Hoezo de uitkeringen zijn te laag?

08-12-2010 12:16 565 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik start deze discussie omdat ik eigenlijk heel erg benieuwd ben naar de keerzijde van de medaille over uitkeringen. Ik heb namelijk in mijn omgeving gezien dat veel mensen die een bijstandsuitkering hebben, het verreweg van slecht hebben. Veel toeslagen waar gebruik gemaakt van kan worden, steun van de sociale dienst van de gemeente etc etc. De overstap van een bijstandsuitkering naar een werkend bestaan is in mijn ogen niet aantrekkelijk genoeg omdat het verschil simpelweg te klein is. Zelfs zo klein dat er in dit artikel wordt beweerd dat mensen gewoon op een modaal inkomen leven vanwege alle mogelijkheden tot toeslagen.



http://www.denhaagtekijk. ... 5%20euro%20overhouden.htm



Ik ben vrij rechts, ben snel geneigd om te zeggen hupakee naar beneden met die uitkeringen. Maar ik ben dus heel erg benieuwd naar hoe anderen dit zien. Want als je dit artikel mag geloven is de bijstand dus nog zo slecht niet.
Alle reacties Link kopieren
dubbel
Alle reacties Link kopieren
quote:katelin schreef op 09 december 2010 @ 14:51:

Heb alles even bijgelezen sinds gisteravond en vraag me het volgende af. Als het blijkbaar zo is dat er veel mensen zijn die met werken evenveel(of beter gezegd weinig) verdienen als iemand in de bijstand, hoe komen die mensen dan op lange termijn rond ? Want ik heb toch wel het idee, als ik om me heen kijk, dat veel werkende mensen bv. een auto hebben, een mobiele telefoon, uitgaan, leuke kleren kopen of met vakantie gaan. Dat soort dingen zijn juist met een inkomen op bijstandsniveau wel lastiger te doen, op z'n zachtst gezegd.

Dus vandaar de vraag van iemand in de bijstand (ik dus) aan de werkende -met -een- laag- inkomen: hoe doe je dat?



Op dezelfde manier als toen ik een uitkering had en die heb ik een flink aantal jaren gehad.

Dure kleding en vakanties zitten er nog steeds niet in.

Ik ben waarschijnlijk ook een mazzelpik want mijn ex betaald een flink bedrag aan alimentatie voor onze dochter,wat eerst naar de sociale dienst ging (en terecht!) maar die ik nu zelf mag houden.

Een auto heb ik ook maar die had ik ook al toen ik een uitkering had.

Een oud barrel dat wel maar ik kan er prima mee naar en van mijn werk komen.

Ik leef dus eigenlijk niet veel luxer dan met een uitkering..
Alle reacties Link kopieren
Alleen lijkt het bij bijstand vaak een of of verhaal. Het is of helemaal werken of niet. Als het perspectief dan helemaal ontbreekt en de angst voor de toekomst gaat dan opspelen, dan kan het vaak een veilige keuze zijn om dan 'liever' volledig in de bijstand te zitten. Het alternatief is gewoonweg te zwaar.





Goed geformuleerd, schouderklopje. Dat zeg ik nu ook al jaren; het is niet goed dat 'het systeem' zoals het nu is van mensen vraagt om OF voluit mee te kunnen doen OF volledig aan de kant te staan. Ik denk bv. dat ik, ondanks veel beperkingen, wel degelijk op een of andere manier zou kunnen werken (in de zin van bijdragen aan de samenleving), maar niet voor veel uren en niet op vaste tijden. Terwijl de reintegratieconsulent mijn kansen op de arbeidsmarkt zoals die nu is op 0 % stelde. Lekker stimulerend
Alle reacties Link kopieren
quote:poldervrouw schreef op 08 december 2010 @ 14:57:

[...]





Alternatief is gaan werken en mijn kinderen minder kunnen bieden dan ze redelijkerwijs nodig hebben. Ik kan mezelf niet in tweeën splitsen, kan niet meer doen dan in mijn vermogen ligt. Mijn vermogen is óf werk, óf kinderen opvoeden, én/én heb ik geprobeerd met als uiteindelijk gevolg een bezoekje van het AMK.





Maar Mamzelle.. waarom werk je niet ? Omdat je je kinderen opvoed en je vind dat je dan niet kan werken ?



Ik kan het ook niet Poldervrouw. Ik bedoel, ik werk nu inmiddels weer (en ben dan ook reuze trots en nog trotser toen dochter afgelopen week mij nadeed. Ze had wat kleren van me aan, mijn bril op d'r koppie gezet en en een stapel papieren onder haar arm had ze een kantoor gemaakt in de hoek. Want zij was mama en ging naar haar werk om 'tulen' te schrijven).



Maar goed, ik kan vanwege mijn psychische gesteldheid geen volledige werkweek aan. Als ik dat al -ooit- ga kunnen, dan is het zeker zonder kind om thuis voor te zorgen. Ik heb een bepaalde belasting die goed te dragen is. Gaat het eroverheen, dan slaan de stoppen door. En daar is niemand bij gebaat en al zeker mijn kind niet.



Ik kan me voorstellen dat er zo meer ouders (vaders of moeders) zijn die deze conclusie helaas hebben moeten trekken. Ik bedoel, ik hou het niet voor niets bij 'maar' 1 kind, ook al was het ideaalplaatje 2 kinderen. Het blijkt teveel en te zwaar om meer belasting erop te stapelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:katelin schreef op 09 december 2010 @ 15:04:

Alleen lijkt het bij bijstand vaak een of of verhaal. Het is of helemaal werken of niet. Als het perspectief dan helemaal ontbreekt en de angst voor de toekomst gaat dan opspelen, dan kan het vaak een veilige keuze zijn om dan 'liever' volledig in de bijstand te zitten. Het alternatief is gewoonweg te zwaar.





Goed geformuleerd, schouderklopje. Dat zeg ik nu ook al jaren; het is niet goed dat 'het systeem' zoals het nu is van mensen vraagt om OF voluit mee te kunnen doen OF volledig aan de kant te staan. Ik denk bv. dat ik, ondanks veel beperkingen, wel degelijk op een of andere manier zou kunnen werken (in de zin van bijdragen aan de samenleving), maar niet voor veel uren en niet op vaste tijden. Terwijl de reintegratieconsulent mijn kansen op de arbeidsmarkt zoals die nu is op 0 % stelde. Lekker stimulerend Inderdaad, zeer mee eens! Het is een of of verhaal en dat zou het niet moeten zijn. Werken naar vermogen lijkt me veel gezonder en wenselijker.
Alle reacties Link kopieren
Werken naar vermogen lijkt me veel gezonder en wenselijker.



Ja, en dat dat dan ook o.k. is ! Een samenleving waarin ieder gewoon bijdraagt hoeveel íe kan en daar op gewaardeerd wordt.



In die zin zou het natuurlijk geweldig zijn (in de ideale wereld , hihi) als er iets van een minimaal basisinkomen voor iedereen mogelijk zou zijn, en dat je dan daarbovenop gaat werken naar vermogen en naar wat je nodig hebt!
RM, ik heb even geinformeerd bij de vriend in het magazijn. Met die veertig uur zou hij ongeveer hetzelfde verdienen als in de bijstand.

Maar omdat hij niet afhankelijk wilde zijn van huur- en zorgtoeslagen is hij 50 uur gaan werken.
Alle reacties Link kopieren
Roosje, dan verdient die man wel erg weinig ! Bijstandsuitkering voor een alleenstaande is max. 70 % van het minimumloon. Verdient die vriend minder dan het minimumloon ?



Beetje OT :Ergens hierboven werd gesproken over omgaan met geld en dat sommige (wat simpelere) mensen daar vaak moeite mee hebben. Mijn zus werkt als maatschappelijk werkster bij zgn. probleemgezinnen. Zij vertelde mij eens dat ze een cliente (alleenstaande moeder met een aantal kinderen) maar moeilijk aan het verstand kon brengen dat een grote fles cola goedkoper was dan losse blikjes cola. Die vrouw zei tegen m'n zus :"wat ben je toch dom, de prijs van die fles is toch veel hoger dan van dat blikje."
Alle reacties Link kopieren
quote:Atelier_madame schreef op 08 december 2010 @ 15:05:

Als ik het goed begrijp hebben mensen met een ziekte (dus psychisch/lichameijk) toch gewoon recht op een WIA uitkering, niet een bijstandsuitkering?





Ik vrees dat een boel mensen met psychische klachten en/of psychiatrische aandoeningen nooit als zodanig worden gediagnosticeerd. Wat dat betreft heb ik 'geluk' gehad dat ik via bijstand op advies van st. Mee terecht kwam bij de Wajong en vandaaruit is het balletje gaan rollen. Zou dat niet gebeurd zijn, dan zou ik misschien ook wel heel lang bijstand hebben ontvangen (ik had zelf nl. nog nooit gehoord van wajong).



En zo zullen er meer zijn. Die niet weten en begrijpen wat het probleem nou is waar ze telkens en telkens tegenaan lopen, maar voor wie werken haast een onneembaar obstakel wordt.

Ik heb een sticker op m'n kont geplakt zitten en mijn ziek-zijn is officieel erkend. Maar ik heb voor die periode jaren en jaren gezwommen en gevochten om mijn kop boven water te houden. Dan was ik weer een tijd in staat om te werken (altijd survivallen) en dan zat ik weer een tijdlang in de missere. Als ik op zo'n moment (zonder diagnose) bijstand had kunnen krijgen, had ik het waarschijnlijk dankbaar aangenomen. Ook al vindt alles in mij dat werken voor wat dan ook gaat.



Kijk naar de groep 'klanten' van de bijstand en kijk echt goed en eerlijk hoe en wat deze mensen kunnen bijdragen naar vermogen. En verwacht dat ook van ze. Maar niet meer. En ook niet uitzichtloos dumpen. Maar dat je verwacht dat mensen iets terug doen binnen mogelijkheden, vind ik niet meer dan fair te noemen.



Sorry als ik wat emo klink. Ik weet nog goed hoe vreselijk ik me jarenlang heb gevoeld, toen ik mijn kop boven water probeerde te houden. Dat wens ik gewoon niemand toe!
quote:liefdeis21 schreef op 09 december 2010 @ 00:54:

Het is wel een luxeprobleem hoor! Dat Nederland dat allemaal uitgeeft aan zijn volk is eigenlijk echt bijna te mooi voor woorden. Verder vind ik het vreselijk als mensen een uitkering vangen en daarnaast ook zwart werken of een uitkering ontvangen omdat ze gewoon geen zin meer hebben om te werken. Ik snap niet hoe deze mensen een uitkering kunnen krijgen. Hoe bewijs je in godsnaam dat je arbeidsongeschikt bent? Een beetje gek met je ogen rollen bij de balie? Voor mij is het echt wereldvreemd. Ik ken ook een paar mensen die er van leven en ik zeg eerlijk dat ik soms echt vind dat ze zich aanstellen, ze trekken werken simpel weg gewoon niet. Zoals heel veel mensen zich wel is een dag in de week voelen, dat je echt geen zin hebt om je bed uit te komen, maar toch ga je! Dat gevoel hebben mensen die er van profiteren gewoon elke dag, en ze gaan niet!



Weet iemand hoe dit eigenlijk in Scandinavische landen geregeld is?Maak jij je maar geen zorgen. Als jij ooit voor een keuring moet komen wegens vermeende arbeidsongeschiktheid en je slaat zulke taal uit als hierboven dan word je voor de rest van je leven afgekeurd.
Alle reacties Link kopieren
quote:nogeensdan schreef op 08 december 2010 @ 16:13:

[...]





Ik denk even terug aan de Frogers, die deden dat toch ook, een maand met een uitkering? Ik denk dat het allemaal prima te doen is als je goed oplet op je uitgaven, geen grote onverwachte kosten hebt, geen extra medische kosten of schulden hebt en wel je strikt aan je budget kunt houden.

Vooral die schulden, kredietjes enzo, Wehkamp noem ze maar op.

Maar ik zou het graag horen van iemand die zelf in een vergelijkbare situatie zit.



Ok dan. Toen ik nog alleen leefde van een (bijstands)uitkering, was het allemaal krap aan. Ik denk dat het toen iets van 800 euro was? Waarvan 300 euro voor mijn (grote) kamer (en dus geen toeslagen) en 200 a 300 voor al die andere vaste lasten. Ik denk dat ik voor mezelf zo'n 300 euro p.m. overhield om van te leven (boodschappen, bus en treinkaartjes, verjaardagskadootje, kleding, etc,). Het kon op zich prima, maar je moet er niet te lang van leven hoor. Want op een gegeven moment is elke gespaarde cent wel op en als je dan voor onverwachte uitgaven komt te staan, dan kan dat heel slecht uitkomen. Zo was mijn fiets gestolen en mijn wasmachine kapot binnen 2 maanden. Ik had voor beide geen geld om te vervangen.



Toen ik eenmaal vanuit Wajong met dochter leefde, kreeg ik stukken meer geld. Zo'n drie jaar geleden 970 euro en dat allemaal door de toeslagen als alleenstaand ouder. Toen voelde ik me echt 'rijk' haha. En omdat mijn onzelfstandige woonruimte was ingeruild voor een echt huis, kreeg ik ook huurtoeslag. Dus toen werd wonen ook bijna 100 euro goedkoper. Ik heb me met de wajong nooit arm gevoeld. Maar dat is vooral omdat ik een kind had en alleenstaand ouder was. Als alleenstaande of gezin wordt het inene weer een stuk krapper geloof ik.
Alle reacties Link kopieren
quote:VivaFleur schreef op 08 december 2010 @ 16:53:

Mijn moeder heeft in de bijstand gezeten en we zijn in die tijd nooit op vakantie gegaan. We hadden echt geen extra's. Geen auto, we hebben altijd 30km per dag gefietst naar school om vervoersgeld uit te sparen, eten werd afgestemd op de aanbiedingen uit de winkel, uitstapjes deden we niet en de kleding kwam bij de zeeman/C&A/Schoenenreus vandaan.

Mijn broertje en ik konden nog wel op een sport maar dan alleen de goedkope sporten (dansen zat er voor mij bijv niet in).



Mijn moeder heeft toen trouwens wel vrijwilligerswerk gedaan om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit is denk ik 12 jaar geleden.



Toen ik vroeger klein was, heeft mijn moeder ook een tijdje bijstand gehad. het is al zo lang geleden, dus de regelingen van toen zijn niet door te trekken.

Maar goed, wij hadden inderdaad geen auto, gingen heeeeel goedkoop op vakantie (soort jeugdherberg principe -slaapzalen) naar Drenthe oid. We kregen aan begin en eind zomervakantie een ijsje, want meer zat er niet in en alle kleding was van Zeeman en verder veel krijgertjes. Het eten werd samengesteld adhv de aanbiedingen die week (en zo at bijstands nederland vast hetzelfde). Overigens heb ik er zelf geen last van gehad. Ik wist het niet eens. Pas achteraf dat ik hoorde dat zij toen een periode bijstand heeft 'genoten'. Gelukkig heeft ze daarna werk gevonden en toen werd het allemaal weer relaxter voor haar financieel gezien.
Alle reacties Link kopieren
...En ik praat tegen mezelf haha....
quote:johanna65 schreef op 08 december 2010 @ 23:03:

[...]





Hier moet ik wel heel hartelijk om lachen. Okee, als je twee maandjes in de bijstand zit, dan is dit rijtje kosten misschien nog te doen. Maar een normaal gezin heeft echt wel meer kosten dan dit hoor. Zo zijn er reserveringskosten voor grotere uitgaven (en nee, die krijg je echt allemaal door de gemeente vergoed), je klein onderhoud, extra ziektekosten (ondermeer eigen risico zorgverzekering) en er staat ook helemaal niets bij aan participatie. O nee, bijstandstrekkers mogen natuurlijk nooit een dagje weg, uit eten, naar de bioscoop en al helemaal niet op vakantie. Daarom hebben ze ook geen vervoerskosten, dat maakt het wel overzichtelijk.De bijstand is bedoeld voor en berekend op de noodzakelijke kosten in het levensonderhoud, dus idd niet voor een avondje bios of uit eten, hoe zuur dat ook misschien is. Daarom is er ook allerlei bijzondere bijstand in het leven geroepen om mensen te voorzien van bijv. witgoed of regelingen op gebied van sociale activiteiten. Bijstand is heus geen vetpot, maar er zijn legio mensen die met werken ook maar ¤ 1600 overhouden en het daarvan ook moeten doen, en dan kan ik me voorstellen dat dat scheve ogen geeft.
quote:Tralalalala schreef op 08 december 2010 @ 23:41:

die rekensom van hierboven lijkt me wel erg rooskleurig.

De bedragen die de mensen in de voorbeelden binnen krijgen kloppen wel degelijk. Je kunt het zelf na rekenen op belastingdienst.nl. En de bijstandsnormen kun je hier vinden.
quote:shahla schreef op 09 december 2010 @ 09:06:

[...]



Volgens mij is dit bedrag afhankelijk van of je via Sociale Zaken ook je zorgverzekering laat betalen. En het verschilt per gezin hoe hoog die is. De meesten hebben misschien basis, dat weet ik niet. Ik kan me echter voorstellen dat als je vanwege medische en psychische klachten in de bijstand zit je evenredig wat aanvullingen hebt.



De bedragen die jij noemt in het stukje wat ik quote, kunnen volgens mij ook nog wel een beetje verschillen. (Per gemeente) Van een paar euro tot een paar tientjes. Dat maakt de berekening alweer anders. En dat zorgt er ook voor dat je aan het eind van jouw berekening dus vermoedelijk wel aardig wat minder overhoudt voor boodschappen e.d dan het bedrag wat jij noemde.

Ik vind jouw schets nét iets te rooskleurig. Ik heb mijn twijfels dat mensen in de bijstand zoveel overhouden.



De basisnormen (alleenstaande, alleenstaande ouder en gehuwden) zijn in heel Nederland gelijk, net als de hoogte van de toeslagen. Het enige dat per gemeente kan verschillen is dat je bijvoorbeeld geen toeslag van 20% krijgt, maar een toeslag van 10% omdat je je woonlasten kunt delen met een derde (iemand die in dezelfde woning woont, maar niet tot het gezin behoort, of iemand die bijvoorbeeld kamerbewoner is en dus voor de WWB niet zelfstandig woont).



Als jij dus zelfstandig woont en geen medebewoners hebt, heb je als alleenstaande ouder gewoon de basisnorm plus 20% toeslag, wat neerkomt op ¤ 1173,93 inclusief VT. Of je je ziektekostenverzekering via de gemeente laat inhouden op je uitkering of niet maakt niets uit; het geld moet je toch betalen, of je dat nu zelf doet of dat de gemeente jouw geld overmaakt.

Op de site van de belastingdienst kun je de toeslagen berekenen. Huur, g/w/l, ziektekostenverzekering, tv/telefoon/internet en overige verzekeringen zijn de basis noodzakelijkheden. De uitkering is bedoeld voor de noodzakelijke basisbehoeften.
En omdat de uitkering bedoeld is voor de noodzakelijke basisbehoeften, is m.i. idd vooral het jarenlang aangewezen zijn op bijstand op een gegeven moment een probleem. Je kunt geen buffer opbouwen voor bijvoorbeeld die wasmachine die kapot gaat, en begrijpelijkerwijs wil iemand ook wel eens weg of op vakantie. De meeste gemeenten hebben wel witgoed regelingen en sociale activiteiten voor kinderen (hangt doorgaans een grens aan van bijvoorbeeld max. 120% van het minimum aan inkomsten en de vermogensgrens).



Er zijn echter ook veel werkende gezinnen die ook (inclusief toeslagen en regelingen) rond modaal zitten of net daarboven, en die kunnen dus ook verre van alles doen en zullen ook moeten budgetteren. En zullen idd op termijn ook een probleem krijgen als er geen buffer aangelegd kan worden.



Overigens heb ik zelf met manlief in een (gelukkig) ver verleden ongeveer een jaar van bijstand moeten leven, dus ik heb beide kanten gezien. Van de norm + destijds huursubsidie konden we prima de basis noodzakelijkheden betalen, maar geld voor een auto bijvoorbeeld was er idd niet en hobby's kun je idd maar beperkt uitvoeren. Maar dat vond ik ook niet gek; de bijstand is nu eenmaal letterlijk berekend op de noodzakelijke basisbehoeften.
quote:schouderklopje schreef op 09 december 2010 @ 21:04:

...En ik praat tegen mezelf haha....Ik praat even met je mee
quote:ronniemitchel schreef op 09 december 2010 @ 01:00:

[...]





Hahahahahahaha sorry maar om deze domheid kan ik alleen maar lachen Ik zei toch ik ben er wereld vreemd mee, geen idee hoe het werkt en hoop dit ook nooit te weten te komen, ik wil het niet nodig hebben! Is gewoon wat ik in mijn eigen omgeving zie.. en verder snap ik niet dat mensen denken dat dit niet kan.. Ik geloof dus in iets dat wel waar is. Ik heb zelf gezien dat mensen een uitkering ontvangen en wiet plukken bijvoorbeeld, blijkbaar doen ze dan alsof.. iemand die film precious gezien? is een typisch voorbeeld. Gebeurd in NL vast ook wel..
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 09 december 2010 @ 22:09:

[...]





Ik zei toch ik ben er wereld vreemd mee, geen idee hoe het werkt en hoop dit ook nooit te weten te komen, ik wil het niet nodig hebben! Is gewoon wat ik in mijn eigen omgeving zie.. en verder snap ik niet dat mensen denken dat dit niet kan.. Ik geloof dus in iets dat wel waar is. Ik heb zelf gezien dat mensen een uitkering ontvangen en wiet plukken bijvoorbeeld, blijkbaar doen ze dan alsof.. iemand die film precious gezien? is een typisch voorbeeld. Gebeurd in NL vast ook wel.. je snapt het echt niet he
Alle reacties Link kopieren
quote:katelin schreef op 09 december 2010 @ 14:55:

Trouwens, in mijn gemeente kun je vrijwel geen aanspraak meer maken op bijzondere bijstand (alleen voor medische dingen, bv. hoge tandartskosten, die niet vergoed worden door je aanvullende verzekering, dacht ik). Wel bestaat er voor mensen die langdurig(ik dacht langer dan 5 jaar) een bijstandsuitkering hebben de mogelijkheid om jaarlijks een langdurigheidstoeslag aan te vragen. Dit is bedoeld voor het vervangen van een kapotte wasmachine, of nieuwe vloerbedekking ofzo.

Maar ik vrees dat die regeling versoberd zal worden of verdwijnt.



Dat de gemeente nog medische kosten via de bijzondere bijstand verstrekt is bijzonder coulant mag ik wel zeggen.

Wij mogen het niet meer verstrekken op basis van jurisprudentie. Alleen wanneer er sprake is van zeer dringende redenen (maar dan moet je zo ongeveer gehandicapt raken of komen te overlijden) mogen wij nog bijzondere bijstand verstrekken in deze kosten.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog niet alles gelezen, maar wil toch wel reageren.

Mensen met bijstand hebben zeker niets te klagen m.u.v. sommige die het wel zwaar hebben i.v.m faillisementen etc.

Ik ben opgevoed met het gegeven dat iedereen die gezond is moet werken en dat je anders het laagste uit de bevolking bent.

Nu kan ik door gezondheidsredenen ook niet werken en heb een uitkering.

Ik werk 2 dagen per week als mantelzorger en ben taalcoach.

Zodra ik mijn rijbewijs heb wordt ik overgeplaatst naar vluchtelingenwerk.

In Eindhoven mag je gewoon vrijwilligerswerk doen via de Gemeente zelf. Zij zitten echt om mensen te springen of het nou administratief werk is of werk in een buurthuis
Alle reacties Link kopieren
quote:ayayay schreef op 10 december 2010 @ 10:58:

Ik heb nog niet alles gelezen, maar wil toch wel reageren.

Mensen met bijstand hebben zeker niets te klagen m.u.v. sommige die het wel zwaar hebben i.v.m faillisementen etc.

Ik ben opgevoed met het gegeven dat iedereen die gezond is moet werken en dat je anders het laagste uit de bevolking bent.

Nu kan ik door gezondheidsredenen ook niet werken en heb een uitkering.

Ik werk 2 dagen per week als mantelzorger en ben taalcoach.

Zodra ik mijn rijbewijs heb wordt ik overgeplaatst naar vluchtelingenwerk.

In Eindhoven mag je gewoon vrijwilligerswerk doen via de Gemeente zelf. Zij zitten echt om mensen te springen of het nou administratief werk is of werk in een buurthuisGefeliciteerd dat jij nog net niet het laagste van de bevolking bent,klop je zelf maar goed op je schouders hoor.
Alle reacties Link kopieren
quote:ayayay schreef op 10 december 2010 @ 10:58:

Ik heb nog niet alles gelezen, maar wil toch wel reageren.

Mensen met bijstand hebben zeker niets te klagen m.u.v. sommige die het wel zwaar hebben i.v.m faillisementen etc.

Ik ben opgevoed met het gegeven dat iedereen die gezond is moet werken en dat je anders het laagste uit de bevolking bent.

Nu kan ik door gezondheidsredenen ook niet werken en heb een uitkering.

Ik werk 2 dagen per week als mantelzorger en ben taalcoach.

Zodra ik mijn rijbewijs heb wordt ik overgeplaatst naar vluchtelingenwerk.

In Eindhoven mag je gewoon vrijwilligerswerk doen via de Gemeente zelf. Zij zitten echt om mensen te springen of het nou administratief werk is of werk in een buurthuisEn wie zegt mij dat die gezondheidsredenen geen flauwekulredenen zijn, waardoor jij dus ook tot het laagste van het laagste behoort?
Alle reacties Link kopieren
En ik ben blij dat ik niet zo opgevoed ben als ayayay.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven