Anouscha Nzume, Sylvana etc.

26-04-2017 16:51 2938 berichten
Alle reacties Link kopieren
Waarom krijgen deze vrouwen een podium om hun racistische uitlatingen tentoon te spreiden? Wat als ik , een blanke vrouw, een boek zou schrijven met als titel "Hallo zwarte mensen". Wat als ik als blanke vrouw keer op keer op tv zou klagen dat alle zwarten racistisch zijn en dat het echt vreselijk leven hier is, ondanks dat er genoeg mensen zijn die naar deze twee dames luisteren, een sprookjesfiguur aanpassen in de hoop dat het nu minder kwetsend is, ieder jaar Keti Koti en andere festivals toestaan, op scholen de slavernij onderwijzen etc. etc.



Iemand als Rosa Parks, Nelson Mandela, dat waren pas helden, die streden voor gelijkheid in een zeer ongelijk land. Dat is Nederland gewoon niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:curlycurla schreef op 07 mei 2017 @ 14:17:

[...]Dan verschillen wij daarin van mening. Geen interesse hebben in een onderwerp is geen excuus voor onwetendheid.Mijn punt is dat je niet automatisch daaraan kunt verbinden dat het onderwijs niet deugt.
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 14:25:

[...]





Ik snap heus wel dat het zo werkt, zo heb ik behoorlijk wat van dat soort vooroordelen juist over autochtone Nederlanders, maar ook over Marokkanen, Turken, Polen, Amerikanen, you name it.



Ik bedacht net nav mijn post aan jou dat het eigenlijk best belachelijk is dat ik echt helemaal niks over Marokko en haar geschiedenis weet. Ik heb geen idee hoe de bevolking daar in elkaar zit, wat voor belangrijke ontwikkelingen of gebeurtenissen in het land hebben plaatsgevonden, ik weet eigenlijk geen reet van Marokko af.



Maar ik woon wel in een land met om en nabij de 300.000 a 400.000 Marokkanen, en Marokkanen domineren als bevolkingsgroep al een jaar of 15 mijn politiek en mijn media. Dan is het toch eigenlijk best gek dat ook mijn zoon op school geen hoofdstuk "Marokko" bij aardrijkskunde of geschiedenis krijgt? En dat ik ook niet via andere mainstream kanalen, zeg, de tv ofzo, niet al lang een leuke serie heb gezien waardoor ik wat meer te weten ben gekomen over hoe Marokkanen eigenlijk zijn?



En waar Marokko staat kun je ook Turkije of de Antillen lezen.

Eerlijk gezegd vind ik dat zelf geen goed idee, en dat komt om dat ik vind dat een dominante cultuur aanwezig moet zijn in een land om integratie te laten lukken én voor sociale cohesie. Ik moedig alleen maar aan als mensen leren, maar ik vind ook dat hoe meer je leert, hoe meer je ook ziet dat geschiedenis lessen op school een erg eenzijdig beeld geven (wie heeft er ook geleerd dat de kruistochten een antwoord waren op islamitische expansie ipv gewoon zo maar even je paard richting Jerusalem rijden om al dat lage volk even wat Jesus bij te brengen?).



En ik heb ook gewoon vooroordelen hoor, naast assumpties, en sommige culturen vind ik misschien juist te leuk en heb ik positief bias bij. En daar schaam ik me ook niet voor, sowieso zal niemand dat aan mij merken.
Alle reacties Link kopieren
quote:strikjemetstippels schreef op 07 mei 2017 @ 14:12:

[...]



Het is geen excuus, ik bedoel alleen te zeggen dat bepaalde afkomsten (ik had niet eens over kleur) statistisch gezien vaker in arme gezinnen op groeien, en het menselijk brein vaak zo werkt dat dat over de gehele groep wordt getrokken, zeker als die statistiek wel heel veel af wijkt tov andere groepen. Zo schijnt iets van 80% of zo aan Somaliërs niet te werken, en als ik dan Somalische vrouwen tegen kom behoorlijk dik verpakt dan heb ik de assumptie dat zij niet werken, puur gestoeld op statistiek en voorkomen (het is gewoon onhandig om zo te werken). Dat wil niet zeggen dat ik gelijk heb, en ik kan mijn mening meteen bij stellen want het is een assumptie, niets meer en niets minder.



Ik weet niet of je het persoonlijk naar mij bedoelde, maar wellicht leg ik mij zelf ook niet goed uit.Mijn opa was ingenieur en heeft in de Verenigde Staten gestudeerd. Zijn broer was nog veel gestudeerder, die was oa hoogleraar en heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina en een straatnaam in Suriname. Ik snap natuurlijk best dat mensen dat niet als eerste bedenken als ze (zeker in een tijd dat zwarte mensen uitzonderingen waren) een zwarte mevrouw tegenkomen, dat ze vast uit een dergelijk milieu komt, maar wat ik wel ergerlijk vind is als je dat in de huidige tijd verteld mensen die zelf ook niet stom zijn want hoogopgeleid, serieus vragen of er dan ook scholen in Suriname waren. Soms krijg ik echt reacties van echt hele gewone mensen die echt lijken te impliceren dat ze denken dat Suriname een soort achtergebleven rimboe is waar de negertjes nog om de kookpot heen dansen met een bot door hun neus.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
quote:Case-je schreef op 07 mei 2017 @ 14:42:

[...]



Mijn punt is dat je niet automatisch daaraan kunt verbinden dat het onderwijs niet deugt.



Het onderwijs op dat vlak deugd ook niet. Ik heb datzelfde onderwijs genoten en verder dan 'zwarte bladzijde in de geschiedenis' kwamen we niet bij het vak Geschiedenis.



Dus nee, als je denkt dat de slavernij eigenlijk wel gewoon leuk was omdat de slaven lekker in de zon konden chillen, dan is er op dat gebied iets goed mis. Het is namelijk wel deel van onze geschiedenis en Suriname is niet pas in de jaren 50 een kolonie geworden ofzo.
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 14:50:

[...]





Mijn opa was ingenieur en heeft in de Verenigde Staten gestudeerd. Zijn broer was nog veel gestudeerder, die was oa hoogleraar en heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina en een straatnaam in Suriname. Ik snap natuurlijk best dat mensen dat niet als eerste bedenken als ze (zeker in een tijd dat zwarte mensen uitzonderingen waren) een zwarte mevrouw tegenkomen, dat ze vast uit een dergelijk milieu komt, maar wat ik wel ergerlijk vind is als je dat in de huidige tijd verteld mensen die zelf ook niet stom zijn want hoogopgeleid, serieus vragen of er dan ook scholen in Suriname waren. Soms krijg ik echt reacties van echt hele gewone mensen die echt lijken te impliceren dat ze denken dat Suriname een soort achtergebleven rimboe is waar de negertjes nog om de kookpot heen dansen met een bot door hun neus.Ja tuurlijk is dat dom. Ik kan me ook echt niet voor stellen hoe mensen er bij komen, bij zo'n vraag, en 'm dan ook nog eens stellen. Dan ga je toch voor dat je je bek open trekt even op Wikipedia kijken of zo. Maar goed dat is al zo lang ik leef een allround ergernis van mij, dat mensen hun domheid zonder schaamte etaleren
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 14:50:

[...]





Mijn opa was ingenieur en heeft in de Verenigde Staten gestudeerd. Zijn broer was nog veel gestudeerder, die was oa hoogleraar en heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina en een straatnaam in Suriname. Ik snap natuurlijk best dat mensen dat niet als eerste bedenken als ze (zeker in een tijd dat zwarte mensen uitzonderingen waren) een zwarte mevrouw tegenkomen, dat ze vast uit een dergelijk milieu komt, maar wat ik wel ergerlijk vind is als je dat in de huidige tijd verteld mensen die zelf ook niet stom zijn want hoogopgeleid, serieus vragen of er dan ook scholen in Suriname waren. Soms krijg ik echt reacties van echt hele gewone mensen die echt lijken te impliceren dat ze denken dat Suriname een soort achtergebleven rimboe is waar de negertjes nog om de kookpot heen dansen met een bot door hun neus.Idd, alsof alle Surinamers uit de bijlmer komen.
Alle reacties Link kopieren
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 11:23:

[...]





Ik denk dat ....



... uitzoeken.



Dank je wel voor je antwoord (ik heb de quote wat ingekort, omdat het bericht anders erg lang zou worden).

Ik denk zeker niet dat je huilend in een hoekje ligt te bidden om meer mensen die op je lijken en ik geloof zeker dat die behoefte er is. Ik begrijp hem ook. Alleen is het mij totaal vreemd. Mijn omgeving is erg gemêleerd en ik ken eigenlijk niemand die bij bijvoorbeeld een partnerkeuze bewust op zoek is naar iemand met dezelfde huidskleur oid. Er zijn dan ook veel gemengde stellen in mijn familie en kennissenkring. Dat is ook waarom deze topics en de maatschappelijke discussie mij raken. Het is namelijk alleen als onderen het erover hebben dat ik me ervan bewust raak dat mijn gezin een andere kleursamenstelling heeft. In het dagelijks leven zie ik dit namelijk eigenlijk niet meer.



Die stereotypen waar je het over hebt herken ik ook en soms irriteren ze me, maar meestal leg ik ze naast me neer en lach ik erom. Misschien ook omdat ik er in het dagelijks leven niet zo heel veel mee geconfronteerd wordt. Daarom ben ik bij dit soort discussies ook heel erg geneigd te roepen dat het 'heus allemaal wel meevalt', omdat ik het zelf niet zo ervaar. Ik besef me natuurlijk heel goed dat mijn waarheid geen algemene waarheid is en dat mijn ervaringen geen algemene ervaringen zijn. Ik vind het ook oprecht vreselijk dat jij (en je moeder) tegen zoveel moet opboksen en ik hoop dat het je kinderen bespaard gaat worden.
“The snow doesn't give a soft white damn whom it touches.”
Alle reacties Link kopieren
quote:strikjemetstippels schreef op 07 mei 2017 @ 14:54:

[...]



Ja tuurlijk is dat dom. Ik kan me ook echt niet voor stellen hoe mensen er bij komen, bij zo'n vraag, en 'm dan ook nog eens stellen. Dan ga je toch voor dat je je bek open trekt even op Wikipedia kijken of zo. Maar goed dat is al zo lang ik leef een allround ergernis van mij, dat mensen hun domheid zonder schaamte etaleren



Mijn man krijgt wel eens de vraag waar hij zo goed Nederlands heeft leren praten. Hij zegt dan altijd dat hij dat heeft geleerd onderweg hiernaartoe in het vliegtuig. Want Nederlands is zo een makkelijke taal, dat leer je in 8 uurtjes wel.



Die gezichten na zijn reactie zijn priceless
Alle reacties Link kopieren
Overigens, in het prille begin van dit topic maakte ik de opmerking dat ik het idee had dat vrijwel alle blanken of zelfs alle blanken een onbewust superioriteitsgevoel hebben. Dat is dus oa hierop gebaseerd. Mijn ervaring is namelijk dat zelfs de aardigste, minst racistische, welwillendste mensen er onbewust altijd vanuit gaan dat iemand met een andere achtergrond of huidskleur altijd uit MINDER goede omstandigheden komen dan zijzelf. Zelfs in situaties waar dat helemaal niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld aan de universiteit ofzo, waarom zou iemand die dezelfde studie doet als jij een slechtere achtergrond hebben? Mijn ervaring is dat men er onbewust dus altijd vanuit gaat dat je achtergrond slechter dan die van hen zal zijn, en dat ze al hoogst verbaasd zijn als ie hetzelfde is als die van hen. Dat ie BETER zou kunnen zijn dan die van hen, dat is sowieso geen optie.



Ik bedoel dat overigens ook echt niet als verwijt, ik vind het stiekem vaak wel amusant, en ik snap zelfs ook wel waar dat vandaan komt. Dat wordt nu eenmaal, zoals strikjemetstippels ook al zegt, bewust en onbewust via allerlei kanalen aan ons geleerd, dag in dag uit.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Toevoeging: En daarom is het dus belangrijk om de discussie over white privilege te voeren. Niet om jezelf een schuldgevoel aan te laten praten, maar om dat voor volgende generaties te veranderen. Stel dat het bijvoorbeeld heel normaal zou zijn dat in GTST de rol van directeur door een Marokkaan wordt gespeeld, en de rol van advocaat door een zwarte vrouw, dan kijkt een kind dat met die serie opgroeit later als ie groot is niet meer op van het feit dat zijn medestudent een zwart meisje is. Of dat zijn baas een Marokkaan is. En dat zijn buurman in de twee-onder-een-kapper een Poolse immigrant is. Of een homo.



Dergelijke beelden zijn heel belangrijk in de vorming van onze onbewuste vooroordelen. En die kun je alleen actief veranderen als je je ervan bewust bent waar je die onbewuste vooroordelen allemaal opdoet en wat "white privilege" (of "straight privilege" for that matter) eigenlijk is. Zodra je je daarvan bewust bent, zodra je erkent hebt dat dat bestaat en dat je daardoor onbewust een wereldbeeld mee krijgt dat niet klopt, dan kan je het ook pas gaan veranderen.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 14:50:

[...]





Mijn opa was ingenieur en heeft in de Verenigde Staten gestudeerd. Zijn broer was nog veel gestudeerder, die was oa hoogleraar en heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina en een straatnaam in Suriname. Ik snap natuurlijk best dat mensen dat niet als eerste bedenken als ze (zeker in een tijd dat zwarte mensen uitzonderingen waren) een zwarte mevrouw tegenkomen, dat ze vast uit een dergelijk milieu komt, maar wat ik wel ergerlijk vind is als je dat in de huidige tijd verteld mensen die zelf ook niet stom zijn want hoogopgeleid, serieus vragen of er dan ook scholen in Suriname waren. Soms krijg ik echt reacties van echt hele gewone mensen die echt lijken te impliceren dat ze denken dat Suriname een soort achtergebleven rimboe is waar de negertjes nog om de kookpot heen dansen met een bot door hun neus.



Dat zijn dezelfde mensen die denken dat alle Afrikanen arm en dom zijn. Ik heb toch echt collega's uit Nigeria en Congo die alles behalve dat zijn. En die zijn gewoon daar naar school en de universiteit gegaan.



Ik heb mazzel dat ik door mijn werk met mensen uit de hele wereld te maken krijg. Doet echt wonderen tegen vooroordelen . Zelf ben ik ook zo'n buitenlander trouwens.
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:24:

Toevoeging: En daarom is het dus belangrijk om de discussie over white privilege te voeren. Niet om jezelf een schuldgevoel aan te laten praten, maar om dat voor volgende generaties te veranderen. Stel dat het bijvoorbeeld heel normaal zou zijn dat in GTST de rol van directeur door een Marokkaan wordt gespeeld, en de rol van advocaat door een zwarte vrouw, dan kijkt een kind dat met die serie opgroeit later als ie groot is niet meer op van het feit dat zijn medestudent een zwart meisje is. Of dat zijn baas een Marokkaan is. En dat zijn buurman in de twee-onder-een-kapper een Poolse immigrant is. Of een homo.



Dergelijke beelden zijn heel belangrijk in de vorming van onze onbewuste vooroordelen. En die kun je alleen actief veranderen als je je ervan bewust bent waar je die onbewuste vooroordelen allemaal opdoet en wat "white privilege" (of "straight privilege" for that matter) eigenlijk is. Zodra je je daarvan bewust bent, zodra je erkent hebt dat dat bestaat en dat je daardoor onbewust een wereldbeeld mee krijgt dat niet klopt, dan kan je het ook pas gaan veranderen.Ligt ook aan de schoolboeken die onbewust classificeren. ze krijgen het met de paplepel ingegoten.
Op de universiteit heerst ook white privilege. Mijn zus die heeft haar masters gehaald in Leiden denk maar niet dat ze werd geaccepteerd. Ze was altijd het buiten beentje mocht niet bij het korps omdat ze geen volbloed Nederlandse was.
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:13:

Overigens, in het prille begin van dit topic maakte ik de opmerking dat ik het idee had dat vrijwel alle blanken of zelfs alle blanken een onbewust superioriteitsgevoel hebben. Dat is dus oa hierop gebaseerd. Mijn ervaring is namelijk dat zelfs de aardigste, minst racistische, welwillendste mensen er onbewust altijd vanuit gaan dat iemand met een andere achtergrond of huidskleur altijd uit MINDER goede omstandigheden komen dan zijzelf. Zelfs in situaties waar dat helemaal niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld aan de universiteit ofzo, waarom zou iemand die dezelfde studie doet als jij een slechtere achtergrond hebben? Mijn ervaring is dat men er onbewust dus altijd vanuit gaat dat je achtergrond slechter dan die van hen zal zijn, en dat ze al hoogst verbaasd zijn als ie hetzelfde is als die van hen. Dat ie BETER zou kunnen zijn dan die van hen, dat is sowieso geen optie.



Ik bedoel dat overigens ook echt niet als verwijt, ik vind het stiekem vaak wel amusant, en ik snap zelfs ook wel waar dat vandaan komt. Dat wordt nu eenmaal, zoals strikjemetstippels ook al zegt, bewust en onbewust via allerlei kanalen aan ons geleerd, dag in dag uit.

Dat vind ik toch niet helemaal waar. Ik kom zelf uit een arme familie en ook een vrij arm land, ben blank en heb familie die gewoon is dood gevroren in de winter. Ik ging er altijd van uit dat zo wat iedereen van mijn generatie in NL het wel beter heeft gehad dan ik, in termen van meer geld en sociale voorzieningen, niet zo zeer in beleving. Ik ben blank.



Overigens komt het om gekeerd ook voor, dat mensen met een Arabische achtergrond of donkere huidskleur er automatisch van uit gaan dat een blank iemand het voor de wind gaat en nooit tegenslag heeft gekend. Moest ooit lachen om een youtuber, Some Black Guy heet hij (Amerikaan, zwart, 30 of zo en reageert met name op SJWs, heeft leuke videos) die een reactie video had op een youtuber (Amerikaan, zwart, ergens in de 20) die immens populair is en extreem veel geld heeft, en het had over dat een blanke zwerver in de VS altijd meer voordeel had in zijn leven dan hij.
Alle reacties Link kopieren
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:24:

Toevoeging: En daarom is het dus belangrijk om de discussie over white privilege te voeren. Niet om jezelf een schuldgevoel aan te laten praten, maar om dat voor volgende generaties te veranderen. Stel dat het bijvoorbeeld heel normaal zou zijn dat in GTST de rol van directeur door een Marokkaan wordt gespeeld, en de rol van advocaat door een zwarte vrouw, dan kijkt een kind dat met die serie opgroeit later als ie groot is niet meer op van het feit dat zijn medestudent een zwart meisje is. Of dat zijn baas een Marokkaan is. En dat zijn buurman in de twee-onder-een-kapper een Poolse immigrant is. Of een homo.





Ik kijk veel Engelse tv en voor mijn gevoel zijn ze daar een stuk verder wat dat betreft, vooral bij de BBC.



De grote trend in Engelse reclames is nu trouwens gemengde stellen, ik ben er op gaan letten toen mijn man het zei, en verrek, hij had gelijk. Het valt ook echt op zodra je er op gewezen bent .
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:13:

Overigens, in het prille begin van dit topic maakte ik de opmerking dat ik het idee had dat vrijwel alle blanken of zelfs alle blanken een onbewust superioriteitsgevoel hebben. Dat is dus oa hierop gebaseerd. Mijn ervaring is namelijk dat zelfs de aardigste, minst racistische, welwillendste mensen er onbewust altijd vanuit gaan dat iemand met een andere achtergrond of huidskleur altijd uit MINDER goede omstandigheden komen dan zijzelf. Met white privilege in je achterhoofd is dat ook helemaal niet zo'n rare gedachte natuurlijk, vaak zal ie ook best terecht zijn. En superieur, nou ja. Volgens mij hoeft het besef dat jij in betere omstandigheden bent geboren helemaal niet in te houden dat je je als persoon superieur voelt.
quote:Ttass30 schreef op 07 mei 2017 @ 15:31:

Op de universiteit heerst ook white privilege. Mijn zus die heeft haar masters gehaald in Leiden denk maar niet dat ze werd geaccepteerd. Ze was altijd het buiten beentje mocht niet bij het korps omdat ze geen volbloed Nederlandse was.En dat werd ook letterlijk zo tegen haar gezegd?
Alle reacties Link kopieren
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:24:

Toevoeging: En daarom is het dus belangrijk om de discussie over white privilege te voeren. Niet om jezelf een schuldgevoel aan te laten praten, maar om dat voor volgende generaties te veranderen. Stel dat het bijvoorbeeld heel normaal zou zijn dat in GTST de rol van directeur door een Marokkaan wordt gespeeld, en de rol van advocaat door een zwarte vrouw, dan kijkt een kind dat met die serie opgroeit later als ie groot is niet meer op van het feit dat zijn medestudent een zwart meisje is. Of dat zijn baas een Marokkaan is. En dat zijn buurman in de twee-onder-een-kapper een Poolse immigrant is. Of een homo.



Dergelijke beelden zijn heel belangrijk in de vorming van onze onbewuste vooroordelen. En die kun je alleen actief veranderen als je je ervan bewust bent waar je die onbewuste vooroordelen allemaal opdoet en wat "white privilege" (of "straight privilege" for that matter) eigenlijk is. Zodra je je daarvan bewust bent, zodra je erkent hebt dat dat bestaat en dat je daardoor onbewust een wereldbeeld mee krijgt dat niet klopt, dan kan je het ook pas gaan veranderen.



Het moet uit de samenleving komen.

Er stond laatst nog een artikel in het FD over het gebrek aan aanbod als op diversiteit gaat.

Je komt binnen nederland heel moeilijk aan vrouwen en kleur,doordat het aanbod er simpelweg niet is.

Voor diversiteit in Nederland, moet men al snel mensen buiten Nederland zoeken.



Het begint al met onderwijs.Zolang leraren op grond van zaken als kleur en milieu kinderen advies geven zal dit nooit veranderen.

Het is natuurlijk belachelijk dat kinderen o.a. door de kleur of het milieu op het VMBO terecht komen, terwijl kinderen met een andere kleur of uit een ander milieu toch ander advies krijgen. Ouders hebben lang niet altijd door dat het een probleem is,ze volgen blindelings het advies van leraren.



In mijn omgeving was de mavo voor veel ouders gewoon geen optie en die kinderen die wat meer moeite met leren hadden, daar werd extra begeleiding voor betaald.Gingen ze naar de middelbare school dan kregen ze nog meer begeleiding ,als het vervolgens nog steeds niet werkte gingen ze bijvoorbeeld naar het LUZAC.



Niet elke ouder kent de mogelijkheden, niet elke ouder begrijpt het belang van studeren en daar kunnen kinderen de dupe van zijn.





Volgens mij is het ook heel moeilijk als er mensen zijn die de eerste in de familie zijn die gaan studeren, er is geen netwerk, er is lang niet altijd stimulans vanuit de familie, maar mensen weten ook vooral niet hoe ze na een studie binnen een werkomgeving een netwerk moeten opbouwen en onderhouden.
quote:fashionvictim schreef op 07 mei 2017 @ 15:13:

Overigens, in het prille begin van dit topic maakte ik de opmerking dat ik het idee had dat vrijwel alle blanken of zelfs alle blanken een onbewust superioriteitsgevoel hebben. Dat is dus oa hierop gebaseerd. Mijn ervaring is namelijk dat zelfs de aardigste, minst racistische, welwillendste mensen er onbewust altijd vanuit gaan dat iemand met een andere achtergrond of huidskleur altijd uit MINDER goede omstandigheden komen dan zijzelf.

Dit is mijn ervaring helemaal niet.

Ik ga er bij sommige mensen juist vanuit dat ze uit betere omstandigheden komen dan ikzelf.

Bij Indiase vrouwen ga ik ervanuit dat ze hoogopgeleid zijn, aan een betere universiteit dan ik, en dat ze veel kosmopolitischer zijn dan ik.

Bij mensen uit het Midden-Oosten ga ik uit van een goede opleiding en een zeer goede familie.

De zwarte vrouwen die ik tegenkom zijn zo belachelijk goed in hun werk, dat ik me afvraag waarom ze met mij aan tafel zitten.

De Aziaten die ik tegenkom zijn netwerkers op een niveau dat ik nooit zal bereiken.



Ook vooroordelen, dat weet ik, maar echt op een andere manier dan jij zegt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady_Voldemort schreef op 07 mei 2017 @ 15:41:

[...]Met white privilege in je achterhoofd is dat ook helemaal niet zo'n rare gedachte natuurlijk, vaak zal ie ook best terecht zijn. En superieur, nou ja. Volgens mij hoeft het besef dat jij in betere omstandigheden bent geboren helemaal niet in te houden dat je je als persoon superieur voelt.Mee eens.
quote:orkenflow schreef op 07 mei 2017 @ 16:24:

[...]



Dit is mijn ervaring helemaal niet.

Ik ga er bij sommige mensen juist vanuit dat ze uit betere omstandigheden komen dan ikzelf.

Bij Indiase vrouwen ga ik ervanuit dat ze hoogopgeleid zijn, aan een betere universiteit dan ik, en dat ze veel kosmopolitischer zijn dan ik.

Bij mensen uit het Midden-Oosten ga ik uit van een goede opleiding en een zeer goede familie.

De zwarte vrouwen die ik tegenkom zijn zo belachelijk goed in hun werk, dat ik me afvraag waarom ze met mij aan tafel zitten.

De Aziaten die ik tegenkom zijn netwerkers op een niveau dat ik nooit zal bereiken.



Ook vooroordelen, dat weet ik, maar echt op een andere manier dan jij zegt.Ook voordelige/positieve vooroordelen over (bevolkings)groepen kunnen (en zullen dan vast ook wel door kwaadwillenden) tégen een individu gebruikt worden. Het gaat al mis bij dat groepsdenken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ttass30 schreef op 07 mei 2017 @ 15:27:

[...]





Ligt ook aan de schoolboeken die onbewust classificeren. ze krijgen het met de paplepel ingegoten.Klopt, dat is dus ook een van die dingen die je zou moeten veranderen.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
quote:Sorcha_ schreef op 07 mei 2017 @ 15:36:

[...]





Ik kijk veel Engelse tv en voor mijn gevoel zijn ze daar een stuk verder wat dat betreft, vooral bij de BBC.



De grote trend in Engelse reclames is nu trouwens gemengde stellen, ik ben er op gaan letten toen mijn man het zei, en verrek, hij had gelijk. Het valt ook echt op zodra je er op gewezen bent .Klopt ook alweer, de BBC heeft een speciale afdeling diversiteit die daarover ook cursussen en workshops e.d. geven aan andere bedrijven, reclamebureaus bijvoorbeeld.
Am Yisrael Chai!
quote:curlycurla schreef op 07 mei 2017 @ 14:50:

[...]





Het onderwijs op dat vlak deugd ook niet. Ik heb datzelfde onderwijs genoten en verder dan 'zwarte bladzijde in de geschiedenis' kwamen we niet bij het vak Geschiedenis.



Dus nee, als je denkt dat de slavernij eigenlijk wel gewoon leuk was omdat de slaven lekker in de zon konden chillen, dan is er op dat gebied iets goed mis. Het is namelijk wel deel van onze geschiedenis en Suriname is niet pas in de jaren 50 een kolonie geworden ofzo.

Dat ben ik zeker met je eens voor zover ik het mij herinner leerde ik over het toenmalig Nederlands-Indië ook niet meer dan dat het een zwarte bladzijde was en een kolonie van Nederland.

Alles wat ik er nú van weet en dat is best veel heb ik van Indo's in mijn omgeving en door veel boeken te lezen en documentaires over dat onderwerp te kijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:ardni schreef op 07 mei 2017 @ 16:02:

[...]





Het moet uit de samenleving komen.

Er stond laatst nog een artikel in het FD over het gebrek aan aanbod als op diversiteit gaat.

Je komt binnen nederland heel moeilijk aan vrouwen en kleur,doordat het aanbod er simpelweg niet is.

Voor diversiteit in Nederland, moet men al snel mensen buiten Nederland zoeken. Ach, dat is ook een beetje gelul hoor, pardon my French. Ik zit nogal eens met mensen aan tafel die dan zeggen "wij zouden heel graag willen, maar ze zijn er gewoon niet!" terwijl ik dan hoogstpersoonlijk echt zo een hele berg mensen van allochtone afkomst kan opnoemen die specifiek dat werk doen en van ellende maar zzp-er worden omdat ze nooit ergens worden aangenomen of worden benaderd. Kennis van mij is headhunter diversiteit en die krijgt dan specifiek de opdracht van bedrijven om bijvoorbeeld iemand met een islamitische achtergrond en diploma XYZ en ervaring ABC te werven, en dan stuurt ze vervolgens 10 kandidaten met precies dat profiel op gesprek, die vervolgens alle 10 worden afgewezen met vage criteria als "past niet in het team" oid.



Persoonlijk geloof ik dat soort geleuter van bedrijven dan ook niet zo. Sure, het klinkt natuurlijk lekker heel correct enzo, want ze doen er toch alles aan, ze zijn er gewoon niet! maar ondertussen is het voor veel bedrijven helemaal niet zo belangrijk, die diversiteit. Sommige bedrijven vinden het stiekem zelfs gewoon irritant gelul van zeurpieten als Sylvana.quote:Het begint al met onderwijs.Zolang leraren op grond van zaken als kleur en milieu kinderen advies geven zal dit nooit veranderen.

Het is natuurlijk belachelijk dat kinderen o.a. door de kleur of het milieu op het VMBO terecht komen, terwijl kinderen met een andere kleur of uit een ander milieu toch ander advies krijgen. Ouders hebben lang niet altijd door dat het een probleem is,ze volgen blindelings het advies van leraren.Ja, dit is wel echt heel erg. Komt op hele grote schaal voor, heb ik begrepen.
Am Yisrael Chai!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven