb ik te weinig van je gelezen om dat te kunnen beoordelen. Hier op het forum vind ik dat je geen eigen tone of voice hebt, maar goed, een forum vind ik ook niet het medium om te kunnen bepalen of iemand leuk of goed kan schrijven.



Wat me in je blogs opviel was dat je veel kunstjes toepaste. Veel dure woorden, veel ingewikkelde constructies, veel wolligheid. Dat is een stijl waar ik sowieso niet van hou, maar áls je dan die stijl hebt, dan moet ie wat mij betreft ook iets toevoegen. Dan moet de boodschap stérker worden door de kunstjes die je toepast, en van wat ik me herinner vond ik het juist vaak afleiden van wat je wilde vertellen. Maar het is al lang geleden en ik heb toen weinig van je gelezen, dus echt iets zinnigs kan ik er niet van zeggen.



Misschien kun je, als je dat wil, hier op het forum op dit topic ofzo, stukjes schrijven. Dan wil ik wel aan de hand van de tekst kritiek en tips geven, ik vind het sowieso leuk om op die manier met een tekst bezig te zijn.



Sowieso is je tekst door andere schrijvers laten beoordelen een goede oefening. Op de schrijversvakschool is dat zelfs de manier waarop je les krijgt, j etekst wordt niet alleen door je docent beoordeeld, maar ook door al je medestudenten. Dat is eng en doet pijn, maar helpt je enorm om je tekst naar een hoger niveau te tillen.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Fash, dat durf ik absoluut niet ;)



MM, ik zal je wat sturen. Heb iets ingezonden voor een wedstrijd. Soms denk ik (nou ja, dat dacht ik met die digiwebstrijd ook al) dat ik probeer te koorddansen op een touw met 1 been en 150 kilo aan lillend vlees.
Ik sluit me aan bij FV wat betreft die kunstjes bij je blogs. Het is dat jij het was en dat ik wel geinteresseerd was in wat je te vertellen had, maar bij ieder ander had ik de moed onmiddellijk opgegeven en was ik allang afgehaakt. :) "Dure" woorden, ingewikkelde zinsconstructies... Allemaal dingen die ik je op het forum nooit heb zien doen of heb zien toepassen.



En ook eens met dat op het forum of "out there" al snel en makkelijk wordt gezegd dat je "zo leuk schrijft en daar echt iets mee moet gaan doen". Er is hier één forummer (en ik noem geen namen ;-) ) die telkens weer die opmerkingen krijgt. Wat mij betreft onvoorstelbaar, ik kan zo snel geen forummer noemen waarvan ik vind dat zij slechter schrijft dan desbetreffende forummer... Ik zou dus haast zeggen; trek je van dat soort opmerkingen weinig aan. Maar aan de andere kant; ook dat zegt eigenlijk niks. Kijk naar Caroline Tensen, die heeft of had ook een column in de BeauMonde. Om te gillen vond ik het, maar blijkbaar is ook daar weer een markt voor.



Maar Digitalis, ik zou het gewoon eens proberen. Je hebt naar mijn idee in ieder geval al véél meer talent dan ieder ander op dit forum waartegen wordt gezegd dat ze er écht iets mee moet gaan doen of dan de personen die hier topics hebben geopend met een soortgelijke vraag als die jij stelt in je OP. (En óók meer dan Caroline Tensen!) :)
Alle reacties Link kopieren
Nou kijk Celeone, ik denk dat ik wel beter kan schrijven dan gemiddeld. Da's niet zo moeilijk, want ik beheers als een van de weinigen nog de Nederlandse taal (zie spelfouten overal en nergens). Ik weet dat ik een goed gevoel voor taal heb, en ja, ik zal vast te veel woordkunstjes hebben uitgehaald. Toch was ik over een paar van mijn stukjes wel tevreden, maar kennelijk is dat slecht inzicht in mijn eigen kunnen. Overigens durfde ik niet eens mee te doen hoor. Ach, ik weet het ook niet. Zou ik met wat oefening en een cursus een schrijver kunenn worden (ik hoef niet de beste te zijn, maar wel goed genoeg)? Ik twijfel nu eenmaal sterk aan mijn eigen kunnen en voel me eigenlijk stom dat ik het dan toch probeer.
Digitalis, ik heb geen idee of je met oefening een goede schrijver kunt worden. Maar als je het niet probeert, wordt het sowieso al nooit wat natuurlijk. De enige manier om te ontdekken of je het in je hebt, is toch door te gaan schrijven. Hartstikke goed dat je een LOI cursus doet. Ook in andere steden dan A'dam zit vaak een schrijversschool, behorende bij bijv. het kunstencentrum. Zo kun je tenminste bezig zijn met schrijven. En ja, dan krijg je kritiek, en dat is ontzettend kut. Men krijgt bij elke kunst kritiek. Ik ben afgezeken op de jeugd theaterschool (jammer genoeg, nu durf ik niet meer te spelen) en in mijn dansjaren heb ik ook het e.e.a. aan kritiek te verwerken gehad. Maar helaas helaas, om de beste schrijver te worden die jíj kan zijn (of dat nu wel of niet 'goed genoeg' is om er je beroep van te maken) zul je moeten oefenen, oefenen, op je bek moeten gaan, kritiek moeten incasseren. Maar zoals elke kunst, als je dat ervoor over hebt, is het vast ontzettend lekker en bevredigend om bezig te kunnen zijn met dát waar je het liefst mee bezig wilt zijn.

Ik weet dat het voor jou nog veeeeel lastiger is gezien je faalangst, maar ik hoop dat je die stap durft te zetten.
Alle reacties Link kopieren
Digitalis, heb je er ook wel eens aan gedacht dat je tweede plaats in de digiwebstrijd te danken is aan het feit dat lezers dachten: ach, het lijkt me voor de verandering wel leuk als er eens een man komt schrijven. Ik denk dat je je 'falen' (2de plaats, me dunkt) niet alleen op jezelf en op je talenten moet betrekken. Soms is het moment gewoon niet het goede en past wat jij hebt geschreven niet in het plaatje.



En om terug te komen op de kritiek van Fashionvictim en Celeone, dat was precies waar ik tegen aan liep bij het schrijven van mijn scriptie. De stukken tekst waar ik op had zitten broeden en ploeteren, waarin ik dacht dat ik mijn academische bedoelingen exact weergaf, daar stond een streep doorheen. Bij een andere alinea, een die ik even snel had neergepend en die ik voor het gemak had laten staan, stond een uitroepteken. Tot mijn verbazing vond mijn begeleider dit niet überslecht, maar juist uitzonderlijk goed. Schiet mij maar lek, ingewikkelde taal is dus niet per definitie hoogstaand. Misschien ook bij jouw schrijven toepasbaar?



Maar goed, faalangst mbt schrijven is ook mij niet vreemd. Ik wil héél graag op academisch vlak verder (ben vorig jaar afgestudeerd) en er zijn genoeg mensen die in me geloven, maar de drempel om echt mijn droom waar te gaan maken is zo hoog dat ik mezelf belemmer om uit te blinken. Ik moet belangrijke artikelen en brieven schrijven, contact opnemen met autoriteiten op het vakgebied en brrr, ik vind het doodeng... Maar mijn advies aan jou (en dus stiekem ook aan mezelf: ) gewoon doen. Punt.
Alle reacties Link kopieren
Fash, over de LOI nog even: heb je examens moeten afleggen? En is die zes weken haalbaar voor mij denk je? Sturen ze alles in 1 keer op?



Anne Liv: ik heb een paper geschreven vorig jaar, en hoewel ik ipv 6 maanden 4 dagen had, durf ik nog steeds niet langs de professor te gaan om 'm in te zien en waar de verbeteringspunten zitten. Hm, misschien moet ik dat maar gaan doen want moet er nog 2 schrijven. Heb het overigens wel gehaald, maar wel met een 12 op 20 (wat in Belgie nog niet eens zo erg slecht is, maar toch).

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven