Passen Nederlanders zich wel aan in het buitenland?

06-06-2009 02:45 267 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zie vaak dat Nederlanders zich helemaal niet aanpassen in het buitenland.



Ook op dit forum zie ik vaak hevige discussies over het aanpassen in Nederland.



Maar wat doet de Nederlander vaak zelf? De vakantieganger toont vaak associaal gedrag. Zoekt direct de snackbar op en kijkt voetbal in het oranjecafe. Dat doen de Turken ook in Nederland, maar die passen zich niet aan want een theehuis hoort niet in Nederland. Een Nederlandse snackbar mag wel? In de rij staan voor bitterballen wel?



De PVV stemmer komt naar Turkije omdat het daar zo goedkooop is, beetje hypocriet. Ik heb vrouwen in bikini gewoon voor de lol naar de moskee zien gaan, en roepen dit is een leuke foto voor onze held Wilders. Is dat respect? Wat zijn dat voor manieren? Klagen dat die vent in de moskee elke morgen niet mag (zingen,krijsen) voor gebed? Waarom ga je daar dan heen? Wat doe je dan in zo'n land..Dat je dat niet wilt In Nederland oke, dat kan ik begrijpen. In Turkije komen per jaar 1 miljoen Nederlanders, daar zijn vast een heleboel Wilders stemmers.



En dan al die Nederlander die er wonen. Hebben Nederlandse vrienden, koken Nederlands, Telegraaf in de zomer en winter altijd uitverkocht. Schotels voor de Nederlandse televisie van 2 meter hoog. Dat doen de Turken ook, maar die passen zich niet aan in Nederland? Laat die mensen dan ook op inburgeringscursus gaan als je daar woont.

Al die mensen die er een huis gekocht hebben en er 6 a 7 maanden per jaar wonen en na 5 jaar nog geen Turks spreken.

Het geldt natuurlijk niet alleen voor Turkije, ik heb het ook gezien in in Spanje en Brazilie.



Mensen die zijn weggegaan omdat het zo slecht is in Nederland. Maar wel alles op de voet volgen wat er gebeurd in Nederland. Je bent toch niet voor niks weggegaan. Waarom heb je dan de behoeft nog om alles te volgen.

Wij veroordelen de allochtonen in Nederland, maar doen we het zelf wel zo goed in het buitenland?
quote:tatlitatli schreef op 06 juni 2009 @ 19:20:

Haha Elninjoo

Mijn man zegt altijd: als ik zonodig vrij wil zijn met suikerfeest, ga ik wel weer in Turkije wonen. Daar heb je nl. bij de meeste bedrijven verplicht vrij tijdens 'bayram'.

Jouw man heeft 'n goeie instelling!



Overigens hecht ik ook niet zozeer aan onze officiele dagen om wat ze betekenen, maar om wat we er aan hebben. Dus paasmaandag, hemelvaartdonderdag en pinkstermaandag zijn heilig voor mij (en dan niet in de christelijke betekenis )
Alle reacties Link kopieren
nou als ik ook vrij krijg voor suikerfeest vier ik suikerfeest!!!



alleen zo een beessie slachten kunnen ze shaken bij mij, no way, maar opeten wel.



wij hebben op school met kerst ook altijd multicultureel eten, ik deel mezelf altijd bij de klas in waar de meeste allochtonen zitten , dan weet ik zeker dat ik lekker eet hahahaha, alleen jammer dat er ook veel allochtone kinderen niet op kerstdiner komen.
quote:sarah2ndlife schreef op 07 juni 2009 @ 10:29:

nou als ik ook vrij krijg voor suikerfeest vier ik suikerfeest!!!geen probleem met 'n extra vrije dag natuurlijk, maar ze moeten er niet onze vaste gunstig vallende vrije dagen voor in willen pikken



liefst voegen ze nog 'n 'bankholiday' toe in september, daar missen we nog 'n lang weekend
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 juni 2009 @ 02:37:

[...]





Het is toch echt een verschil waar je man vandaan komt uit Izmir en wat voor familie hij komt. Ik heb in Alsancak,Bornova en Goztepe gewoond, ik ken Izmir goed. Als je Pinarbasi hebt, ongeveer 20 minuten vanaf Alsancak is het leven toch echt heel anders dan jij beschrijft. Er zijn moderne plaatsen maar ook zeker waar ze toch echt aan de ramadan doen.

Veel Turken die naar Nederland zijn gegaan omdat ze een Nederlandse vriendin/vrouw hebben ontmoet hebben het moeilijk in Nederland en gaan ook vaak weer terug. Ze missen de vrienden en familie en voelen zich in Nederland als minder. In Nederland voelen ze zich maar de Turk die weer eens naar Nederland komt voor een verblijfsvergunning. Veel van mijn vrienden willen niet eens naar Nederland, ja voor vakantie. Ze hebben een goeie baan, familie en zon. die willen absoluut niet naar Nederland. Een Turkse vriendin van mij studeerde in Nederland en mist Turkije vreselijk. Een meisje met een rijke familie. Ze deed met van alles mee, deed zelfs mee aan voorrondes van dancing with the stars en won notabene ook nog. Toch kon zij absoluut niet in Nederland wennen en heeft haar studie in Turkije afgemaakt.





Mijn man is een echte Izmirli en mijn schoonfamilie woont in Sahilevleri. Ik zal niet ontkennen dat Izmir ook twee gezichten heeft, de arme bevolking (voornamelijk uit het oosten naar de stad gekomen) leeft natuurlijk heel anders. Maar "ons" Izmir is een hele moderne stad waar alles kan, wat in Nederland ook kan (en meer). In tegenstelling tot steden als Konya waar je in de ramazan echt beter niet in het openbaar kan eten.



En ja de beslissing om naar NL te komen is geen makkelijke. Mijns inziens komen veel Turken hier vrijwel totaal onvoorbereid heen met het idee dat het hier allemaal veel beter is. Mijn man heeft nooit zo gedacht. Ten eerste is hij hier eerst een aantal malen op een toeristenvisum geweest zodat hij wist waar hij het over had. Daarnaast hebben wij een realistische afweging gemaakt: we willen samen zijn maar waar? Turkije had een paar voordelen (mijn man had een hele goede baan met dito salaris/companycar/bonussen, geen moeilijke immigratieprocedures), maar een groot nadeel: de kans op werk voor mij (Nederlandse jurist) was wel heel klein. Dan spreek ik over Izmir, Istanbul zou misschien makkelijker geweest zijn maar dat zagen we beiden niet zitten. Mijn mans werkveld is veel internationaler (farmaceutische industrie) en de kans op werk is hier sowieso groter. Tel daarbij dat wij voor onze (toekomstige) kinderen graag het beste onderwijssysteem en gezondheidszorgsysteem zien en dan zit je toch wel snel in Nederland (niet dat het in Turkije zo slecht is hoor, zeker niet de privescholen/klinieken).

Hoe dan ook, mijn man voelt zich geen moment minder dan een ander en weet wat hij moet doen om hier te slagen. En dat is verdomde goed Nederlands leren. Ik heb de indruk dat mensen dit onderschatten. Ze laten hun buitenlandse partner overdag werken (anders redden ze het financieel vaak niet) en verwachten dan dat hij/zijn in de avonduren nog even een nieuwe taal leert. Dat werkt mijns inziens niet, je moet gewoon een jaar fulltime naar school, wat betekent dat je dus een jaar van een salaris moet leven. Tatliman is bijna klaar en we verwachten dat hij na de zomer kan gaan werken. Helaas is ook in de farmaceutische industrie de crisis enigszins toegeslagen, maar er zijn toch nog wel leuke vacatures te vinden. En hij heeft goed bruikbare ervaring, dus we hopen er het beste van Turkije mist hij niet, zijn familie en vrienden uiteraard wel. Wij gaan dan ook tenminste 4x per jaar naar Turkije. Dat helpt en omgekeerd zou ik dat ook willen.
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochter woont al 16 jaar in Zwitserland en als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze Zwitserse is. Ze heeft zich helemaal aan hun cultuur aangepast. Want zelfs in Europa verschillen de culturen/gewoontes van de landen onderling. Klein voorbeeld: Je feliciteert alleen iemand die jarig is en niét zoals wij hier doen de hele familie en alle aanwezigen. De meeste mensen vieren hun verjaardag niet thuis, maar in een restaurant en dan nodigen ze enkele goede vrienden uit om te dineren. Of te ontbijten/lunchen samen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Very Cherry schreef op 07 juni 2009 @ 02:21:

Ik pas me prima en volmaakt aan in Turkije. Wanneer ik (blauwe ogen, blonde krullen) namelijk in allerlei toeristische attracties gewoon snoeihard een twee keer zo hoge entreeprijs moet betalen als mijn (Turkse) geliefde, en ik accepteer dat met een stalen gezicht (terwijl ik eigenlijk met bloeddoorlopen ogen zou willen krijsen of ze soms van de pot gerukt zijn), dan vind ik dat ik me voorbeeldig gedraag.Dat heb ik ook. Zelfs al ik me als verwende Izmirse tuthola probeer voor te doen door op een afstandje met een hele grote zonnebril heel verveeld te kijken, hebben ze het nog door
if we all light up, we can scare away the dark...
quote:Nammma schreef op 07 juni 2009 @ 10:36:

Mijn dochter woont al 16 jaar in Zwitserland en als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze Zwitserse is. Ze heeft zich helemaal aan hun cultuur aangepast. Want zelfs in Europa verschillen de culturen/gewoontes van de landen onderling. Klein voorbeeld: Je feliciteert alleen iemand die jarig is en niét zoals wij hier doen de hele familie en alle aanwezigen. De meeste mensen vieren hun verjaardag niet thuis, maar in een restaurant en dan nodigen ze enkele goede vrienden uit om te dineren. Of te ontbijten/lunchen samen. Jeeeee, ik ben ongemerkt Zwitsers als ik dit zo lees! Ik vind het van jongsafaan ook onzinnig om aanhang te feliciteren met 'n jarige en mijn verjaardag bestaat ook uit uit eten gaan met ouders en hooguit 'n paar goede vrienden.
Alle reacties Link kopieren
quote:tatlitatli schreef op 07 juni 2009 @ 10:37:

[...]

Dat heb ik ook. Zelfs al ik me als verwende Izmirse tuthola probeer voor te doen door op een afstandje met een hele grote zonnebril heel verveeld te kijken, hebben ze het nog door Misschien moet je je klompen uittrekken
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Als je kijkt hoe tolerant wij hier in Nederland zijn jegens 2389 bevolkingsgroepen die hier graag wonen/ werken/ ademhalen, dan is het soms echt een grof schandaal als je ziet hoe weinig er van mij getolereerd wordt daar in Turkistan. Die afwijkende toegangsprijzen zijn nog tot daar aan toe. Zelfs hardop (schater)lachen in de dolmus moet ik bekopen met misprijzende blikken, een liedje fluiten op straat wordt gezien als "hoeren"gedrag, terwijl ze met hetzelfde grootste gemak hun kinderen 's avonds uit bedelen sturen. Zolang ze zich zo achterlijk blijven opstellen, hoeven ze van mij niet bij de E.U, daar ben ik heel duidelijk in. Al had ik 20 Turkse geliefden, dan nog niet.
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Wat gek, ik heb daar nooit last van als ik in Turkije ben.
Ik vind de vergelijking vakantieganger-emigrant niet zo gek. De gemene deler in het verhaal is nl 'hoe gedraagt de Nederlander zich in het buitenland'.

Dat die 4 emigranten hier zich niet graag vergeleken zien met de zg. tokkies in Antalya, doet daar niets aan af.

Je hoort bij dezelfde clan. En zo zal men je ook zien.

Zo ziet de Nederlander ook de stinkTurk. Of de luieSurinamer. Of de ligstoel-bezethoudende-Duitser. (Ik ben benieuwd wanneer we alle badkamers hebben laten betegelen en we in ons schuimbadje 10 jaar de klusPool uitkotsen ineens vanwege overlast en onaangepastheid)

Én de Nederlander (Westerling) maakt het nog bonter, want die schaart niet eens meer 1 nationaliteit bestaande uit miljoenen mensen op 1 hoop, maar gooit gewoon even alle grenzen overschrijdend alle Islam-gelovigen in 1 pan.

Waarom zou dan ineens de tokkie en keurige emigrant uit hetzelfde land Nederland, met dezelfde kaaslucht en hetzelfde vale uiterlijk inééns niet samen genoemd kunnen worden in de openingspost?



En natuurlijk voel je je nu aangesproken. Want zo ben jij niet.

Nee, er zijn er maar weinig die zich als PVVstemmer manifesteren.

Alleen ondertussen heeft de PVV door de stem van het vólk wel 4 zetels gekregen bij de laatste verkiezingen.

Dat ik ook bij dat volk hoor, en dat de PVV ineens mij ook vertegenwoordigt, daarvan staat het schaamrood me op de kaken. Maar ja, ik kan het een 'buitenlander' (dat is zeg maar de rest van de hele wereld buiten dit kikkerlandje) niet kwalijk nemen als hij meegaat in de algemene gedachte (net als de Nederlander over moslims en slechte integratie en criminaliteit, en het lekkerst is alledrie tegelijkertijd als boksbal) dat ik dan ook een blonde fascist zonder manieren ben zonder dat ze me kennen.



De opmerkingen dat de Nederlander slechts 2 weken op vakantie is en zich dus niet hoeft aan te passen, valt bij mij best slecht.

Zeker als de vergelijking getrokken wordt met dat wij bij hén geen kerken komen neerzetten.

De moskeen zijn in Nederland neergezet omdat mensen met een Nederlands paspoort het recht hebben hun eigen geloof te belijden.

Ik zie ook niet waarom suikerfeest niet zou kunnen (overigens niet te verwarren met slachtfeest).



Ook word ik erg verdrietig dat er nog steeds het begrip gastarbeider in het brein gebeiteld zit. Nee, gastarbeider is niet genoemd, maar turken-en-marokkanen blijft 1 begrip en is wel op gastarbeidersgedachte danwel de moslimgemeente gestoeld.

Turkenenmarokkanen. Alsof je zegt in Australie als begrip voor emigranten hollanders-en-chinezen.

Het ene land is het andere niet.

Daarnaast hebben de uit Turkije afkomstige migranten en hun volgende generaties dezelfde werkloosheids- en criminaliteitspercentages als de oorspronkelijke Nederlander.



De alom geprezen expat die-de-eigen-broek-ophoudt in Nederland draagt trouwens ook errug weinig bij.

Niet tot nauwelijks belasting betalen, en wel kinderbijslag innen. En dat ze een halfje brood per dag kopen in ons land is nou niet echt financieel bijdragen.

Net zo weinig als wij in een all inclusief resort onze dure vakantiecentjes komen opmaken, en dan denken dat je daar dat ocharme ondergeschikte land mee helpt (dus niet zeiken over blote tieten en geen bier, want onze vrijheden kopen wij nl af, en anders moet je maar even naar de Russen kijken, nee dan zijn wij echt aangepast, want die Russen die zijn pas erg) en niet de westerse touroperator.



En dan het verhaal dat wij geen last hebben van slecht geintegreerde Chinezen.

Misschien niet in de zin van tasjesroof, maar zeer zeker in de zin van witteboordencriminaliteit, als ontduiken van belasting en zwart werken (als we dan toch lekker generaliseren he). En geld uitgeven in eigen community. Dus geen last in de zin van openbáre orde, maar wel last maatschappijk gezien. Alleen krijg je dat niet op je netvlies mee op youtube, en staat er niet op de voorpagina het zoveelste grote-oplage-verkopende ' 'Aziatisch of Boeddistisch of gelig uiterlijk'-bericht, dus lullen we er niet over.



Intergratie in Nederland gaat gewoon om de kosten.

Of je ons niet teveel kost, en het liefst niet kiet speelt, maar ook nog wat oplevert.

Niet teveel kost in sociale voorzieningen (waar men gewoon recht op heeft).

Niet teveel kost in tijd.

Niet teveel kost in moeite.

En de allerlekkerste is, niet teveel van 'onze eigen identiteit' kost.

Als wij ook maar een hint van een vermoeden dat dit wel het geval is, gaan zaken als vreemde kookluchten, andersoortige kleding, onbekend stukje vlees in het schap, of een verkeerd teruggelegd stuk gereedschap ineens een rol spelen. Deze miniscule zaken worden hoofdonderwerp van irritatie, want het is iets zichtbaars. We gooien alles op een hoop, husselen wat met hokjes en stickers, een klontje boter erop et voila, wij stemmen PVV want wij zijn tegen Casperin het spookje.



Maaaar, we laten het ons niet zeggen, wij laten ons niet dezelfde kromme redenatie aanmeten.

Want wij zijn geen tokkie.
Alle reacties Link kopieren
Van mij/mijn man hoeft Turkije ook niet bij de EU hoor (zeker niet met Erdo aan het roer), al vraag ik me wel af in waar jij dan komt VC. Een liedje fluiten = hoerengedrag? Nooit van gehoord. Dolmus ga ik sowieso niet in, mijn leven is me net iets te lief
if we all light up, we can scare away the dark...
Ik woon sinds tien jaar niet meer in NL en ik kan wel zeggen dat ik 100% geintegreerd ben in mijn nieuwe land. Mensen die me niet kennen weten vaak niet dat ik NLs ben, komen er pas achter als ze mijn achternaam zien.

Maar als ik op vakantie ga, dan ben ik niet geintegreerd, ik spreek de taal niet, drink te veel en ga lekker kroketten eten bij Piet Patat in Lanzarote.
Alle reacties Link kopieren
quote:kjong schreef op 07 juni 2009 @ 11:33:



De opmerkingen dat de Nederlander slechts 2 weken op vakantie is en zich dus niet hoeft aan te passen, valt bij mij best slecht.

Zeker als de vergelijking getrokken wordt met dat wij bij hén geen kerken komen neerzetten.

De moskeen zijn in Nederland neergezet omdat mensen met een Nederlands paspoort het recht hebben hun eigen geloof te belijden.

Ik zie ook niet waarom suikerfeest niet zou kunnen (overigens niet te verwarren met slachtfeest).



Ook word ik erg verdrietig dat er nog steeds het begrip Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen 2 weekjes op vakantie gaan in een plaats waar alles is aangepast op de westerse behoeften en in een ander land gaan wonen. De kerken-moskeen redenatie is uiteraard kul. Om de reden die jij geeft en om de reden dat er wel degelijk kerken zijn in Turkije. In Istanbul werd ik door de Franse eglise uit mijn bed gebeld, in Izmir ben ik met kerst naar de Church of england geweest. En suikerfeest is uiteraard prima, maar daar kan je toch zelf een vrije dag voor nemen? Problem yok zou ik zeggen.
if we all light up, we can scare away the dark...
De algemene deler is hoe de Nederlander zich gedraagt in het buitenland Tatli (lief dat ik je zo kan noemen). Dat hebben nl de meesten niet door gehad bij lezen van OP.



Pinksteren is prima, maar daar kan je toch een vrije dag voor nemen...?

Naast dat ik niet geloof in Jezus die in tongen sprak, vind ik het ook maar verrekte onhandig, al die lange weekenden tussen pasen en pinksteren. Ik zou best in november een dagje erbij willen ofzo. Of als ik een keer zin heb in suikerfeesten, daarvoor een dag kan opnemen zonder ingewikkelde reden op te moeten geven, juist omdat het een religieus feest is, en daarom voorrang kan krijgen.

Ik zou zeggen: neutraal standpunt inzetten, iedereen neemt maar vrij wanneer de geest het ingeeft.
Alle reacties Link kopieren
quote:Very Cherry schreef op 07 juni 2009 @ 10:47:

Als je kijkt hoe tolerant wij hier in Nederland zijn jegens 2389 bevolkingsgroepen die hier graag wonen/ werken/ ademhalen, dan is het soms echt een grof schandaal als je ziet hoe weinig er van mij getolereerd wordt daar in Turkistan. Die afwijkende toegangsprijzen zijn nog tot daar aan toe. Zelfs hardop (schater)lachen in de dolmus moet ik bekopen met misprijzende blikken, een liedje fluiten op straat wordt gezien als "hoeren"gedrag, terwijl ze met hetzelfde grootste gemak hun kinderen 's avonds uit bedelen sturen. Zolang ze zich zo achterlijk blijven opstellen, hoeven ze van mij niet bij de E.U, daar ben ik heel duidelijk in. Al had ik 20 Turkse geliefden, dan nog niet.Haha ja hardop lachen, uit den boze. Of Turkije bij de EU zou kunnen weet ik niet. Economisch waarschijnlijk wel maar ja wat betreft cultuur niet. Maar dat geldt ook voor Bulgarije en Roemenie.
Alle reacties Link kopieren
Ik val echt van verbazing van mijn stoel. Hardop lachen = niet goed? Wie zegt dat dan? Nooit van gehoord en ik ken eerlijk gezegd niemand die zich aan deze regel houdt.
if we all light up, we can scare away the dark...
Volgens mij zit er juist een wereld van verschil tussen het aanpassen aan een andere cultuur als emigrant en het aanpassen als toerist.



Vorig jaar ben ik bijna twee weken in Turkije geweest. Ik spreek geen Turks, ook niet na die twee weken. Maar ik loop ook niet in mijn bikini door een winkelstraat of stap zo een moskee binnen. Dat doe ik immers in NL of Tirol ook niet. Wij hebben ook een lekkere portie nasi met sate gegeten, omdat we daar trek in hadden en het daar te krijgen was. Als ik op vakantie ben, wil ik doen waar ik zin in heb, maar gedraag me wel zoals ik denk dat netjes en beschaafd is.



Voor een emigrant, ook als dat een overwinteraar is, vind ik het leren van de taal een eerste voorwaarde. Acceptatie door de plaatselijke bevolking begint met taal, daar ben ik van overtuigd.

Dat vind ik ook gelden voor Fransen/Chinezen/Marokkanen/Engelsen/Turken/Duitsers/Italianen/IJslanders/Amerikanen die in NL zijn gaan wonen. Ik merk hier dat mensen het fijn vinden dat ik zeg dat ze ook wel in dialect tegen me kunnen praten ipv hoogduits, omdat ik het wel kan verstaan en me zal melden als ik het niet versta.



In Tirol betaal ik ook geen enorme bedragen aan belasting, maar wat ik moet betalen, betaal ik wel. Ik doe mijn inkopen en neem mijn diensten af in het dorp. Wat toeristen bij mij besteden voor verblijf, blijft in het dorp en komt ten voordele van het dorp, ook al is dat een relatief kleine bijdrage in het grote geheel. Maar dat is wel zoals toerisme hier functioneert.

Als er geen gasten meer komen, kan hier minder geld vloeien. Dat zal in Turkije ook zo werken, er zijn mensen die het in hun portemonnee voelen als er van vandaag op morgen ineens geen gasten meer komen.

Maar als die gasten een keer lallend over straat lopen, zal niemand snel daar iets van zeggen, want ze hebben wel geld besteed óm lallend over straat te kunnen gaan lopen.

En als twee NL families een grote tafel bezetten in een restaurant, de kinderen daar de tent afbreken en luid schreeuwend door de gang rennen, zal er niet zo snel iets van gezegd worden, want hey, die mensen laten wel 200 euro achter.



Nu is er wel een kleine kanttekening, want het is hier maar een relatief klein gebied, waar je blij moet zijn met wat je hebt/krijgt. Grote gebieden als Gerlos en Saalbach zullen heus wel eerder ingrijpen, maar ook daar zijn ze blij met de inkomsten die toeristen binnenbrengen.



Zo zal ook die expat niet veel bijdragen met zijn halfje wit en pondje kaas en zal de ondernemer niet meteen failliet gaan als ze die producten niet meer afnemen, maar een deel van het geld dat ze verdienen komt weer terug in de samenleving waar ze op dat moment wonen.
Alle reacties Link kopieren
quote]tatlitatli schreef op 07 juni 2009 @ 10:34:

[...]

Turkije mist hij niet, zijn familie en vrienden uiteraard wel. Wij gaan dan ook tenminste 4x per jaar naar Turkije. Dat helpt en omgekeerd zou ik dat ook willen.[/quote]



Leuk dat het zo goed gaat met je man, en inderdaad bij de meesten is het toch anders. Ik heb trouwens wel gewoon gegeten en ook in restaurants in Konya, Erzurum en Adiyaman. Niemand zei er wat van en er waren ook gewoon turken in het restaurant die een soep aten en gewoon hun sigaret rookten. Als je je menstruatie hebt mag je niet vasten en als je op reis bent ook niet. Volgens mij moet je het dan later inhalen. Ik zou dan 2 weken reizen en 2 weken mijn menstruatie hebben denk ik.



Suikerfeest tja, ik hou er niet van. Ik ben geen vlees liefhebber en ze eten voor ontbijt al vlees. Als die beesten die zelfs in de stad rondlopen. En een koe midden in Istanbul gewoon gevlucht en lopend op de snelweg. Ik vind het allemaal zielig. En het vlees stinkt echt verschrikkelijk. Ik kan toch begrijpen dat veel Turken met suikerfeest naar Turkije willen. Voor sommigen is het net zoals kerst bij ons. Heel veel Nederlanders willen ook met kerst thuis zijn bij de familie.



Ik mis Turkije en mijn vrienden en huis wel altijd als ik Nederland ben. Na een paar weken vind ik Nederland trouwens ook weer erg leuk.

Een Turkse vriend van mij die rechten studeerde aan de Erasmus universiteit en werkte bij een groot Nederlands IT-bedrijf. Hij is geemigreerd naar Turkije.Tal van onderzoeken wijzen uit dat jonge hoogopgeleide Turken steeds minder hebben met Nederland. ‘Het wordt hier steeds killer.’ En daarom willen ze weg.



Kan me het wel een beetje voorstellen.
Alle reacties Link kopieren
quote:tatlitatli schreef op 07 juni 2009 @ 12:12:

Ik val echt van verbazing van mijn stoel. Hardop lachen = niet goed? Wie zegt dat dan? Nooit van gehoord en ik ken eerlijk gezegd niemand die zich aan deze regel houdt.Echt vriendinnen van mij, en die zijn toch echt heel modern, komen uit Izmir uit Alsancak. In een restaurant wel netjes gedragen zoals het hoort als een vrouw zich moet gedragen. Dus behoorlijk arrogant doen en inderdaad niet hard lachen. De meiden uit Izmir zijn behoorlijk arrogant en praten ook met dat vreselijke accent, zoals de mensen dat doen bij ons in het gooi. Ik had in een restaurant een keer een karniyarak besteld ipv een karniyarik Ik schaamde me dood terwijl die vriendinnen heel hard moesten lachen en toen was het net andersom.
quote:julianaa schreef op 07 juni 2009 @ 12:55:

Leuk dat het zo goed gaat met je man, en inderdaad bij de meesten is het toch anders. Ik heb trouwens wel gewoon gegeten en ook in restaurants in Konya, Erzurum en Adiyaman. Niemand zei er wat van en er waren ook gewoon turken in het restaurant die een soep aten en gewoon hun sigaret rookten. Als je je menstruatie hebt mag je niet vasten en als je op reis bent ook niet. Volgens mij moet je het dan later inhalen. Ik zou dan 2 weken reizen en 2 weken mijn menstruatie hebben denk ik.



Met die nuance, dat je natuurlijk wel eerst daarin geloven moet.

Het is niet iets van de staat opgelegd ofzo.



En zo zie je maar, mijn Turkije is niet dat van Juliana of Verycherry.



Ine, er is een groot verschil van uitgangspunt:

Je kunt als gastheer/-land denken, acht toeristen, het is een bron van inkomsten, we doen wat water bij de wijn.

Of als toerist denken, ach wat man ik heb hier voor betaáld (dus ben jij mijn bezit en) jij past je aan mijn nukken.

Snappu?
quote:kjong schreef op 07 juni 2009 @ 13:06:

[...]



Ine, er is een groot verschil van uitgangspunt:

Je kunt als gastheer/-land denken, acht toeristen, het is een bron van inkomsten, we doen wat water bij de wijn.

Of als toerist denken, ach wat man ik heb hier voor betaáld (dus ben jij mijn bezit en) jij past je aan mijn nukken.

Snappu?Als je betaalt heb je idd meer rechten, omdat die je simpelweg gegeven worden doordat men meer hecht aan de inkomsten dan aan principes. Maar hier in Nederland wonen ook mensen die het krijgen van uitkeringen als vanzelfsprekend zien terwijl ze ondertussen hun middelvinger opsteken naar alles wat westers/nederlands is.
Alle reacties Link kopieren
Van alle overwinteraars in benidorm en aanverwante oorden is er niet één die de taal spreekt.. Klagen alleen dat de Spanjaarden geen Engels spreken.

Voor Hollanders in het buitenland zouden ze ook een inburgeringscursus moeten verplichten.
Nee, Kjong, ik begrijp je punt geloof ik niet helemaal.. sorry, want ik doe wel mijn best.



Voor zover ik weet, zijn die uitgangspunten beide waar. Tenminste, hier wel. De lokalen zuchten en steunen achter de rug van de toeristen om en komen ook bij mij mopperen over dat de lobby van het grote hotel hier wel een kinderspeelplaats leek door al die rennende, schreeuwende NL kinderen. Maar niemand zei er iets van, omdat het nu eenmaal gasten zijn.

En gasten zijn koning, want de gast betaalt er nu eenmaal voor.



De gast denkt, jammer joh, ik heb betaald, dus mag doen en laten wat ik wil. Ik hoef mijn kinderen niet te corrigeren, want ik heb betaald en deze week is er dus een stukje hotel speciaal voor mij. Als er drie patatjes te weinig zijn, mag ik klagen, want: betaald.



In de tweede week van de voorjaarsvak had Brabant vakantie. Het was verschrikkelijk! Echt verschrikkelijk. Mensen waren snel op hun tenen getrapt, onredelijk, boos en narrig, ongeduldig, lastig, eisend. Noem maar op. Dan loopt iedereen met een big smile en toen ik helemaal verrot gescholden werd omdat degene die de bestelling klaargezet had een flesje spa rood ipv blauw op het blad had gepakt, bleef ik lief lachen en heb zonder iets vervelends te zeggen een flesje blauw gehaald.

Want, de gast is koning. Als ik hem aanspreek op zijn belachelijke gedrag, wat ik het liefst zou doen, komt hij nooit meer bij mij een flesje drinken kopen. En zijn mond-op-mond reclame zal ook niet al te best zijn, dus komen er nog meer mensen niet.



Je pikt veel meer, omdat ze geld inbrengen en moet ook meer pikken, omdat ze anders wegblijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 juni 2009 @ 13:06:

[...]





Echt vriendinnen van mij, en die zijn toch echt heel modern, komen uit Izmir uit Alsancak. In een restaurant wel netjes gedragen zoals het hoort als een vrouw zich moet gedragen. Dus behoorlijk arrogant doen en inderdaad niet hard lachen. De meiden uit Izmir zijn behoorlijk arrogant en praten ook met dat vreselijke accent, zoals de mensen dat doen bij ons in het gooi. Ik had in een restaurant een keer een karniyarak besteld ipv een karniyarik Ik schaamde me dood terwijl die vriendinnen heel hard moesten lachen en toen was het net andersom.Ja dat accent is vooral bij vrouwen in Izmir erg, heeft mijn schoonzus (type elke dag naar de kapper) ook last van Arrogant (of beheerst/ingehouden zou mijn schoonzus zeggen) zijn ze op momenten zeker (naar Turken uit andere gebieden vooral) maar gelachen wordt er bij ons aan tafel gelukkig wel
if we all light up, we can scare away the dark...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven