Schrijnend geval of eigen schukd dikke bult?

23-07-2009 10:03 196 berichten
Alle reacties Link kopieren
Uitprinten van instapkaart ¤ 40 per stuk

Sharon dupe van regeltjes Ryanair



door Coen Springelkamp

AMSTERDAM - Doordat Sharon Raaijmakers (36) niet mee kon met een vlucht van Ryanair dreigt ze vanmiddag haar baan te verliezen. De alleenstaande moeder van twee kinderen moet zich uiterlijk om drie uur melden bij het restaurant in Ierland waar ze werkt. Haalt ze dat niet, dan staat ze op straat.





Raaijmakers, alleenstaande moeder van twee kinderen, woont en werkt in Ierland. Ze was voor een korte vakantie en bezoek aan haar moeder in Maurik in Nederland. Samen met haar twee kinderen Sabrine en Jordan en vriendin Jennifer O'Gorman. Ze kwam naar Nederland met de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus en zou terugvliegen met lagekostenmaatschappij Ryanair. Omdat Raaijmakers weinig verdient en een aanvullende uitkering heeft, wilde ze kosten besparen en boekte de goedkoopste vlucht terug. Dat was met Ryanair. Kosten voor vier tickets: 149 euro. Afgelopen dinsdag zou het viertal met Ryanair vlucht FR1157 van Weeze Niederrhein, net over de Duitse grens, terugvliegen naar huis. Op de luchthaven kreeg Raaijmakers bijna een hartverzakking van schrik. "Ik had de instapkaarten niet uitgeprint. Ryanair vroeg voor het maken van een printje op het vliegveld 40 euro per stuk. Dat zou ons in totaal 160 euro extra kosten. Geld dat we niet hebben", aldus een gekwelde Raaijmakers.

Schrijnend



Niet betalen is niet vliegen, zo deelde een Ryanair-vertegenwoordiger de alleenstaande moeder keihard mee. Het toestel vertrok zonder het viertal. "Maar als ik vanmiddag om drie uur niet in het restaurant thuis in Clonmell ben word ik ontslagen, heeft mijn baas gezegd. Dat ik er al drie jaar werk maakt niets uit. Zo gaat dat in Ierland. Hetzelfde geldt voor mijn vriendin", zegt Raaijmakers die van een taxichauffeur een lift kreeg terug naar Nederland.



Ryanair is absoluut niet onder de indruk. "Dit is niet ons probleem",



laat Ryanair-zegsman Stephen McNamara weten. Hij zegt zijn buik vol te hebben van klagende passagiers die zeggen te zijn gedupeerd door Ryanair. Volgens de maatschappij wist Raaijmakers wel degelijk van de voorwaarden, eisen en regels toen ze haar ticket op internet kocht. "We hebben geen incheckbalies, inchecken doe je thuis waar je ook je instapkaart uitprint. Doe je dat niet dan kost je dat 40 euro", aldus McNamara. Dat de twee hun baan dreigen te verliezen laat Ryanair koud. "Privé-omstandigheden doen er niet toe. Dat is niet onze verantwoordelijkheid."





Roept u maar
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.
Alle reacties Link kopieren
Je weet toch vooraf dat je je tickets moet printen? Kwestie van eigen verantwoordelijkheid lijkt me.



En als ik moest kiezen tussen 160 euro betalen of mijn baan kwijtraken, dan wist ik het wel. Dan maar dokken voor de prints. Da's een duur lesje om te leren, maar misschien dat je het de volgende keer niet vergeet.
Alle reacties Link kopieren
quote:HoiPippiLangkous schreef op 23 juli 2009 @ 10:48:

[...]



Nee hoor. Kijk naar een Aldi. Zo klantonvriendelijk als de pest. Om niet te vergeten een werkgever from hell. Groeit als een idioot.Ik vind ze bij de ALDI erg aardig, en behulpzaam. Niks aan het handje.
Alle reacties Link kopieren
Maar de Lidl heeft ook geen extra fratsen toch citronelle?
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.
Aldi heeft een zeer goede garantieregeling, erg klantvriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:return_of_kreng schreef op 23 juli 2009 @ 10:51:

Ryanair isanders wel de enige luchtvaartmaatschappij die dit jaar winst heeft gemaakt, waar de anderen richting faillissement gaan of moeten fuseren.

juist door dat complete gebek aan service kunnen ze zo goedkoop zijn en kennlijk is dat voor hun klanten belangrijker dan die service. waarschijnlijk is voor de meeste klanten de keuze idd ryanair of thuisblijven, want een KLM-tcket kost zo 3x meer. ( Als je tenminste niet vergeet je instapkaart uit te printen en alleen handgbagage meeneemt)Dit komt duidelijk door de kredietcrisis. Mensen die hun baan het afgelopen jaar zijn kwijtgeraakt, kunnen geen KLM meer betalen. Dat wil nog niet zeggen dat het een bewuste keus is van die klanten, ze kunnen niet anders dan in zee gaan met een maffia-bedrijf.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pinksterbloempje schreef op 23 juli 2009 @ 10:52:



En als ik moest kiezen tussen 160 euro betalen of mijn baan kwijtraken, dan wist ik het wel. Dan maar dokken voor de prints. Ze heeft geen 160 euro.
Die ¤40 zal wel ontmoedigingsbeleid zijn. Op mijn werk kun je ook iets bestellen, kost ¤35. Materiaalkosten: ¤0,50, 5 minuten werk om te maken. Maar gewoon geen zin dat teveel mensen dat gaan aanvragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:citronella schreef op 23 juli 2009 @ 10:51:

lowcost is niet per definitie onklantvriendelijjk hoor, als je met Aldi als voorbeeld komt, ter vergelijjking, Lidl, kost ook geen drol,maar ziet er wel netjes uit, vriendeijk personeel (hoe zij met hun werknemers omgaan weet ik dan weer niet).

Dat is maar net wat je onder klantvriendelijk verstaat. je kan bijvoorbeeld vinden dat het neerzetten van dozen ipv alles netjes in stellingen zetten, niet heel klantvriendelijk is. Of het maken van gangpaden waar je nauwelijks doorheen kan met je wagen ipv lekker ruime wandelpaden tussen de stellingen: het laatste vind ik prettiger.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je bij Aldi je tas mag openmaken voordat je de winkel verlaat. Zonder aannemelijke reden. Dat laatste vind ik zelf echt heel onklantvriendelijk.



Maar dat zijn allemaal kostenbesparende methodes van Aldi waardoor zij hun producten zo goedkoop kunnen aanbieden en dat is heel fijn voor heel veel mensen.
Alle reacties Link kopieren
Lijkt me juist erg duur, een cassière die alle tassen controleert. Heb het ook nog nooit meegemaakt trouwens.
Eigen schuld. Als je gaat vliegen, moet je er voor zorgen dat je alles in orde hebt. Simpel.

Als ik ga vliegen, weet ik dat ik een ticket moet hebben, op tijd op de luchthaven moet zijn, paspoort bij de hand moet hebben etc. Dus zorg ik er voor dat ik alles in de tas zit en controleer dat nog 103810 keer. Daar ben ik echt als de dood voor, dat ik daar sta en niet de juiste papieren bij de hand heb.

En dan maakt het ook niet uit of je geld als water hebt, of geen dubbeltje om je kont mee te krabben, lijkt mij.



Ze hadden toen toch ook dat tv programma van RyanAir? Met al die mensen die dan hun vlucht misten of dronken waren en niet mee mochten. Dat personeel vond ik niet per definitie onvriendelijk, meestal hadden mensen zelf een heel groot aandeel in hun te-laat-komen of verkeerde tickets.

Ook een keer stonden mensen op de verkeerde luchthaven, tja.. zou mij ook kunnen gebeuren, maar dat is toch ook eigen schuld?



Die prijzen voor die printjes zijn hoog, maar idd, als dat heel lage prijzen zijn, laat iedereen het alsnog daar uitdraaien.

Ooit ben ik met een niet afgestempeld kaartje in de trein gaan zitten (vanaf Schiphol). Boven kaartjes gekocht, rennen voor de trein, deuren dicht en ik bedenk me ineens dat we de kaartjes af moesten laten stempelen.. Vergeten.

De conducteur was gelukkig heel relaxt en deed niet moeilijk, maar anders had ik een boete gehad. Logisch. Balen, dat wel, maar eigen schuld.
quote:loomii schreef op 23 juli 2009 @ 10:49:

[...]





Ik lees in de OP ook niet dat die mevrouw dat doet. Ze zegt dat ze een probleem heeft, maar niet dat het de schuld van Ryanair is, toch? Of heb ik wat gemist?



Je hebt gelijk, dat staat er niet!!



Er staat echter wel in de titel dat ze de dupe is van hun beleid. De tendens van het artikel is een arme gedupeerde hardwerkende vrouw versus de keiharde regels van het ijskoude en klantonvriendelijke onvermurwbare Ryanair. Maar dat staat nergens! Je leest ook niet dat zíj heeft gezegd dat Ryanair haar dupeert. Dat is een trucje dat dit soort media vaak toepassen. Het stáát er niet, ze suggereren het alleen.



Grote kans dat ze dat ook helemaal niet heeft gezegd en zich wel degelijk bewust is van haar eigen verantwoordelijkheid in deze. Misschien heeft ze de krant te woord gestaan onder 'valse' voorwendselen. Misschien was het gewoon een "pech op vakantie"-verhaaltje dat ze vertelde en is de Telegraaf ermee aan de haal gegaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zamirah schreef op 23 juli 2009 @ 10:58:

Lijkt me juist erg duur, een cassière die alle tassen controleert. Heb het ook nog nooit meegemaakt trouwens.Nou, ik wel. En uit principe kom ik er nu eigenlijk nooit meer. Er hangen daar ook overal van die borden dat ze ten alle tijden je tas mogen openmaken. Dat vind ik heel erg storend, maar dat is heel persoonlijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:HoiPippiLangkous schreef op 23 juli 2009 @ 10:51:

[...]



Nee hoor. Want voor klantvriendelijkheid en service etc zijn mensen nodig. En die werken niet gratis. Personeel is de grootste kostenpost van een bedrijf.



Min of meer mee eens. Klantvriendelijkheid levert ten eerste volgens mij ook op, alhoewel Ryanair het daar waarschijnlijk niet van hoeft te hebben, er wordt toch wel geboekt met Ryanair, zelfs als iedereen klaagt. Ten tweede denk ik dat het soms goedkoper is, in kosten per uur van het personeelslid, om het probleem op te lossen dan om voet bij stuk te houden. Het wordt dan echt een principe - iets heb ik weleens het idee.

Ik heb zelf een keer een probleem gehad met Ryanair toen we van Spanje naar Nederland vlogen, mijn vriend één dag eerder dan ik, mijn vriend heeft een Spaans identiteitsbewijs, en werd geweigerd: als onderdaan van een land van buiten de EU moet je ook je paspoort meenemen van Ryanair. Overigens: alleen van Ryanair, van de Europese wetgeving hoeft dat bijvoorbeeld niet (paspoort wordt niet eens gecontroleerd binnen Europa / vrij verkeer van personen, enzovoort). Ik snap dat je iemand niet op zijn biebpas laat vliegen, maar in dit geval ging het gewoon om een identiteitsbewijs: zo'n kaartje weet je wel dat je ook in Nederland kan krijgen. Voor mij zou dat wel genoeg zijn, voor hem niet.

Inderdaad, het stond in de voorwaarden (in die vijf pagina's die je krijgt als je boekt) en ik had het niet gelezen, eigen schuld dikke bult. Toch viel het me erg tegen hoe stroef zij waren.

Ik vloog één dag later, en toen vroegen wij of het mogelijk was de tickets om te ruilen, zodat hij een dag later zou vliegen? Nee. Dan het ticket van mijn vriend verplaatsen naar over drie maanden ofzo (we gaan regelmatig naar Nederland)? Was mogelijk, kostte iets van 300 euro.

Nouja, al met al wilden wij een hoop kanten op (ik bedoel, we hebben geen stennis geschopt om persé met deze vlucht te gaan), en was het ook overduidelijk dat er geen kwade opzet was én had mijn vriend gewoon een identiteitsbewijs bij zich, en is het puur Ryanair beleid, heeft het verder niets te maken met wetten ofzo. Ryanair wilde echt geen één kant op. De manager zei toen ook nog vriendelijk: als het een EU-onderdaan was geweest had hij zelfs met zijn rijbewijs mogen vliegen.

Goh, super zeg, dat je ons daar nog even op wijst



Nouja, al met al heeft dat veel tijd gekost, en was er uiteindelijk nog geen oplossing, dus ik heb zelf een heel naar gevoel er aan overgehouden en vlieg als het even kan Transavia. Ryanair had dat makkelijk en goedkoop op kunnen lossen, maar wilde gewoon niet.



En aan de andere kant heb ik ook een positieve ervaring met Ryanair: ik had eens veel overgewicht, en zou daarvoor 60 euro moeten betalen. Ik reageerde geschokt en zei dat ik dan beter een extra stoel had kunnen boeken. Toen zei die kerel: hoeveel zou je wel kunnen betalen? Ik zei toen: de helft. En de helft it was.
Alle reacties Link kopieren
wat is nou 160 euro tegenover ontslagen worden?



laat gewoon een rekening naar je huis sturen had je maar beter op moeten letten.
Alle reacties Link kopieren
Quote:

Passagiers kunnen op www.ryanair.com online inchecken vanaf 15 dagen tot 4 uur vóór de geplande vertrektijd van de vlucht.



Aan passagiers die geen online boardingkaart kunnen overleggen bij de luchthavenbeveiliging of de boardinggate worden kosten voor het opnieuw uitgeven van een boardingkaart bij de zelfbedieningskiosk of de ticketbalie van de luchthaven in rekening gebracht. Deze kosten bedragen£ 40/¤ 40 per persoon/per enkele vlucht. Deze voorziening is beschikbaar tot 40 minuten voor het geplande tijdstip van vertrek



WIJ BEHOUDEN ONS HET RECHT VOOR UW RESERVERING TE ANNULEREN ZONDER RESTITUTIE EN U DE TOEGANG TOT HET VLIEGTUIG TE ONTZEGGEN INDIEN U ZICH NIET AAN DE VOORGAANDE EISEN VOOR OP DE LUCHTHAVEN HOUDT.



1 minuutje werk om dat te vinden. Staat gewoon in de voorwaarden.



Als ze nu geen alleenstaande moeder was geweest die haar baan ging verliezen maar bijvoorbeeld een Modaal gezin uit Almere zuid... had ze dan ook in de Telegraaf gestaan? Denk het niet
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het ook eigen schild, dikke bult.



Zoiets controleer je toch 10 keer van tevoren? VOORDAT je naar het vliegveld gaat?? Of ben ik de enige die dat doet?



Als ik ga vliegen, controleer ik een paar keer, voor ik vertrek naar Schiphol, of ik de uitgeprinte tickets en mijn paspoort bij me heb. Ik kan er niet bij dat mensen zoiets belangrijks vergeten.
Alle reacties Link kopieren
Aan de andere kant: Ryanair komt eigenlijk vrijwel altijd op tijd en vliegt op veel kleine luchthavens. Vanaf Alicante gaan ze naar heel Europa, anders zou je als je hier in de buurt woont naar Madrid moeten (5 uur in de trein) of naar Barcelona (ook zoiets). In Nederland vliegen ze ook op Maastricht, Weeze en Eindhoven. Als je niet in de Randstad woont is dat prettig.

Ik vloog laatst met Transavia vanaf Schiphol, en dan merk je wel weer het typische van zo'n grote luchthaven: je moet twintig minuten lopen om bij je gate te komen, het vliegtuig moet eerst naar Haarlem rijden om daar op te stijgen, en komt (natuurlijk) weer een half uur te laat aan. Met Ryanair is het meestal no nonsens: je komt, checkt in, gaat naar je gate, stapt in (dat gaat ook snel natuurlijk zo zonder plaatsnummers), het vliegtuig vertrekt en komt ruim op tijd aan.



Vroeger vloog ik altijd met Transavia, en de service is een miljoen keer beter, ze hebben films aan boord, enzovoort. Bij Ryanair kan je stoel nog niet eens naar achter. Ik weet nog goed de paniek die ik voelde opkomen toen ik voor het eerst met Ryanair vloog en zag dat er zelfs geen kotszakjes in de stoelen hangen.

Ryanair is eigenlijk gewoon een bus, zo zie ik het maar, nul service, nul extraatjes, en no nonsens van A naar B.

En natuurlijk, als je het je kan veroorloven ga je liever met een andere maatschappij, zeker als je wat verder weg gaat (bv. langer dan 3 uur), maar zolang dat voor veel mensen nog niet het geval is, Ryanair it is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Margaretha2 schreef op 23 juli 2009 @ 11:05:

[...]





Min of meer mee eens. Klantvriendelijkheid levert ten eerste volgens mij ook op, alhoewel Ryanair het daar waarschijnlijk niet van hoeft te hebben, er wordt toch wel geboekt met Ryanair, zelfs als iedereen klaagt. Ten tweede denk ik dat het soms goedkoper is, in kosten per uur van het personeelslid, om het probleem op te lossen dan om voet bij stuk te houden. Het wordt dan echt een principe - iets heb ik weleens het idee.

Ik heb zelf een keer een probleem gehad met Ryanair toen we van Spanje naar Nederland vlogen, mijn vriend één dag eerder dan ik, mijn vriend heeft een Spaans identiteitsbewijs, en werd geweigerd: als onderdaan van een land van buiten de EU moet je ook je paspoort meenemen van Ryanair. Overigens: alleen van Ryanair, van de Europese wetgeving hoeft dat bijvoorbeeld niet (paspoort wordt niet eens gecontroleerd binnen Europa / vrij verkeer van personen, enzovoort). Ik snap dat je iemand niet op zijn biebpas laat vliegen, maar in dit geval ging het gewoon om een identiteitsbewijs: zo'n kaartje weet je wel dat je ook in Nederland kan krijgen. Voor mij zou dat wel genoeg zijn, voor hem niet.

Inderdaad, het stond in de voorwaarden (in die vijf pagina's die je krijgt als je boekt) en ik had het niet gelezen, eigen schuld dikke bult. Toch viel het me erg tegen hoe stroef zij waren.

Ik vloog één dag later, en toen vroegen wij of het mogelijk was de tickets om te ruilen, zodat hij een dag later zou vliegen? Nee. Dan het ticket van mijn vriend verplaatsen naar over drie maanden ofzo (we gaan regelmatig naar Nederland)? Was mogelijk, kostte iets van 300 euro.

Nouja, al met al wilden wij een hoop kanten op (ik bedoel, we hebben geen stennis geschopt om persé met deze vlucht te gaan), en was het ook overduidelijk dat er geen kwade opzet was én had mijn vriend gewoon een identiteitsbewijs bij zich, en is het puur Ryanair beleid, heeft het verder niets te maken met wetten ofzo. Ryanair wilde echt geen één kant op. De manager zei toen ook nog vriendelijk: als het een EU-onderdaan was geweest had hij zelfs met zijn rijbewijs mogen vliegen.

Goh, super zeg, dat je ons daar nog even op wijst



Nouja, al met al heeft dat veel tijd gekost, en was er uiteindelijk nog geen oplossing, dus ik heb zelf een heel naar gevoel er aan overgehouden en vlieg als het even kan Transavia. Ryanair had dat makkelijk en goedkoop op kunnen lossen, maar wilde gewoon niet.



En aan de andere kant heb ik ook een positieve ervaring met Ryanair: ik had eens veel overgewicht, en zou daarvoor 60 euro moeten betalen. Ik reageerde geschokt en zei dat ik dan beter een extra stoel had kunnen boeken. Toen zei die kerel: hoeveel zou je wel kunnen betalen? Ik zei toen: de helft. En de helft it was.Sorry hoor, Marg, maar ik vind het heel vreemd als je überhaupt op reis gaat zonder paspoort. Zeker als je ook nog uit een ander werelddeel komt. Mijn man heeft overál zijn paspoort, rijbewijs en verblijfsvergunning bij zich.
Alle reacties Link kopieren
Beetje raar dat die vrouw zo op haar strepen ging staan met die printjes van 160 euro. Nu is ze én niet thuis en verliest haar baan, maar ze moet toch evengoed nieuwe tickets kopen, want die oude zijn niet meer geldig natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
VenneJo, ikzelf vlieg heel regelmatig en ik controleer inderdaad paspoort, pinpas en ticket voor ik vertrek, en verder niet meer.

Toen ik nog maar één keer per jaar op vakantie ging controleerde ik alles zesmiljoen keer, maar als je één keer per maand reist, of bv. zoals een vroegere prof van mij, elk weekend vliegt, dan word je gewoon 'lakser'.

En natuurlijk blijft het dan eigen schuld dikke bult dat snap ik ook wel.

Toen ik nog een OV had ben ik die ook weleens vergeten, ik controleerde echt niet elke keer voor ik in de trein stapte of die kaart inderdaad in mijn portemonnee zat en kwam er dan weleens onderweg achter dat hij er níet in zat. Mijn ouders die af en toe met de trein gaan, ja die controleren dat wel elke keer. Logisch.
Alle reacties Link kopieren
Veel mensen gaan op reis naar het buitenland met precies voldoende geld om de geplande tijd elders door te komen, zonder enig reserve-geld.



Dat is in veel situaties niet handig. Bijvoorbeeld wanneer je naar een ehbo moet in het buitenland (bij de meeste verzekeringen moet je zelf voor een poli-behandeling voorschieten tot een bedrag van 250 euro.)



Wanneer er iets mis gaat, klagen mensen.



Wanneer je echt geen enkele reserve hebt, ga dan niet. Dan kun je het je eenvoudigweg niet permitteren.
Alle reacties Link kopieren
Omen, ze wilde gewoon haar moeder zien. Niks luxe.
Alle reacties Link kopieren
Oh dat had mijn vriend ook altijd, tot hij een keer gerold werd, een anderhalve maand op zijn nieuwe paspoort moest wachten, tweehonderd euro moest betalen, zijn toeristenvisum voor Nederland niet verlengd werd door de IND en hij dus óf zonder paspoort een transatlantische vlucht zou moeten maken (kan niet) óf zou moeten wachten op zijn paspoort en zonder visum een transatlantische vlucht zou moeten maken (kan ook niet).



Dus zijn paspoort ligt op een heel veilige plek inmiddels end at neemt hij alleen mee indien strikt noodzakelijk, dat begrijp je misschien wel.



Op zijn Spaanse identiteitsbewijs staat natuurlijk wel dat hij een permanente verblijfsvergunning heeft, en daarnaast is een identiteitskaart gewoon een net zo geldig identiteitsbewijs, zowel in Spanje als in de Europese Unie (als in elk land). Als je dan ook nog binnen Schengen reist, hoef je in principe je paspoort nooit bij te hebben en is zo'n identeitsbewijs om je te kunnen identificeren ruim voldoende.

Alleen Ryanair heeft in haar eigen regels staan dat je ook je paspoort mee moet nemen. En inderdaad, dat had ik van tevoren door moeten lezen, maar dat had ik niet gedaan (wel de belangrijkste dingen zoals: zo laat sluit de check in, zoveel kost overgewicht, enzovoort) maar die pagina's die daaronder nog allemaal komen hadden we niet gelezen. En inderdaad: eigen schuld dikke bult, dat begrijp ik. Maar ik vond het niet het allerstomste wat je maar kan vergeten.



Overigens dacht mijn vriend toen hij erachter kwam dat hij zijn paspoort was vergeten al dat hij niet mee mocht, maar ik om bovenstaande redenen (en idd. het vliegen met je rijbewijs) niet.
Alle reacties Link kopieren
Eigen schuld. Staat in de voorwaarden, dan moet je maar beter voorbereid op reis gaan of een ruimer schema aanhouden.
Alle reacties Link kopieren
Maargoed, het gaat er niet om of het eigen schuld is of niet, want ik snap natuurlijk goed dat het inderdaad onze eigen schuld was. Het ging erom dat Ryanair helemaal geen één kant op wilde met een oplossing zoeken. Zelfs niet met het ticket omboeken naar over een drie maanden, of een half jaar.

Ze zijn natuurlijk ook absoluut niet verplicht om mee te zoeken naar een oplossing, maar het had wel aardig geweest als ze dat wel hadden gedaan.

En het was voor hen waarschijnlijk ook goedkoper geweest in man-uren dan die hele tijd met ons te gaan steggelen, de manager erbij te halen, weer iemand anders erbij te halen, enzovoort. En daar reageerde ik eigenlijk op.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven