Werk & Studie alle pijlers

Kinderwens en solliciteren

09-07-2008 19:57 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Deze week ben ik voor het tweede gesprek uitgenodigd voor een baan die mij erg leuk lijkt. Het bedrijf lijkt me leuk om te werken. Er zijn veel wisselingen geweest met leidinggevenden en dat heeft wat weerslag gehad op de afdeling.



Mijn man en ik hebben een kinderwens en we gaan voor een tweede kindje. Met onze eerste kindje heeft het ruim een jaar geduurd voordat ik in verwachting was. Het ziet er nu naar uit dat het zwanger worden niet makkelijker gaat omdat de keizersnede niet zonder problemen is verlopen (in baarmoederhals gesneden)



Ik wil als het echt serieus wordt met deze werkgever, wel eerlijk vertellen van onze kinderwens. Heeft er iemand hier ervaring mee? Wat waren de reacties? Hebben jullie misschien verder nog tips? Alvast bedankt voor de reacties!
Alle reacties Link kopieren
Meds, daar heb je natuurlijk wel gelijk in. Dat is goed om te beseffen. Aan de andere kant kan ik er niet zoveel mee (of ga ik er niet zoveel mee doen....) Mensen krijgen nu eenmaal kinderen en steeds meer moeders blijven werken. Dat kost geld.



Aan de andere kant: ik ben nu van 40 uur naar 32 uur gegaan en ik moet nu nog steeds evenveel werk verrichten (wat ik vandaag niet doe ligt er morgen nog...) Alleen in minder tijd, werkdruk verhogend dus voor mijzelf. Dat is dus een goedkope oplossing voor de werkgever. Dat vind ik trouwens prima hoor, dat is mijn eigen keuze maar het is een beetje geven en nemen vind ik.
Ik wil Meds even bijvallen. Inderdaad wordt het salaris tijdens het verlof door het UWV betaald, maar de vervangskosten liggen vrijwel altijd hoger dan de normale kosten. Hetzij doordat er een tijdelijke kracht wordt ingehuurd tegen uitzend of interim tarief (dat veel hoger ligt dan salaris), hetzij doordat er wervingskosten (fee voor w&s bureau of bijv. advertentie kosten) gemaakt moeten worden. Daarnaast kost het een werkgever ook vaak extra omdat de tijdelijke medewerker ingewerkt moet worden en meestal niet direct (soms zelfs helemaal nooit) op het niveau van de vaste kracht functioneert (door gebrek aan kennis van organisatiespecifieke zaken zoals interne procedures, contacten met zakelijke relaties, enz.).



Tot slot kan het verlof ook andere negatieve invloeden hebben, zoals het verlies aan continuiteit of structuur op de afdeling (wat soms belangrijk kan zijn), een toename van de werkdruk bij andere medewerkers (die bepaalde zaken soms beter over kunnen nemen dan een interim ivm zakelijke contacten of bedrijfsgevoelige info oid), enz.



Dit wil overigens niet zeggen dat ik tegen het verlof ben. Zoals iemand al eerder terecht opmerkte, er is ook een goede reden voor het verlof. En vrouwen krijgen nu eenmaal kinderen. Maar opmerkingen als "het kost toch niets" zijn gewoon lang niet altijd terecht.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven